Turkcell 3G hızlarını arttırdı mı ?

St. Benoit

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Normalde Turkcell 3G' den 1-2 mbit hız alabilirdik. Bugün öylesine bi hız testi yaptırıyım dedim, evimin içinde tam 8 mbit hız gördüm. Normalde VINN' da kullanan birisiyim ancak 5 mbit' ten fazlasını görememiştim. Daha sonra Büyükada' ya geçtim, burda yaptığım testte tam 28 Mbit hız gördüm. Turkcell ayrıca turbo internet diye ayrı bir internet paketi de satıyor ancak ondan da kullanmamama rağmen gayet iyi sonuçlar aldım. Ekran görüntüleri aşağıdadır.

2lkeb28.png

Bu evimdeki sonuç

2r5yl8k.png

Bu da Büyükada' daki sonuç.

Sonuç olarak bir düzenleme yapılmış gibime geldi. Telefonun markası Xperia Z. Hadi telefondandır diyecem ancak Galaxy Note 10.1 tabletimde de Turkcell hat ve internet olmasına rağmen ondan ancak 2-3 mbit hız çıkıyordu. Emine sonunda haklı çıkacak galiba :)

PanxeR

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Merhabalar.

3G de şuanda hız yarışı yapılmasını yanlış buluyorum , 3g ve fiber internette AKK ler kaldırılmalı insanlara uygun fiyata sınırsız tarifeler sunulmalıdır.

Bu aldığınız hızı acaba kaç film veya müzik veya youtube klibi olarak değerlendirebilirsiniz ki?

Açıkçası zaten mobil olarak girdiğiniz siteler yani webde gezinmeyi kastediyorum sınırsız fakat 96kb lık hız paketinde bile hiç kasmadan açılıyor.

Bunlara en büyük örnek shiftdelete ve donanimhaberdir. İki sitedeki haberleride en düşük hızda yani EDGE de rahatlıkla okuyabilirken bu sözde hızlı 3g paketlerine dünya kadar para harçamak bana saçma geliyor. :)

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,648
sınırsız net vermeyi hiçbiri istemiyor vodafone da cepnet için pişmandır kesin.

allura

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
73
Tabiki de Sonuçlar Ortada zaten

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Turkcel yeni “Dual Carrier” ( Çift Taşıyıcı Teknolojili) bulunan cihazlarda internet olarak inanılmaz hızlı.
Turbo net paketi almasanız bile bu hızı standart olarak -paketiniz limiti dahilinde- bir çok bölgelerinde vermeye başladılar.
Bu teknoloji de üst düzey yeni 5-6 modelde var.
Xperia Z bu cihazlardan birisidir.

İstanbul / Şişlide bir arkadaşımın Note II cihazında 39 Mbps hızı bizzat gördüm..

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Turkcel yeni “Dual Carrier” ( Çift Taşıyıcı Teknolojili) bulunan cihazlarda internet olarak inanılmaz hızlı.
Turbo net paketi almasanız bile bu hızı standart olarak -paketiniz limiti dahilinde- bir çok bölgelerinde vermeye başladılar.
Bu teknoloji de üst düzey yeni 5-6 modelde var.
Xperia Z bu cihazlardan birisidir.

İstanbul / Şişlide bir arkadaşımın Note II cihazında 39 Mbps hızı bizzat gördüm..

şu dual carrier li wınn var mı?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
ch@t527'den kurtulmam gerek dual carrier li değil kütük tel hsdpa 7,2mbps var bu takozda 250liralık telden ancak bukadar olur bu the-grudge'un kazığı...

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Ben bundan bir Yıl önce bu hız i avea da gördüm Istanbul sarıyer de neden bu kadar garip sedinizki ama Telefon la değil winn cihazı ile

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127