'Türk Malı' bilgisayar geliyor

ahsen2

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
değil işlemci bir tane transistor yapsak öpüp başımıza koyalım..onuda becerebildiğimizi ne duydum,ne gördüm,ne de okudum.ha unutmadan söyleyim.bir adet core2 duo işlemcide 160 milyon transistor varmış....

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
bu haber yapilali 1 yil gecmis, bu haberin son durumu nedir, yapmislar mi gercekten, haberi yapan arkadas bir arastirabilirmi ? lutfen

phazedllon

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Eğitseler Türk insanını yapamayacağı şey yok ama gel gör ki eğitim maddiyat hiç biri yok

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5
değil işlemci bir tane transistor yapsak öpüp başımıza koyalım..onuda becerebildiğimizi ne duydum,ne gördüm,ne de okudum.ha unutmadan söyleyim.bir adet core2 duo işlemcide 160 milyon transistor varmış....

arkadaşım bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma, bir araştır sonra yaz bu söylediklerini..
sadece bir link vericem gerisine sen bak..
http://www.oba.metu.edu.tr/sarsjen.php

arçelik ve vestelin de chip ürettiğini biliyorum, ki vestel laptoplarının anakartını kendisi üretiyor..

cemolokko

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ülkemizin bilgi kapasitesini arttıran her yeni adımı desteklememiz gerekir diye düşünüyorum ben...Nasılsa daha ucuza dışardan alırız mantığını aşmamız lazım zaten amaç ticari üretim olamaz ilk başta...

ahsen2

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
Sadece bu ülkenin mühendisine güvenin yeter gerisi teferruat. Bu konuda en büyük örneğimiz Devrimdir..
ha ha ha çok komik .devrim denilen ilk türk arabasının bir fiyasko olduğundan haberiniz yok herhalde.aylarca uğraşıp ilk türk arabası yapacağız diye inat ettikten sonra 56 şavrole benzeri bir tenekeden oyuncağı bitirmeyi başardılar ama araba bir türlü yürümedi.ne yapalım edelim de rezil olmayalım, gazetecileri kandıralım diye düşünüp bir çare buldular .a çare ne mi...şu.kusura bakmayın benzin koymayı unutmuşuz.o yüzden yürümüyor....çok komik değilmi...bu büyük bir başarıymış birileri için....

o2hrea

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

Çok güzel de, X86 lisansını ve diğer komut setleri için gereken lisansları Intel'den kaça almayı planlıyorlarmış? O konuda bilgi var mı? :D

Bir şeyi ya bilim ve sanat için yapın, abartmadan susun oturun. Ya da profesyonel yatırım yapın, milyarlarca YTL hazırlayalım silikon fabrikasından fotolitografi tesislerine kadar kuralım. Ufak şeyleri büyük olay çıkacakmış gibi anlatmayalım.

Belki o zaman kalkınırız.

Güzel günler dilerim.

doğru söze ne hacet:sleep:

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ha ha ha çok komik .devrim denilen ilk türk arabasının bir fiyasko olduğundan haberiniz yok herhalde.aylarca uğraşıp ilk türk arabası yapacağız diye inat ettikten sonra 56 şavrole benzeri bir tenekeden oyuncağı bitirmeyi başardılar ama araba bir türlü yürümedi.ne yapalım edelim de rezil olmayalım, gazetecileri kandıralım diye düşünüp bir çare buldular .a çare ne mi...şu.kusura bakmayın benzin koymayı unutmuşuz.o yüzden yürümüyor....çok komik değilmi...bu büyük bir başarıymış birileri için....

ya birçok şeyi bimiyorsun yada bilmemezlikten geliyorsun.. Devrim filmini izle sana gerekli anektodları verecektir.. o tenek yığını dediğin araba ise hala çalışmaktadır.. Bana komiksin diyeceğine biraz araştırda kendi yorumunun ne kadar komik (trajik ) olduğunu gör..
Ve sana bir sorum var Hiç bir yarışmaya katıldın mı, veyahut bir yarışmada derece kazandın mı? Yada Hiç bir proje geliştirdin mi? Daha da önemlisi Hiç birşey başardın mı? Eğer bunları bilmiyorsan bu deneyimleri tatmadıysan ki ben sürekli bu deneyimi yaşıyorum, bunun ne olduğunu bilemezsin. Ve senin bunlara yaşamadan onun bi başarı olduğunu anlayamayacağını adım gibi biliyorum..