Türk atletten örnek davranış!

sonmodel06

Profesör
Reaksiyon puanı
4
438920120221093513365.jpg

İstanbul'da düzenlenen Balkan Salon Atletizm Şampiyonası 1500 metre erkekler yarışında milli atlet Levent Ateş, ayakkabısı yarışa uygun olmadığı gerekçesiyle diskalifiye edilmek istenen Yunanlı atlet Andreas Dimitrakis'e kendi ayakkabı çivilerini verdi.

Yarışta Andreas Dimitrakis birinci, Levent Ateş ise üçüncü oldu.

Rakibinin kendi ayakkabı çivileri ile birinci olmasına üzülmediğini belirten Levent Ateş, Yunanlı atletin kendisine çok teşekkür ettiğini ve iyi bir dostluk kurduğunu söyledi.

Şampiyonada gerçekleşen olayı İHA muhabirine anlatan Ateş, "Isınma hareketlerinin ardından hakemler formalarımızı, göğüs numaralarımızı ve son olarak ayakkabılarımızı kontrol ettiler.

Bu sırada Yunanlı rakibimin ayakkabısının çivilerinin fazla uzun olması nedeniyle yarışamayacağını söylediler. Ben de yanımda bulunan yedek ayakkabılarımı kendisine uzatarak, benim ayakkabılarımla koşabileceğini söyledim.

Bunun üzerine rakibim bana birkaç kez teşekkür etti. Rakibimin daha önce en iyi derecesi 3:52 idi. Bu olayın yaşandığı yarışta ise 3:47 ile kendi derecesini geliştirerek birinci oldu.

Onun arkasından Kemal Koyuncu ikinci, ben ise üçüncü oldum. Andreas Dimitrakis'in birinci olmasına üzülmedim, bu beni mutlu etti. Rakibimle tatlı bir diyalog içinde yarış koştuk.

Yarıştan sonra kendisiyle tekrar küçük bir konuşmamız oldu. Kendisi tekrar ayakkabılar ve çiviler için bana teşekkür etti. Yarışta benim sayemde koştuğunu söyledi.

Ülkesine döndükten sonra bana internet üzerinden ulaşarak Yunanistan'a gittiğimde kendisinin de bana yardımcı olmak istediğini belirten bir mesaj gönderdi.

Ben de kendisine böyle bir şey yaptığım için hiç üzülmediğimi, aksine çok mutlu olduğumu söyledim. Bu sayede güzel bir dostluk kazanmış oldum
" dedi.

Kaynak

BEFEGA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Tamam iyi güzelde, tüm Dünya'ya yapılır bu hareket. Fransa ve Yunanistan'a yapılmaz !

Yine de kendisini sportmenliğin den dolayı kutluyorum.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
yapması gerekeni yapmış tebrik ederim :) bazı ülkelerin yaptığı terbiyesizlikleri tüm halkına mâl etmek doğru olmaz :)

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bu tip güzel davranışlar bizim göğsümüzü birincilikten daha fazla kabartıyor. Kendisini tebrik ediyorum.

sonmodel06

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bu bana Cars adlı animasyon filminin son sahnesini hatırlatıyor. :)

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Tamam iyi güzelde, tüm Dünya'ya yapılır bu hareket. Fransa ve Yunanistan'a yapılmaz !

Yine de kendisini sportmenliğin den dolayı kutluyorum.
Bunu okursan sevinirim :)

Ey Resulullah!Neden herkesten çok Ali' yi seversin?
Peygamber:Neden çok sevdiğimi anlatayım mı?
-Anlat... derler.Peygamber sorar:
-Sizlere sormak isterim; birisi size kötülük yapsa ne yaparsınız?
-İyilik yaparız efendim derler...
Peygamber:-Yine kötülük yaparsa?
-Yine iyilik yaparız.
-Soruyu tekrar eder;Yine kötülüğüne devam ederse?
Cevap verirler:
-Düşünürüz efendim derler.
Peygamber:-Çağırın Ali'yi diye buyurur.İmam Ali gelir, Peygamber İmam Ali' ye sorar;
-Ya Ali! birisi sana kötülük yaparsa sen ne yaparsın?
Cevap verir;İyilik yaparım, der.Peygamber 7 kez tekrar eder.İmam Ali 7 kez "iyilik yaparım" der.Son defa sorunca da o iyilikler şahı şu mükemmel cevabı verir;
-Ya Resulullah! Kötülük yapan kötülüğünden usanmıyorsa, ben iyilik yapmaktan niye usanayım ki...! der.Peygamber soru soranlara döner ve "neden çok sevdiğimi anladınızmı" der.