Soru Türkiye niye bu kadar pahalı bir ülke sizce?

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,711
Ben Türk milletinde bir özgürlük göremiyorum 814.578 km² lik kapalı ceza evi.

Resmen kabir azabı, kimseyi mutlu görmüyorum en ufak bir olayda bile ölümle sonuçlanıyor, öldürene ceza yok ölen öldüğü ile kalıyor.

Asgari ücretin 4/3 ü kiraya gidiyor geri kalanla geçinme diye birşey yok herşeyden kısmak zorundasın, doyasıya gıda alışverişi yok, Seyehat desen yok, evlenmek istesen bu imkansız.

Ev desen en kötü 2.000.000₺ 17.000₺ ile alamazsın, bugün eli yüzü düzgün bir araba en kötü 700.000₺ alamazsın.

İnsanlar geçinmiyor hayatta kalmaya çalışıyor.

Memurla konuşuyorum 40.000₺ maaşı var ayın sonu gelmiyor diyor, o anda aklıma 17.000₺ alan geliyor.

Ben bu buhranın geçeceğine pek inanmıyorum.

Bir iki kişi gelip Norveç li ler intiyar ediyor karşim dünya berbat durumda biz gene iyiyiz vs desede ülke iyi durumda değil kardeşim büyükte değil güçlüde, o insanlar intihar ediyor çünkü inançları yok bu ülkede ebedi cehennem korkusu olmasa insanlar kitlesel intihar eder onuda söyleyim.

Bugün telefonu bile ıraktan getirenler varsa ırak bile bizden daha iyi durumda denektir ki ırak dediğin ülke amerika tarafından yerle bir edildi, kadınları tecavüze uğradı herşeyini bozdular.

Türkiye ne ırağın ne Filistin in ne suriyenin yaşadığını yaşamadı ama Türkiye bugün bu ülkelerden daha beter durumda.

Elimden geldiğince olumlama yapıyorum iyi olmaya düşünmeye çalışıyorum ama bu şekilde ölmem kaçınılmaz gibi duruyor çok büyük bir değişim olmazsa.

İnanın yaşamaya zerre hevesim yok

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,935
Dünyanın en yüksek ikinci enflasyonuna ve en yüksek birinci faiz oranına sahip ülke olmak bunu gerektirir. Yabancılar gelir krallar gibi ülkeni satın alır oturur izlersin. Çünkü tepki gösterecek enerjin yok açlıktan maalesef durumumuz bu

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,711
Dünyanın en yüksek ikinci enflasyonuna ve en yüksek birinci faiz oranına sahip ülke olmak bunu gerektirir. Yabancılar gelir krallar gibi ülkeni satın alır oturur izlersin. Çünkü tepki gösterecek enerjin yok açlıktan maalesef durumumuz bu
Bilmiyorum 2030 a kadar ön görün ne kardeşim

Sence 2027 ile birlikte ekonomik olarak 2020 yılına dönebilir miyiz en kötü evin arabanın alınması daha kolay olduğu gıda giyim Seyehat tatilin rahat yapıldığı bir ülke?

Avrupa amerikayı katmadan soruyorum 2010 yılını geçtim sadece 2020 yılına dönme diyorum.

Zira 2030 a kadar bu halde devam edersek insanlar ahiretini yakacak gibi duruyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada Norveç li ler intihar ediyor olayını çarptırarak anlatıyorlar forumda kim olduklarını biliyorum.

İskandinav ülkeleri deki Avrupa'daki intiharlar ekonomik sebep ve fakirlik değil o insanların evi arabası var her işten çıktıklarında odundan yapılmış barda iki kadeh viski içiyor alım gücü var ağaçların arasından doğayı kuzey denizini izliyorlar.

Onların sorunu ahiret korkusu olmaması, bununla beraber Müslüman da olmasalar her insanın imtihanı var kimisi sevdiğine kavuşamıyor kimisi hayatın tek anlamı ev araba iyi yaşam değil diyor hayatın yaşamın dünyanın ahiretin hiç olduğunu düşünüyor ve intihar ediyor.

Şu dünyada herkesin bir yaşanmışlığı var bir imtihanı var Türklerin ek olarak ekonomik nedenleri ve fakirliği var.

Yemin edebilirim ama ispat edemem dinimizde intihar ebedi cehennem olmasa şu ülkenin en az %80 i intihar eder, tabi oda şimdilik ekonomi böyle giderse yada dahada kötü olursa yaşayarak göreceğiz intihar vakalarını.

Çocuğuna karısına oyuncak ekmek elbise alamadığı için intihar edenler oldu bir çoğuda gizleniyor

Son düzenleme: