Türkiye dünyada dördüncü sırada! Sefalette...

Yasuobilal2007

Profesör
Reaksiyon puanı
952
Neden ama neden, batılı ülkelerde görünce aboww diyoruz , kendimiz yapınca gerek yoktu, bu millet her şeyin en iyisine layıktır.
Asgari ücret açlık sınırının altında halen en iyisine layık diyorsun şaka gibisiniz yol mu önemli bir ailenin geçimi mi ?

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Yolu falan boşverin.Alım gücünden bahsedin.Eskiden bir baba çalışıp 5 kişilik bir aileyi geçindirebiliyordu. Şimdi geçindirebiliyor mu ? Zor çok zor. Millet asfalt yemiyor.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Neden ama neden, batılı ülkelerde görünce aboww diyoruz , kendimiz yapınca gerek yoktu, bu millet her şeyin en iyisine layıktır.
Bence açgözlü bir yapıya sahip düşünce tarzı. En iyisini isteriz, ama diğerleri önünde gülünç duruma düşeriz açgözlülüğümüze göre.

D-KWyjLWwAEMSuw.jpg

Timurid

Profesör
Reaksiyon puanı
836
Hangi osmanlı padişahı bilmiyorum ama bir osmanlı padişahı devletle ilgili notta sadaka verilecek fakir insan yok yazmıştı şimdi sadaka alacak zengin yok

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Benim anlamadığım nokta şu: Ak Parti gelmeseydi bu değerler artmayacak mıydı ? Hastane yapılmaycak mıydı? Okul yapılmayacak mıydı ? Yol yapılmayacak mıydı ?

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Corona zamanında o kadar para geldi nerde o paralar?
Biz Bize yeteriz kampanyası mı ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

1598296136290.png

Bu fotoğrafı buraya bırakıp susarım.

Bu aynı mantık değil. Bilgisayardan bahsediyoruz. Parçalar aynı, içindeki hiçbir şey değişmiyor. Her şey aynı. Seri numarasına kadar aynı. Ama alındığından 1.5 kat daha pahalı.

Tabii ki de Amerika'nın enflasyonuna bağlı bir durum. O zamanki 1 dolarla şimdiki 1 dolar aynı mı?
2002deki 10000Dolar 2020de 14402 dolar

Son düzenleme:

Timurid

Profesör
Reaksiyon puanı
836
Biz Bize yeteriz kampanyası mı ?

Ekli dosyayı görüntüle 113538
Bu fotoğrafı buraya bırakıp susarım.
Fotoğrafdan bir şey anlamadım ama ben sana söyliyeyim ak parti kazandığı vergilerle yol yapıyor hastane yapıyor bir fabrika açmıyorki fabrika açsa üretim olacak ülke para kazanacak

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Fotoğrafdan bir şey anlamadım ama ben sana söyliyeyim ak parti kazandığı vergilerle yol yapıyor hastane yapıyor bir fabrika açmıyorki fabrika açsa üretim olacak ülke para kazanacak
Ne fabrikası açsın mesela, şundan mıdevletin malı deniz yemeyen domuz dediklerinden mi olsun.
Devlet özel sektöre rakipmi olsun, devlet destek verir özel sektör üretir.

Timurid

Profesör
Reaksiyon puanı
836
4 kez ehliyet sınavına girdim başarısız oldu o yüzden arabalarla aram pek iyi değildir
O yüzden anlamadım :D

Ne fabrikası açsın mesela, şundan mıdevletin malı deniz yemeyen domuz dediklerinden mi olsun.
Devlet özel sektöre rakipmi olsun, devlet destek verir özel sektör üretir.
Tank fabrikası açalım dışarıdan tank almak zorunda kalmayız sonra işi ilerletip dış ülkelere tank satarız yani BAŞIMIZ SIKIŞINCA VERGİLERİ ARTIRTMAYIZ

