Ubuntuyu XPye dönüştürün!

Kl0mpitCs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bu sefer tersi: Ubuntu’nuz XP’ye dönüşsün

Windows Vista görünümlü XP furyasından sonra şimdi de XP görünümlü Ubuntu mümkün!

20090407224938.jpg

Windows Vista çıktı; XP’ler Vista’ya dönüştürüldü. Windows 7 çıktı; bu sefer de Windows Vista’lar 7’ye dönüştürüldü.

Yahut Windows, rakiplerine benzetilmeye çalışıldı. Fakat şimdiye kadar kimse tersini yapmaya çalışmadı; en azından tema paketleriyle. PhrankDaChicken platformundaki hevesli ve meraklı bir Linux kullanıcısı yapılmayanı yaptı ve Ubuntu masaüstüne tamamıyla Windows XP’nin Luna temasını giydiren bir dönüşüm paketi hazırladı.

Belki birçok Ubuntu kullanıcısı "Buna ne gerek vardı?" sorusunu aklından geçiriyor olabilir; ama sadece "Neden olmasın?" diye düşünüyorsanız dahi tema paketi denenmeyi hak ediyor. Tema paketi en ince ayrıntısına kadar Windows XP masaüstünü canlandırmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

20091204012856.jpg

Buradan tar.gz uzantılı dosyayı indirin ve sağ tıklayarak dosyayı ayıklayın.

Sonrasında "InstallXpGnome.sh" dosyasına çift tıklayıp çalıştırın. Bu kadar! Şayet geri dönmek isterseniz "Restore" klasöründeki "Restore_Settings.sh" betiğini çalıştırın. CHIP TV’de paketi çalıştırma sürecini görselleştiren bir video mevcut.

Aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.
Download: XPGnome tema paketi

Kaynak ; Site güvenliğine dair her şey

Everalone

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
ilginç bir tema paketi olmuş ama komik
deneme amaçlı yaptım linuxum winxp oldu :)

ama ubuntunun görüntüsünden memnun olduğum için geri döndüm yine

teşekkürler,

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Keşke xp için bi ubuntu yaması yapsalarda belki bu vesile ile ubuntuya meyil kazanırız

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
linux ubuntu'dan ibaret değil beyler :)
bu arada 9.04'ün renk seçimi o kadar iğrençti ki xp bile daha güzeldi dedirtti harbiden

gameovermee

Asistan
Reaksiyon puanı
2
niyeyse hala dünya üzerindeki en güzel tema win 98 miş gibi geliyor.

Everalone

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
linux ubuntu'dan ibaret değil beyler :)
bu arada 9.04'ün renk seçimi o kadar iğrençti ki xp bile daha güzeldi dedirtti harbiden

linux opensuse den de ibaret değil

o kadar çok dağıtım var ki
kendi içimizde bölünüyoruz

yıllar öncesinde gnome arayüzünü sevmezdim
şimdi ise gnome arayüzü bana çekici geliyor

bu yapılan tema ubuntu için yapılmış
bende denedim ve ilginç dedim

komoL

Asistan
Reaksiyon puanı
6
ıyk hiç sevmedim Ubuntunun kendi temaları gayet hoş :)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
ÇOk afedersiniz, kimse üstüne almasın ama başlığı görünce içimden şu geçti:
Hangi manyak insan o iğrenç Xp'nin görünümünü kullanmak ister ki?

ktohan

Asistan
Reaksiyon puanı
5
ÇOk afedersiniz, kimse üstüne almasın ama başlığı görünce içimden şu geçti:
Hangi manyak insan o iğrenç Xp'nin görünümünü kullanmak ister ki?
hiç yakışmadı bu düşünce.Ben çok meraklandım ama 1 dakika içinde geri döndüm:laugh:Kendimi XP kulanıyor sanıyorum kafam karıştı:laugh:

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
ubuntu, pardus vs severler öyle bir benimsemişlerki içlerindeki işletim sistemi sevgisini onlara göre işletim sistemlerine yapılan eleştiriyi kendilerine hakaret sayacak kadar önemli hale gelmiş bu konu, Aralarından birinin öyle zoruna gitmişki yorumlarım özelden bana içindeki nefreti haykırdı ve sonunda oh be rahatladım yazmış alın sizin olsun linux

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
EEE işte linux u her şekilde kişiselleştirebiliyoruz. Ama windows xp yi en fazla vista görünümü verilebiliyor. :)
Allah tan görüntüye önem vermiyorum. bana pratik görünüm lazım daha çok :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ben de Windows 7'yi Ubuntu'laştırmaya çalışıyorum. :( Elalem oturmuş XP derdinde.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
ubuntu, pardus vs severler öyle bir benimsemişlerki içlerindeki işletim sistemi sevgisini onlara göre işletim sistemlerine yapılan eleştiriyi kendilerine hakaret sayacak kadar önemli hale gelmiş bu konu, Aralarından birinin öyle zoruna gitmişki yorumlarım özelden bana içindeki nefreti haykırdı ve sonunda oh be rahatladım yazmış alın sizin olsun linux

Senin gibi olgun bir insandan, sana yakışır bir yorum beklerdim.

Daha kaç defa söyleyeceğim bilmiyorum; Lütfen genel şeyleri insanlarla değerlendirmeyin.

Biri sana laf etmiş diye alın Linux sizin olsun diyorsun. Linux'un burada suçu ne? Evet Linux zaten bizim, sahip çıkan herkesin ve biz kullanmaktan, savunmaktan zevk alıyoruz.

Başka sistemleri kullananlara da bir lafımız yok. Sonuçta bizim ana felsefemiz özgürlük...

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
ubuntu adı üstünde farklı bi işletim sistemi kendine özgü bişy neden insan farklı bi sistemi xp ye dönüştürürki hiç anlamam

fthtsdmr

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Ne gerek var.Bir çok insan Xpden kurtulmak için uğraşıyor.Birde temasınımı yükleyeceğiz?.Ama emeği geçenlere saygılar.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Sonuçta çok başarılı bir tema uygulaması olmuş, yapanların eline sağlık. :)

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104

Linux bizim zaten sizin vermenize gerek yok :)

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
ekrangrntsu.png
[/URL]
değiştimek gibi bi niyetim olsada tercihim herhangibi windows sistemine dönüştürmek olmaz farklı seyler denerim örnekte olduğu gibi bunu gibi daha neler var süpe bişy heleki şu küp
olayına bitiyorum be yaa

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
xp Klasik tema olsa kullanılabilir..daha bir oturaklı geliyor bana..
artık özenilerek hazırlanmıyor mudur nedense, programların ayar pencerelerindeki seçenekler etrafa dağılmış hissi veriyor bana linux dağıtımlarında.