Türkiye dünyada dördüncü sırada! Sefalette...

Usain

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
15,170
Aynen ban için benim gibi olman gerekiyor. ( Muhalif isen mesajın düzenlenir uyarı alır geçersin. )

Ben hiç uyarı aldığımı hatırlamıyorum mesajımın içinda yanlış birşey var sa . Ya hart diye sessiz sedasız mesajlarım silinir bildirim bile gelmez. Yada ÇAT 1 HAFTA ban...
Sizin uyarılarınız:
Screenshot_2020-08-24-00-46-25-846_com.sec.android.app.sbrowser.jpg

12 PUAN TOPLAYAN ÜYELERİMİZ 3 GÜN
25 PUAN TOPLAYAN ÜYELERİMİZ 7 GÜN
35 PUAN TOPLAYAN ÜYELERİMİZ 2 HAFTA
40 PUAN TOPLAYAN ÜYELERİMİZ 4 HAFTA
50 PUAN TOPLAYAN ÜYELERİMİZ SÜRESİZ !

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Neyse ya ben diyeceklerimi dedim. Kimse kusura bakmasın yaşlı kesim önünde ne var ona bakar ve oturup şükreder.

Ama genç kesime Kariyer ve güzel yaşamak için doğru düzgün ülke lazım. Oturup şükretmekle anca bu duruma gelinir. Din karın doyurmuyor dicemde Hocaların maaşını filan söylersiniz şimdi yalancı olurum :D
Anca din hocaları bide Banka kartına havadan para gelenler raat yaşaya bilir ülkede bence.

Diğer alanlar repsi riskli çünkü ilerlemek isteyenin bacağından çeker çoğu adam bu zamanda hele hele nasıl çeker biliyor musun? Ayağı yerinden kopar

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Güzel. Konu normal seyrine dönerse kalacak. Böyle devam edilirse kilitlenecek.

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Siciliniz çok kabarık özkan bey lütfen siz kendinizi benimle bir mi tutuyorsunuz :) Aşk olsun.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Bizler kimlerin bu forumda korunaklı olarak bulunduğunu görüyoruz merak etmeyin.
Ha bu forumda ben çok ban yerim oda hiç ama hiç önemli değil.
Ban yemenizin sebebi yine bizzat sizsiniz. Teker teker tüm uyarılarınızı buraya serebiliirim. Bakarız haklı mı haksız mı.

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Bizler kimlerin bu forumda korunaklı olarak bulunduğunu görüyoruz merak etmeyin.
Ha bu forumda ben çok ban yerim oda hiç ama hiç önemli değil.
Hocam siz bunu iddia ediyorsanız. Çıkarıp SS leri diyeceksiniz ki aha adam bunu yazmış neden cezası yok ben bir benzerini yazdım ceza aldım diyeceksiniz. Böyle kuru kuru olmuyor kusura bakmayın.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Ekli dosyayı görüntüle 113422

Ben gereken düzenleme ve uyarıyı argo kullandığım için aldım. Devam eder isem ban tabi ki alırım :)

Bana böyle BİLDİRİM GELMİYOR İŞTE...

Şuradan 5 puan uyarı aldınız şurada MESAJINIZ SİLİNDİ veya ŞURADA yanlış yaptınız diye. Herşey gizli kapaklı heralde konu ben olunca. Banlanınca Anlıyom.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Bana böyle BİLDİRİM GELMİYOR İŞTE...

Şuradan 5 puan uyarı aldınız şurada MESAJINIZ SİLİNDİ veya ŞURADA yanlış yaptınız diye. Herşey gizli kapaklı heralde konu ben olunca. Banlanınca Anlıyom.
Banada gelmiyor, bir bakıyorum banlanmışım, kader işte?

