Türkçe Olimpiyatları 2013

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Bu okullar neden mi kuruluyor. En basit düz mantığı şudur. Eğer elin Amerikalısı Fransızı İngilizi gelip ülkemizde ve diğer ülkelerde kolejler üniversiteler açıyorsa işte devletin yapamadığını Türkiyemize sevdalı ülkemizi dünyaya tanıtma hevesini tanışyan gönüllü insanlar açıyor o okullar.
Şimdi sana bir soru sorayım dürüst bir şekilde bana Dünya'da aklına gelen ülkeleri hiçbir yerden yardım almadan otur bir masaya ve kağıda başla yazmaya kaç tane ülke yazabilirsin.

Bak bu yapılan son olimpiyatlara 140 ülkeden insan geldi ve bu zamana kadar da sürekli olarak her sene artarak devam etti.

Bundan rahatsız olanlar varsa buyursunlar yapabiliyorlarsa kendileri daha iyisini yapsınlar bizde onlara alkış tutalım.

Hocam güzel cevaptı...
Tabi anlayana..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
MUHAMMED-İ bir sevdanın-davanın ırmak olup tüm kurumuş köklere hayat olması için....
(hidayet veren yalnızca ALLAH C.C' DUR)

Türkçe öğreterek mi oluyor bu iş? Kaç kişi Müslüman olmuş bu okullar vasıtasıyla bi rakam verebilir misiniz?

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bana bu kızın ismini cismini bildirene bir kese altın!! :D En sağda ki :(

nx7ws.jpg

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
[h=1]11. Türkçe Olimpiyatları 2013 Birincisi Martin Yordanov - Deli Gönlüm[/h]
[video=youtube;Lo9BSFZ20tc]http://www.youtube.com/watch?v=Lo9BSFZ20tc[/video]

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bu okullar neden mi kuruluyor. En basit düz mantığı şudur. Eğer elin Amerikalısı Fransızı İngilizi gelip ülkemizde ve diğer ülkelerde kolejler üniversiteler açıyorsa işte devletin yapamadığını Türkiyemize sevdalı ülkemizi dünyaya tanıtma hevesini tanışyan gönüllü insanlar açıyor o okullar.
Şimdi sana bir soru sorayım dürüst bir şekilde bana Dünya'da aklına gelen ülkeleri hiçbir yerden yardım almadan otur bir masaya ve kağıda başla yazmaya kaç tane ülke yazabilirsin.

Bak bu yapılan son olimpiyatlara 140 ülkeden insan geldi ve bu zamana kadar da sürekli olarak her sene artarak devam etti.

Bundan rahatsız olanlar varsa buyursunlar yapabiliyorlarsa kendileri daha iyisini yapsınlar bizde onlara alkış tutalım.

Amaç Türkçe öğretmekse eyvallah ama İslami bir amaç varsa bu iş böyle olmaz ki her yerde bundan bahsetmeniz neticesindedir bu eleştiriler.

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
MUHAMMED-İ bir sevdanın-davanın ırmak olup tüm kurumuş köklere hayat olması için....
(hidayet veren yalnızca ALLAH C.C' DUR)

Tam açıklaması bu olmaması lazım. Daha elle tutulur açıklanabilir olaylar lazım bana. O kadar okul açılıyor yabancı ülkelerde ama nedenini bilmiyoruz. Eğer Türkiye içinse neden ülke içinde açılmıyor. Bunların açıklanması lazım.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Söylediğin sebep çok pozitif, optimistce. Ama hadi ya Türkiye'yi tanıtalım diyerek bu okullar açılıyor olamaz.

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Olimpiyat Cocuklari Bugun 21:00'da Gebze Alaettin Kurt Stadi'nda..

Platon

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Tam açıklaması bu olmaması lazım. Daha elle tutulur açıklanabilir olaylar lazım bana. O kadar okul açılıyor yabancı ülkelerde ama nedenini bilmiyoruz. Eğer Türkiye içinse neden ülke içinde açılmıyor. Bunların açıklanması lazım.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Söylediğin sebep çok pozitif, optimistce. Ama hadi ya Türkiye'yi tanıtalım diyerek bu okullar açılıyor olamaz.

ülke içinde de dersanesi olsun özel okulu olsun, yurtları olsun, eğitim veren kurumları mevcut.
Bu cemaatin islam dinine hizmet diye bir vizyonu var.
Amaçları ilim yaymak.
Okulların açılış amacı da bu.
Biraz araştırma yaparak, hizmet içerisinden biriyle oturup konuşarak amaç ve faaliyetleri hakkında bilgi edinebilirsin.

