Türkiye dünyada dördüncü sırada! Sefalette...

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,807
1597779527145.png

2019dan beri ilk dörtlü sıramızı koruduğumuz yer alıyor haberde.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Bu hale getirenler utansın
Bu hale getirenler derken iyi düşün,
FB_IMG_1580668035434.jpg
öyle işkembeyi Kübra dan sallama, sözüm ona birde modmusun nesin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Defolup gidecekler
Yerlerine kimi düşünüyorsunuz acaba merak ettim.

Yazık ülkeme yazık
Acıdığın ülke karşısında Avrupa ve batı çaresiz kalmış durumda, sen kendi haline acı.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Acıdığın ülke karşısında Avrupa ve batı çaresiz kalmış durumda, sen kendi haline acı.
Çaresiz kalan ülkeler, neden çaresiz kalıyor? Bir de bu ülkeleri sayarsanız sevinirim. Nedenleriyle birlikte. İnanıyorsunuz baya, açıklamanız da vardır herhalde.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Yol yabdı

Köprü yabdı

Baraj yabdı

Buzdolabı yoktu eskiden
Yukarda listeyi yayınladım, okuma yazman var sanırım.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Çaresiz kalan ülkeler, neden çaresiz kalıyor? Bir de bu ülkeleri sayarsanız sevinirim. Nedenleriyle birlikte. İnanıyorsunuz baya, açıklamanız da vardır herhalde.
Gündemi takip ederseniz anlarsınız, ülkemizin hem Suriye, Libya, doğu Akdeniz vs attığı adımlar çok mu hoşlarına gidiyor sanıyorsun, Yunanistanda sırf bu yüzden istifalar yaşandı.

20 yıl geçmiş aradan, nüfus artmış. O tablo hiçbir şey ifade etmiyor. Ayrıca soruma da cevap bekliyorum.
Senin karşında öğrenci yok, oku.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Gündemi takip ederseniz anlarsınız, ülkemizin hem Suriye, Libya, doğu Akdeniz vs attığı adımlar çok mu hoşlarına gidiyor sanıyorsun, Yunanistanda sırf bu yüzden istifalar yaşandı.
Bende gündemi takip ettiğim için soruyorum zaten. Sıkıyorsa uçakları sürsünler. Madem çok cesuruz.

Senin karşında öğrenci yok, oku.
Ne demeye çalışıyorsun?

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Bende gündemi takip ettiğim için soruyorum zaten. Sıkıyorsa uçakları sürsünler. Madem çok cesuruz.

Ne demeye çalışıyorsun?
Biz yapmamız gerekeni yapıyoruz, biz petrol ve doğal gaz aramak istiyoruz yapıyormuyuz yapıyoruz, savaş isteyen varsa onuda yaparız merak etme sen.

alpsadik

Profesör
Reaksiyon puanı
2,871
Biz yapmamız gerekeni yapıyoruz, biz petrol ve doğal gaz aramak istiyoruz yapıyormuyuz yapıyoruz, savaş isteyen varsa onuda yaparız merak etme sen.
Ülkenin bir kaç yıldır dış siyasetine diyecek laf yok. Herkes gibi ben de destekliyorum. Fakat içeride olan halka oluyor bunları görmeyip körü körüne desteklemeniz talihsiz. Üniversite sayısının 4 katına çıkmasını bile + olarak yazıldığı. Muhtemelen rastgele bir insan tarafından hazırlanmış bir tabloyu paylaşıp her şey güllük gülistanlıkmış gibi konusuyorsunuz.Fazla uzağa gitmeye gerek yok 3 ay önce 7 bin liraya topladığım bilgisayar 10 bin lira oldu. Asgari ücret aynı, aldığım ücret aynı.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Ne savaşı? Ortada NATO varken? Doğalgaz petrol konusu bizim deniz sınırları içindeki hakkımız. Söke söke almamız lazım. Şu anki hükümetle alakası yok bunun.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Evet bende geçen sene 2500 tl ye telefon almıştım bu sene 5300 tl ye aldım, çok doğru mantık:)

alpsadik

Profesör
Reaksiyon puanı
2,871
Evet bende geçen sene 2500 tl ye telefon almıştım bu sene 5300 tl ye aldım, çok doğru mantık:)
Birazcık düşününce alım gücünüzün düştüğünü görebiliyorsunuz. Ama tabloya bakarsanız 570 Milyar $ artmış milli gelirimiz. Nası oldu ki bu? Ya siz ve bana söylenmeden bütün halk yiyo bu parayı ya da bu işte bi sıkıntı var

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Bu aynı mantık değil. Bilgisayardan bahsediyoruz. Parçalar aynı, içindeki hiçbir şey değişmiyor. Her şey aynı. Seri numarasına kadar aynı. Ama alındığından 1.5 kat daha pahalı.

Birazcık düşününce alım gücünüzün düştüğünü görebiliyorsunuz. Ama tabloya bakarsanız 570 Milyar $ artmış milli gelirimiz. Nası oldu ki bu?
Tabii ki de Amerika'nın enflasyonuna bağlı bir durum. O zamanki 1 dolarla şimdiki 1 dolar aynı mı?

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Ne savaşı? Ortada NATO varken? Doğalgaz petrol konusu bizim deniz sınırları içindeki hakkımız. Söke söke almamız lazım. Şu anki hükümetle alakası yok bunun.
Yapma ya şuanki hükümetle alakası yokmuş, sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama ben 50 yaşındayım, bırak açıkdenizleri kendi ülkemizde bile arama yapamıyorduk.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Yapma ya şuanki hükümetle alakası yokmuş, sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama ben 50 yaşındayım, bırak açıkdenizleri kendi ülkemizde bile arama yapamıyorduk.
Çok sevdiğiniz kişiler yapsaymış o zaman. 2020 yılına geldik daha yeni bulduk doğalgazı. Her yeri sattıkları paraları saraylara değil, araştırmaya harcasalarmış. 17 yaşındayım ben.

xPhoenix06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,186
He yaw gecen gün alamanyadaki akrabamla görüştüm adam hala tüb kuyrugunda bekliyomuş inanabiliyon mu yani biz hatırlıyorum 20 yıl önce tüb kuyruglarında bekleye bekleye bi hal olurduk yaw Allah devletimizden razı olsun ALLAHU EKBER!

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064

Yanlış biliyorsun. Doğu Akdenizde deniz yetki alanları tam çizili değil şuan için. Yunanistan başka bir sınır iddia ediyor biz başka bir sınır idda ediyoz.
Biz Libya ile deniz yetki anlaşması imzalıyor buralar bizim diyor.
Yunanistan Mısır ile imzalıyor oralar bizim diyor . Tam bir keşmekeş orası... Tabii burada sorun bazılarının DEVLETİNİN ARKASINDA durmaması. Ne işimiz var orada Gidin Yunanistan ile Mısır İle anlaşın flan diyor. ( Bu ne demek oluyor Yunanistan'ın sınırını kabul et sen geri çekil. )

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Yanlış biliyorsun. Doğu Akdenizde deniz yetki alanları tam çizili değil şuan için. Yunanistan başka bir sınır iddia ediyor biz başka bir sınır idda ediyoz.
Biz Libya ile deniz yetki anlaşması imzalıyor buralar bizim diyor.
Yunanistan Mısır ile imzalıyor oralar bizim diyor . Tam bir keşmekeş orası... Tabii burada sorun bazılarının DEVLETİNİN ARKASINDA durmaması. Ne işimiz var orada Gidin Yunanistan ile Mısır İle anlaşın flan diyor. ( Bu ne demek oluyor Yunanistan'ın sınırını kabul et sen geri çekil. )
Ben bu konuda devletimin arkasındayım, destek vermeyenlere de bırak oyumu, kestiğim tırnağımı vermem.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Çok sevdiğiniz kişiler yapsaymış o zaman. 2020 yılına geldik daha yeni bulduk doğalgazı. Her yeri sattıkları paraları saraylara değil, araştırmaya harcasalarmış. 17 yaşındayım ben.
Tamam o zaman senin yaşındakiler zaten bu ülke ak parti iktidara gelmeden önce ABD ayarında falan bir ülkeydi zannediyor ülkemizi, o yüzden sana lafım yok delikanlı. Ama sadece sana tavsiyem haberleri sosyal medyadan değilde doğru kaynaklardan takip et ve araştır, sağlıcakla kal.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Ben bu konuda devletimin arkasındayım, destek vermeyenlere de bırak oyumu, kestiğim tırnağımı vermem.

İyi bali bu konuda tutumuna sevindim. Türk milleti olarak orada kesinlikle taviz vermemeliyiz. Hangi İktidar veya hükümet olursa olsun. Zamanında Ege'de vermişik şimdi tekne ile açılamıyoz neredeyse denize heryer Yunan karasuyu olmuş. ( Bu konuda aksini konuşan ben Türk'üm Yerliyim Milliyimde demesin. )

Zamanında Adalar konusunda pasif kalmamızdan bizim deniz karasuyumuz sadece pembe yerler.

1598217337119.png

Buda bize Doğu akdenizde laik görülen alan. Lütfen gözümüzü açalım. Şuan Ekonomik saldırıların hepsi bu yüzden. Yok TELEFON ALAMADIM YOK PC FİYATI ŞU oldu gibi SIĞ söylemlerden daha önemli meseleler var.

1598217420487.png

LÜTFEN BU KONULARDA SİYASİ DÜŞÜNMEYİN DEVLETİNİZİN YANINDA OLUN.
10 milyon Nufuslu Yunanistan'ın istediği deniz alanı 90 Milyon Nufuslu TÜrkiye'ye laik gördükleri.
1598217518865.png

Usain

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
15,170

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Senin yaşında olmayabiliriz ama gerçekler göz önünde malesef. Ülkeniz hakkında söyleyeceklerim bir iki şey var.
Kendini işsizlikten asanlar yada başka türlü öldürenler ne çabuk unutuldu.
Peşpeşe haberlerin duyuyordum belkide var yinede ama manşet olmuyor haberlere.
Gerekli alanlarda Üretimi olmayan ülke böyle duruma düşmesi normal bence.

Bu arada yaşına başına yakıştıramadım moderatörlere karşı tutumunu. Biraz adaplı konuş bence.