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064

Erdoğan bu siyaset işini bilmiyor anlamıyor galiba ya. Kemal Kılıçtaroğlu gibi olacan :) :p Paranızı TL'de tutmayın diyecen. Türkiye GÜvenilir değil yatırım yapmayın diyecen senden iyisi olmaz. Üstünede IMF'den yüksek faizle borç alacan ooo senden iyi lider olmaz.
Erdoğan Tutturmuş bir Türk halkının hakkını yedirmem diye saçma sapan işler millete dikleniyor birde. Çok lazımmış gibi. Yok Suriyeye giriyor YPG-PYD'lileri vuruyor. Libyaya asker çıkarıyor neymiş Doğu Akdenizde ki Hakkımız koruyacakmış. ( Çok lazımmış gibi Ver kurtul abii ya Dolar düşsün telefon alacaz PC toplayacaz daha dimi :) ) Üstüne Suriyelileri ülkene alıyor. Bırak ölsünler abi orada ülkesini korumayan adamın kadının çocuğun bizim burada ne işi var.

Lütfen aradada olsa bir Milli düşünün...

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Reis saolsun koltukta otursun sorun yok seçmen dolu ülke yine seçerler. Sıkıldım artık cidden. Ülke de bir gün iyi bir haber olmuyor.
Sen hangi Ülkedensin bilmiyorum ama bizim ülkemizde mübarek cuma günü bizler çok güzel haberler aldık.

Son düzenleyen moderatör:

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,807
Bu hale getirenler derken iyi düşün, Ekli dosyayı görüntüle 113392

2000 yılını bilinçli bir şekilde gören biri olarak;

67 milyon nüfusa karşın şu an 83 milyon nüfus.

16 milyonluk bir artışın sonucunda;

Konut sayısı bırak artsın. Elbette artan konutların karşılığında 20 senede artan konut fiyatlarını unutmamalıyız. 120 ay vade konutlara ağlardım şimdi 240 ay vade çıkarttılar çünkü daire fiyatları tavan değil uzay.

Hayvan üretimi konusuna değinmiyorum. Eskiden 100 hayvanı beslemek özel ilgi gerektirirken şu an 1000 tanesini tek bir kapalı alanda elektronik aletlerle besleyebiliyorsun. Bkz. Nusret pozu..

Adliye saraylarının artmış olması iyi değil, baktığımız zaman kötü bir grafik görüyoruz.

IMF borcu dışında diğer borçların grafiğini de paylaşmanız mümkün mü?

Üniversite konusuna değinmek istemiyorum. Diplomalı işsizler gözümün önünde dolaşıyor, hemde sayısız. 2 yıllık değil, mühendislik fakültesinden bahsediyorum.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Çok sevdiğiniz kişiler yapsaymış o zaman. 2020 yılına geldik daha yeni bulduk doğalgazı. Her yeri sattıkları paraları saraylara değil, araştırmaya harcasalarmış. 17 yaşındayım ben.

Gerçekten profillerinizde yazan 17, 18 ifadelerini dalga geçme konusu sayıyordum. Sen daha reşit olmamışsın ki birde oturmamış iraden oluşmamış karakterinle (toysun çünkü hakaret değil bu) gelip burada siyaset mi yapıyorsun ? Biz bu yaşlarda top koşturuyorduk, mahalleler arası. Hep birlikte gider kitapsarayda kitap okurduk, öğretmenlerimizle. Gençliğinizi yaşayın arkadaşlar, gençliğinizi.

Eğer gerçekten siyaset yapacaksanız da; gidin tarihi, lozanı onu bunu tekrar okuyun.

Tüp kuyruklarını görmemiş, şeker kuyruklarını görmemiş genç nesil, üstüne bunları alay konusu yapabiliyor.(bende görmedim ama yaşım gereği abilerimden duyduğum şeyler. hatta dedem 90 yaşında, ağaç kabuğu yediklerinden bahseder ama bununla dalga geçmek yoksunluktur) Siyaset gerçekten, forumdan üstün tutulmalı. Forum yetkilileri kurumsallık açısından, özellikle de çocuksa konuya girmemeli diye düşünüyorum. Neyse size tarihte anlatacak değilim bu tarz konuları konuşacak ta değil.

