Uefi Bios

muhuman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
52
Bilgisayarı birkaç sene önce almıştık. Bu aralar biraz araştırma yapıyorum bir şeyler öğreniyorum. Benim kasamda şu linkteki anakart var:
Sayfada anakartın UEFI olduğu belirtiliyor (yada ben öyle anladım). Ancak UEFI anakartlı bilgisayarlarda arama kısmına msinfo32 yazıp çıkan şeyi açtığımızda BIOS Modu'nun Eski yerine UEFI yazdığını biliyorum. Ancak benimkinde yazmıyor:
Screenshot_1.png

Acaba bir yerden uefi ı aktif mi etmem gerekiyor? neden eski yazıyor? yardımcı olabilir misiniz?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Bilgisayarı birkaç sene önce almıştık. Bu aralar biraz araştırma yapıyorum bir şeyler öğreniyorum. Benim kasamda şu linkteki anakart var:
Sayfada anakartın UEFI olduğu belirtiliyor (yada ben öyle anladım). Ancak UEFI anakartlı bilgisayarlarda arama kısmına msinfo32 yazıp çıkan şeyi açtığımızda BIOS Modu'nun Eski yerine UEFI yazdığını biliyorum. Ancak benimkinde yazmıyor:
Ekli dosyayı görüntüle 122970
Acaba bir yerden uefi ı aktif mi etmem gerekiyor? neden eski yazıyor? yardımcı olabilir misiniz?
AOMEI ile diskinizi MBR'den GPT'ye çevirince orada Eski yerine UEFI yazacak. İsterseniz hemen yardım edeyim 5 dakika sürüyor. :) Discord'unuz var ise oradan devam edelim. :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Discord: EFI Shell#3260
Discord kullanmıyorsanız özel konuşmadan devam edelim. TeamViewer üzerinden yardımcı olacağım. :)

muhuman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
52
bende 2 tane harddisk takılı bu çevirme işlemi sadece windowsun kurulu olduğu disk için mi yoksa ikisi için mi?
bir de diskteki her şey silinecek mi?