Türkiye'deki bilgisayar satış rakamları (2012)

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Asus veya hp tercih ederdim herhalde de millet son 2 ay hp satıp lenovo mu almış :D ilginç.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Lenovo'nun ilgi görmemesi beni de şaşırttı ama iyi reklam yapan kazanır gibi birşey olmuş, casper ve hp bilgisayarı bedava verseniz kullanmam ama son kullanıcı ve özellikle de teknolojiyle ilgisi olmayan kişiler sadece markaları bildikleri için direk caspera yöneliyorlar, satıcı da başka marka öneremiyor çünkü adamlar kararlı geliyorlar, sonuçta iyi reklam iyi para ;)

administrator

Asistan
Reaksiyon puanı
47
saçma MSI'yi adam yerine bile koymamışlar. oysa Türkiyede ciddi satış rakamına ulaşmıştır MSI. ben tercihimi kesinlikle MSI'den yana kulllanırım gerisi yalan dolan tek geçerim MSI'yi

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Masaüstü pc hemen her parçası Asus.
Bu mesajımı yazdığım Notebook ise Acer.
İkisindende memnunum.
Sorunsuz kullanıyorum.

muhahmtok

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sıralamam şöyle
Apple->Sony->Toshiba->Asus->Lenovo->Dell->Hp->Acer->Packerdbell
Apple->Sony->Asus->Lenovo->Dell->Toshiba->Hp->Acer->Packerdbell
üstteki liste nesnel yorumsuz liste
alttaki liste öznel yorumlu liste :)

bilgisayar alacak arkadaşlar listeye göre alış-veriş yapabilir
tabi bazı bilgisayarların asus olsun sony olsun kasalarını tabi görünüş itibariyle kötü yapıyorlar ondan millet caf caflı kasaları alıyor ama kalite için yukarıdaki sıralara dikkat :)

Darkaura

Asistan
Reaksiyon puanı
2
HP bu kadar rezaletine ragmen gene iyi 4unculukde tutunabilmis. eskiden buyuk firma bilir urunlerini alir, arkadaslara tavsiye ederdim. son 3-4 senedir hp den hangi laptopi alsak agriza sorun cikartti. bu kadar rezalet olmaz. daha gecen bir arkadasinkinde ekran karti agrizalandi, servisden tamirine 680tl istediler. biraz arastirdim bu seride fiks sorunmus. asiri isinan ekran kartinin lehimleri eriyip atiyormus. kalite ve iscilik bu kadar kotu anliyacaginiz. bir seride olsa eywallah diyecem. ev ahalisi icin aldigimin hp'nin tus takimlari cikti, kuzenimdekinde asiri isinma problemi var, altinda sogutucu olmadan imkani yok calismiyor. kisaca son 4 senedir sorunsuz agrisasiz tek bir hp laptop gormedim. hp kendi kuyusunun kaziyor farkinda degil.

ilk samsunglari alirken icimde bir suphe vardi ama beklentimin uzerinde saglam ciktilar. casper, acer, packard bell zaten bunlarin yanina yaklasilmaz. isi bilen kimsenin alcagi markalar degil. apple sony ve toshiba tartisilmaz ama pahalilar. gene en alinabilirler asus, lenovo, dell ve samsung.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Lenovo'nun ilgi görmemesi beni de şaşırttı ama iyi reklam yapan kazanır gibi birşey olmuş, casper ve hp bilgisayarı bedava verseniz kullanmam ama son kullanıcı ve özellikle de teknolojiyle ilgisi olmayan kişiler sadece markaları bildikleri için direk caspera yöneliyorlar, satıcı da başka marka öneremiyor çünkü adamlar kararlı geliyorlar, sonuçta iyi reklam iyi para ;)

Gerçekten öyle. :) Bazı tanıdıklara ne kadar caspera göre iyi markalar önersem de gidip casper almış(modelini bilmem), bilgisayar çok ısınıyormuş. Bu bahsettiğim kişi oyunda oynamaz halbuki. :)

Hp bilgisayar ile benim lenovo aynı oyunu oynarken adamın pc de sanki uçak motoru var fan o kadar ses yapıyordu. Benimkinde ise ses yok :) Tabi evdeki hava üfleme motoru ile düzenli olarak temizliyorum içini.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Gerçekten öyle. :) Bazı tanıdıklara ne kadar caspera göre iyi markalar önersem de gidip casper almış(modelini bilmem), bilgisayar çok ısınıyormuş. Bu bahsettiğim kişi oyunda oynamaz halbuki. :)

Hp bilgisayar ile benim lenovo aynı oyunu oynarken adamın pc de sanki uçak motoru var fan o kadar ses yapıyordu. Benimkinde ise ses yok :) Tabi evdeki hava üfleme motoru ile düzenli olarak temizliyorum içini.

Casper'in satmasının 2 sebebi var.
1-Ucuz
2-Tüm büyük marketlerdeki satıcılar gelin size Casper verelim diyor.

Vatanda bir kere şöyle bişey başıma geldi, arkadaşa laptop alıcaz 1200TL ye falan.
Ben o sırada alienware gördüm ona bakıyorum.
Eleman geldi işte ne baktınız yardımcı olayım falan dedi önce alienware den muhabbete girdik yok dedim bunun burası tırt, ekran kartı tırt, CPU su tırt dedim, sırf ismi var o sebepten pahalı, şurdan yarı fiyatına daha iyi donanımlı Asus bulurum size bi tane dedim
Eleman da tabiki bunun adı var, o yetiyor dedi.
Sonra dedim neyse 1200TL ye şöyle nette dolanılacak, film izlenilecek PC alıcaz arkadaşa dedim,
Casperin şöyle bir modeli çıktı...

Ulan arkadaş gelmişim senle muhabbet ediyorum, alienware yi beğenmiyorum aşağlıyorum sen bana casper diyorsun.

Belli ki casper satın diye emir geliyor onlarada... Ona emir verene bir yerlerden para, prim, logistik destek geliyor bunun başka bir açıklaması yok.

fakcakaya

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hangi marka satılırsa satılsın gerçek kazanan amerikan ve yahudi şirketleridir...casper filan hikaye...sonra bunlar bize mermi olarak şehit olarak geri dönmektedir...işin gerçeği aslı işte budur....mecburuz kullanıyoruz ne yapalım..!

Haciwhat

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence türk halkının komikliğini gösteren bir tablo. Ancak şöyle bir durum var vatan bilgisayarda satış elemanıyım gelen müşteriye casper tercih eder misiniz dediğimde evime sokmam derken. Bütün reyonu gezip fiyatından dolayı casper alabilen insanlarla dolu. Ha bana derseniz Lenovo tercihimdir.