Ubuntu 9.04 Alpha 5 Yayınlandı

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Jaunty Jackalope için geliştirme süreci tüm hızıyla sürüyor. İşte Ubuntu 9.04 Alpha 5 sürümünde bulunan yenilikler ve indirme bağlantısı.

Son uyumlu sürümünün 23 Nisan 2009'da çıkması beklenen Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope için Alpha 5 sürümü yayınlandı. Genel olarak yazılımların ve uygulamaların güncellendiği Alpha 5'te, X.Org server 1.6 sürümü, font boyutu optimizasyonu, uyarılar ve uyarı tercihleri için yeni stil, Linux Kernel 2.6.28 ve Ext4 dosya sistemi desteği göze çarpıyor.

Bilgisayarınızla uyumlu olan Ubuntu 9.04 Alpha 5 sürümünü ISO dosyası haline indirmek için bu sayfadan seçiminizi yapabilirsiniz.

:: Ubuntu'nun ön testlerine katılıyor musunuz?

Bilgi İçin : Ubuntu
Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
katılmıyorum ama ubuntu çok hoş ve bi okadar güvenli bir işletim sistemi şahsen oyunlarla haşır neşir olmasam hiç tereddüt etmeden geçerim ;)

sky_walker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Neredeyse bütün linux sürümlerinin yeni versiyonlarını denerim. Ama Ubuntu 8.10 ile başlayan Intel ekran kartlarındaki düşük performans nedeniyle Ubuntu'dan soğudum. 9.04 Beta ya geçince deneyeceğim.

DorukC

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Cok cesitli Linux versiyonlarini denedim. Yeni beta surumleri deniyorum. ubuntu 9.04 de download sirasinda. laptop da 8.10 kullaniyorum, ubuntu dan gayet memnunum yaklasik 1,5 senedir laptop da ubuntu kullaniyorum.

Bakalim flash a kurup deneyecegim 9.04 u de.

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
bütün linux dağıtımları dandiktir hiçbiri beş para etmez sistemlerdir salıncağı bozuk çocuk parkı gibidirler ubuntu 25.04 belki iyi bir sürüm olabilir beklemek lazım :D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Görmek isteyenler için
Ubuntu 9.04 Alpha 5 Screenshot Tour

bütün linux dağıtımları dandiktir hiçbiri beş para etmez sistemlerdir salıncağı bozuk çocuk parkı gibidirler ubuntu 25.04 belki iyi bir sürüm olabilir beklemek lazım :D
Böyle konuşmak için ne kadar süreyle kaç tane linux çeşidini kullandığını da yazman gerekir.
Kullanıp tecrübelerini yazıyorsan senin yorumundur, saygı duyarız;
Yok öylesine yazdıysan, diyecek birşey kalmıyor zaten..:stuart:
Not:
@DorukC arkadaşımız bilgisayar eğitimi alan bir kişi, onun yorumunu okudun herhalde.

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
çooook dağıtım inceledim çoook uzun zaman kullandım daha fazlası var ama burda söylemem uygun olmaz o derece yani hele ubuntuyu hiç sorma gitsin :D ekran görüntüleriyle ilgili bir bağ vermişsin bana söylermisin 4.10 ile 9.04 arasında ne gibi farklar var :D görüntü olarak 5 yıl gibi bir zaman diliminde gnome da neler değişmiş ubuntuda neler değişmiş :D yahuu boş zaman değerlendirgeci bu işler

sky_walker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gnome sevmiyorsan Kde 4 kullan. Aero yu yerinden hoplatacak kadar kaliteli. Ubuntu nun gorunum konusunda acıkca biraz katılıyorum sana. Hem yeni kullanıcı çekmeye çalışıyorlar hem de hep aynı görüntü. İlk görünüm her zaman önemlidir. Şöyle janjanlı bir hava katsalar ve insan ilk kurduğunda "vayy bee" diyebilse ne güzel olur. Çok zaman istiyor görünümü içime sinecek bir hale sokmak.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Şu anda Ubuntu 9.04 Alpha Live CD den açtığım oturumla burdayım.
Sistemdeki herşey tanındı ve normal bir masaüstü açıldı.
Bu CD yi edinip bir köşede saklayın derim.
Sistem çökmelerinde, virüs/trojan temizleme işlerinde işimize yarayacaktır.
Uygun zamanda kurulum da yapacağım.

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
rise ntfs yazma desteği olmayan bir işletim sisteminin virus temizlemede ne gibi bir faydası olabilir merak ettim :D ntfs yazma işlemi hala bir risk linux sistemlerde he sen fat kullanıyorsan oda ayri bir takdir ve tebrik durumu. sky_walker görüntüyü geç adam gibi çalışan programlarda yok open office firefox la herşey bitmiyor ayrıca firefox çok dandik bir performansla çalışıyor yama üstüne yama yapiliyor firefox a adam olması için neyse linux sistemler kökten dandik sistemlerdir. zaman kaybından başka birşey değil

DorukC

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Gorsellige gore isletim sistemini nasil degerlendirdiniz merak ettim. Windows Aero arayuzunu cikarmadan once linux te beryl ile gorsel solen yasaniyordu.
Ayrica isletim sisteminde onemli olan gorsellik degil, islevsellik guvenlik ve stabil calismadir.
Linux kullaniyorsan evet Linux u kuracagin partition in Ext3 formatinda olmasi avantaj ama NTFS ve FAT/FAT32 destegi yok anlamina gelmez bu.

Virus temizlemek cok da kolay cunku virusler Linux e islemez. Kurtarirsin dosyalarini yoluna devam edersin ;)

Oyun oynayacagim diyorsan tabi ki Windows ona kimse birsey diyemez. Bende masaustu sistemimde Windows Vista kullaniyorum.

Windows ta yapip Linux de yapamadigin sey nedir merak ettim dogrusu ?
birde illegal yollardan kurulan yazilimlarla windows u kullaniyoruz, Linux de %90 oraninda hersey ucretsiz ;) Hadi herseyi legal yollardan yukleyin masraflari da karsilastiralim yapilan islemler bazinda ;)

Birde arastirma yaparsan ciddi islerde Windows ve Linux oranlarini gorursun, server oranlarini incele. Linux cekirdegini (kernel) unix den alir, unix zaten kendini dunya ya kanitlamis bir sistemdir.

Bu mesaji da Ubuntu 8.10 dan yaziyorum.

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
bana imkb yi yakip edebileceğim bir program göster linux da :)) profesyonel olacak webdeb çalışan şeylerden bahsetmiyorum oda zaten linux a has birşey değil alahtan jvm linux da çalışıyor linux berbat ötesi bir sistemderdir zamanla herkes bunu anlar :D

ben unix e laf etmiyorum hatta kullandiğim bütün sistemler unix dir diyebilirim linux harici herşey işe yarar ama linux beş para etmez linux çekirdeğini adam gibi kullanan ilk işletim sistemide android dir şimdilik mobil ama ilerisi belli olmaz onun haricindeki bütün sistemler yineliyorum 5 para etmez beryl dediğin şey çokda matah bişey değil hatalarla doluydu şimdi compiz oldu vs. ama olgunlaşması için bi 5 senesi var desem yeri linux sistemlerde uygulamaları birbirine olan uyumsuzluğu en üst seviyede ayrıca geliştirilen uygulamaların adam gibi standarları bile yok gtk, qt, mozilla nin grafik kütüphanesi , tk, vs. uzar gider sonuç olarak linux sistemler heycandan öteye gitmez. sunuculardan felan bahsediyorsunuz bırakda fazla olsun mysql pgsql php ücretsiz rakibi olanlar ücretli sunucularda tabiki tercih edilecek ama iş ticari uygulamalara gelince ms un eline su dökemez