• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Ufak bi sorun.. içeri lütfen :)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ESlNTl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ESlNTl

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba herkese kolay gelsin öncelikle arkadaşlar umarım iyisinizdir benim ufak bi sorunum var aslında sorun değil ama bu bi istekde denilebilir..Her hangi bi program oyun v.s. kısacası pc ye her ne olursa olsun yuklediğimiz programları direk C:\ değilde D:\ veya Çıkarılabilir harddiskimize atma şansımız varmı şimdi diyeceksiniz yuklerken soruyor evet bazıları soruyor fakat sormayanlarda oluyor direk C:\ ye yukluyor programı bne bunu kendim seçmek istiyorum istediğim yeri umarım beni anlamışsınızdır şimdiden teşekkürler cevpalarınızı bekliyorum Allaha emanetsiniz..

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Acayip Lafı Dolandırmışsın Bir Şey Anlamadım.

Frespo

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Çok şey istiyorsun ya .. onlar seni takmıyorsa sen de takma!.

Beowulf

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Vardı Bir Yolu Ama Aklıma Gelmiyor.

ESlNTl

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Usta neyini dolandırayayim çok basit pc ye her hangi birşey yuklediğimizde direk C yi gösteriyor veya hiç göstermeden direk yukluyor bende c değilde d veya e ye yuklemek istiyorum bu sanırım windows xp profesyonelin ince ayarlarından yapılıyor bende unuttum :(

ESlNTl

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bu yol olabilirmi biraz karıstırdım doğrumu acaba :)
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion anahtarına geçip ProgramFilesDir e girip C:\ i D:\ ile değiştirsem olurmu ???

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Birçok programı dediğin şekilde istediğin sürücüye kurabilirsin.
Sıkıntı olmadan da çalışır.
Fakat Windows mantığına aykırı hareket etmeni tavsiye etmem.
Database kullanan ve C:\ sürücüsünde bulunması gereken bazı programları başka sürücülere kurarsan çalışmayabilir.

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Usta neyini dolandırayayim çok basit pc ye her hangi birşey yuklediğimizde direk C yi gösteriyor veya hiç göstermeden direk yukluyor bende c değilde d veya e ye yuklemek istiyorum bu sanırım windows xp profesyonelin ince ayarlarından yapılıyor bende unuttum :(
Benim Aklıma Böyle Bişey Gelmedi Vay Canına... Harbi Niye Direk D Sürücüye Gitmiyo.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
dostum pc ye yükledıgın programların %95 i nereye yuklemek ıstedıgını sorar ancak windowsla birlikte calısması gereken (bunlar cogunlukla microsoftun yazılımları oluyo) programlarda var.Windows Live Messenger gibi mesela.bunlar haricinde zaten her program soruyor hangı sürücüye yuklemek ıstedıgını.Sormayanlarıda salla.Yüklesin c: ye ne olcak

ESlNTl

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim amacım oyun gibi veya program gibi dosyaları direk dc ye yukleyip vermek :) ama yaptım gibi bi kaç hata veriyor regedit dosyasıyla oynadıgımızda sanırım program veya oyunları yuklemeden kendi doyalarının içinde .inf doyasında değiştirebiliriz

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Kurmadan önce "Custom" gibi seçenekleri bulunur ordan D'ye kur..

sky_walker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dert ettiğin şeye bak. Üşenmeden seç işte d yi. :D regeditle oynayıp bozacaksın windows u. zaten biri ellese de bozulsam başlamasam mavi ekran versem diye bekliyor.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
İşletim Sistemin Hangi Sürücüde yüklü ise . O Sormadan Yüklenen Dediğin uygulamaları Başka Bir Sürücüye Yüklenemes . Yüklesen Bile Kararlı Çalışmaz

yuci308

Asistan
Reaksiyon puanı
2
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion
Sağdaki listede ProgramFilesDir adındaki dize değelerini göreceksin. Bu dize değerine çift tıkla ve çıkan pencerede C:\Program Files olan dizinin yolunu istediğiniz dizinle (örn; D:\Programlar) değiştir. Tamam tıkla ve çık. Değişikliklerin aktif olması için bilgisayarı yeniden başlatman gerekiyor. Yalnız windows bazen programlarda bildiğini okuyacaktır ve yeniden c: ye kuracaktır. Bu ayar ile sana nereye kuracağını soran uygulamaları yönlendirebilirsin.