ubuntu mate dual boot

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
merhaba arkadaşlar ubuntu kurarken windowsun yanına kur diye seçenek çıkıyor ya aynısı ubuntu matede de çıkar mı

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
yani benim disk bölmeme felan gerek yok demi kendisi kurarken bana windowsun yanına kur diye seçenek çıkaacak ubuntu mate
Mesaj otomatik birleştirildi:

peki aynısı lubuntu da da olur mu
Evet çıkacaktır,çıkmaz ise biz burdayız rahat olun. :D

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
hmm teşekkürler hepinize bir iki gün live olarak ullanıp elmi alıştırdıktan sonra kurarım ama windows xp silşnir diye korkuyorum herhalde her adımın buryay resmini çekip atarım :)

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
hmm teşekkürler hepinize bir iki gün live olarak ullanıp elmi alıştırdıktan sonra kurarım ama windows xp silşnir diye korkuyorum herhalde her adımın buryay resmini çekip atarım :)
Eğer sabit diskinize kuracağınız GNU/Linux dağıtımı için bir bölüm oluşturursanız Windows XP silinmeyecektir merak etmeyin.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
ayrıyeten bölüm mü oluşturmam gerekiyor ubuntu o işi benim için yapmayacak mı
Hayır sizin bir iş yapmanıza gerek yok ama eğer windows xp'yi silmekten korkuyorsanız böyle bir yöntemi kullanabiliceğinizi söylemek istemiştim otomatik kurulumda da hiç bir sıkıntı çıkmayacaktır.

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
Hayır sizin bir iş yapmanıza gerek yok ama eğer çok korkuyorsanız böyle bir yöntemi kullanabilirsiniz.
yok , peki benim aklıma birşey geldi ubuntu kurulurken kendine özel bölüm oluşturuyor ya ben dhah sonra windows a geçip o bölümüü biçimlendirirsem hazırdan dual boot yapmalık yeni bölüm oluşacak ve ben daha sonra oraya istediğim işletim sistemini kurabileceğim
demi

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
yok , peki benim aklıma birşey geldi ubuntu kurulurken kendine özel bölüm oluşturuyor ya ben dhah sonra windows a geçip o bölümüü biçimlendirirsem hazırdan dual boot yapmalık yeni bölüm oluşacak ve ben daha sonra oraya istediğim işletim sistemini kurabileceğim
demi
yalnız çok iyi yöntem buldum windows xp de disk bölümleme biraz sıkıntılı olduğu içinn