Ubuntu 9.04'te Son Virajlar

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Canonical, Jaunty Jackalope kod adlı Ubuntu 9.04 için Alpha 6 sürümünü yayınladı. Peki son sürüm ne zaman çıkacak?

Windows 7 neredeyse hafta başı güncellenir de Ubuntu boş durur mu? Açık kaynaklı işletim sistemleri arasında en çok tercih edilenlerden biri olan Ubuntu'nun en yeni sürümü, Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope Alpha 6 yayınlandı.

Canonical Günceller, Affetmez

Önümüzdeki ayın 23'ünde son sürümüyle kullanıcılara sunulması beklenen Jaunty Jackalope'un Alpha 6 sürümünde X.Org'un yeni bir sürümü, güncellenmiş Linux kernel'i ve Ext4 dosya sistemi desteği göze çarpıyor.

Aynı zamanda Firefox, Pidgin ve GIMP gibi yazılımların en güncel sürümlerini içeren yeni sürüm, bildirimlerde de tarz değişikliğine gidiyor.

Kararlı sürümü için önümüzdeki ayı bekleyebileceğiniz Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope'un Alpha 6 sürümünü aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz:

:: Ubuntu 9.04 Alpha 6 32 bit sürümü indirin.

:: Ubuntu 9.04 Alpha 6 64 bit sürümü indirin.

:: Ubuntu'nun güncellemelerini takip ediyor musunuz?

Bilgi İçin : Ubuntu
Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net

arkhonn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ubuntu'nun güncellemelerini takip ediyor musunuz?

nebiçim soru bu bir linux kullanıcısı güncelleme yapmak için can atar. Kumar gibi bir tutkudur bu yeni sürümün heyecanını kelimelere dökemiyorum

pisipardus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ubuntu en hızlı gelişen sistemlerden biri. Pardus kullanmama rağmen ubuntu yu da yakından takip ediyorum. Linux camiasına kattıkları herşey için teşekkür etmek gerek.

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
4500 güncellemeden sonra windows 98 ayarında bir sistem olmaması için bir neden yok ubuntunun

linux kullanıcıları güncelleme için can atarmış ama windows güncelleme yayınladığı zaman yamalı bohça demekten de geri kalmazlarmış :D bu nasil bir ikiyüzlülüktür

Tanshaydar

Doçent
Reaksiyon puanı
0
@HapS
Biri hataları düzenlemek için, diğeri yenilikleri son kullanıcıya sunmak için güncelleme yapıyor da ondan.

Sen windows update'te Firefox için güncelleme yayınlandığını gördün mü? Ya da Windows'un kernel'i ne kadar sıklıkla güncelleniyor?

sky_walker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@transhaydar

Çok iyi söylemişsin. Bugüne kadar ki windowslarda servicepacklerin çoğu dahil sadece hataları gidermek ya da sistemi hızlandırmak için çıkartıldı. Oysa alpha ve betaları saymazsak linux dağırımları hep yenilikler için güncelleme çıkarıyor. Alpha ve betalar hariç hep böyle olmuştur. Ben linux iyidir windows kötüdür gibi tartışma yaratmak için yazmıyorum. İkisini de kullanan biri olarak linux kullanırken eğleniyorum. Windows ise bir alışkanlık ve bazı zamanlarda zorunluluk. Kullanıcı olarak ikisinin de güzel yanlarını kullanarak işlerimi hallediyorum. Herkese saygılar ...

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
4500 güncellemeden sonra windows 98 ayarında bir sistem olmaması için bir neden yok ubuntunun

linux kullanıcıları güncelleme için can atarmış ama windows güncelleme yayınladığı zaman yamalı bohça demekten de geri kalmazlarmış :D bu nasil bir ikiyüzlülüktür

kullanmadan yorum yapma istersen.
bug'lar da windows'taki gibi ölümcül değil merak etme.
bilgilerin çalınmaz yada kaybolmaz.

ben kişisel olarak Ubuntu'nun reklamını yaparak sponsorluk gibi birşey yapıyorum.
benim bilgisayarımın kasası biraz modifiyeli ve uygun bir yerine de Ubuntu etiketi koydum.

ayrıca odamın kapılarında ve CD çantalarımda filan da etiketler mevcut.

elimden geleni yapıyorum. şirket netbok alacakmış. onda da Ubuntu'lu HP istiyorum :D

Tanshaydar

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Verdiğin link Ubuntu'yu daha çok sevmeme sebep oldu be!

Bir sistem en küçük ayrıntılarıyla bile böyle güzelce ilgileniyor, üçüncü parti yazılım ve donanıma bu kadar destek veriyorsa insan sevmez mi onu?

Microsoft müşteri hizmetlerini arayanların sık duyduğu sözlerden biri:
"Lütfen üçüncü parti yazılımları kaldırınız"

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
takip etmiyorum ubuntu sadece birkaç sürümü denedim ama şimdi pardus kullanıyorum

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
@small_hayta

bana mı kullanmadan yorum yapma diyorsun :D buna benimle beraber beni taniyan kaç kişinin güldüğünü tahmin bile edemezsin emin ol