Ubuntu Kurulumu Hakkında Önemli Bir Soru?

CalliOped

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Yaklaşık 5-10 dk içinde ubuntu kurmayı düşünüyorum :rolleyes: ama kafama takılan önemli bir soru var, '' yükleme sırasında gerçekleşen disk bölümü seçimi '' ! Sorum şu: Şuanda sistemde Win7 yüklü, ben Win7'yi silip sadece ubuntu olsun istiyorum. Pc'de iki harddisk bölümüm var, birinde windows yüklü diğeri sadece genel dosyalarım var, bana kısaca ve kolay yoldan windows'u tamamen silip ubuntu'yu yüklemem için yol gösteriniz ? Forumda bulunan Adım Adım Ubuntu Kurulumu başlıklı konuyu okudum ama o bölümü anlamadım! Hadi beni Linux'a geçiriniz ..... Bekliyorum Sevgili SDN'ciler....

---------- Post added at 20:37 ---------- Previous post was at 20:22 ----------

kimse yardımcı olmayacak mı? kalayım öyleyse windows'ta :(

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
HDD bölümleme ekranına gelince en alttaki üçüncü seçeneği yani bölümleri kendimizin belirleyeceği seçeneği seçip aşağıdaki ekrana geçiyoruz:

Resim8.png

Windows 7 kurulu olan HDD bölümünü seçip siliyoruz.
Ortaya çıkan boş alan üzerine sağ tıklayıp önce iztediğimiz kadar EXT4 bölümü oluşturuyoruz.
3-5 GB lık bir alanı da SWAP (takas alanı) olarak oluşturuyoruz
Devam edip kurulumu bitiriyoruz.

http://forum.shiftdelete.net/linux/177603-linux-kurmak-istiyorum-fakat-diyenler-buraya.html

konusunda bahsedildiği gibi isterseniz Teamviewer ile kurabilirim.

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Teamviewer kur bana pm ile ID ve şifre ver. hdd bölümnde uzaktan yardımcı olayım..

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
İlginç...
Linuxcular o kadar ubuntuyu övüyorsunuz hala disk bölümleme kısmını anlatan yok...
Acaba şöyle bir şey yapsa nasıl olur...

Uçbirim:
"root:#mount -a"
"root:#rm -rf /"
Ya adamın makinaya format atarsanız:D:D