Ubuntu Windows 7yi döver mi?

erayyynn

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Kendini Linux ile kıyaslamaktan korktuğu için en iyi çözümü yine eski sürümleriyle karşılaştırarak buluyorlar. Doğal tabii ucunda rezil olmak var..

Tabii bi bilmem kaç $ lık sistem birde ücretsiz.Kıyaslar mı adam.En ufak bir yanlışında gider milyon dolarları :D

SmiLey

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
55
Bkz:Linux Forumu-Ubuntu*ya Geçmemek İçin 8 Neden-

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Ben şunu anlamıyorum Microsaoft işletim sistemi kullanana arkadaşlar neden Windowsu bukadar tutuyorlar sonuçta para verip almıyor korsan kullanıyorlar Microsft birşekilde korsanın önüne geçse sanki yine para verip alacakmış gibi yazıyorlar ki asla almazlar Linux kullanırlar :D Ben Win7 kullanıyorum ama Linux' a karşı değilim kendini geliştirsin daha verimli daha stabil olsun YAŞAŞIN ÖZĞÜRLÜK...

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Ben şunu anlamıyorum Microsaoft işletim sistemi kullanana arkadaşlar neden Windowsu bukadar tutuyorlar sonuçta para verip almıyor korsan kullanıyorlar Microsft birşekilde korsanın önüne geçse sanki yine para verip alacakmış gibi yazıyorlar ki asla almazlar Linux kullanırlar :D Ben Win7 kullanıyorum ama Linux' a karşı değilim kendini geliştirsin daha verimli daha stabil olsun YAŞAŞIN ÖZĞÜRLÜK...
İşte bu kadar :)

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Hadi beyin fırtınası yapalım...

Microsoft çıksa yarın açıklama yapsa...

Tüm Linux sürümleri Benim işletim sistemlerinden daha iyidir... Hatta Onlar beleştir vs vs gibi bir açıklama yapsa...

Dünyada kaç kişi Linux a geçiş yapar?

1000 mi?

10 000 mi?

Milyon mu?

Linux Windows u evire çevire dövse bile siz Normal kullanıcıların bilgisayarlarına giremediğiniz sürece yoksunuz demektir...

Burada suçlu olan Windows kullanan milyarlarca insan mı?

Yoksa ücretsiz olduğu halde Windows ile rekabet edemeyen normal kullanıcıya ulaşamayan Linux mu?

Biri 100 lerce lira istiyor...
Diğeri Beleş veriyor...

Ama insanlar o paralı olanı seçiyor...

İnsanlar aptal demekle bu işin içinden çıkamazsınız...

İnsanlar cahil demekle bu işin içinden çıkamazsınız...

Bilgisayarım açılmıyor dediğim zaman bana 1 sayfa kod yapıştırıp bunu yaz demekle bu işi çözemezsiniz...

Ben bilgisayar açılmıyor...
Boot yapmıyor...
Diyorum...
Adam 1 sayfa kod koymuş bunu yapıştır diyor...
Kodu kağıda yazıp k.çıma mı yapıştırayım? :D

İnsanları ve windows u sorgulamak yerine şu her işletim sisteminden daha iyi olan işletim sistemini nasıl normal bilgisayar kullanıcılarının bilgisayarına yükletebiliriz onu düşünün...

Yok bizim öyle bir derdimiz...
Bize ne normal bilgisayar kullanıcılarından...
Biz gizli tarikatler gibi kendi içimizde yaşayıp nirvanaya ulaşmaya çalışıyoruz diyorsanız o ayrı...
O zaman niye bu kadar gürültü çıkarıyorsunuz?

Bu güne kadar hep windowsa b.k atarak insan taraftar toplamaya çalıştınız...
ama geldiğiniz nokta belli...

Demek ki artık windows u bırakıp insanlar neden linux kurmuyor onu sorgulama vakti...

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26

Tüm Linux sürümleri Benim işletim sistemlerinden daha iyidir... Hatta Onlar beleştir vs vs gibi bir açıklama yapsa...

1000 mi?

10 000 mi?

