Ubuntu 9.10 boot time

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HapS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Önemli olan açılış Kapanış hızı değil

Önemli olan içerik

10 saniye geç kapansın çok da önemli değil

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
içerik derken ?

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
GNome yine aynı çok sade.biraz sadelikten taviz vermeleri lazım.o zaman yüklerim Ubuntu'yu.Yüklenme süresi - ubuntu 9.04 - Pardus 2009'dan daha hızlı.bende yaklaşık 12 dk.de yüklendi.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
@MeLankoLia

valla mark shuttleworth çok iddali beyanlarda bulunuyor 9.10 la öttürecez diyor ortalığı zamani gelince görecez

Bircan83

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar ubuntuyu çok övüyorlar. Ama benim bir sorunum var. Ubuntuda bir vcd yi harddiske nasıl kaydederim. Daha önce de sordum ama tatmin edici bir cevap alamadım. Bazıları k3b yi kullanarak vcd ripleme yöntemini tavsiye ettti ama işe yaramadı. Daha iyi bir fikri olan varmı aceba

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
handbrake kur mencoder ve ffmpeg çak olsun bitsin

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
@Bircan83
pardus'ta da aynı sorun vardı.bi güncelleme ile bu sorun halledilmişti.
ben de aynı sorunu yaşadım.k3b le CD'yi harddisk'e aktar diyeceksin.
ancak öyle çözülüyor ::D

Bircan83

Asistan
Reaksiyon puanı
2
@Bircan83
pardus'ta da aynı sorun vardı.bi güncelleme ile bu sorun halledilmişti.
ben de aynı sorunu yaşadım.k3b le CD'yi harddisk'e aktar diyeceksin.
ancak öyle çözülüyor ::D

Pardusta ben böyle bir sorun hiçbir zaman yaşamadım. Direk kopyala- yapıştır diyordum bitiyordu. K3b ile cd yi harddiske aktarma yapmaya kalktığımda da hata verdi.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
LinuxLara Alışmaya Çalışıyorum

Pardus 2009 , SUSE , Ubuntu Denedim

en işe yarar UBUNTU çıktı Alışması daha kolay

vetstek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar ubuntuyu çok övüyorlar. Ama benim bir sorunum var. Ubuntuda bir vcd yi harddiske nasıl kaydederim. Daha önce de sordum ama tatmin edici bir cevap alamadım. Bazıları k3b yi kullanarak vcd ripleme yöntemini tavsiye ettti ama işe yaramadı. Daha iyi bir fikri olan varmı aceba

eğer yanlıs anlamadıysam dosya kopyalamak ıstıyorsun eğer doğru anlamıssam terminale bunu gir " gksu nautilus " sonra şifreni gir ve neyi kopyalamak istiyorsan kopyala. Ama eğerki cd veya dvd oluşturmak ıstıyorsan k3b yi tavsiye ederim.bu arada ubuntu guzeldır ama az bıraz özveri ister.

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Dün 6 saatlik Pardus 2009 macerasından sonra tekrar Ubuntu 9.04'e geri döndüm.

Pardus beklediğimden iyiydi açıkçası.Ama KDE4'ü hala sevemedim ve bilgisayarım özellliklerinden dolayı biraz ağır çalışıyor.

Ubuntu 9.10'a bu kadar ağırlık verilmesinin en önemli sebebi Windows 7 nin çıkacağı açıklanan 22 Ekimden bir hafta sonra yani 29 Ekimde çıkacak olması.

Ubuntunun en büyük avantajı arkasında bir şirket bulunması ve kadrolu geliştiricileri olduğu için planlı bir şekilde ilerlemesi ve bunların etkisiyle sahip olduğu geniş kullanıcı kitlesi.

GNU/GPL lisanslı olupta ubuntu kurulum paketi olmayan çok az sayıda yazılım vardır.

Bir sorunla karşılaştığınızda çok hızlı çözüm bulabiliyorsunuz (kullanıcı sayısıyla doğru orantılı olarak)

Ubuntuda sevmediğim tek nokta kullanım kolaylığı sağlamak adına eski kullanıcı alışkanlıklarını gözardı etmeye başlaması.(örneğin ctrl+alt+bspc 9.04 den itibaren öntanımlı değil)

Ama tecrübelerime dayanarak,gözlemlediğim kadarıyla ve de en önemlisi Suttleworth'un açıklamalarıyla Ubuntunun görsel anlamda farklılığını ortaya koyacağı dağıtım 10.10 olacak.