- Reaksiyon puanı
- 13,063
Özkancığım benim az önce dediğin mesajla şimdiki dediğin mesajda 180 Derece dönüş yapıyorsun bak..1900'lü yıllarda değiliz ÖRNEK VER DEMİŞSİN VERİLDİ, Anlayamadığın nokta şu , neden kabul etmekte ısrarcısın bunları ben değil tarih yazıyor .
Sen diyorsun ki şuan günümüz için, hangi marka kendi parçalarını kullanıyor hepsi başka markalarınkini ülkelerin parçalarını kullanıyor diyorsun ( Günümüz için şuan doğru evet )
Şuan dediğin Dünya'da yüz yüz yerli diye birşey kalmadı artık ( bak buda doğru , günümüz için doğru )
Ama benim yukarıda saydığım ve anlamak istemediğin olay şu ;
Dünyada ki lider markalar kurulduğu o tarihlerde zaten %100 yerli olarak kuruldu , demek istediğim Mercedes,Audi ,Bmw gibi markalar bu sektöre %100 yerli Alman markası olarak başladı , demek istediğimiz bu.
Yani örnek veriyorum TOGG gibi orası çin , orası amerika gibi değil , örnek verdiğim nokta bu.
- Şuan artık dev markalar zaten başka parçalar kullanabiliyorlar orası doğru evet.
➡Dostlar alışverişte görsün deyiminin anlamı:
Gösteriş olsun; amaç iş yapıyor görünmek, iş yapmak değil.
( Ben ortaya karamsarlığımı kötümserliğimi atayım gerisi önemli değil diyorsun. ) Her konuda en ama en kötüyü düşüneyim ülkem ile ilgili hiçbir konuda sevinmeyip hep kötüleyim ve olmamış diyeyim çok güzel taktik...
Not: Günümüzden örnek ver yüde yüz kendi malını üreten dedim adam 100 sene geri gitmiş

Son düzenleme: