Türkiye'deki bilgisayar satış rakamları (2012)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Türkiye'de satılan dizüstü ve kişisel bilgisayarların sayısını ele geçirdik. Listede, hem yerel hem de uluslararası markalar var. Bakın, en çok satan bilgisayar markası kim oldu?

Rapora ulaşmak için buraya tıklayın!

Sizin favoriniz hangi marka?

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
asus-dell

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
DELL beklediğimin çok altında kaldı ilginç..

platonik

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Dell beni de şaşırttı. :)

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
burda isvecte buyuk ihtimalle anket yapilsa apple.sony.hp diye gider

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Ben de listede MSI'ın olmamasına şaşırdım :) Verilen markalar arasında favorim Sony Vaio

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Casper'in listenin tepesinde çıkması bana hiç de ilginç gelmedi. Sonuçta herkes bir HP, Asus vs. ister ama iş almaya geldiği zaman birim para ile birim ihtiyaçlarımızı gideren seçimlere yöneliriz.
Bu biraz herkesin BMW, Mercedes, Range Rover'dan hoşlanıp Fiat veya Renault alması gibi bir olay.
Şirkete bile bilgisayar alacağımız zaman Casper öncelikli tercih ettiğimiz markalardan birisi. Nedenine gelince HP veya Asus 890TL'ye sadece kasa satarken biz Casper'dan neredeyse benzer özellikli Pc'yi 19" Led monitör ile beraber 799TL'ye aldık. Siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz?

Reaksiyon puanı
10,315
galiba biraz da ucuz etin yahnisi meselesi bu.
ben casper'ın aynı performansı verebileceğine inanmıyorum.

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
HP ve Casper her mağazada var. Araştırma bence doğru shiftdelete takipçileri kalite bakımından değerlendirmiş olabilir. Ama teknolojiyle pek haşır neşir olmayan birisi HP ve Casper bir bilene sormadan gidip alabiliyor.

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Paranın ve yüksek vergilerin gözü kör olsun :)

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
HP Haziran'da bedava dağıttı da biz mi kaçırdık? :)

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Reklam ve para giriyor işin içine. Az çok anlıyorum diye etrafımdaki kişiler bilgisayar alacakları zaman bana soruyorlar. Genelde ihtiyacına göre Hp-Asus-Lenova gibi markalar öneriyorum. Sonra bakıyorum Casper almış. Bana danışan 10 kişiden 8'i Casper alıyor. Neden? Televizyonda en çok bu markanın reklamı dönüyor. "E Asus paalı be ya." gibi tepkiler alıyorum. Tüketicilerin çoğu internet için alıyor zaten. "Fesbuka giriyor mu bu meret?" Giriyorsa, bir de ucuzsa tamam, yok ekran kartıymış, yok işlemciymiş falan çoğunun umrunda değil. Anlamıyor ki. "Halimelerde varmış bizde niye yok, hem bak oğlanın derslerine de lazım, boyna internet kafeye gidiyo, itin uğursuzun içinde yapacağına evde yapsın." zihniyetinde Türkiyedeki kullanıcıların çoğu. O yüzden şaşmamak lazım.

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
kar yagiyor len disarida

Reklam ve para giriyor işin içine. Az çok anlıyorum diye etrafımdaki kişiler bilgisayar alacakları zaman bana soruyorlar. Genelde ihtiyacına göre Hp-Asus-Lenova gibi markalar öneriyorum. Sonra bakıyorum Casper almış. Bana danışan 10 kişiden 8'i Casper alıyor. Neden? Televizyonda en çok bu markanın reklamı dönüyor. "E Asus paalı be ya." gibi tepkiler alıyorum. Tüketicilerin çoğu internet için alıyor zaten. "Fesbuka giriyor mu bu meret?" Giriyorsa, bir de ucuzsa tamam, yok ekran kartıymış, yok işlemciymiş falan çoğunun umrunda değil. Anlamıyor ki. "Halimelerde varmış bizde niye yok, hem bak oğlanın derslerine de lazım, boyna internet kafeye gidiyo, itin uğursuzun içinde yapacağına evde yapsın." zihniyetinde Türkiyedeki kullanıcıların çoğu. O yüzden şaşmamak lazım.

ehehe dogru bir tespit @)

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Arçelikle Experin kafa kafaya olması enteresan.
Lenovo gibi bir markanın bu kadar düşük kalıp Samsungunda yüksek olması garip.
Burası garip bir memleket zaten, onda olabilir :)

Reaksiyon puanı
189
Casper'in listenin tepesinde çıkması bana hiç de ilginç gelmedi. Sonuçta herkes bir HP, Asus vs. ister ama iş almaya geldiği zaman birim para ile birim ihtiyaçlarımızı gideren seçimlere yöneliriz.
Bu biraz herkesin BMW, Mercedes, Range Rover'dan hoşlanıp Fiat veya Renault alması gibi bir olay.
Şirkete bile bilgisayar alacağımız zaman Casper öncelikli tercih ettiğimiz markalardan birisi. Nedenine gelince HP veya Asus 890TL'ye sadece kasa satarken biz Casper'dan neredeyse benzer özellikli Pc'yi 19" Led monitör ile beraber 799TL'ye aldık. Siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz?

Eski bir casper servisi olarak bedava verseler almam :)

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
HP Haziran'da bedava dağıttı da biz mi kaçırdık? :)
zplerin kasalarin goruntusu malzemesi kaliteli. :P millet icindekinden anlamadigi icin bakiyo ustunde en parlak en isiltili goruneni aliyo bence :P
bazen ben bile yanindan gecerken bakiyorum ooo aaaa :P isil isil kasa super filan ama fiyatina gore cihaz kalitesi ortalama oluyo en fazla :P
ama tabi kasa fare goruntu de onemli.

birde tum servisler anlasmali gibi hp oneriyo. sanirim hp servislerle daha iyi anlasiyo yada kar marji da iyi :P

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Eski bir casper servisi olarak bedava verseler almam :)
Ya orası öyle aslında ürünleri çok çok çok kaliteli değil belki. Ama HP ler laptoplarında ısınma sorunları ile boğuşurken Casperi ısıtmayı başaramamıştım. Adamlar şu son zamanlarda kaliteli plastik de kullanmaya başladı ve fiyatlarını da hep ulaşılabilir düzeylerde tutuyorlar. Böyle olunca satış da geliyor.
Mesela geçen gün Kipa'da geziyordum bir baktım işyerindeki arkadaşım oğlu için Laptop alacak Casperlara bakıyor. Core i5 laptop vardı 4gb ram vs. vs. 1099TL'ye, direk kaçırma al dedim. O fiyata da gerçekten kaçırılmaz. Sonuçta rakipleri aynı konfigi 1450TL den satıyor.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Türkiye'de yaşamaya çalışanlar önce fiyata bakıyor tabiki. Bence normal.

KyA27

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Casper'ın Türkiye de çok satmasına şaşırmadım casper her teknoloji mağazasında var ve teknik servis olnağıda yaygın.

Kenpachi

Profesör
Reaksiyon puanı
26
O değilde anasayfada konun iconun MW Black Ops olması ne alaka ? :)

[URL="http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./c25MCx"][IMG]http://f1210.hizliresim.com/12/j/f02jk.png[/URL][/IMG]

BEFEGA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Casper candır :)

HP de ısınan çatlayan yanan makine mi olmadı ?

ASUS'da menteşeleri ve kasası çatlayan makineler mi görmedim ?

Şuan benim alabileceğim 3 marka var. İlk başta para sıkıntım yoksa Apple. Bütçe biraz kısıksa Lenovo yada Casper.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Casper candır :)

HP de ısınan çatlayan yanan makine mi olmadı ?

ASUS'da menteşeleri ve kasası çatlayan makineler mi görmedim ?

Şuan benim alabileceğim 3 marka var. İlk başta para sıkıntım yoksa Apple. Bütçe biraz kısıksa Lenovo yada Casper.

Ben Lenovo aldım otobüste üstteki boş yere koymuştum ve laptop yere çakıldı oradan. Alüminyum kasa olmasından dolayı köşede küçük bir plastik parça kırıldı ve alümünyum yamuldu. Plastiği yerine japonla yapıştırım alümünyumuda düzelttim , bilgisayar sağlam şekilde çalışıyor şu anda. :)
Ama casperlara bakıyorumda plastik kasa ne kadar dayanıcak? Benimki plastik olsa şimdi servisle uğraşıyo olurdum herhalde.

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ben donanıma bakarım markaya değil işi bilenlerinde böyle tercih yapacaklarına inanıyorum marka hikaye

BEFEGA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Ben Lenovo aldım otobüste üstteki boş yere koymuştum ve laptop yere çakıldı oradan. Alüminyum kasa olmasından dolayı köşede küçük bir plastik parça kırıldı ve alümünyum yamuldu. Plastiği yerine japonla yapıştırım alümünyumuda düzelttim , bilgisayar sağlam şekilde çalışıyor şu anda. :)
Ama casperlara bakıyorumda plastik kasa ne kadar dayanıcak? Benimki plastik olsa şimdi servisle uğraşıyo olurdum herhalde.

Son dönemde çok kaliteli ve şık bilgisayarlar yapmaya başladılar. Eminim kaliteye oranla parça kalitesi de yükselmiştir.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Casperin 1. çıkması gayet normal.
Casper bir kere bu işten para kazanamasa i7 li laptopları Asus'u Dell'i 2000TL den kapı açarken o 1300TL den satamaz.
Satıp para kazanıyorki son derece ucuza mal ettirebiliyor.

Acer gibi piyasa malı, özellikle Lenovo gibi kaliteyi ucuza sunan bir firma, MSI gibi firmaların listede olmaması veya piyasada tutunamaması milletin bu konuda cahilliğini yada marketlerdeki satıcıların başarısını gösteriyor.

En çok Asus, Dell, HP, Toshiba gibi markaların satması ise Türk halkının ne kadar zengin olduğunu gösteriyor :)
Bunun başka bir açıklaması yok.
Ben bugün laptop alacak olsam ilk bakacağım marka Lenovo dur. Çünkü kaliteli ve ucuzdur.
Asus'a HP'ye asla para vermem sırf isim için.
Dell'i de yine değerlendiririm ama sağlamlığı ve teknik desteği yüzünden.