Twitter Dile Geliyor!

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Popüler mikro blog sitesi, farklı dillerde açılarak namını genişletmeyi düşünüyor. Başarılı olabilir mi sizce?

Dünyaca ünlü mikro blog sitesi Twitter'da her geçen gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Son olarak, siteye kısa süre içerisinde farklı dil seçenekleri ekleneceği duyuruldu. Eklenecek diller fransızca, italyanca, almanca ve ispanyolca olacak. Halihazırda ingilizce ve japonca yayın yapan site, böylece toplamda 6 dile kavuşmuş olacak. Twitter yetkilileri, eklenecek olan dört yeni dilden sonra, diğer dilleri de düşüneceklerini belirtti.
tw1255160640.jpg
İşleri kolaylaştırmak için, tıpkı Google'ın yaptığı gibi siteye bir çeviri aracı koyarak, kullanıcıların çevirilere katkı yapması bekleniyor. Bu sayede daha hızlı ve verimli bir çeviri elde edilmek isteniyor. Eğer bu dil olayı tutarsa, kısa süre içerisinde türkçe dil seçeneğini de görmemiz içten bile değil. Zira toplum olarak sosyal ağlara meraklı olduğumuzu tüm dünya, Facebook örneğinden biliyor.
:: Twitter'da türkçe dil seçeneği olmasını ister miydiniz?
Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
türkçe değil, Türkçe. :)

Soruya gelince, tabii ki isteriz. İngilizce'den bir yana derdimiz olmasa da güzel dilimizi pistlerde görmek büyük bir mutluluk. :)

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Türkçe seçeneğinin olmayışı benim kullanmama sebebimdi zaten. Olursa bende girebilirim.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Hadi bakalım. Türkçe seçeneği de eklenirse Twitter'ı da birinci yaparız biz. :D

By_ÇaKaL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Türkçe olursa deneyebilirim yoksa bu şekilde çok zor.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Hayır ingilizce kalsın. Türkçe olduktan sonra neler olabileceğini biliyoruz sanırım ?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Hayır ingilizce kalsın. Türkçe olduktan sonra neler olabileceğini biliyoruz sanırım ?

Kendi insanlarını bu kadar ezen başka bir millet daha yok gerçekten.

Bu sözü bir yerlerde gördüm, doğruluk payı yok ama. Çünkü sözün kendisi doğruluk. :)

Türkçesi çıksın, sen İngilizce kullanmaya devam et. :flowers:

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Kendi insanlarını bu kadar ezen başka bir millet daha yok gerçekten.

Bu sözü bir yerlerde gördüm, doğruluk payı yok ama. Çünkü sözün kendisi doğruluk. :)

Türkçesi çıksın, sen İngilizce kullanmaya devam et. :flowers:
Ezdiğim insanların kişiliklerini biraz araştırırsanız ezilmeye bile değer olmadıklarını görürsünüz! Gerçekten sosyal siteleri doğru düzgün olarak kullanan kişiler olduğu gibi kendini bilmezler de çoğunlukta (şimdi burada söylemeyeyim kim olduklarını ama siz anladınız umarım)
ben kendimi bilerek kullanırım, ingilizce olarak kullanırım-italyanca olarak kullanırım benim bileceğim mesele, en iyisi daha sonra tartışalım biz, kimin haklı olduğunu gördüğümüzde.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ezdiğim insanların kişiliklerini biraz araştırırsanız ezilmeye bile değer olmadıklarını görürsünüz! Gerçekten sosyal siteleri doğru düzgün olarak kullanan kişiler olduğu gibi kendini bilmezler de çoğunlukta (şimdi burada söylemeyeyim kim olduklarını ama siz anladınız umarım)
ben kendimi bilerek kullanırım, ingilizce olarak kullanırım-italyanca olarak kullanırım benim bileceğim mesele, en iyisi daha sonra tartışalım biz, kimin haklı olduğunu gördüğümüzde.

O insanları ben de biliyorum ama sözlerinle o insanların kişiliksiz olmalarını Türkçe konuşan tüm insanlara etiket gibi yapıştırman, Türkçe konuşan biri olarak hiç hoşuma gitmedi.

Sen kendine bunu nasıl yakıştırıyorsun, bilemiyorum ama bize yakıştırma lütfen. :)

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
O insanları ben de biliyorum ama sözlerinle o insanların kişiliksiz olmalarını Türkçe konuşan tüm insanlara etiket gibi yapıştırman, Türkçe konuşan biri olarak hiç hoşuma gitmedi.

Sen kendine bunu nasıl yakıştırıyorsun, bilemiyorum ama bize yakıştırma lütfen. :)
Puahah :D iyi de benim bahsettiğim insanlar Türkçe bile kullanmıyor "Turkche" kullanıyorlar ahahah :D
Bu insanlar için tartışmaya bile değmez diye düşünüyorum, ayrıca merak etme sen zaten üstüne alınması gerekenler alınacaktır.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Puahah :D iyi de benim bahsettiğim insanlar Türkçe bile kullanmıyor "Turkche" kullanıyorlar ahahah :D
Bu insanlar için tartışmaya bile değmez diye düşünüyorum, ayrıca merak etme sen zaten üstüne alınması gerekenler alınacaktır.

:)

O zaman bu mesajını da düzenleyip Türkçe yerine "Turkche" yazarsan sevinirim.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bizim ünlüler, köşe yazarları, vs twitter ı keşfettiklerinden beri twitter ın da cılkı çıkmaya başladı. korkarım bu gidişle twitter ı da yoldan çıkarıcaz. facebook ta da böyle olmuştu. ünlülerin siteye üye olduğu duyulmaya başlayınca bizim millet hücum edip sitenin suyunu çıkardı.:thumbdown:

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
gülben ergen de twitter kullanıyormuş :huh: