Üniversite Kopya

akbaba123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle herkese iyi günler.

Üniversitede başıma gelen ve soruşturma süreci devam eden bir konuda fikir ve görüşlerinize ihtiyacım var. Ocak ayının ilk haftası yapılan mühendislikle alakalı çizim sınavında açılan soruşturmadan ve içeriğinden bahsedicem.

Bahsi geçen dersteki notlarım ciddi manada çok yüksekti. Final sınavına dahi girmesem iyi bir harfle dersi geçebilicek durumdaydım. Sınav saati sorular dağıtıldıktan sonra parçayı çizime başladım ve 10 dakika civarı kalan sürede parçamı tamamiyle bitirdim. Gerçekten harika geçmişti finalim ki notum zaten 99 olarak girildi. Sınavdan önce konuştuğum iki arkadaşımada eğer ki yapabilirsem sınav çizimini bütünlemeye çalışmanız için onlara verebileceğimi söyledim. Parçamı tamamladıktan sonra usb belleğime atıp soruyu vericektim. Fakar sınav sonunda usb belleğimin yanımda olmadığını farkettim. Bende sınavdan sonra soruya ulaşamayacağım için konuştuğum 2 arkadaşıma mail olarak gönderdim. Arkadaşlarımda benden gelen maili telefon bildirimiyle farkedip , sınav bilgisayarlarından mail adreslerine girerek kopya çektiler. Arkadaşlarımdan birisi kendisi almayla kalmayıp yanındaki 2 arkadaşınada usb bellekle soruyu iletmiş. Tabi bu arkadaşların notları (vize quiz vs) çok düşük olduğu için hocalar sınav dosyalarını gördüklerinde şüphelenip araştırma yapmışlar ve 5 kişinin sınav cevaplarının tamamiyle aynı olduğunu farketmişler.

Arkadaşlara sınavdan 1 hafta sonra soruşturma açıldı. Aşağı yukarıda 2 hafta önce felan soruşturma tamamlandı ve 1 ay uzaklaştırma aldılar. Uzaklaştırma tarihinide vize tarihlerini kapsayacak şekilde verdiler. Bana en başta soruşturma açılmamıştı. Notum ve harf notum girilmişti. Arkadaşlar ifadelerinde cevapları benden aldıklarını söylediği için , dün benim için görevlendirme kağıdı gelmiş ve yarın yada pazartesi günü benim hakkımdada soruşturma başlayacak. Ben çizdiğim parçayı hiçbir şekilde kopya amacıyla atmadım , final sınavi ile bütünleme sınavındaki soruların çok benzer omlası sebebiyle arkadaşlarıma tamamen iyi niyetli bir şekilde yardımcı olmak için böyle bir iyilik yapmıştım ama şuan benim hakkımdada kopya vermekten soruşturma başlayacak. Ailevi durumlardan dolayı eğer ki herhangi bir uzaklaştırma cezası alırsam okuldan ayrılmama sebep olucak olmasından dolayı gerçekten yardımlarınıza görüşlerinize ihtiyacım var.

Şimdi sizden yardımınızı istediğim konu öncelikle nasıl bir savunma yapmam gerekiyor ?

Bu konu hakkında masumiyetimi kime nasıl anlatmam gerekir ?

Bana konuştuğuımda birebir yardımcı olabilicek birisi varmı ?

Bu durumda sanırım benim içinde verilecek ceza 1 ay uzaklaştırma olucak. Bunu kınama yada uyarıya indirgemenin bir imkanı varmı ?

Uzaklaştırma almadan soruşturmanın sonuçlanması gibi bir ihtimal varmı ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

Son düzenleyen moderatör:

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Açık açık durumu anlatsaniz olmaz mi?

A

Akbaba12

SDN Okuru
Durumu zaten açık açık anlatıcam yalan söylemeden tamamiyle aktarıcam durumu , fakat yönetmelik net olduğu için cezayı insiystifsiz olarak veriyorlar. Kopya veren durumunda bulunuyorum. Ekstra olarak ne yapabilirim , yada bu durumda bana yardımcı olabilicek şeyler neler olur bunları bilmiyorum..

akbaba123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Durumu zaten açık açık tamamen aktarıcam ben. Yalan herhangi birşey söylemicem. Fakat bu durumda bende kopya veren durumunda oluyorum ve yöntemeliktede bu durum açıkça belli. Kopya vermek gibi bir niyetim olmadığını asistanlara ilettim zaten onlarda durumun farkında. Açıkçası herkes durumun farkında benim böyle birşey yapmayacağımı biliyorlar fakat soruşturma açıldığı için prosedür ne gerekiyorsa onu yapmaları gerekiyor. Bu durumda bana yardmcı olabilicek şeyleri yada kişileri bilmiyorum. Kimlerle görüşmem gerek onlarıda bilmiyorum. O yüzden yardımcı olucak birilerine ihtiyacım var akıl vericek birilerine..

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Akademik danışmanınla konuş öncelikle, ya da aranın iyi olduğu hocalarla. Durumu açık olarak anlatırsan ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışırlar.

Eğer olur da başın yanarsa sınav gözetmenlerini de telefonları kapattırmadıkları için şikayet edebilirsin. Onlar işlerini yapmış olsa başına bu gelmeyecekti çünkü.

akbaba123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Doğru söylüyorsun ama o insanlarla ben zaten görüştüm kendi danışmanımlada diğer asistanlarlada , benim yanımda duruyor hepsi yardımcı olmaya çalışıyrlar fakat onları dinleyen kimse yok. Böyle birşey yapıp danışmanıma zarar verebilirim. Ama öyle birşey yapmaya benim vicdanım el vermez. Sonuçta herkesi kontrol dahi edemezler. Böylede düşünmek gerekir bence. Ama artık iş danışmanların kontrolunden çıkmış durumda.

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Savunmani verecegine gore demek ki sorusturmanin düsmesi gibi bur durum da söz konusu. Yani heyet sucsuz olduguna karar verebilir. Herkes durumun farkindaysa sucsuz ilan edebilirler degil mi?

akbaba123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mantıken ve insiyatif kullanarak böyle yapabilirler tabi fakat arkadaşlarım ifadelerinde mail olarak benden aldıklarını söylediler. Zaten bunun üzerine bana soruşturma açıldı. Böyle bir şekilde soruşturmayı kapatırlarsa ki benim tahminime göre bu çok zor. Soruşturma tamamlanmamış olucaktır. Tabi bütün temennim bu yönde. Ama bunun için kimlerle görüşüp ikna etmem gerekiyor onu hiç bilmiyorum. Yoksa prosedür uygulanıp direk uzaklaştırma verebilirler.