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ülke içinde de dersanesi olsun özel okulu olsun, yurtları olsun, eğitim veren kurumları mevcut.
Bu cemaatin islam dinine hizmet diye bir vizyonu var.
Amaçları ilim yaymak.
Okulların açılış amacı da bu.
Biraz araştırma yaparak, hizmet içerisinden biriyle oturup konuşarak amaç ve faaliyetleri hakkında bilgi edinebilirsin.

İslama hizmete bir lafım yok zaten.

Ama Fethullah Gülen değil miydi, Papanın elini öpen, dinler arası diyologda ''la ilahe illallah'' diyip devamını getirmeyen :)

Platon

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İslama hizmete bir lafım yok zaten.

Ama Fethullah Gülen değil miydi, Papanın elini öpen, dinler arası diyologda ''la ilahe illallah'' diyip devamını getirmeyen :)

Bireylerin görüşü grupları bağlamaz.
Şimdi senin sorduğun soru ile Fethullah Gülen'in eyleminin alakasını anlamadım.
Okulların açılış amacı ne diye sorup, verilen cevaba karşı bunu öne sürmene anlam veremedim yani.
Kaldı ki bunun neresi kötü?

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bireylerin görüşü grupları bağlamaz.
Şimdi senin sorduğun soru ile Fethullah Gülen'in eyleminin alakasını anlamadım.
Okulların açılış amacı ne diye sorup, verilen cevaba karşı bunu öne sürmene anlam veremedim yani.
Kaldı ki bunun neresi kötü?

Hocam okulları amcamın oğlu yapmıyor :) Gülen cemaati yapıyor :)

demirelemin

Asistan
Reaksiyon puanı
3
BU (aşağıdaki linkte isimleri olan) OKULLAR NİYE AÇILIYOR, yada bizim melmekette niye var bu okullar ben onu sorayım, birde aranızda bu okullardan mezun varmı?
bu okulların (aşağıdaki linkte isimleri olan) mezunaları memleketin en kaymak işlerinde nasıl çalışıyorlar....
------------------------------
Yabancı okullarda okuyan sadece Gayri-Müslim çocuklar değildi, bu
okulların vermiş olduğu kaliteli yabancı dil eğitimi, Osmanlı elit
tabakasının da çocuklarının bu okullara gönderme nedenidir. 1890 yılında
Robert Koleji mezunları arasında Tevfik Paşanın kızı Gülistan ve Halide
Edip vardır. 20 Nisan 1914’te Saint Joseph’te yapılan bir araştırma bu
okullara giden çocukların sosyal yapısını göstermektedir.
İlgili dönemde Saint Joseph Koleji Öğrenci ailelerinin Sosyal Yapısından bir örnek

8 Prens, 22 Mareşal ve general, 90 Yüksek bürokrat. 30 Banka müdürü, 20
mühendis, 80 bankacı ve komisyoncu, 90 doktor, 20 Avukat 3010 gelir
sahibi.

-----------------------------
http://blog.milliyet.com.tr/ulkemizde-yabanci-okullar-ve-kurulus-amaclari--1-/Blog/?BlogNo=70291
ahanda ikinci kaynak, zahmet edip okursanız
http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=85820

Platon

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Böyle bir adamın açtığı okullardan bahsediyoruz hocam :) Kel alaka gibi konuşmayın.

Arkadaş, bu okulların, bu adamın yaptığı bir eylemle paralel bir eylemlerini mi gördün?
Ya da bu okul mezunlarının zararlarını mı gördün?

Şu rahatsızlığınızı açık açık yaz ki ona göre fikir alış verişinde bulunalım.

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Arkadaş, bu okulların, bu adamın yaptığı bir eylemle paralel bir eylemlerini mi gördün?
Ya da bu okul mezunlarının zararlarını mı gördün?

Şu rahatsızlığınızı açık açık yaz ki ona göre fikir alış verişinde bulunalım.

Hocam adamın yaptığı hareketleri desteklemiyorum. Samimi gelmiyorlar bana. O yetişen çocukları hangi amaç uğruna eğitiyorlar bunların hepsini bilmeden asla desteklemem.

Uzun süre bunların arasında yetiştim. Neyin nasıl olduğunu az çok biliyorum :)

Platon

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hocam adamın yaptığı hareketleri desteklemiyorum. Samimi gelmiyorlar bana. O yetişen çocukları hangi amaç uğruna eğitiyorlar bunların hepsini bilmeden asla desteklemem.

Uzun süre bunların arasında yetiştim. Neyin nasıl olduğunu az çok biliyorum :)

Ben sana illa ki destekleyeceksin demedim ki :)
Amaçlarını sordun, bende cevap verdim.
İçlerinde samimi olanlar da var, imkanlarından nemalanmak isteyenler de.
Bu durum her grup için geçerlidir.
Kendini desteklemek zorunda hissetme yani.

