Türk kadını tabii ki çalışmaz

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Beste sen Hakan'a güvenmiyor musun? Bu güvensizlik mahvediyor işte evlilikleri kimse farkında değil.. :( Bu kadar uzun yazılarla onu anlatmaya çalıştım.

@idealterror, katılıyorum.

Abicim tabiki de güveniyorum. Ancak yarın bir gün ne olacağımız belli değil. O yüzden kadın da çalışmalı.

Hem şuan için baksanıza her şeye zam allah aşkına gerçekten 1 kişinin maaşıyla yaşanır mı ??? [ eveet yaşanır ama zor hemde ÇOK zor ... ]

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Evli Kadınlar Calızmas Gencler calısıyor ama .

Cocuk mu Bakcak Evmi Temizlicek bulasıkmı yıkıcak çamaşırmı yıkıcak ?

Temizliğe bulaşığa ve çamaşıra erkeklerde bi zahmet yardım ederse hiç sorun çıkmaz..

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Temizliğe bulaşığa ve çamaşıra erkeklerde bi zahmet yardım ederse hiç sorun çıkmaz..

:D Çok doğru ama tabiiii bazı insanlarında görüşü öle saygı duymak lazım. Kadınlara da Allah yardımcısı olsun demek lazım....

Remi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kadınlar çalışmasa evde çocuk baksa daha iyi olur. Ne işsizlik kalır ne sorun. Bir kere işyerlerinde verim inanılmaz artar. Maaşlar yükselir. İşsizlik biter. Kadınlar sadece erkeklerin yapamayacagı veya yapmak istemeyeceği işlerde çalışmalı bence.

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Kadınlar çalışmasa evde çocuk baksa daha iyi olur. Ne işsizlik kalır ne sorun. Bir kere işyerlerinde verim inanılmaz artar. Maaşlar yükselir. İşsizlik biter. Kadınlar sadece erkeklerin yapamayacagı veya yapmak istemeyeceği işlerde çalışmalı bence.

Bu da bi başka bakış açısı tabi ...

Kadınlar yerlerini daraltıyormuşşş. Değişik. Saygı duyuyoruz yine de

oguzhan85

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Yani kadını ne akıla hizmet eve kapatıyorsunuz anlamak mümkün değil.Yaşam şartları ortada; Alınan maaşların düşüklüğü (Güzel memleketimde Ajdar denen şarlatan program başına 20binYTL alırken insanlığa sürekli hizmet arayışı içinde olan profesörlerimiz ayda 4binYTL'den fazla almıyor) , her gün vatandaşın sırtına gizli veya açık bindirilen zamlar, vergiler.Böyle hayat şartlarında kadınların iş gücüne katılmasından daha tabii birşey olamaz bence.Aksi görüşü iddia edenler "Kadın evinde otursun çamaşır bulaşık yıkasın" diyenler bana göre ortaçağ mağara insanlarıdır.Bi zahmet siz de yardım ederseniz eş'inize hem çalışırsınız çamaşır bulaşıkta birikmez

:)

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Enflasyonun çıkmasının nedeni de kadın zaten...! her yerde sorun!!!

Remi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yani kadını ne akıla hizmet eve kapatıyorsunuz anlamak mümkün değil.Yaşam şartları ortada; Alınan maaşların düşüklüğü (Güzel memleketimde Ajdar denen şarlatan program başına 20binYTL alırken insanlığa sürekli hizmet arayışı içinde olan profesörlerimiz ayda 4binYTL'den fazla almıyor) , her gün vatandaşın sırtına gizli veya açık bindirilen zamlar, vergiler.Böyle hayat şartlarında kadınların iş gücüne katılmasından daha tabii birşey olamaz bence.Aksi görüşü iddia edenler "Kadın evinde otursun çamaşır bulaşık yıkasın" diyenler bana göre ortaçağ mağara insanlarıdır.Bi zahmet siz de yardım ederseniz eş'inize hem çalışırsınız çamaşır bulaşıkta birikmez

Dostum sen zaten kadınlar yüzünden daha düşük maaşa çalışıyorsun. Kadınlar iş hayatında olmasa hem işsizlik biter hem verim artar hemde maaşlar. Lütfen düzgün okuyalım mesajları.

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Biz kadınlar potansiyel suçluyuz zaten herşeyin sorumlusu bizleriz...! Dimi ...? :)

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
oguzhan85 çok doğru söyledin. Adamlar zahmet edip kendilerini yormamak için kadın çalışmasın diyor. Azcık zahmet edip yardım etseler ne güzel olur. Allah'ıma çok şükür ki ilerde bir mağara insanıyla evlenmicem :)

oguzhan85

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum sen zaten kadınlar yüzünden daha düşük maaşa çalışıyorsun. Kadınlar iş hayatında olmasa hem işsizlik biter hem verim artar hemde maaşlar. Lütfen düzgün okuyalım mesajları.

Sen işsizliği 3-5 kişilik bir şey mi sandın çalışabilecek nüfusun 9 milyonu işsiz sen kadınları işten çıkarınca bitecek mi diyorsun? Biraz araştırın da konuşun insanları güldürmekten öteye gidemiyorsunuz.Ayrıca kadınların işlerine erkeklere göre daha sıkı sarıldığı daha özverili olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek

oguzhan85 çok doğru söyledin. Adamlar zahmet edip kendilerini yormamak için kadın çalışmasın diyor. Azcık zahmet edip yardım etseler ne güzel olur. Allah'ıma çok şükür ki ilerde bir mağara insanıyla evlenmicem :)

Yani yurdumun güzel insanı biraz geç uyanır genel olarak düzgün anlatabilecek kavratabilecek biri çıktımı da gayet iyi anlar.(bkz.ATATÜRK)

Mod. Not : Ard arda mesaj yazmıyoruz. Forum kuralları.

Son düzenleyen moderatör:

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Yani yurdumun güzel insanı biraz geç uyanır genel olarak düzgün anlatabilecek kavratabilecek biri çıktımı da gayet iyi anlar.(bkz.ATATÜRK)

Atatürk'ü hala anlamayan o kadar insan var ki ....

Bkn. Bazı üyeler. Atatürk sizce kadınlara neden önem veriyordu ??? sosyal , Siyasi hayatta neden eşit duruma getirdi ??? Niye bir sürü haklar tanıdı ???
Ama yok gelmişin 2008 yılına hala kadın evinde otursun akşam yemeğimi yapsın ayağımı yıkasın diye konuşan zihniyette insanlar var ...
Bide o zihniyeti kabul eden kadınlar tabi ...

oguzhan85

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Atatürk'ü hala anlamayan o kadar insan var ki ....

Bkn. Bazı üyeler. Atatürk sizce kadınlara neden önem veriyordu ??? sosyal , Siyasi hayatta neden eşit duruma getirdi ??? Niye bir sürü haklar tanıdı ???
Ama yok gelmişin 2008 yılına hala kadın evinde otursun akşam yemeğimi yapsın ayağımı yıkasın diye konuşan zihniyette insanlar var ...
Bide o zihniyeti kabul eden kadınlar tabi ...

Yani belkide insanlık tarihinde gelmiş geçmiş en büyük liderini anlayamamak, sevmemek bir yana üstünü örtmek o büyük insanı silip atmak için mesnetsizce iftira atıyorlar, karalamaya çalışıyorlar.Ama büstlerinin gölgesi bile din tüccarlarını fazlasıyla susturmaya yeter :) Tabi o erkekler genelde taşra kültürü ile büyümüş olanlar aile terbiyesi gereği bu durumlar oluyor.Güzel memleketimin hükümetinin insanları bilinçlendirme, aile planlamasını anlatıcak bir icraatı yokki.Ne diyordu başbakan "Kadın 3 çocuk doğursun." Hükümetin zihniyeti aynen bu.İstiyorlarki kadın hayattan silinsin osmanlı denen tebaa yaşamındaki gibi evine kapansın ortam yine erkeklere kalsın istiyorlar.İstemelerindeki kasıt açık , kadınlar genel olarak medeniyetin ilerinin timsalidir.Çok göz önünde olmasa da yapmayı istedikleri icraatların belki de en büyük engellerinden biri kadınlar :)

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Aynen öle bunlara da körü körüne inananlar var ama onlar bizim gibi geleceği için çalışan kadınların yanlarından bile geçemeyecekler. Görüyoruz artık sınav sonuçlarında olsun iş hayatında olsun bayanların yerini görüyoruz. Erkekler kendi yerlerini kaptıracakalr yerine korkmayıp daha çok çalışıp Ülkeye faydalı olmaya çalışsalar ülkede kadın otursun diyen olmayacak. Ama çok şükür ki ALlah'ım artık bayanlar daha akıllı kimse artık oturim kocamı bekleyim demiyor.. Diyenin hali de belli zaten :)

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Aynen öle bunlara da körü körüne inananlar var ama onlar bizim gibi geleceği için çalışan kadınların yanlarından bile geçemeyecekler. Görüyoruz artık sınav sonuçlarında olsun iş hayatında olsun bayanların yerini görüyoruz. Erkekler kendi yerlerini kaptıracakalr yerine korkmayıp daha çok çalışıp Ülkeye faydalı olmaya çalışsalar ülkede kadın otursun diyen olmayacak. Ama çok şükür ki ALlah'ım artık bayanlar daha akıllı kimse artık oturim kocamı bekleyim demiyor.. Diyenin hali de belli zaten :)

Katılıyorum..

LEONX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Evli Kadınlar Calızmas Gencler calısıyor ama .

Cocuk mu Bakcak Evmi Temizlicek bulasıkmı yıkıcak çamaşırmı yıkıcak ?

Cocugu Kreşe Bırakır
EvE temizlikçi Tutar
Bulaşıkla Çamaşırında Makinası Var

Kendileri Ya Gezer Yada Çalışır :D

oguzhan85

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Öhöm erkek muhabbeti yeter bende erkeğim sonuçta aaa :D Ama birşeylerin kökünden değişmesi gerekiyor orası bir gerçek

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Akıllı erkek zaten kadınını çalıştırır. Bu dünyanın hali mi belli olur 4 sene önce bile değil 1-2 sene önce ekmek bu kadar pahalı mıydı ??? şimdi yine zam geliyor ona buna .. Bir erkek bunun altından nasıl kalkabilir ki ??? Hayat müşterek diye boşuna mı diyoruz. Erkeklik gururunu falan bi yana bırakıp kadın da çalışmalı düşüncesine sizde katılın artık.

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Akıllı erkek zaten kadınını çalıştırır. Bu dünyanın hali mi belli olur 4 sene önce bile değil 1-2 sene önce ekmek bu kadar pahalı mıydı ??? şimdi yine zam geliyor ona buna .. Bir erkek bunun altından nasıl kalkabilir ki ??? Hayat müşterek diye boşuna mı diyoruz. Erkeklik gururunu falan bi yana bırakıp kadın da çalışmalı düşüncesine sizde katılın artık.

Bence, erkeklik gururu fln değil olay.. Olay kadının sosyalleşip erkekten üstün olmasını yedirememeleri ve sosyalleşince kocasından daha iyi erkekleri farkedip kocalarını terketmelerinden korkmaları, buda erkeğin kendine olan güveniyle alakalı..

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ya en iyisi lotodan eşek yüküyle para çıkacak. karı koca yatacan hiç bi iş yapmayacan işte :D
bizimde şirkette çalışan kadınlar var. hiç biride ben türk kadınıyım modern bir kadınım çalışmam lazım evde oturup koca bekleyip çocuk büyütemem duygusunda değiller. hepside para kazanmak için çalışıyorlar... çünkü aksi takdirde yetmiyor yetişemiyorlar. benim karım çalışmaz asla çalıştırmam diyen erkekler, dünyanın en saf kocalarıdır.

Son düzenleme:

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Bence, erkeklik gururu fln değil olay.. Olay kadının sosyalleşip erkekten üstün olmasını yedirememeleri ve sosyalleşince kocasından daha iyi erkekleri farkedip kocalarını terketmelerinden korkmaları, buda erkeğin kendine olan güveniyle alakalı..

tama işte gururuna yedirememek !!!

Düşünsene bi kadın çıkıyor kocasından daha ii yerlerde daha yüksek paralara çalılıyor ... Puuufff çok kötüü !!! KAdın otur ! dedin mi oturmuyor eee adam da doğal olarak ....

Bence şeyde doğru değil. Tamam kadın çalışmalı ama kadın çalıştıktan sonra yol arkadaşını falan bırakmamalı .. Evet belki bazı erkekler parayı görünce kadına yapmadığını bırakmıyor ama kadınlar bu konu da onlara benzememeli aslında hiç bir konu da benzememeliyiz ...

Şahsen ben paramı kazansam asla eşimi bırakmam.Tam tersi ona daha da sıkıca bağlanırım. AMa para için değil ! beni parasız bırakmasın diye değil ..

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Herşey karşılıklı, hayat müşterek.. Kadında çalışmalı erkekte, böylece insanların kendine olan güvenleri artar, sosyal çevreleri genişler ve kültürlerine kültür katarlar.. Tabiki çalışmak dediysem her konuda ev işleride dahil.. Türk örf ve adetlerinin artık zamana ayak uydurması gerek.. Toplumun gelişmesi lazım ki ülke gelişsin..

cabbarcan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
İhtiyacı olmayan kadınların çalışmasına bi mantık veremiyorum üstelik meslek grubunuzda "Ev hanımı" gibi kebap bi seçenek dururken :D

Erkekler "bütün gün TV karşısında duruyor", "boş oturuyor", "İşten geldiğinde kendini hemen kanepeye atıyor" gibi şeylerle suçlanır. Hiç boş oturmanın, kafanızı hiçbirşeyle meşgul etmemenin, huzurlu dinginliğiniz içinde kaybolmanın verdiği huzuru düğşündünüz mü?

Yapmakla "zorunlu" olduğunuz ve eğlenceli olarak görülen şeyler, Sadece ve sadece zorunlu olduğunuz şeylerdir aslında. Bu tıpkı canının istediği yerde zaman/mekân kısıtlaması olmaksızın güzel bir restauranta gidip manzaranın keyfini çıkararak birşeyler yudumlamak yerine, mide kazıntını geçirmek için zorunlu bi şekilde fast-food yemek gibi bişeydir.

Çalışmak ibadettir derler... Çalışmak insanı zinde tutar derler... Çalışmak takdir görür,saygı görür...Bütün bunların aksini yaptığınızdda tersi olur. Buna rağmen mümkün mertebe az-çalışmak için çaba gösteren çalışan fakat tembel bir insanım.

Bütün bunları niye yazdım? Kadınların çoğu ki şimdi forumdada tartışıldığı gibi bunu kazanım olarak görüyor. Özgürlük diyor, ekonomik güç diyor, eve katkı payı diyor, özgüven diyor, diyorda diyor. :) Çalışmak hayatı idame ettirme zorunluluğudur.
Ve zorunlu olduğu için sıkıcı, banal şeylerdir. kazanım değillerdir olamamışlardır.

Ve zorunlu olduğu sürecede kadın-erkek, genç-yaşlı çalışacaksın aksi yok. Ve malesef tembel olupta çalışmak zorunda olan insanlardanım.

@Elmacik gereken izahı yapmış. Fazlası var eksiği yok. Ve hatta sistemdeki sorunlara bile değinmiş.

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
cabbarcan sen boşver bu işleri bak angelina ikiz doğurmuş git onunla ilgilen :D

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
İlginçtir hala herkes "ekmek parası" diyor, yakından uzaktan alakası yok. Evli çiflere bakın ikisi birden çalışıyorsa asla ekmek parası derdinde değillerdir; ya yazlık için çalışıyorlardır, ya yaylalık, ya araba için. Bunlardan yoksun olan karı koca çalışanlar çok azdır.

Bir yanda, aynı anda yazlık alırken çocuğunu kolejde okutmanın ne kadar zor olduğunu anlatan kişiler, bir yanda ise tek asgari maaşla geçinmeye çalışan aileler. Burada, devletin az asgari ücret vermesi değildir sorun; zira devletin sınırsız hazineleri yoktur, bir yerde kaynak elbette tükenecek. Sorun, fırsat eşitliğini devletle birlikte insanların ortaklaşa bozuyor olmaları.

Senin "ekmek parası kazanmak-kazanamamak" ölçütün bir yazlık alıp alamıyor olmandır, oysa diğer tarafta bir adamın kazanıp kazanamıyor olmaktaki ölçütü çocuğuna hergün kuru ekmek yedirmektir.

Lise yıllarımda müdür yardımıcısının odasındayken bir bayan öğretmen içeri girdi ve aynen şunları söyledi:

"Ya falanca evi alacağım, 5 milyar borç istedim kimse vermedi, ihtiyaçları ne ihtiyacı yazlık almıyorsun araba almıyorsun.."

Düşünün, bu bayanın "ekmek parası, ihtiyaç" ölçütü beğendiği bir yazlığı, bir arabayı veya yaylalığı almak.. Elbette herkesin bunları talep etmeye hakkı var. Ama uygun şartlarda. Çünkü bir çok meslek alanında bayanlar kendilerinden beklenen performansı gösteremezler yukarıda bir sürü örneğini verdik.

Zaten kimse kadınlar çalışmasın demiyor; fizikososyal yapılarına daha uygun işlerde çalışmalılar. Bu şekilde hem diğer ailelere istihdam doğacak ve fakirlerin, açların sayısı epey azalacak, hem işlerden daha fazla verim alınacağı için ülke kalkınacak, hem kadınlar kendilerine daya uygun mesleklerde çalışırlarsa evliliklerde huzur olacak, hem çocuklar topluma daha sağlıklı bireyler olarak kavuşacaklar..

idealterror

Asistan
Reaksiyon puanı
0
pek ne demek istediginizi anlayamadim.

yani insanlarin hayat standardlarini yukseltmek icin kari koca halinde calismasinin yanlis oldugunu filan savunuyormussunuz gibi geldi ama elmacik oyle sey demek istemedi herhalde diye dusunuyorum.

calismak ve para kazanmak, bir sey uretebildigini gostermek insana ozguven duygusu asilar, sosyal yasama bir seyler kattigini hisseder. boyle bir uretkenlik de evde oturup cocuk bakarak veya "uygun" islerde calisarak olmaz.

su baglamda kadin eger calismayacaksa, egitim hayatina yatirim yapmaya gerek yok diye de dusunebiliriz. ne de olsa ne kadar iyi egitim alirsaniz kazanacaginiz para da o kadar yuksek olacaktir. dikis diksin nakis yapsin, eczanede calissin hemsire doktor olsun(gerci bunlar egitim ister), ama sirket ceosu veya yoneticisi olmasin...

ingiltereyi kralice yonetiyor, turkiye'de bayan calistirmak istemiyoruz.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
İngiltere'yi kraliçe yönetmiyor, o sadece sembolik. Kadınlar da kendilerine uygun mesleklerde çalışsın diye neden söylediğimizi zaten gayet net bir sürü sebeple açıkladık ama ben bu sebeplere cevap verebilen kimseyi görmedim?

Aslında bir tanesine cevap vermişsiniz ama kendi aleyhinizde. Bayanların her türlü işte çalışıyor olmalarını "ekmek parası" açısından bakarak yanılıyordunuz, şimdi aslında daha fazla şey istemekten ötürü çalıştıklarını kabul ediyorsunuz.

Bunlara rağmen yine de inatçılık yapacaksak, o zaman ülkedeki fakirlik oranından ve ücret adaletsizliğinden kimse şikayet etmemeli, çünkü bunu siz istiyorsunuz demektir.

cabbarcan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
cabbarcan sen boşver bu işleri bak angelina ikiz doğurmuş git onunla ilgilen :D

Genelde canlıların doğruganlığıyla ilgilenmiyorum fakat Angelina'nın ikizleri 5 yıl öncede ilimi çekiyordu ve halâ da öyle... ( ! ) :D

Bana cevabın bırak bu işleri tarzında olduğu için yazıyorum bunu :)

Arkadaşım, yanlışmıyım? Kadın çalışsın mı? Çalışmasın mı? diye olan soru çok saçmadır. Bunun yaygarasını yapanların çoğu normal-üstü refaha sahip kadınlar. Yahu sen hiç fabrikada 10-12 saat çalışan işçi bi baynın böyle bi soru sorduğunu duydun mu?

İhtiyacın varsa tabiki çalışacaksın bu soru sorulmuyor bile. Kadınsan çalışmayacaksın yada çalışacaksın. Yok böyle bişey.
Kadınların aklı yokmu ki kendilerine malik değillermi ki bunun tartışması yapılsın? Soru baştan off-side "Kadın yapsın mı? yapmasın mı?" şeklindedir. Soru neden birey olarak değilde "cinsiyet" ön-plâna çıkarılarak ele alınıyor. Buna kararı kim verecek peki? Benmi, bizmi, başkalarımı yoksa bireyin kendisi mi? @ Elmacik izah etmiş çalıştığında bunlar-bunlar oluyor, çalışmadığında ise bunlar bunlar oluyor demiş. Performans/kalite/üretkenlik/faydalanabilirlik olarak bakmış olaya ki ancak bunlar söylenebilir. Dahası değil.

Şimdi bu sorunun aslında ne ayarda olduğunu aşağıda betimlemek gerekirse;

"Feminist derneklerinden
- Kadınları dövüyorlar kadınları dövmesinler. Koca dayağına son

(Cevap) - Peki kimleri dövelim? yani sadece kadınlar kayırılıp çocuklar mı dövülsün? "

...demek gibi saçmabir şeydir.

yanı dövülen kadının kadın olduğu için dövüldüğü savunulur ortam kızıştırılır. Peki aynı evde bulunan çocuk ne için dövülüyor? Yani aile içi şiddet oalyının başka sebeplerden değilde cinsiyete indirgeyen zihniyetin angutluğu gibi bişeydir bu.

Peki soruyu şöyle değiştirelim..

Kimler çalışmalı? Kimler çalışmamalı? ( Bu soru sorulabilir mi peki? ) ( Şunlar-bunlar çalışsın, bunlar -şunlarda çalışmasın ) Bireyin kendisi değilde biz başkası adına karar verecekmişiz gibi aptalca bu tartışılabilir mi?

- Beyazlar otursun zenciler çalışsın mı?.
- Kadınlar çalışsın erkekler yatsın mı ?. ( Ahanda bu favorim %100 destekliyorum fakat sanırım hayata geçirilemeyecek )
- Zenginler eğlensin fakirler dehlensin mi?...
- Tahsili olanlar yücelsin olmayanlar yerilsin mi?.
- Kalın giyinenler kızamık çıkarsında giymeyenler çiçek mi?...
- Gösterici taraftarlar coplanmalı mı?...
- Angora kazak giyen şoförler fedarasyonu mensuplarının "Oy" ları çift sayılsın mı?

arkadaşlar sorunun mertebesi yukarıda sıraladıklarım gibidir... lütfen sığ olmayalım en azından göndermeler yapmadan önce... :turned: