Türkiye de yılın fıkrası:))))

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gizli_özne

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Başbakan Erdoğan, dış destek aramak için İngiltereyi ziyarete gitmiş.
Ziyareti sırasında Kraliçe tarafından çay içmeye Davet edilen
Erdoğan,Kraliçeye kendi liderlik felsefesinin ne olduğunu sormuş.
Kraliçe 'çevremi akıllı insanlarla doldurmak' cevabını vermiş.Erdoğan
bunun üzerine kraliçeye çevresindeki insanların akıllı olup olmadıklarını nasıl ayırt ettiğini sormuş.

Kraliçe,
'onlara doğru soruları sorarak ayırt ediyorum'
diye yanıtlamış ve
'izin verin göstereyim'
demiş.Kraliçe hemen Tony Blair'i
aramış ve:

'Sayın Başbakan , lütfen bu soruya cevap verin:
Annenizin bir çocuğu var, babanızın bir çocuğu var ve bu çocuk sizin ne kız ne de erkek kardeşiniz.Kimdir bu? '

diye sormuş.
Tony Blair:

'Bu benim majesteleri'
diye yanıtlamış.
Kraliçe: '
Doğru.Teşekkürler,iyi çalışmalar Blair' demiş ve

Erdoğan'a dönerek:
'Gördünüz mü Sayın Erdoğan?'

'Evet majesteleri, çok teşekkür ederim, bu metodunuzu kesinlikle kullanacağım'
diyerek oradan ayrılmış.
Yurda dönüşünde hemen Unakıtan'ı yanına çağıran Erdoğan,
'Kemal abi sana soracağım bir soruyu cevaplamanı istiyorum'demiş.
Unakıtan :
'Tabii efendim, nedir?'

Erdoğan:
Annenin bir çocuğu var, babanın bir çocuğu var, ve bu çocuk senin ne kız ne de erkek kardeşin.Kimdir bu?'
Unakıtan sağa
bakmış sola bakmış düşünmüş taşınmış ve en sonunda:
Efendim bunu biraz düşünüp sonra size cevap versem?' demiş.
Erdoğan kabul etmiş ve Unakıtan oradan ayrılmış, vakit kaybetmeden Bakanlar Kurulunu toplantıya çağırmış,saatlerce bu soru üzerinde düşünmüşler,ama kimse bir cevap bulamamış.En sonunda Kemal Unakıtan Kemal Derviş'i aramış ve durumu açıkladıktan sonra:
'Annenizin bir çocuğu var,babanızın bir çocuğu var, ve bu çocuk sizin ne kız ne de erkek kardeşiniz. Kimdirbu?'
Derviş:

'Bunda bilemeyecek ne var, tabii ki benim!' diye yanıtlamış.
Cevabıalan Unakıtan hemen Tayyip'i arayarak:
'Cevabı buldum efendim, kim olduğunu biliyorum,
Sayın Kemal Derviş'demiş.

Tayyip büyük bir hayal kırıklığıyla cevap vermiş:
'Yanlış cevap Kemal Abi, Doğru cevap Tony Blair idi.'

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
çok uzun ve pekde komik değil açıkçası ...

brokenxxl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
bu fıkranın onlarca versiyonundan biri siyasi içerik taşımasıda forumlarda görmek istemediğimiz bir davranış açıkçası.

gizli_özne

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şeriaatın kestiği parmak acımaz... uygun görmüyorsanız konu kilitlenir

Nnetmaniaa

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Yuh iyice yoldan çıktın sen Özne ya :D

Köşe yazısı mı yazdın Gazetede yoksa Biyografinimi anlattın :(

O fıkranın sonuna gelene kadar başında okudunu unutur insan :excl:

gizli_özne

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yusufsan süpersin işte bu kadar saol ya

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Ben yüzyılın fıkrasına gülmemiştim ama bu komik olmuş:)

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Konu açmadan önce arama yapmanız tavsiye edilir.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Süper Yaa :D

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
komik ama bu sanırım chp sürümü fıkranın :)

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Buna gülmek işte saçmalık olur...

1 insanların zekasını akıllarını ölçecek kişiler biz değiliz..
2 İngilizleri ya da yabancıları yüceltirken kendimiz küçük düşürmek komiklik olmamalı...
3 Eğer Erdoğan ya da herhangi bir başka siyasi Fıkra konusu yapılabiliyorsa bu ülkede siyaset yapmış eski Liderleirmiz de yapılabilir.. Onları kutsayan onlar hakkında fıkra söylemenin yasakolduğu bir ülkede çifte standarda karşı çıkmak adına her türlü siyasetçiye böyle küçük düşürücü fıkra yapılmasına karşı çıkarım...
Düşün arkadaşım eğer böyle bir fıkra Atatürk ile İsmet İnönü adları kullanılarak yapılsaydı tepkin ne olurdu? Atatürk ve İsmet İnönü kutsal değiller ama bu ülkenin büyük bir kesminin saygı duyduğu isimler onlara saygı gösterildiği gibi onlardan sonra gelenlere de saygı göstermeyi bilmeliyiz...

bilimsel72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bence çok güzel bir fıkra ve çok güldüm.Eline sağlık...

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Selamlar,

Bu fıkranın ilk duyduğum şekli, Fatih Terim, Hakan Şükür, Gheorge Hagi, Zinedine Zidane ve Marcello Lippi arasında geçiyor. Ama ona da Galatasaraylılar kızıyor. Bu sürüme de takım tutar gibi parti tutanlar kızıyor görünene göre. :)

Rahatlayın, bu kişiler sizin ananız değil, babanız değil. Kerameti kendinden menkul insanlar topluluğuna bu kadar bağlılık göstermeyin. Rahatlayın, bu bir fıkra. "Başbakana, bakana böyle laf dedirtmem" diyorsanız öyle anlasın gençler, görev süreleri bitince fıkra uyarlasınlar/üretsinler. :)

Yıldırım Akbulut vardı, yeni nesil pek bilmez. Adamcağız hakkında on yüz bin milyon tane fıkra üretildi. Kitap bile çıktı. Bu kadar tepki göstermemiştir. siyasi olgunluk biraz da taraftar kitlesinin olgunluğuyla ilgili sanırım.

Güzel günler dilerim.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Bu fıkranın gerçekten onlarca versiyonu var Fatih Terimli olanı daha komikti.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Selamlar,

Bu fıkranın ilk duyduğum şekli, Fatih Terim, Hakan Şükür, Gheorge Hagi, Zinedine Zidane ve Marcello Lippi arasında geçiyor. Ama ona da Galatasaraylılar kızıyor. Bu sürüme de takım tutar gibi parti tutanlar kızıyor görünene göre. :)

Rahatlayın, bu kişiler sizin ananız değil, babanız değil. Kerameti kendinden menkul insanlar topluluğuna bu kadar bağlılık göstermeyin. Rahatlayın, bu bir fıkra. "Başbakana, bakana böyle laf dedirtmem" diyorsanız öyle anlasın gençler, görev süreleri bitince fıkra uyarlasınlar/üretsinler. :)

Yıldırım Akbulut vardı, yeni nesil pek bilmez. Adamcağız hakkında on yüz bin milyon tane fıkra üretildi. Kitap bile çıktı. Bu kadar tepki göstermemiştir. siyasi olgunluk biraz da taraftar kitlesinin olgunluğuyla ilgili sanırım.

Güzel günler dilerim.

Başbakan Erdoğan’ın kendisi hakkında çizdiği karikatürlere neden bu kadar tepki gösterdiğini merak ederdim. ‘Bu kadar tepki göstermese, o karikatürler belki bu kadar gündeme glmeyecek’ diye düşünürdüm.

1970’li yıllarda 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hakkında çizilen karikatürlerin eleştiri boyutunu çok aştığını anacak buna rağmen Demirel’in karikatürlere gülüp geçtiğini hatırlar, Erdoğan’ın tepkisinin gereğinden fazla olduğunu düşünürdüm.

Başbakan’ın bu tür karikatürlere neden bu kadar tepki gösterdiğini, neden dava üstüne dava açtığını bu gün anladım.

Muhabir’de “Bir emekli albaydan Başbakan Erdoğan’a darbe ihbar mektubu” başlıklı haberi okuyunca, kafamdaki soru işaretleri birdenbire dağılıverdi.

Meğerse, 2003-2004 yıllarında bazı generaller, birtakım çetevari organizasyonlarla birlikte, Başbakan Erdoğan’a yönelik bir ‘psikolojik harekât’ uyguluyorlarmış da, bu tür karikatürler de o ‘psikolojik harekât’ın bir parçasıymış.

Bunu da, önceleri bu organizasyonun içinde yer alıp daha sonra ayrılan bir emekli albay, Başbakan Erdoğan’a yazdığı bir ihbar mektubunda açıkça dile getirmiş.

“Sarıkız” kod adlı darbe hazırlıklarını Başbakan’a ihbar eden o emekli albay, mektubunda bu konu hakkında şu bilgiyi vermiş:

“Bununla ilgili, mesela, Yıldırım Akbulut, halkın gözünde küçük düşürülerek güvenilirliğini yitirdiyse, bugün de aynı senaryo benzer şekilde işlenmekte; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oldukça masum gözüken karikatürlerle toplum önündeki imajı zedelenmeye çalışılmaktadır. Recep Tayyip Erdoğan’ın Merkez Bankası atamaları hakkında 19 Mart 2006 tarihinde yaptığı, ‘Bir zamanlar zenci, beyaz ayrımı yapanlar lanetle anılıyorsa, onlar da (başörtüsü ile ilgili) tarih önünde lanetle anılacak.’ açıklamasına binaen, 23 Mart 2006 tarihli Tempo Dergisi’nin kapağına konu olan Türkiye’nin Zencileri başlıklı resim bu hususta yapılan çalışmalardan birisidir.”

Başbakan Erdoğan’ın, kendisi hakkında çizilen bazı karikatürlere neden bu kadar tepki gösterdiği, neden dava üstüne dava açtığı; buna karşılık, bazı medya kuruluşlarının, neden adı geçen karikatüristleri Başbakan’a karşı koruyup kollayan yayınlar yaptığı ve hatta bu yayınları kimi zaman neden bir kampanya havasında sürdürdükleri şimdi anlaşıldı…

Demek ki, karikatür deyip geçmemek lâzımmış. Bazı karikatürler bazen birer ‘darbe silahı’ olarak bile kullanılabiliyormuş demek ki…

:ph34r::ph34r::ph34r::ph34r:

İSYAN-1

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bu fıkra değil sadece insanların keyiflerine göre değiştirdikleri bir konu hiç komik tarafıda yok... mizah anlayışınızı bu kadarda basite indirgemeyin bari mizahı siyasete alet etmeyin yavvv aşın artık böyle şeyleri

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
aa bu konuyu bende açmışım:) keşke arasaydınıs

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
mevcutta onnarca versiyonu olan bir fıkrayı siyasi isimleri küçük düşürmek amacıyla kullanmak başlı başına komedidir

muhalif mizahcılardan daha orjinal çalışmalar bekliyoruz !

Naturel37

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Gizli özne bilincin açıkmı şu anda :stuart:

mükemmel bir cevap vermissiniz agzınıza saglık

acaba şu amana kadar hangi siyasetci kralice kadar durust ve akıllıydıki
yıllardan beri bizi bir koyun gibi gören siyasetciler varken

en azından tayyiple unakıtan gibi yönetselerdi memleketi bu memleket en azından 50 yıl daha ilerde olurdu

begensenizde begenmesenizde bu halk secmiş ve kararını vermiş
çogunluk a saygı duymanız gerekir

varsa bundan daha iyi yapacak siyasetci yada hukumet görelim
ama yoooook kardesim yook

daha başarılısı yok

varsa ya biz görmedik yada daha çıkmadı

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Fatih Terim'liyi de paylaşırsanız süper olur ;)

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Siyasi içerikli olduğunu görünce okumadım bile:icon_-1:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...