Bir akrabam, bu okullardan birinde öğretmen.
Öğrencileri gezi için ülkemize geldiklerinde tanıştım.
Hiç birinde anormal bir durum görmedim.
Kendi kültrürlerinde ne varsa yaşıyorlar, davranıyorlar.
Mezun olanlardan isteyen hizmete katılıyor, isteyen normal hayatına devam ediyor.
Herhangi bir dayatma görmedim.
Bir zararlarını da görmedim.
Zaten okulların kontrolü mensup oldukları ülkeye ait.
Ayrı olarak yabancı dil olarak Türkçe görüyorlar.
Bazı öğretmeleri de hizmet mensubu Türk öğretmenlerden oluşuyor.
Hatta bu öğretmenlerin maaşlarını da bulundukları ülke veriyor.

Doğru bilinen bazı yanlışlar var bu okullarla ilgili.
Bu yüzden ön yargı filtrelerinizi kaldırarak araştırma yapın diyorum.

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Tabiki yanılıyor olabilirim. Herkesi kastetmiyorum. Hele orda çalışanları hiç.. Zaten fethullah gülen ve okulların neden yapıldığını merak ediyorum.

10.sınıfa kadar içlerindeydim bazı seyleri gözlemledim bende bu zamanda.

@Platon

soner23

Profesör
Reaksiyon puanı
62
İzlemek isteyenler için Naat Gecesinin tamamı...
Hatırlatan @Mg. forumdaşıma teşekkürlerimle...

[video=youtube;8R4-qNTkRtU]http://www.youtube.com/watch?v=8R4-qNTkRtU[/video]

Bu naat geçen senenin bu senenin naat gecesini tek parça yani tamamını ben bulamadım bulan bilen varsa paylaşırsa sevinirim.

Platon

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Tabiki yanılıyor olabilirim. Herkesi kastetmiyorum. Hele orda çalışanları hiç.. Zaten fethullah gülen ve okulların neden yapıldığını merak ediyorum.

10.sınıfa kadar içlerindeydim bazı seyleri gözlemledim bende bu zamanda.

@Platon

Doğrudur da çok üstü kapalı konuşuyorun, bu yüzden anlaşamıyoruz.
Mesela ne gözlemledin?
Amaçlarını zaten yazdım ama seni tatmin edecek bir cevap olmadı sanırım :)

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Doğrudur da çok üstü kapalı konuşuyorun, bu yüzden anlaşamıyoruz.
Mesela ne gözlemledin?
Amaçlarını zaten yazdım ama seni tatmin edecek bir cevap olmadı sanırım :)

Arkalarından sallıyorum gibi oluyor ama.. İçlerinden bazılarının üzerimde büyük emeği var. Onları dışında tutuyorum.

İleriye dönük bazı planları var. Bu planlardan biri de okulların ilerde Atatürk'ün de vasiyetinde bıraktığı hilafeti canlandırmada uygulamaya sokmak. gibi.

Bunlara ön ayak olup, belli amaçlar için ileriye hazırlanıyor. endişem, ön yargım bundan dolayı. umarım dediğin gibi ülkemiz için masumca güzel bir örgütlenmedir. islama hizmet edene vatanı canı gönülden temsil edene zaten lafımız yok :)

Platon

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkalarından sallıyorum gibi oluyor ama.. İçlerinden bazılarının üzerimde büyük emeği var. Onları dışında tutuyorum.

İleriye dönük bazı planları var. Bu planlardan biri de okulların ilerde Atatürk'ün de vasiyetinde bıraktığı hilafeti canlandırmada uygulamaya sokmak. gibi.

Bunlara ön ayak olup, belli amaçlar için ileriye hazırlanıyor. endişem, ön yargım bundan dolayı. umarım dediğin gibi ülkemiz için masumca güzel bir örgütlenmedir. islama hizmet edene vatanı canı gönülden temsil edene zaten lafımız yok :)

Haklısın doğru olabilir.
Ama kesin var demek yanlış olur.
Ben faaliyetlerinde buna yönelik bir eylem görmedim şimdiye kadar.
Ha olursa, bunun bize bir zararı dokunur mu, bunu da sorgulamak lazım.

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Haklısın doğru olabilir.
Ama kesin var demek yanlış olur.
Ben faaliyetlerinde buna yönelik bir eylem görmedim şimdiye kadar.
Ha olursa, bunun bize bir zararı dokunur mu, bunu da sorgulamak lazım.

Kesin var demiyorum zaten. Ama teşkilat dışardan çok masumca görünüyor içerde durum farklı ben bunu gördüm :)

İlerleyen yıllar göstericek bunu bakalım :)

efka_vasi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tam açıklaması bu olmaması lazım. Daha elle tutulur açıklanabilir olaylar lazım bana. O kadar okul açılıyor yabancı ülkelerde ama nedenini bilmiyoruz. Eğer Türkiye içinse neden ülke içinde açılmıyor. Bunların açıklanması lazım..

10.sınıfa kadar içlerindeydim bazı seyleri gözlemledim bende bu zamanda

Eğer bu ülkede Amerikan kolejlerinden İngiliz kolejlerinden mezun olan insanlar ülkemizi yönetmişse bu kişiler sadece 1 2 değil bunlar sadece karşındaki dağın görünen yüzüdür. Kaldı ki bu insanların ülkemizi yönetme aşamasında ülkemizin durumunu 90 öncesi doğumlu arkadaşlarımız daha iyi idrak edebilir.
İşte bu insanlar bizim ülkemizde niye okul açtıklarını çözersen bu okullarında açılma sebeplerinden bir tanesini bulmuş olursun. Ayırca 2000'in başları ve öncesinde bu okullardan ne kadar rahatsız olunduğunu üzerlerinde ne kadar büyük bir baskı olduğunu bilmesende ben biliyorum. İzlemişsindir mutlaka M. Ali Birand'ın okullar ile ilgili belgeselini de izlemeni isterim.

O okullarda okuyanlar dikkat edersen belli bir yaş grubundaki çocuklardır. Büyüdüklerinde belli noktalara geldiklerinde ülkemize olan bakış açıları o okullara hiç gitmeyenlerle bir olmayacaktır..

Yahudilikte, Hristiyanlıkta İslamiyette "HAK" dindir. Ancak İslamiyet dışındakiler bozulduğu için ALLAH katında HAK DİN İSLAMİYETTİR.

Şimdi bu insanlar senin benim gibi insanlar değil. Her kişi yaptığından sorumludur. Ancak birisi birşey yaptığı zaman bence onu eleştirebilmek hakkında yaptığı yanlıştı diyebilmek için onun seviyesinde biri olabilmek gerekir. Şimdi bu konu hakkında Hocaefendi'ye atıp tutanlar karşından direk birebir sorduklarında tatmin olacakları cevabı kesinlikle alırlar.

Hocaefendinin destek verdiği açılmasını istediği okulların bir zararını gördüyseniz deyin ki bu okullarda yetişen çocuklar böyle böyle çocuklar, şunları şunlar yapıyorlar deyin ki bizde tekrar düşüncelerimizi gözden geçirelim. Ancak ne olduğunu bilmeden ne işler yaptıklarını anlamdan direk bir ön yargı ve kulaktan dolma sözlerle eleştirmek hiçte adil gelmiyor. Çok yerde gördüğüm üzere hocaefendinin cia ajanı olduğuna inanan bir çok insan var. Ya hiç mi düşünmüyorlar acaba cia Amerikan odaklı çalışır. Bu okullar öğrencilerine Türkçe öğretiyor ve bu Amerika'nın ne faydası var bu çocukların Tükçe öğrenmesinde, zaten oralardaki bir çok okulda anadil İngilizce..

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
[MENTION=154206]efka_vasi[/MENTION] Sen çok derin girmişsin hacım. Dediklerin arasında doğrularda var yanlışlarda.

Mesela Hoca efendi dediğin kişinin neden ABD'de kaldığını bile bilmiyoruz :) Neden İran değil mesela. İslam ülkesi değil mi İran. Hadi diyelim mezhepsel bir olay onun için, neden diğer ülkeler değil. Bunun bile cevabını bilmiyorum ben.

XAFER37

Profesör
Reaksiyon puanı
1

Büyük ihtimal bir daha cevap yazamaya bilirsin çünkü banlanma ihtimalin yüksek
Bir kere o okullardan mezun olmuşsun ama terbiyesini alamamıssın belli.
Derdini böyle kimseye anlatamassın sen bence git bir daha mezun ol. ondan sonra gel.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
diyalog safsatası bu cemaatten uzak durulması için birincil sebeptir. bu işler için Müslümanların zekat paralarının sarfedilmesi ne kadar doğru?

efka_vasi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@efka_vasi Sen çok derin girmişsin hacım. Dediklerin arasında doğrularda var yanlışlarda.

Mesela Hoca efendi dediğin kişinin neden ABD'de kaldığını bile bilmiyoruz :) Neden İran değil mesela. İslam ülkesi değil mi İran. Hadi diyelim mezhepsel bir olay onun için, neden diğer ülkeler değil. Bunun bile cevabını bilmiyorum ben.

Neden Amerika olduğunu bilemem ancak sadece şunu diyebilirim vardır elbet bir bildiği. Ayrıca bence soruyu yanlış sordun. Asıl sorulması gereken soru : Hocaefendi neden ülkesini terketmek zorunda kaldı? Önce bu soruya cevap verirsen zaten sorduğun sorunun sorulmasına gerek kalmazdı..