Türkiye' ilk cd

telmessos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar,
Ben ülkemizde ilk müzik Cd sinin çıkış yılını öğrenmek istiyorum. Bunu çok araştırdım ama bulamadım.Ayrıca böyle bir soru için başlık açmak doğru da olmayabilir ama nereye soracağımı da bir türlü seçemedim. Saygılarımla.

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
ben kendi bilgilerimi söyleyebilirim ancak :) bizim 1991 senesinde Gümüşhane'de otururken Coşkun Sabah ve Kayahan cd'lerimiz vardı :) daha öncesinde yoktu ama :) Gümüşhane küçük bir il. Startv bile 1.5 sene sonra yayına başladı orada :) yaklaşık olarak büyük şehirlerde 1985 civarlarında cd'ler görünmeye başlamıştır diye düşünüyorum :)

telmessos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Bu tarihler benim de hafızamı zorlayıp biraz birşeyler hatırlamama yardımcı oldu.Ben 90-93 yılları arasında üniversite okudum ama o yıllarda sanki hep kasetler vardı ve ilk cd lerimi 94 de ilk görev yerim olan Ankara'da aldğımı hatırlıyorum. Demek ki 90-93 te de varmış ama ben hatırlayamadım.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Bu tarihler benim de hafızamı zorlayıp biraz birşeyler hatırlamama yardımcı oldu.Ben 90-93 yılları arasında üniversite okudum ama o yıllarda sanki hep kasetler vardı ve ilk cd lerimi 94 de ilk görev yerim olan Ankara'da aldğımı hatırlıyorum. Demek ki 90-93 te de varmış ama ben hatırlayamadım.

90-93 arasında arçelik'in cd çalarlı müzik setleri satıldığına göre, cd varmış :) 93'te bizim eve alınan müzik seti baya gelişmiş bir versiyondu hatta, çünkü dayımların biraz daha eski cd çalarlı bir müzik seti vardı. :)

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
ben çok net hatırlıyorum çünkü uzunca bir süre Coşkun Sabah'tan Anılar işkencesine maruz kalmıştım :) tabi o zamanlar işkence geliyordu bana :)

telmessos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
94 de ilk maaşımla ben de almıştım o iki katlı cd çalarlı dev kolonlu arçeliğin müzik setini. ama 90-94 arası demek ki öğrenci harçlığı ile tanışamamışız cd lerle..

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Dünyanın ilk CD'si 28 yıl önce yapılmış. Bizim ülkemize ne zaman gelmiş olabilir ki muhtemelen 1-2 yıl sonra…

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
Türkiye'de yayınlanan ilk müzik CD'si 1988'de piyasaya çıkan Gülden Karaböcek'in "Bir Mucize Allah'ım albümüdür.