Nemesis
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 13
Özellikle taşınabilir sistemlerde düşük fiyatlı makineler temel olarak Linux türevi işletim sistemleriyle geliyorlar. Microsoft ise Windows XP'nin son günlerinde, daha doğrusu yapılan duyurulara göre son günleri olması gereken bir dönemde, bu çok düşük fiyata sahip sistemler için büyük bir Windows XP indirimi yapacağını söylemiş.
İndirim, Microsoft'tan beklenebileceği üzere, kısıtlamalar getiriyor.
Firma bu indirimden yararlanabilecek sistemler için şunlar gibi kısıtlamalar arıyormuş:
* Ekran köşegen boyutu en fazla 10.2" olmalı
* Sabit disk sığası 80 GB ve aşağısında olmalı.
* Bellek miktarı 1 GB'den yukarı olmamalı
* İşlemci frekansı en fazla 1 GHz olmalı
* İki ve daha fazla çekirdek içermemeli
* Dokunmatik ekran bulunmamalı
Microsoft yukarıdaki koşullara uyan sistem üreticilerine bu sistemlerde kullanılmak üzere bölgeye bağlı olarak indirimler yapacakmış. Örnekler arasında Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan pazarlar için 26 dolar rakamı anılmış; ABD gibi gelişmiş pazarlardaki müşteriler ise bu ucuz dizüstü sistemlerindeki Microsoft Vergisi'ni 32 dolar olarak ödeyecekler -fiyatlar üreticiden üreticiye değişebilir. Bahsi geçen sistem Starter Edition gibi çeyrek işletim sistemi de değil, Windows XP Home Edition'dan söz ediliyor.
Kaynak
İndirim, Microsoft'tan beklenebileceği üzere, kısıtlamalar getiriyor.

* Ekran köşegen boyutu en fazla 10.2" olmalı
* Sabit disk sığası 80 GB ve aşağısında olmalı.
* Bellek miktarı 1 GB'den yukarı olmamalı
* İşlemci frekansı en fazla 1 GHz olmalı
* İki ve daha fazla çekirdek içermemeli
* Dokunmatik ekran bulunmamalı
Microsoft yukarıdaki koşullara uyan sistem üreticilerine bu sistemlerde kullanılmak üzere bölgeye bağlı olarak indirimler yapacakmış. Örnekler arasında Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan pazarlar için 26 dolar rakamı anılmış; ABD gibi gelişmiş pazarlardaki müşteriler ise bu ucuz dizüstü sistemlerindeki Microsoft Vergisi'ni 32 dolar olarak ödeyecekler -fiyatlar üreticiden üreticiye değişebilir. Bahsi geçen sistem Starter Edition gibi çeyrek işletim sistemi de değil, Windows XP Home Edition'dan söz ediliyor.
Kaynak