Türkçe Olimpiyatları 2013

Ahbârî

Dekan
Katılım
6 Ekim 2009
Mesajlar
6,274
Reaksiyon puanı
346
Puanları
263
[video=youtube;i1yUFaBaed4]http://www.youtube.com/watch?v=i1yUFaBaed4[/video]
bundan güzel ne var :)
 

XAFER37

Profesör
Katılım
17 Kasım 2011
Mesajlar
1,331
Reaksiyon puanı
1
Puanları
218
Bu çocuklar büyüyecek belkide ülkelerinde devlet adamı olacaklar bak o zaman sen, Türkiye ye saygıya ülkelerin bize karşı bakışları değişecek bunlar sayesinde.
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
293
Televizyondan da ilgiyle takip ediyorum [MENTION=129454]|SeYYaH|[/MENTION] abim..
Böyle bir organizasyona duyarsız kalmak (kendime söylüyorum bunu) ayıp olurdu..

Bence çok büyük iş yapıyorlar...
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
293
[h=1]Demirci: Bana onun esprilerini yapma dediler[/h][h=2]Komedyen Atalay Demirci, Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatı açılış törenine katıldı. Komedyen Demirci kısa sürede olsa stadyumu dolduran on binleri güldürdü.[/h]
atalay_demircinin_bilinmeyen_sirlari13631513950_h1001079.jpg


Organizasyona katılan öğretmenleri stadyumdaki katılımcılara alkışlatan Demirci, ''Şuan bu sahnede olmak onur ve gurur verici nice 11 senelerde bu öğrenciler bu memlekette gelirler insanı sadece insan olduğu için sevmenin ne kadar anlamlı olduğunu rengi ırkı dili ne olursa olsun bize anlatıyorlar.'' diye konuştu.

Görevlilerin kendisini stadyuma protokolden aldığını belirten Demirci, ''Beni Kırgız olduğunu zannetim bir kızımız karşıladı. Sayın bakanımız hoş geldiniz dedi. Kızcağıza buradan bakanlar giriş yapacak onlara soru soracaksınız demişler. Oda ne yapsın baka bakanım dedi. Ama bu tipte birini ülke yönetemeyeceği ortada.'' dedi.

Kuliste organizasyona katılan öğrencilerle sohbet etme imkanı bulduğunu belirten Demirci, ''Bizden daha iyi Türkçe konuşuyorlar. Beni tanıyor musun diye sordum hayır ama her halde önemli birisin dediler. Muhteşem bir organizasyon sloganda harika. Evrensel barış doğru. Sona doğrumu olur bilmiyorum bizim ülkemizdeki barış. Çocuklarımız bize ne kadar güzel bir şey hatırlatıyor. İnsanı sadece insan olduğu için sevmek.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak
 

efka_vasi

Asistan
Katılım
27 Haziran 2011
Mesajlar
355
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Taksim'deki olaylara gösterilen ilginin alakanın yarısı da bu sayfaya gösterilse keşke ..
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Böylesine muhteşem bir organizasyonda emeği geçen herkese minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Allah C.C. sizlerden ebeden razı olsun.
 

goodolddays

Dekan
Katılım
30 Ağustos 2010
Mesajlar
6,907
Reaksiyon puanı
202
Puanları
243
Selam filmini izlemek bu çabaların bi nebze de olsa daha iyi anlamaya vesile oluyor. Hayatımda ilk kez bi filmde ağladım.

Filmin belki de en can alıcı cümlesiydi:
Kılıçla geleni söküp atarsın. Ama selamla gelene ancak “Aleyküm Selam” diyebilirsin.

İnsan emeğiyle yapılamayacak kadar ciddi bi organizasyon. Allah(c.c.) halis niyetlerini daim etsin.

Tanzanyalı bi çocukla Türkçe muhabbet etmek, Pakistanlı bi çocuktan komedi gösterisi izlemek... duygulanmaktan, gurur duymaktan başka ne yapabilirsiniz ki?
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
293
Türkçe'nin çocukları Ordu'yu salladı

23 ülkeden gelen 73 öğrenci, şarkı, şiir ve halk oyunu gösterileri ile Ordu'da 30 bin kişiye unutulmaz bir akşam yaşattı.

turkcenin_cocuklari_orduyu_salladi13702991860_h1034482.jpg


Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇE-DER) tarafından bu yıl 'Evrensel Barışa Doğru' temasıyla düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları'nın Ordu ayağı büyük bir şölene sahne oldu. Olimpiyat finalleri öncesi Ordu'ya gelen 23 ülkeden 73 öğrenci, 19 Eylül Stadyumu'nda izleyicilerle buluştu. Bu yıl ikinci kez Türkçe'nin çocuklarını ağırlayan Ordu'ya çevre ilçelerden ve Giresun'dan da çok sayıda izleyici katıldı. 25 bin kişinin doldurduğu stadyumda yer kalmayınca yaklaşık beş bin kişi de şöleni dışarı kurulan dev ekranlardan takip etti. Öğrencilerin seslendirdiği şiir ve şarkılarla coşkulu bir akşam yaşayan izleyiciler zaman zaman da duygulu anlar yaşadı.

örene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de katıldı. Törende konuşan Kurtulmuş, organizasyonda emeği geçen isimsiz kahramanlara teşekkür ederek, "Dünyanın en ücra köşesinde gayet mütevazi şartlar içerisinde hayatını geçiren, millete, insanlığa hizmet etmek için çırpınan çok saygıdeğer hocalarımızı, genç kardeşlerimizi tebrik ediyor, kutluyorum. Bu hizmetin yapılmasında emeği geçen, büyük katkılarda bulunan isimsiz kahramanları da tebrik ediyorum" diye konuştu. Tören, sponsorlara plaket verilmesinin ardından, öğrencilerin seslendirdiği olimpiyatın resmi bestesi "Yeni Bir Dünya" şarkısı ile sona erdi.

Kaynak

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Trabzon'da Türkçe Olimpiyatları coşkusu


Trabzon'da 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Türkçe Olimpiyatları yapıldı.

2425442_turkce.jpg


Akçaabat Fatih Stadı'ndaki Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şölenine Bakan Bayraktar'ın yanı sıra Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzonspor Kulup Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, davetliler ve çok sayıda vatandaş katılarak izledi.


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ın konuşmasının ardından söz alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar , organizasyonun dünya barışının sağlanmasının büyük mücadelesi olduğunu ifade ederek “Burada her yerden insanımız var. Bu sevda, bu çalışma bir dünya barışının adımlarıdır. Bu organizasyon dünya barışının sağlanmasının büyük mücadelesidir” dedi.


Bakan Bayraktar, organizasyonun dünya barışının sağlanmasında büyük katkısı olduğunu kaydederek, “Sizler Türkiye sevdalılarısınız, sizler vatan sevdalılarısınız. O bakımdan sizleri tebrik ediyor ve sizlere teşekkür ediyorum. Burada her yerden insanımız var. Bu sevda, bu çalışma bir dünya barışının adımlarıdır. Bu organizasyon dünya barışının sağlanmasının büyük mücadelesidir. Bugün 140 ülkede kendi gösteren, bu ülkelerde Türkçe’yi öğreten bu gönül erlerine, bu gönül insanlarımıza, hocalarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun”


Trabzon'un eğitim ve kültür şehri olduğuna dikkat çeken Bakan Bayraktar “İnşallah burada 2 tane vakıf üniversitemiz kurulacak 2 tane de devlet üniversitesi olacak. Trabzon bir eğitim şehri, bir kültür şehri, bir merkez, bir ihracat şehri olmak yolunda emin adımlarla ilerliyor. Hep beraber kardeşlik ve barış içerisinde inşallah Trabzonspor’umuzu da Türkiye’de şampiyon yapma yolunda birlik içerisinde kardeşçe o da bize yeni bir güç getirecek. Bu duygularla hepinizi en içten sevgilerimle kucaklıyorum” diye konuştu.


Konuşmaların ardından Bakan Bayraktar’a katılımlarından ötürü bir plaket verildi.


Öte yandan Olimpiyatların Trabzon ayağına 25 farklı ülkeden 70 öğrenci katıldı. Programa katılan öğrenciler birinden güzel eserleri seslendirirken özellikle Demokratik Kongo ekibinin Giresun yöresine özgü horon gösterisi büyük alkış aldı.

Kaynak


- - - Mesaj Güncellendi - - -

Adana'da Türkçe coşkusu stadyuma sığmadı


Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından 'Uluslararası Dil ve Kültür Festivali' kapsamında düzenlenen 11'inci Türkçe Olimpiyatları'nın Adana etkinliğinde binlerce insan coşkuya ortak oldu. 5 Ocak Stadyumu'nu dolduran onbinlerce Adanalı 'Evrensel Barışa Doğru' yol aldı.

42129707_turkce.jpg


Tribünleri ve çim sahanın zeminini dolduranların yanı sıra içeriye geremeyenler stadyumun doğu ve batı kısmına konulan iki dev ekranda Türkçe'nin çocuklarının söylediği kardeşlik türkü, şiir ve şarkılarına eşlik etti. Büyükşehir ve Ceyhan belediyelerinin ana sponsorluğunda organize edilen il etkinliğine katılmak için 20 ülkeden 70 öğrenci yaklaşık iki saat boyuca Adanalılara unutamayacakları bir gece yaşattı. Öğrenciler, söyledikleri birbirinden güzel şarkı ve türküler ile halk oyunları gösterileri ile izleyenlerden büyük alkış aldı. Erken saatlerden itibaren 5 Ocak Stadyumu'nu tıklım tıklım dolduran vatandaşlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren programda Türkçe'nin çocuklarına alkışları ile eşlik etti. Öğrencilerin söylediği 'Aman Adanalı Canım Adanalı' şarkısıyla stattaki coşku zirve yaptı. Konuk öğrencilerin 'Adanalıyık Allahın adamıyık, şalgam içer bicibici yerik' şeklinde Adanalıları selamlaması ise uzun süre ayakta alkışlandı.


Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, dünyanın dört bir yanından gelen çocukların gösterilerini büyük bir hayranlık, mutluluk, coşkuyla ve gururla izlediğini söyledi. Türk okullarında yetişen bu çocukların gelecekte evrensel barışan mimarları olacağını vurgulayan Coş, "İnşallah bu çocuklarımızın sayısı artıkça evrensel barış o kadar çabuk tesis edilecek ve kalıcı olacaktır. Evrensel barışın ortak dil de Türkçe olacaktır. Bu okullarımızın, ilim ve irfan yuvalarının dünyanın dört bir yanında en ücra yelerde bile faaliyet göstermesinde, hizmet vermesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.


Daha sonra Türkçe Olimpiyatları Adana Etkinliği'ne katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara AK Parti ve CHP'nin Adana milletvekilleri tarafından plaket verildi.


Gecenin ana sponsorlarından Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi: "140 ülkeden gelen ve Adanalı kabul ettiğimiz konuklarımız hoş geldiniz. Bu çocukları yetiştiren fedakar öğretmenlerimizi, Fethullah Gülen Hocaefendiyi selamlıyorum. Dünya insanlığıyla sadece dil değil, gönül köprüsü kuran fedakar insanlarla her zaman birlikte olacağım. "


Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise 5 Ocak Stadyumu'nda Adanalıların hafızasında bir olayın daha kazındığını söyledi. "Türkçe Olimpiyatları'nın Adana etkinliğine katılmaktan ve bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı bahtiyarım" diyen Sözlü, "Türk milletinin bir ferdi olarak anamızın ak sütü gibi helal olan Türkçemize hizmet eden, Türkçenin yeni coğrafyalarda alperenliğini yapan öğretmenlerimizi canı gönülden tebrik ediyoruz. Bizim desteğimiz önemli değil, uzak diyarlarda maddi değil manevi idealleri ülkeleri için hizmet verenleri selamlıyorum" ifadelerini kullandı.


Etkinliğin son bölümünde ise Vali Hüseyin Avni Coç, tertip komitesi üyelerine plaket verdi. Program Vali Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, AK Parti Adana milletvekilleri Fatoş Gürkan, Mehmet Şükrü Erdinç, Necdet Ünüvar, CHP Adana Milletvekili Turgay Develi ve diğer protokol üyelerinin çocuklarla birlikte seslendirdiği 'Yeni Bir Dünya' şarkısı ve havai fişek gösterileriyle sona erdi.

Kaynak

 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
293
Türkçe’nin çocuklarını 50 bin kişi izledi


11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nin Kayseri ayağı Kadir Has Stadı'nda gerçekleştirildi.

Türkçe Olimpiyatları'nın Kayseri ayağına büyük ilgi gösterildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız 'ın da katıldığı organizasyonda davetliler, Türk okullarında okuyan yabancı öğrencilerin Türkçe olarak seslendirdiği şarkı ve türkülere eşlik etti.

62158907_Turkce.jpg


Bu yıl 'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla düzenlenen 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nin Kayseri ayağı Kadir Has Stadı'nda gerçekleştirildi. Günler önceden yapılan hazırlıklar dün akşam meyvelerini verdi. 40 ülkeden gelen 200'ün üzerinde yabancı öğrenci Türkçe şarkı ve türkü seslendirdi. Tribünleri dolduran yaklaşık 50 bin davetli de şarkı ve türkülere eşlik etti. Gecede bir öğrencinin Kayseri yörenise ait 'Gesi bağları' türküsünü seslendirmesi, davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. Ülkelerindeki Türk okullarında eğitim gören öğrencilerin sergilediği halkoyunları da büyük beğeni topladı. BAKAN YILDIZ: DEĞERLİ BÜYÜĞÜMÜZÜ SAYGIYLA ANIYORUM


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, en önemli yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu söyledi. Bu organizasyonu gerçekleştiren ve emeği geçen herkesi kutladığını belirten Yıldız, "Biraz önce izledik, dünyanın dört bir tarafından gelen gençlerimiz, Türkiye'nin doğusundan batısına kuzeyinden güneyine varıncaya kadar birçok yöremizin seslerini buraya taşıdılar. 'Siz hizmet aşkı ile dünyanın dört bir yanına yayılın' diyen değerli büyüğümüzü buradan saygıyla anıyorum. En büyük yatırım eğitime, insanımıza ve geleceğimize yapılan yatırımdır. Bugün burada eğitime yapılan yatırımın meyvelerini görüyoruz. 17 ülkeyle başlayan ve onlarca ülkeyle devam eden bir eğitim sistemini görüyoruz. Çok kişinin emeği, gözyaşı ve duası var." dedi. Türkiye'de son 10 yıldan beri oturtulmaya çalışılan istikrarla beraber bu sevginin daha da güçleneceğini belirten Bakan Yıldız, istikrarı kristal bir vazoya benzetti.


VALİ DÜZGÜN: DÜNYA BARIŞI İÇİN AYNI ŞARKILARI SESLENDİRİYORLAR


Kayseri Valisi Orhan Düzgün de, dünyanın neredeyse bütün ülkelerindeki Türk okullarında çocukların dünya barışı için aynı şarkıları seslendirdiğini söyledi. Türkçe'nin barış dili haline gelmesi için çalışanları kutladığını belirten Düzgün, "İnşaallah onlar sayesinde Türkçe artık ortak dil haline gelmeye başlamıştır. Gelecekte de önemli bir fonksiyonu ifa edecektir. Burada okunan Türkçe şarkı ve türküler, oynana halk oyunları Türkiye'nin dünya üzerindeki imajının yükselmesi için son derece önemlidir. Bu olimpiyatların önümüzdeki senelerde de devam etmesi temennisiyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.


ÖZHASEKİ: HOCAEFENDİYE TEŞEKKÜR EDİYORUM


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de, yabancı ülkelerde Türk okullarının açılmasına vesile olan Fethullan Gülen Hocaefendi'ye teşekkür ederek söze başladı. İkinci teşekkürü de bu okullarda öğretmenlik yapanlara eden Özhaseki, "Kayserili hayır yapmayı sever. Kayserililer vermekten çekinmiyor. Sizlerin sayesinde Pakistan, Kamboçya gibi ülkelerde okullar açıldı, oralar da öğrenciler eğitim görmektedirler" dedi.


BOYDAK: 'EVRENSEL BARIŞA DOĞRU' SÖYLEMİNE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR


Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak da, Türkçe Olimpiyatları'nın, yıllar önce yüce bir ideal için yazılmaya başlayan kutlu bir öykünün sonucu olarak ortaya çıktığını söyledi. Dünyaya bakıldığında 'evrensel barışa doğru' söylemine ne kadar ihtiyaç duyulduğunun ortada olduğunu anlatan Boydak, "İşte yıllar önce evrensel barış için yola çıkan ve bu meşaleyi tutuşturan Muhterem Fethullah Gülen Hocamız bu destanı ne güzel ifade eder; Işığa gönül vermiş bu yiğitler / Bir gece sonsuza yelken açtılar / Işığa gönül vermiş bu yiğitler / Geçerken her yere nurlar saçtılar. Güzel insanlar güzel işlere imza atarlar. Bu mutluluğu ve onuru bizlere yaşatan başta tertip komitesi olmak üzere kültür şölenimize destek olan herkese şükranlarımı sunarım. Bu gönül hareketinin manevi mimarı muhterem hocamıza da hürmetlerimizi iletirim" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Bakan Yıldız, programın sponsorlarına plaket takdim etti. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ve milletvekillerinin de hazır bulunduğu festivalde, dünya çocuklarının 'yeni bir dünya' türküsünü hep bir ağızdan okumasıyla son buldu.

Kaynak
 

kgt1453

Asistan
Katılım
7 Şubat 2013
Mesajlar
158
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
12 haziranda Corluya bekleriz. İlki cok guzeldi. İnsAllah ikincisi de guzel olacak.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hakkımda bilmeden ne yazdığımı ve neden yazdığımı anlama zahmetinde dahi bulunmadan beni eleştirenlere sesleniyorum. Derdim Türkçe öğretmeniz veya insanların Türkçe konuşması değil. Keşke öğrensinler de konuşsunlar. Derdim o değil. İslamiyete hizmet ediyoruz diyerek insanlardan para toplayıp bu ülkenin parasını yurt dışına çıkarmanız ve biz hizmet ettik Türkçe öğrettik denmesi. Sanırım anladınız ne demek istediğimi. Anlamadıysanız da önemli değil.
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
293
Sarıgül: Herkesten Allah razı olsun

11.ci kez düzenlenen Türkçe Olimpiyatı’nın İstanbul açılışı Four Seasons Otel’de yapıldı.

42989215_turkce.jpg


Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 11.ci kez düzenlenen Türkçe Olimpiyatı’nın İstanbul açılışı Four Seasons Otel’de yapıldı.

Programa katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül , yıllar önce Amerika’nın her yerde kurduğu uluslararası okulları olduğunu ve neden Türkiye’nin aynı okulları kurmadığını sorguladığını kaydetti. Sarıgül, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yapması gereken bir oluşumu gönüllüler ordusu yapmış vaziyette. 100’ün üzerinde ülkede bayrağımız dalgalanıyor, İstiklal Marşımız okunuyor, inançlarımıza saygı gösteriliyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin örfleri töreleri en güzel şekilde anlatılıyor. Bizim şarkıları söylüyor bu evlatlar. Tarlaya atılan bu tohumlar ilerde daha çok yeşerecek. Yeşerdikçe Türkiye, kültür olarak kazanacak, ekonomi olarak kazanacak, turizm olarak kazanacak ve Türkçe Olimpiyatları’nın Türkiye’ye çok önemli katkıları var. Olimpiyatlarda bulunmaktan, bu düşünceyi hayata geçiren herkesten Allah razı olsun diyorum." ifadelerine yer verdi.


Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de dünyanın birçok ülkesinde Türkçe’nin yayılmasının çok güzel olduğunu belirterek, "Bu organizasyon devam ettirilmeli. Ben çok mutluyum." dedi.


SÜZER: BUNUN DÜNYA OLİMPİYATLARI OLMASI TEK DİLEĞİMİZ


Süzer Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Süzer de kuruluşundan beri olimpiyatları takip ettiğini ve takdir ettiğini söyledi. Milli bir organizasyonun giderek globalleştiğine dikkat çeken Süzer, "Böyle olmasında da fayda var. İnşallah yakın bir zamanda Türkçe Olimpiyatları dünya olimpiyatları olur. Biz de daha çok gurur duyarız. Bu tarifi mümkün olmayan bir iş. Aklın almayacağı bir şey. Biz senelerce çocuklarımızı yabancı okullarda okutmak istedik, şimdi herkes Türk okullarında okutuyor. Bunun dünya olimpiyatları olması tek dileğimiz." şeklinde konuştu.


Kaynak




 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
293
Naat gecesi gönülleri fethetti

11. Türkçe Olimpiyatları'na katılan ülkelerin çocukları, Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan Naat gecesinde katılanlara ve ekran başında olanlara muhteşem bir gece yaşatttı.

naat_gecesi_gonulleri_fethetti13704686580_h1035385.jpg


Uluslararası Türkçe Derneği tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında yapılan 11. Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen müslüman ülke çocuklarından oluşan Naat Korosu, izleyenlerin gönüllerini fethetti.


İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda Miraç Kandili'ne özel olarak hazırlanan 'Naat' programında 50 farklı ülkeden 200 öğrenci, Kuran'ı Kerim, ilahiler, kasideler, şiirler seslendirdi.


Geceye Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve çok sayıda davetli katıldı.


Öte yandan Lüblan asıllı İngiliz müziysen Maher Zaen ve Türk müzisyen Mesut Kurdiş'in düet yaptığı 'Newla Ya Salli' şarkı izleyicilerden büyük alkış aldı.


HİCRET CANLANDIRILDI


Naat programında sahnede Hz. Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicret etmesi temsili olarak canlandırıldı.


Bu arada Türk Okulları'ndan mezun olduktan sonra Türkiye'de entellüktüel kişilerin yazmış olduğu kitapları yorumlayarak başarı kazanan öğrencilere ödüller takdim edildi.


KABE MAKETİ BÜYÜLEDİ


Olimpiyatları'na katılan öğrencilerin Miraç Kandili vesilesiyle düzenledikleri programa Kabe maketi damgasını vurdu.


İstanbulluların büyük ilgi gösterdiği programda okunan ilahi eşliğinde sahneye indirilen Kabe maketi davetlilerden büyük beğeni topladı. Sahnedeki Kabe görüntüsü salonda duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

Kaynak
 

BEFEGA

Profesör
Katılım
9 Kasım 2010
Mesajlar
1,441
Reaksiyon puanı
5
Puanları
218
Maher Zain çok güzel sese sahip olan biri.

Allah'ım bu yolda güzel işler nasip etsin ona.
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
293
İzlemek isteyenler için Naat Gecesinin tamamı...
Hatırlatan [MENTION=93844]Mg.[/MENTION] forumdaşıma teşekkürlerimle...

[video=youtube;8R4-qNTkRtU]http://www.youtube.com/watch?v=8R4-qNTkRtU[/video]
 

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Katılım
2 Ekim 2012
Mesajlar
1,498
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Sanırım ön yargımdan dolayı yada kafamdaki soru işaretlerini azaltamadığımdan hep negatif baktım bu organizasyona.
 

harkk

Asistan
Katılım
17 Kasım 2011
Mesajlar
146
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Sanırım ön yargımdan dolayı yada kafamdaki soru işaretlerini azaltamadığımdan hep negatif baktım bu organizasyona.

o senin önyargından kaynaklanıyor kardeşim. Dünyanın tüm insanlarının bizim dilimizi konuşup kültürümüzü öğrenmesi kadar güzel bir şey var mı?
 

patientia

Profesör
Katılım
7 Ağustos 2012
Mesajlar
1,283
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Terkos Hasan'a katılıyorum.Kardeşlik vb şeylere karnım tok bakış açısıyla yaklaştım hep ve öyle yaklaşmaya devam edicem sanırım.

Özet:Tanzanya'nın Bağları
 

lewentbjk

Öğrenci
Katılım
20 Eylül 2006
Mesajlar
75
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Sanırım ön yargımdan dolayı yada kafamdaki soru işaretlerini azaltamadığımdan hep negatif baktım bu organizasyona.

Al benden de o kadar ... Kendime şunu soruyorum; neden Avrupa'da Türk Dili ve Edebiyatı okuyan üniversite öğrencileri gelmiyor bu Olimpiyatlara.. Neden hep Gülen cematinin okullarından öğrenciler katılıyor... Tabi kafamda bu soruların oluşmasına sebep olan ve benim bu konulara hep ön yargı ile bakmamın sebebi; üniversite sınavlarında bir taraflarımızı yırtarak yerleştiğimiz ya da yerleşemediğimiz bölümlere Afrika, Tunus, Cezayir v.b yerlerdeki Gülen cematinden mezun arkadaşların sorunsuzca yerleşmesi...

Bu konuyu tartışacak değilim...
 

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Katılım
2 Ekim 2012
Mesajlar
1,498
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Evet bende tartışıp konuyu boşa kirletmek istemem. Mesela bu okulların neden kurulduğunu bile bilmiyorum.

Tabiki tüm Dünya bizim dilimizi konuşuyor bu iyi bir şey.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Terkos Hasan'a katılıyorum.Kardeşlik vb şeylere karnım tok bakış açısıyla yaklaştım hep ve öyle yaklaşmaya devam edicem sanırım.

Özet:Tanzanya'nın Bağları

Üstad senin acı günün bugün :) Miranda olaylardan dolayı gelmiyormuş İstanbula :)
 

patientia

Profesör
Katılım
7 Ağustos 2012
Mesajlar
1,283
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Evet bende tartışıp konuyu boşa kirletmek istemem. Mesela bu okulların neden kurulduğunu bile bilmiyorum.

Tabiki tüm Dünya bizim dilimizi konuşuyor bu iyi bir şey.

- - - Mesaj Güncellendi - - -



Üstad senin acı günün bugün :) Miranda olaylardan dolayı gelmiyormuş İstanbula :)

Sorma yahu ben gidicem yanına :D evimin hanımı yapıcam onu :p :D evli ama olsun :D
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
293
11. Türkçe Olimpiyatları'ndan dillere destan şarkı finali!


11. Türkçe Olimpiyatları Şarkı Finali büyük coşkuya sahne oldu. Birbirinden ünlü isimler geceye renk kattı.

60712883_olimpiyat.jpg


Şarkı finalinin birincisi Bulgaristan, ikincisi Azerbaycan, üçüncüsü Filipinler oldu.


Birbirinden ünlü isimler jüri üyeliği yaptılar ve geceye hayran kaldılar.
Sinan Akçıl : Daha önce Eurovision şarkı yarışmasına gittim. Bugün hissettiğim heyecanın yüzde 10'unu bile hissetmedim.


İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda renkli görüntülere sahne olan final gecesinde Bulgaristan’dan Martın Yordanov şarkı kategorisinde altın madalyanın sahibi oldu. Şampiyonun ödülünü Ajda Pekkan verdi. Şarkı kategorisinde Azerbaycan’dan Ayhan Bunyadzade ikinci ve Filipinler’den Guınevere Camacho üçüncü oldu.

Ödül töreninden sonra duygularını dile getiren şarkı finali şampiyonu Yordanov, bu şampiyonluğun kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu ve çok mutlu olduğunu söyledi. Kendisine gösterilen ilgiden çok memnun kaldığını da dile getiren Yordanov, bu ödülün ülkesine ve ailesine hediye ettiğini kaydetti.

11. Türkçe Olimpiyatları Şarkı Finali’ne, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı. Final gecesini spor, siyaset ve sanat dünyasından da seçkin bir davetli kitlesi izledi.

Ünlü ses sanatçısı Orhan Gencebay başkanlığındaki şarkı finalinin jüri üyeleri arasında jürisinde Ajda Pekkan, Muazzez Ersoy , yapımcı Birol Güven, Hamdi Alkan , Sinan Akçıl, Fatih Kısaparmak , Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin gibi isimler yer aldı.

Ünlü jüri üyeleri geceye dair görüşlerini dile getirdiler:


Herkese teşekkür eden Orhan Gencebay mikrofonu eline aldı ve "Bu vatanı çatısı anam kadar kutsaldır. Yaradanım yaratmış dünya anavatandır. Dil, din, cins, ırk ayırmam şu dünya gurbetinde; bana Orhan diyorlar asıl adım insandır." sözleriyle büyük alkış aldı. Gencebay sözlerini meşhur sözü "Berhudar olun." ile noktaladı.


Müzisyen Sinan Akçıl duygularını, "Daha önce Eurovision şarkı yarışmasına gittiğimde bugün hissettiğim heyecanın yüzde onunu bile hissetmedim." sözleriyle dile getirdi.


Sanatçı Fatih Kısaparmak, yaşanan bu festivale ve dev organizasyona olimpiyat demenin yeterli olmayacağını ifade ederek, "Bu büyük organizasyon için olimpiyat terimi yetersiz kalıyor. Türkçe öğrenen çocuklar sayesinde Türkçemiz dünyanın hakettiği yerde dalgalanıyor. Tarihsel dönemin yeni şafağının ilk ışıklarının müjdecisi gibi." diye konuştu.


Sanatçı Muazzez Ersoy ise Türkçe Olimpiyatları'nın çok önemli bir organizasyon olduğunu vurgulayarak, "Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelip bizim gibi Türkçe konuşan hem de bizim kadar Türkçeyi telaffuz eden birbirinden tatlı çocuklarla beraberiz. Türkçe olarak da çok güzel şarkılar seslendiriyorlar." dedi.


Tiyatro oyuncusu Hamdi Alkan ise kendisine 10 yıl önce yabancı öğrenciler Türkiye'ye gelip Türkçe Şarkılar söyleyecekler denilse inanmayacağını ifade etti. Alkan, "Bu akşam burada çok zor bir kategori yarışması yapılacak. Ben üçüncü kez görev alıyorum. Güzel hizmete yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.


Programın juri üyelerinden olan Mahar Zain de harika bir atmosfer ve program yaşandığını dile getirdi. Zain, "Bu güzel atmosfer benim için çok önemli. Bir sanatçı olarak hepinize teşekkür ederim. Harika bir şov. Ben Türkçe öğrenmeye çabalıyorum. İnşallah seneye sizinle aynı dili konuşacağım." diye konuştu.

Kaynak

 

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Katılım
2 Ekim 2012
Mesajlar
1,498
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
ohh bee! bi haftadır kiralamıslar bir minibüs takmıslar sarkıları bangır bangır devet edip duruyorlardı
 

micoli27

Doçent
Katılım
16 Nisan 2011
Mesajlar
982
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
olimpiyatlar çok güzel lakin işin özü çok farklı bir boyutta. yorum yapmak haddime değil söz üstadın:
"Ne yapayım, acele ettim, kışta geldim; sizler cennetâsâ bir baharda geleceksiniz. Şimdi ekilen nur tohumları, zemininizde çiçek açacaktır." übsn
 

efka_vasi

Asistan
Katılım
27 Haziran 2011
Mesajlar
355
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Evet bende tartışıp konuyu boşa kirletmek istemem. Mesela bu okulların neden kurulduğunu bile bilmiyorum.

Tabiki tüm Dünya bizim dilimizi konuşuyor bu iyi bir şey.

Bu okullar neden mi kuruluyor. En basit düz mantığı şudur. Eğer elin Amerikalısı Fransızı İngilizi gelip ülkemizde ve diğer ülkelerde kolejler üniversiteler açıyorsa işte devletin yapamadığını Türkiyemize sevdalı ülkemizi dünyaya tanıtma hevesini tanışyan gönüllü insanlar açıyor o okullar.
Şimdi sana bir soru sorayım dürüst bir şekilde bana Dünya'da aklına gelen ülkeleri hiçbir yerden yardım almadan otur bir masaya ve kağıda başla yazmaya kaç tane ülke yazabilirsin.

Bak bu yapılan son olimpiyatlara 140 ülkeden insan geldi ve bu zamana kadar da sürekli olarak her sene artarak devam etti.

Bundan rahatsız olanlar varsa buyursunlar yapabiliyorlarsa kendileri daha iyisini yapsınlar bizde onlara alkış tutalım.
 
Üst