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
O yüzden anlamadım :D

Tank fabrikası açalım dışarıdan tank almak zorunda kalmayız sonra işi ilerletip dış ülkelere tank satarız yani BAŞIMIZ SIKIŞINCA VERGİLERİ ARTIRTMAYIZ
Yapıyoruz onları merak etme, savunma sanayi olarak dünyada ilk yüze ilk defa bu hükümet zamanında girdik hemde tam 7 firma ile

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Bu konuyu fazla uzatmaya gerek yok. Şahsi görüşümü belirtiyorum. Hükümeti falan eleştirmeyeceğim ülkemizin durumu şu: Türkiye Vergi ile yürütülen bir devlettir. Globalde üretim anlamında zayıf bir ülkedir. Bu üretimin daha da artması gerekir.Ama son yıllarda Askeri sanayi gelişmeye başladı. Bu iyi bir durum mesela.
Çoğu alanda üretim kapasitesi ihtiyaç duyulan üretimden düşük kalıyor. Üretime gereken yatırımı yapana kadar ve vergi sistemini düzenleyene kadar bu düzen böyle olacak.
Üretimin Artması=Bazı ürün dallarında ithalatın azalması=Paranın artması=Vergi sisteminin düzenlenmesi=Ekonomik refah

Timurid

Profesör
Reaksiyon puanı
836
Yapıyoruz onları merak etme, savunma sanayi olarak dünyada ilk yüze ilk defa bu hükümet zamanında girdik hemde tam 7 firma ile
Borları işleyip sayabiliriz veya Türkiye de bulunan krom madeni ile dış borçumuzu 8 defa kapatabilir iz

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Ülkemizin başına içeriden çorap örenler olmasaydı her şey çok daha iyi olacaktı,
Borları işleyip sayabiliriz veya Türkiye de bulunan krom madeni ile dış borçumuzu 8 defa kapatabilir iz
Ol deyince oldurmak sadece cenabı Allah a (cc) mahsustur, o işlerinde çalışması yapılıyor biliyorsunuz.

Timurid

Profesör
Reaksiyon puanı
836
Ülkemizin başına içeriden çorap örenler olmasaydı her şey çok daha iyi olacaktı,

Ol deyince oldurmak sadece cenabı Allah a (cc) mahsustur, o işlerinde çalışması yapılıyor biliyorsunuz.
Krom çalışması yapılamıyor yapan bilim adamlarımız evlerinde ölü bulunuyor!!

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Her dönemin şartları farklıdır. Kabul etmemiz gereken birşey var. Ak Parti gelmeden önce halk genel olarak orta durumda yaşıyordu. 2005-2013 arasında Ortanın üstünde bir hayat yaşadık. Ülke olarak zenginleştik. Ama 2013den sonra beceremediler. Şimdi Ortanın altında bir hayat yaşıyoruz.Siyasi görüşü bir kenara bırakın ve standart bir vatandaş gözüyle yorum yapın lütfen. Olay partizanlığa giderse bu konu çözülmez. Birbirimizle tartışmaktan başka birşey yapmış olmayız. Vatandaş olarak görevimiz partileri savunmak değil hep beraber tek güç olarak çözüm üretmektir. Laf ile peynir gemisi yürümez.

Timurid

Profesör
Reaksiyon puanı
836
Her dönemin şartları farklıdır. Kabul etmemiz gereken birşey var. Ak Parti gelmeden önce halk genel olarak orta durumda yaşıyordu. 2005-2013 arasında Ortanın üstünde bir hayat yaşadık. Ülke olarak zenginleştik. Ama 2013den sonra beceremediler. Şimdi Ortanın altında bir hayat yaşıyoruz.Siyasi görüşü bir kenara bırakın ve standart bir vatandaş gözüyle yorum yapın lütfen. Olay partizanlığa giderse bu konu çözülmez.
Keşke sil butonu olsa da önceki yorumları silsem birbirimizle birlik olacağımız yerde tartışıyoruz

RedXq0

Asistan
Reaksiyon puanı
240
.

Birisi burada yasaklı bir şey söylese de konu kapansa