İnternet sel gibi geliyor!

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
TİB başkanı, TEHLİKEYİ böyle tarif etti: İnternet sel gibi geliyor, boyumuzu aşacak!

fft5_mf612346.Jpeg


İNTERNET, KAMU'DA NEDEN BİR 'TEHDİT ALGISI' YARATMAYA BAŞLADI?

TELEKOMÜNİKASYON İletişim Başkanı Fethi Şimşek, internetin tüm dünyayı etkileyecek bir sel halinde geldiğini belirterek, gerekli önlemlerin alınması uyarısında bulundu. Şimşek, WikiLaks sitesinin internetin dünyada ne kadar etkin olacağını gösterdiğini de söyledi.

İçişleri Bakanlığı ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nca ortaklaşa düzenlenen, Türkiye'deki İnternet kafeler ve internet kullanımının ele alındığı eğitim semineri Antalya'da başladı. Kundu'daki Kremlin Palace Oteli'nde 2 gün sürecek seminerde, 5651 Sayılı Kanun ve internet aktörleri, güvenli internet kullanımı, ticari amaçla internet, toplu kullanım sağlayıcıları ve yükümlülükleri, internet toplu kullanımı sağlayıcılarda denetim ve e-içişleri modülü gibi konular ele alınarak, uygulamada karşılaşılan zorluklar ve deneyimler paylaşılacak.

15’in üzerinde internet kafenin bulunduğu il ve ilçelerdeki Vilayet ve Kaymakamlıkların yazı işleri müdürlerinin katıldığı toplantının açılışına İçişleri Bakanlığı Daire Başkanı Sabri Başköy, İnternet Kurulu Başkanı Serhat Özeren ve Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek katıldı.

‘YAKINDA BOYUMUZU AŞACAK’

İnternetin sel, deprem gibi felaketler kadar tehlikeli olabileceği uyarısında bulunan Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek, şunları söyledi:

“Sel gibi afetler çoğumuzu acıya boğan ve kalıcı etki yaratan afetler. Buradan hareketle, hep başımıza geldikten sonra ormanların çoğaltılması, yapıların güçlendirilmesi gibi tedbirleri sonradan konuşuruz. İnternet de tıpkı tüm dünyayı etkileyecek bir şekilde sel halinde geliyor. Bugün ayaklarımız ıslanıyor ama, yakında boyumuzu aşacak. Her anne- baba kadar çocukların korunması açısından, bulunduğunuz ilçelerde bu önlemleri almak için gayretinizi bekliyoruz. Nasıl ki deprem ve sel felaketleri için önlemler alınıyor. En son WikiLeaks sitesi dünyada ne kadar etkin olacağının görüldüğü bir olaydır. WikiLeaks siyasi bir olaydır ama, bunun dışında internetin dünya çapında çok daha tahrip edici etkilerinin olabileceğini imkan dahilinde gösteriyor.”

İNTERNET KAFELERE FİLTRE ZORUNLULUĞU

Yasa kapsamında, ulusal ve uluslararası düzeyde sakıncalı sitelerin filtrelendiği 16 program bulunduğunu belirten Fethi Şimşek, internet kafelere yapılan denetimlerde bu filtre programının olup olmadığına ilişkin ceza-i işlem yapılabileceğini açıkladı. Bunun dışında zararlı içeriği olduğu tespit edilen programın Başkanlığa bildirilmesi gerektiğini söyleyen Şimşek şöyle dedi:

“Milyonlarca site var. Biz bu siteler içerisinde hem uluslararası çapta kabul görmüş çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik, kumar ve uyuşturucu başta olmak üzere dünya çapında uygulamaları olan siteler ile kendi ülkemizde kamu kurumları ortak kararı ile çocuklara zararlı olduğu düşünülen sitelere karşı 16 civarında filtreleme programı var kullanılan.”

NÜFUSA GÖRE EN ÇOK İNTERNET KAFE BARTIN’DA


Türkiye’de internet kafe sayısının 22 bin 500’ü geçtiğini belirten Fethi Şimşek, en fazla internet kafe kaydı yapan ilin İstanbul, en az internet kafe kaydı yapan ilin ise Şırnak olduğunu söyledi. Şimşek, nüfus yoğunluğu baz alındığında ise Türkiye’de en fazla internet kafeye sahip ilk üç ilin sırayla Bartın, Niğde ve Çanakkale olduğunu dile getirdi.

Türkiye’de son 12 aylık verilere göre internet kullanıcılarının en büyük sorunun virüs ve istenmeyen e-postalar olduğunu belirten İnternet Kurulu Başkanı Serhat Özeren de, evlerde internet kullanımı arttıkça, internet kafelerdekinin düştüğünü kaydetti. Özeren, “Bazı lojman, konut ve sitelerde gerekli izinler alınmadan kaçak internet paylaşımları yapılıyor ve kesinlikle suçtur. Bunu yapanlar bir nevi evlerinin kapılarını açık bırakıyorlar. ADSL şifresini bilerek veya bilmeyerek paylaşanlara bunun suç olduğunu anlatmamız gerekiyor.”

İNTERNETTE SON 3 AYLIK VERİLER

Seminerde açıklanan ‘Hane Halkı Bilişim Teknolojileri Kullanımı Araştırması’nın sonuçların da da ilginç tespitlere yer verildi. Buna göre, hanelerin yüzde 41,6’sı internet erişim imkanına sahip. Bu oran 2009’un aynı döneminde yüzde 30’du. İnternete erişim imkanı olmayan hanelerin yüzde 26.3’ü internet kullanımına gerek duymadıklarını belirtti. ADSL yüzde 73.3 ile hanelerde kullanılan en yaygın internet bağlantı türü. Bilgisayar kullanılan yerler yüzde 70 ile evler, yüzde 31.5 ile işyeri ve yüzde 17.5 ile internet kafeler. İnternet kullanılan yerler ise yüzde 62.8 ile evler, yüzde 31.6 ile işyeri, yüzde 20 ile internet kafeler. Son üç ay içerisinde internet kullanan bireylerin yüzde 72.8’i e-posta göndermek- almak, yüzde 64.2’si sohbet odalarına, haber gruplarına veya çevrimiçi tartışma forumlarına mesaj göndermek, anlık ileti göndermek, yüzde 58.8’i haber, gazete yada dergi okumak, haber indirmek, yüzde 55.7’si mal ve hizmetler hakkında bilgi aramak, yüzde 51.2’si oyun, müzik, film, görüntü indirmek ya da oynatmak için interneti kullanıyor. Son iki ayda internet kullanıcılarının yüzde 46.8’i güvenlik sorunu ile karşılaştı.

Radikal
 

POWER

Müdavim
Katılım
5 Ekim 2009
Mesajlar
10,275
Reaksiyon puanı
161
Puanları
0
İnternette afişe edilen olaylar, önüne geçilemeyen gizli belgelerin ifşası felan.

Öte yandan internet hizmetinin bile doğru dürüst verilememesi.

Bunları düşününce bence de boyunuzu aşıyor :)
 

BrknEs

Müdavim
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
6,931
Reaksiyon puanı
166
Puanları
63
bugüne kadar neye gücü yettiki bunların hiçbir işi doğru düzgün yapamıyorlar bi internet keyfimiz var o bile keyf olmaktan çıkmış durumda
 

hüseyin123

Müdavim
Katılım
9 Haziran 2009
Mesajlar
1,057
Reaksiyon puanı
13
Puanları
0
bu devletin olmayan altyapısıyla söylenilen sözlerdir. sen zaten vatandaşa internet ihtiyacını sağlayamayacak kadar acizsin..
herşey bitti, altyapı kuruldu herşey rayında bir eksik güvenliği konuşmak kalmıştı. son derece çarpık bir ilerleyiş var bu konuda. birde gelmiş diyorsunki internet sel gibi geliyor. NEDEN GELMESİN?
 

DumanlıPars

Asistan
Katılım
1 Ağustos 2010
Mesajlar
213
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Hiç iyi şeyler sezmiyorum. Ufukta bir yığın sansürden başka bişey göremiyorum.
 

Majeste

Müdavim
Katılım
7 Mart 2007
Mesajlar
1,953
Reaksiyon puanı
21
Puanları
0
Tabii ki sel gibi, kol gibi, dal gibi vs. Çünkü kontrol edilemiyor. İnsanların özgür olduğu tek platform. Bu özgürlük de işlerine gelmiyor.
 

DumanlıPars

Asistan
Katılım
1 Ağustos 2010
Mesajlar
213
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Tabii ki sel gibi, kol gibi, dal gibi vs. Çünkü kontrol edilemiyor. İnsanların özgür olduğu tek platform. Bu özgürlük de işlerine gelmiyor.
Bu özgürlük elden gidermi sizce?
Sansürlerle, yasaklarla, engellerle durduramadılar. :)
 

Majeste

Müdavim
Katılım
7 Mart 2007
Mesajlar
1,953
Reaksiyon puanı
21
Puanları
0
Bu özgürlük elden gidermi sizce?
Sansürlerle, yasaklarla, engellerle durduramadılar. :)
Bilgisayar konusunda, özellikle yazılım ve şifreleme konusunda yeterli olmadığım için açıkçası ne yapabileceklerini kestiremiyorum. Ancak bu özgürlüğün kolay kolay alınamayacağını düşünüyorum ve hazır varken de en verimli şekilde kullanılması gerektiğini... :)
 
Üst