TV bağlantısı...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mihrak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mihrak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Yine bir sorunum var. Bilgisayarımı Televizyona bağladım ancak görüntü siyah beyaz :) Ekran kartım 7200 GS arkasındaki TV out kısmından scart yolu ile bağlantı kurdum ancak görüntüye renk veremiyorum. Bunun çözümü var mı? Fikirlerinizi bekliyorum...

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
sanırım tv out kablosu ve tv scart soketi arasında bi dönüştürücü kullandın o dönüştürücüde bir düğme var in Out yazar onu değiştirmeyi dene

mihrak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Onu değiştirdiğimde görüntü tamamen gidiyor. Bildiğimiz siyah ekran...

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
yine sanırım diyorum tv out kablosunda yada o aracı parcada sorun olabilir işin açıkcası diyelimki hepsi sağlam monitördeki görüntü kalitesini 50 hz tv de alman mümkün değildir

mihrak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kalite önemli değil. Sadece büyük ekran istiyorum bazı anlarda. Kabloyu bugün aldım :( Bozuk oldğunu sanmıyorum ama acaba ekran kartının desteği falan mı yok. 2 TVda denedim. Biri 72 diğeri 55 ekran. İkisinde de aynı.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
acaba ekran kartının desteği falan mı yok.
Tv out destegi olmasa zaten kablo takacak yeride olmaz
çözünürlük ve masaüstü renk ayarlarını kontrol et yada aracı parçaların sağlamlığından emin ol kaç yıldır tekrar deneme imkanım olmadı tahminimce 640x480 çözünürlükte olması lazım

mihrak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
55 ekranın 1024 * 768'e kadar desteği var. 72 ekranın sadece 800*600. Bende hiçbir anlam veremedim. Mantıklı gelen tek seçenek aracı parçaların bozuk olduğu...

Acil Destek

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Görüntü ayarlarından cıkısı Pal B yapacaksın, yada scartın 15. ve 20. bacaklarına lehim at içinden istersen dışından bacakları bir metal parçası ile temas ettir ( ataç teli) ayar yapmadan görüntü hem renkli hemide canlı olur.

Ama şimdi hdmı kullanıyorum laptontan direk lcd tv, aynı kablo ile hem ses hemide video, s-video ya nazaran kat kat güzel görüntü :D

Ek olarak;

S-video baglatında windows media playerde film izlerken tvde görüntüyü yansıtmaz yani siyah bir görüntü alırsın bunuda Windows Media Player'da Seçenekler'den Başarım > Gelişmiş > Üste Bindirmeyi Kullan onayını kaldır ve yeniden başlat media playeri, sorun aşılacaktır.

mihrak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Scartın 15. ile 20. bacaklarını neye göre belirliycem? :D :D

Acil Destek

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Scartın 15. ile 20. bacaklarını neye göre belirliycem? :D :D

Scartın içini açacaksın, elektronikten bilginden sakın çekinme, bacak numaraları yazacak lehim makinen yoksa, dediğim ataç yöntemi yap, maksat bacaklar temas ettin, anladın.

mihrak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Numaralar yazıyorsa tamamdır ;) Denicem en kısa zamanda. Şuan kolumu incittim :D İlerleyen saatlerde başarılı olup olmadığını paylaşırım ;)

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Biraz önce baktımda 15. ayak Video kırmızıya tekabul ediyormuş neden sadece kırmızı...

Oldu olacak 11. ayakla 7. ayağıda köprüleyelim onlarda mavi ile yeşil... :D

Valla merakımdan soruyorum... :D

mihrak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar cevabım biraz geç geldi ama kusuruma bakmayın :) Evet işe yaradı. Görüntü hem renklendi hemde kalitesi biraz daha arttı. Teşekkür ederim bu konudaki yardımlarınız için. Bu sorunu yaşayan arkadaşlarada şiddetle tavsiye ederim. Zahmetsiz bir işlem ;)