Mert Şefik
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 3,580
merhaba arkadaşlar ubuntu kurarken windowsun yanına kur diye seçenek çıkıyor ya aynısı ubuntu matede de çıkar mı
Evet,gönül rahatlığı ile Dual boot şekilde kurabilirsiniz.merhaba arkadaşlar ubuntu kurarken windowsun yanına kur diye seçenek çıkıyor ya aynısı ubuntu matede de çıkar mı
Lubuntuda çıkıyorsa Ubuntu da da çıkarmerhaba arkadaşlar ubuntu kurarken windowsun yanına kur diye seçenek çıkıyor ya aynısı ubuntu matede de çıkar mı
nasıl yaniÇıkar çıkmazsa sen yaparsın.
Evet,gönül rahatlığı ile Dual boot şekilde kurabilirsiniz.merhaba arkadaşlar ubuntu kurarken windowsun yanına kur diye seçenek çıkıyor ya aynısı ubuntu matede de çıkar mı
Yani çıkabilir ama çıkmazsa kendin bunu "elle yap" seçeneğini seçerek yapabilirsin.nasıl yani
El ile de o işlem yapılabiliyor o yüzden çıkmasa da sen yaparsın demiş arkadaş.Bu arada @DarkWiThCeM cezalı olduğundan dolayı size geri dönüş sağlayamayacaktır.nasıl yani
yani benim disk bölmeme felan gerek yok demi kendisi kurarken bana windowsun yanına kur diye seçenek çıkaacak ubuntu mateEvet,gönül rahatlığı ile Dual boot şekilde kurabilirsiniz.
Evet çıkacaktır,çıkmaz ise biz burdayız rahat olun.yani benim disk bölmeme felan gerek yok demi kendisi kurarken bana windowsun yanına kur diye seçenek çıkaacak ubuntu mate
Mesaj otomatik birleştirildi:
peki aynısı lubuntu da da olur mu
Evet söylediklerim Lubuntu içinde geçerlidir,bir sıkıntı yaşarsanız yardım edebiliriz.aynısı lubuntu da da olur mu teşekkür ederim
Lubuntu da olduğunu biliyorum yakında kuracağım da o yüzden araştırma yapmıştımaynısı lubuntu da da olur mu teşekkür ederim
O hesabını sınırsız kapattı sanırım.El ile de o işlem yapılabiliyor o yüzden çıkmasa da sen yaparsın demiş arkadaş.Bu arada @DarkWiThCeM cezalı olduğundan dolayı size geri dönüş sağlayamayacaktır.
İkiside neredeyse eşit derecede hafif.peki lununtu mu hafif mate mi
Cevap:ikiside hafif dağıtımlardır.Lubuntu ile Ubuntu Mate arasında aman aman bir performans farkı yoktur.peki lununtu mu hafif mate mi
Evet,istediğiniz işletim sisteminin yanına kurabilirsiniz.windows xp yanına da olur demi
Windows XP çok özel ve çok kırılgan olmadığı için evet olur.windows xp yanına da olur demi
Eğer sabit diskinize kuracağınız GNU/Linux dağıtımı için bir bölüm oluşturursanız Windows XP silinmeyecektir merak etmeyin.hmm teşekkürler hepinize bir iki gün live olarak ullanıp elmi alıştırdıktan sonra kurarım ama windows xp silşnir diye korkuyorum herhalde her adımın buryay resmini çekip atarım![]()
Eğer sabit diskinize kuracağınız GNU/Linux dağıtımı için bir bölüm oluşturursanız Windows XP silinmeyecektir merak etmeyin.
Hayır sizin bir iş yapmanıza gerek yok ama eğer windows xp'yi silmekten korkuyorsanız böyle bir yöntemi kullanabiliceğinizi söylemek istemiştim otomatik kurulumda da hiç bir sıkıntı çıkmayacaktır.ayrıyeten bölüm mü oluşturmam gerekiyor ubuntu o işi benim için yapmayacak mı
yok , peki benim aklıma birşey geldi ubuntu kurulurken kendine özel bölüm oluşturuyor ya ben dhah sonra windows a geçip o bölümüü biçimlendirirsem hazırdan dual boot yapmalık yeni bölüm oluşacak ve ben daha sonra oraya istediğim işletim sistemini kurabileceğimHayır sizin bir iş yapmanıza gerek yok ama eğer çok korkuyorsanız böyle bir yöntemi kullanabilirsiniz.
Evet,böyle bir yöntem de kullanabilirsiniz.yok , peki benim aklıma birşey geldi ubuntu kurulurken kendine özel bölüm oluşturuyor ya ben dhah sonra windows a geçip o bölümüü biçimlendirirsem hazırdan dual boot yapmalık yeni bölüm oluşacak demi
yalnız çok iyi yöntem buldum windows xp de disk bölümleme biraz sıkıntılı olduğu içinnyok , peki benim aklıma birşey geldi ubuntu kurulurken kendine özel bölüm oluşturuyor ya ben dhah sonra windows a geçip o bölümüü biçimlendirirsem hazırdan dual boot yapmalık yeni bölüm oluşacak ve ben daha sonra oraya istediğim işletim sistemini kurabileceğim
demi
Aslında windows XP'de MiniTool Partition Wizard kullanarakta diskinizi bölebilirdiniz.Daha az zahmetli olacağını düşünüyorum.yalnız çok iyi yöntem buldum windows xp de disk bölümleme biraz sıkıntılı olduğu içinn
evet ama ne bileyim ben hep 3.part uygulamalardan korkarım daAslında windows XP'de MiniTool Partition Wizard kullanarakta diskinizi bölebilirdiniz.Daha az zahmetli olacağını düşünüyorum.