Milyon mu?

Linux Windows u evire çevire dövse bile siz Normal kullanıcıların bilgisayarlarına giremediğiniz sürece yoksunuz demektir...

Yoksa ücretsiz olduğu halde Windows ile rekabet edemeyen normal kullanıcıya ulaşamayan Linux mu?

Diğeri Beleş veriyor...

Bilgisayarım açılmıyor dediğim zaman bana 1 sayfa kod yapıştırıp bunu yaz demekle bu işi çözemezsiniz...

Boot yapmıyor...
Diyorum...

İnsanları ve windows u sorgulamak yerine şu her işletim sisteminden daha iyi olan işletim sistemini nasıl normal bilgisayar kullanıcılarının bilgisayarına yükletebiliriz onu düşünün...

Biz gizli tarikatler gibi kendi içimizde yaşayıp nirvanaya ulaşmaya çalışıyoruz diyorsanız o ayrı...

Demek ki artık windows u bırakıp insanlar neden linux kurmuyor onu sorgulama vakti...

Hıı hı. Tamam tamam . Evet öyle.. :dirol:

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Hıı hı. Tamam tamam . Evet öyle.. :dirol:

belki de sizin sorununuz tam da bu...

insanları ve düşüncelerini küçümsemek...

İşte tam da bu yüzden anlayamıyorsunuz neden normal kullanıcılar sizi seçmiyor...

Çünkü siz diğerlerinin düşüncelerine saygı duymak onların ihtiyaçlarına cevap vermek yerine onlar ile dalga geçme yolunu seçmişsiniz... Yıllardır Normal bilgisayar kullanıcılarını göbeğini kaşıyan adam olarak nitelendirdiniz... Bidon kafalılar olarak gördünüz... Ama son sözü o normal kullanıcılar söylüyor gidiyor oyunu Windows a veriyor...

Siz insanları ve düşüncelerini aşağılamaya devam edin...

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Windows bir adamsa...
Linux bir karınca...

Ubuntu Isırsa Windows 7 dönüp bakmaz bile ya kaşınır ya kaşınmaz...

Linuxçular hayal alemini bir bıraksalar aslında herşey onlar için daha güzel olacak...

Yukarda saydığın Ubuntu avantajları windows kullanan kaç kişiyi ilgilendiriyor?

Hocam küçümsemek derken bu mesajınıda bir açıklar mısın peki?

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
belki de sizin sorununuz tam da bu...

insanları ve düşüncelerini küçümsemek...

İşte tam da bu yüzden anlayamıyorsunuz neden normal kullanıcılar sizi seçmiyor...

Çünkü siz diğerlerinin düşüncelerine saygı duymak onların ihtiyaçlarına cevap vermek yerine onlar ile dalga geçme yolunu seçmişsiniz... Yıllardır Normal bilgisayar kullanıcılarını göbeğini kaşıyan adam olarak nitelendirdiniz... Bidon kafalılar olarak gördünüz... Ama son sözü o normal kullanıcılar söylüyor gidiyor oyunu Windows a veriyor...

Siz insanları ve düşüncelerini aşağılamaya devam edin...

Bir bak bakalım biz İNSANLAR'ın düşüncelerini küçümsüyormuyuz. Bir bak Linux kategorisine. "İnsanlar"ın düşüncelerini asla küçümsemem..

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Hocam küçümsemek derken bu mesajınıda bir açıklar mısın peki?
insanları ve düşüncelerini... Tüzel kişileri değil...
Bir bak bakalım biz İNSANLAR'ın düşüncelerini küçümsüyormuyuz. Bir bak Linux kategorisine. "İnsanlar"ın düşüncelerini asla küçümsemem..

Benim yorumuma yaptığın yorum resmen deliye he demek deyiminden başka bir şey değil...

Ben başta da dedim Windows ile de Linux ile de organik bağım yok...

Ben gerçekleri (bana göre) anlatıyorum...

ama sen bana he he diyerek resmen bu adamı kaale almayın der gibi bir yorum yapmışsın...

Senin için benim görüşlerim değersiz olabilir ama en azından biraz saygıyı beklemek hakkımdır...

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
insanları ve düşüncelerini... Tüzel kişileri değil...

Benim yorumuma yaptığın yorum resmen deliye he demek deyiminden başka bir şey değil...

Ben başta da dedim Windows ile de Linux ile de organik bağım yok...

Ben gerçekleri (bana göre) anlatıyorum...

ama sen bana he he diyerek resmen bu adamı kaale almayın der gibi bir yorum yapmışsın...

Senin için benim görüşlerim değersiz olabilir ama en azından biraz saygıyı beklemek hakkımdır...

Hocam uykum olmasaydı sana laf yetiştirmeyi çok isterdim. Bu gün şanslı gününüzdesiniz.

İyi geceler..

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Ha yani insanla ilgili birşey olmazsa küçümseyebiliriz yani herşeyi.Gerçi linux u da insanlar kullanıyor ama olsun neyse hocam küçümseyin siz.

insanlar duyguları olan varlıklardır...
İşletim sistemleri ya da firmalar değil...

yok eğer bir insan kendisini bir işletim sistemiyle özdeşleştirip ona yapılan eleştrileri hakaretleri kendi üzerine alıyorsa da orada psikolojik bir sorun var demektir...

zayen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sen linuxu sevememişsen yetersiz görmüşsen sorun linuxu seven onu beğenen onunla psikolojisi bozuk olanda değil bilakis sendedir.sen duygularınla yaşa . bize duyular yeter.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
sen linuxu sevememişsen yetersiz görmüşsen sorun linuxu seven onu beğenen onunla psikolojisi bozuk olanda değil bilakis sendedir.sen duygularınla yaşa . bize duyular yeter.

Bizlere de öğretin şu duyuları da biz de linuxcu olalım...:mad::mad:
8 yıldır linux kullanırım bir kaç tanesi hariç hepsi çok hırçın vede sinirli...
Neden böyleler anlamış değilim?:helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie:

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
keşke tamamen türk yapımı işletim sistemi olsada onu kullansak

hotmail_jhon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Gönül ister yerli malı yazılım kullanalım. Fakat kullanılan birçok program malesef Windows destekli. Çizim programları,grafik programları vb.. birçok program.Ayrıca çok ciddi bir kesimde oyun oynuyor bu yüzdende Windows kullanıyorlar.

Reaksiyon puanı
189

1000 mi?

10 000 mi?

Milyon mu?

Diğeri Beleş veriyor...

Boot yapmıyor...
Diyorum...

Katılmamak elde değil. Ha ben mi hem windows hem linux kullanıyorum. İkisinin de yeri ayrı bana göre.

Kısacası kişi ihtiyaçlarını ne karşılıyorsa kişiler de onu seçiyor. Windows kullanabilmek ve problemlerini çözebilmek o kadar basit ki windows sayesinde artık herkes bilgisayar kullanabiliyor. Linux windows'a göre azıcık daha bilgi istiyor...

Peki kişi az uğraşsa linux'u da kullanamaz mı kullanır. Ama insanlar en basitini kullanmayı seviyor nedeni ise herkesin bilgisayar denilen zımbırtıdan farklı şeyler beklemesi. Bir çok insan bilgisayardan kullanımda basitlik bekliyor. Microsoft'da işletim sistemini kullanmayı çocuk oyuncağı haline getirmeyi başaran en iyi firma.

Şimdi işte şöyle destek gelseydi, yok efendim donanım üreticileri linux'u destekleseydi gibi şeyler söylenebilir. Olay tam tersi olsaydı windows için de aynı şeyler söylenecekti.

Şikayet etmeyi ve tartışmayı bırakın da işinize bakın. Hangisi kimin işini görüyorsa zaten kullanacak kişi ona göre seçimini yapacaktır...

Ert_Gun

Asistan
Reaksiyon puanı
13
windows ile linux un donanım ihtiyaçlarına ve fiyatına bakarsanız kesinlikle ubuntu galip gelir, artı tüm programlar ücretsiz ve windows dan daha hızlı, bilgisayardaki işinizi gördükten sonra neden ubuntu olmasın ?

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
İnsanlar paralı olanı mı seçiyor. Korsan kullananların çoğu yasal olmayan bir şey yaptığının farkında değil. Bir kısmı da çaldıkları işletim sisteminin davasını yapıyorlar.

jure

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Linux Windows'u döver mi bilmem ama bildiğim şu,

Şuan windows kitlesel avantajı elinde tutuyor. Devlet dahi bazı işlemler için İE şartı koşmuş, Mesela meb'de ie olmazsa işlem yapamıyorum.Dahası piyasa win alt yapısı programlarla dolu. Alternatifler hızlı üretilmeli.
Linux'u kuruyorum, bir süre sonra tıkanıyorum.
Aslında linux tercihimiz ama ne yapalım. En basit programda dahi windows alt yapısı karşımızda iyi eğitim şart böyle kulak dolgusuyla linuxa geçilemiyor.
Windows alışıldık çünkü onunla başladık, dos alt yapısı ile bir şeyler öğrendi millet. Şimdi linuxla bir program kurmayı bile bence o windows övenler 6 ayda beceremez.
Çözüm
1. Alternatifler hızlı üretilmeli her alanda ve yerel çözümler (Genel programlar değil örneğin sektörel)
2. Sıkı bir eğitim desteği internet üzerinden de olabilir temel linux fonksiyonlarından tutunda pro seviyesince yayınlanmalı.
3. Devlet birazda linux teifik etmeli.

Bunlar sadece benim görüşüm hoşunuza gitmezse eleştirmeyin sadece okuyun.

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Patlamış mısır isteyen mesaj atsın. En sevdiğim dizi başladı :D
Kaçıncı bölüm oldu ama hala hiçbirşey belli değil.
"Linuxçılar işletim sistemlerini yayıp dünyayı ele geçirebilecekler mi? Yoksa Windowsçular en sonunda Linuxçıların cebinden paralarını alabilecekler mi?" Bir sonraki bölümde! Bizden ayrılmayın.

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
windows xp de kullandım 98 falan filan sonra vista sonra win7
en son ubuntu 9.10
şimdi bunları win 7 den yazıyorum çünkü photoshop kullanmalıydım
ama dün gece yarısına kadarda ubuntudaydım zor bi işletim sistemi gibi en azından alışana kadar ama araştırmak öğrenmek zevk veriyosa zamanınızda bol ve yeni şeyler denemek istiyosanız ubuntu zevkli bi sistem
ama windows ise kolay herseyi sizin yerinize yapıyo heleki win 7 sorun olduğunda sizi uyarıp secenekleri bile belirliyo
iksininde birbirine göre avantajları olabilir ama bide kıyaslarken şunu düşünün
bir çocuk düşünün ailesi çok zengin bakanı ilgileneni çok acaip ilgi alaka var birde başka çocuk düşünün sadece canı isteyen onu seven bikaç kişi tarafından ilgileniliyo
şimdi hangi çocuk daha gelişmiş gürbüz olur
ubunutu ile windows arasındaki olayda bu işte
ubuntu gönüllülerle ancak bukadar oluyo ki küçümseme manasında demiyorum bence ellerindekiyle iyi iş çıkarıyolar egeronlarda 400$ falan bi fiyat biçip satsalardı bi okadar kaynak aktarsalardı ubuntu bırak dövmeyi silkeler atardı windowsu
görsellikte bence windows ubuntunun yanından gecemez windows hep kopyala yapıştır yapıyo hep aynı menüler hep aynı görev cubuğu falan aynı tarz icon lar neyse anllat anlat uzun sürücek kısaca tercihe göre değişir bizene yaw kazandıklarını bizemi veriyolar sanki

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Linux,

- Araştırma laboratuvarlarında,
- Süper bilgisayarlarda,
- Sunucu sistemlerde,
- Üniversite kampüslerinde,
- Yazılım geliştirme platformlarında,
- Çok kullanıcılı ve yüksek verimli ağlarda,
- Görev kritik iş istasyonlarında