Reaksiyon puanı
10,549
Doğal gaz buldukkkkkkk !!!
Mürettebatta tübitakın organik hoşafını içip dualarla çıkardı o gazı.
Amerika diz çöktü bir siz çökmediniz.

Kınıyorum hepinizi kınıyorum. Olmaz böyle bir şey. Siz dost musunuz düşman mısınız yaaa.!!!

Doğalgaz bulmamız evren lideri bir ülke olduğumuzu gösteriyor. Ne yani üretimmi yapcaktık.

Bakın eskiden bim yoktu her şey pahalıydı.

GEÇMİŞİ DÜŞÜNÜN GELECEĞE ŞÜKREDİN, DAHA IYISINI ISTEMEYIN !!!!

Şuan aynı böyleyim..

Son düzenleme:

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Ben de diyorum gece gece neden füze sesleri geliyor...Şimdi nedenini anladım. :)

Türkiye’nin, dünyanın en sefalet ekonomiye sahip 4. ülke olmasını görmem çok üzücü. Ekonomi olarak acınası bir halde olduğumuzu düşünüyorum.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Ben de diyorum gece gece neden füze sesleri geliyor...Şimdi nedenini anladım. :)

Türkiye’nin, dünyanın en sefalet ekonomiye sahip 4. ülke olmasını görmem çok üzücü. Ekonomi olarak acınası bir halde olduğumuzu düşünüyorum.
Evet ya, bu gün dünyanın GSMH göre en fazla yardım yapan ülkesi, her durumda tüm ödemelerini yapabilen, hastasına, hastasının yakınına bile ödeme yapan, dünyanın en iyi sağlık sistemlerinden birine sahip olan, dünyanın en büyük ve en prestijli projelerine imza atan, 20 yılda 7 büyük savunma sanayi firmasını ilk yüze sokan, doğu Akdeniz de ve karadeniz de sondaj çalışmaları yapan, avrupaya ve abd de dahil bir çok ülkeye sağlık malzemeleri satışı/yardımı yapan vs vs. Türkiye kötü durumda öylemi.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Evet ya, bu gün dünyanın GSMH göre en fazla yardım yapan ülkesi, her durumda tüm ödemelerini yapabilen, hastasına, hastasının yakınına bile ödeme yapan, dünyanın en iyi sağlık sistemlerinden birine sahip olan, dünyanın en büyük ve en prestijli projelerine imza atan, 20 yılda 7 büyük savunma sanayi firmasını ilk yüze sokan, doğu Akdeniz de ve karadeniz de sondaj çalışmaları yapan, avrupaya ve abd de dahil bir çok ülkeye sağlık malzemeleri satışı/yardımı yapan vs vs. Türkiye kötü durumda öylemi.
Sağlık sistemine vs bir şey demedim. Türkiye kimseye yardım yapmıyor da demedim. Orada iyiyiz zaten. Hatta en iyilerinden biriyiz bile diyebilirim. (Şahsen maskenin bir kısmını Türkiye’de dağıtmaya devam ederdim ama 1₺ limiti de çok iyi bir karar)

Ekonomide aynı şeyi söyleyemem. Son zamanlar TL’miz çok değer kaybetti. Cidden TL değeri erimiş gibi hissettim. Seni bilemem ama bu durumdan dolayı içimde bir acı oluştu diyebilirim.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
1 dolar 105 japon yeni.
1 dolar 75 Rus rublesi.
Herşey dolar değil, öyle olsaydı bu ekonomiler bizden beter durumda olmalıydı.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Mod değilim ama Hakaret olma ihtimali olan tek kelime belkide moruk ama o hakaret değil moruk

yaşı oldukça ilerlemiş erkek, yaşlı, ihtiyar erkek demek yani yaşlı 50 yaşında adam da genç olacak değil
Hayırdır sen TDK da falan mı çalışıyorsun, ayrıca sen modlara yamaklık mı yapıyorsun. Sana ne