Türban ve kriz

turkuazz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türban ve kriz

Türkiye’nin ve dünyanın en iyi 10 ekonomisti yan yana gelsin ve onlara şu soruyu sorun:
AKP 5 yılda ekonomi alanında başarılı mı?
İnanın içlerinden biri çıkıp da “evet!” diyemez.
Çünkü ortada bir başarı yok. Hep söylüyoruz, global bir fırtına nedeniyle biz de yalancı bahar yaşadık ve bu yalancı bahar artık yerini kara kışa bıraktı.
Şu an yaşadığımız kriz AKP’nin başarısız olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor.
Yine dünyanın ve Türkiye’nin en iyi davranış psikolojisi uzmanını bir araya getirseniz ve onlara şu soruyu yöneltseniz:
Dünyanın en iyi gündem degiştiren lideri kim?
“Tayip Erdoğan” yanıtından başka bir şeyi asla ama asla beklemeyin!
Gerçekten de Erdoğan’ın en büyük özelliği çok iyi gündem değiştirebilmesi.
Türkiye şu an ateşten bir gömlek giymiş. Adeta yanıyor.
Yanan sadece Türkiye değil, dünya yanıyor.
Sadece Türkiye’nin hasarı daha büyük ama Türkiye’nin gündeminde şu an kriz değil Türban var.
Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 yıl boyunca hiçbir açılım yapmadığı türban konusunu önceki hafta İspanya’da patlatmıştı.
Düşünün, bir Başbakan kendi ülkesi ile ilgili önemli bir sorunu bir başka ülkeye gidince konuşmaya başlıyor.
ABD Başkanı Bush, ülkesindeki zenci sorununu Türkiye’ye gelince çözmeye çalışıyor!
Kel alaka ama alaka işte.
Başbakan bunu hep yapıyor.

Başbakan, konuyu Türkiye’de açmaya korkuyor mu ki İspanya’da türbanı çözmeye karar verdi?
Elbette hayır!
Bu İspanya açıklamasının yapıldığı güne dikkat edin.
Dünya ekonomik krizi konuşuyor, dünya borsaları bir bir çökmeye başlıyor.
Büyük dalganın daha ilk günü.
Başbakan bu açıklama ile Türkiye’nin gündemini bir anda degiştirdi.
15 gündür “derin darbe” gibi yıkıp, yakıp kavuran bu krizi kimse konuşmuyor bile.
Olay sadece borsadaki düşüşmüş gibi gösteriliyor.
Şu anda Türkiye’nin gündeminde dev cari açık, ülkeyi düşük kurdan terk eden sıcak para ve en önemlisi ekonomik kriz degil, türban var.
Sanki feryatların duyulmaması için orkestranın oyun havaları çalması gibi.
Acı olan şu; bu AKP orkestrasına MHP de farklı bir enstrüman ile katılmıştır.
Ne diyelim Allah Türkiye’yi ve Türkleri korusun!

Remzi ÖZDEMİR Yeniçağ Gazetesi

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Akp başarısızsa gerkeken cevap Yerel Secimlerde Verilir Sen Rahat ol turkuazz ;)

Ama Halk senin gibi düşünmüyorsa orası başka ;)

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Sadece Son Söz bile bu ülkede Ayrımcılık yaptığını kanıtlayan bir Cümle;

" Ne diyelim Allah Türkiye’yi ve Türkleri korusun! "

Bu ülkede Sadece Türkler yaşamıyor. Gazetede Zaten Ortada "Yeni Çağ" İsmi Yeni Çağ Ancak Bakış Açıları İlk Çağlardan Kalma. Gündem Değiştirmeden bahsediyor, Ancak bu İşi yapanın Kendisi olduğunun farkında değil. Türban Olayı tutmayınca Ekonomiden saldırmaya çalışıyorlar. Ekonomin Yurt Dışındaki Borsalarla Çalkalandığını Anlıyacak kapasitede Değil Anlaşılan. Bu Ülke Başkabakanın hapşırması İle Develasyon yaşayan bir Ekonomiye Sahipti lakin Şimdi Seçim Krizinde bile Dimdik ayakta Duran bir Ekonomi. Sırf Beyin bulandırması yapmak için kaleme alınmış bir yazı...

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
AYT@C dedi ki:
Akp başarısızsa gerkeken cevap Yerel Secimlerde Verilir Sen Rahat ol turkuazz ;)

Ama Halk senin gibi düşünmüyorsa orası başka ;)

Yerel seçimlerde de particilik yapanlar olduğu sürece, evet.Ben akp li değilim ama yerel seçimde akp ye vereceğim, adam iyi çalışıyor, tabi tekrar aday olursa.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Turkuaz, nedense başka yerlerde "türbanı bırakın ileriye gitmemiz lazım" diyorsun ama türban denilen zırva ile ilgili konuları da sen açıyorsun ne iş? Provokasyon kokusu alıyorum. Gerenk yok Mayk!

AKP daha yepyeni bir parti. Tüm halkın yarısı bu partiyi ne zaman tutmuş ne zaman tanımış ne hemen particilik yapıyormuş? Asıl particilik CHP, MHP ve DTP'de. Takım tutar gibi parti tutuyorlar. Adam Baykal'ı beğenmiyor, yanlış olduğunu düşünüyor ama yine de Atatürk'ün partisi diyerek oy veriyor..

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
AKP daha yepyeni bir parti. Tüm halkın yarısı bu partiyi ne zaman tutmuş ne zaman tanımış ne hemen particilik yapıyormuş?

Evet ;)

AKP ye oy veren kesim Akp oy veren ama körü körüne bağlı kalmayan sadece iyi seyler dusundukleri için oy verenlerdir ;) Buna bende dahil ..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Örneğin ben bu seçimde çok geçerli sebeplerden ötürü AKP'ye verdim. Gelecek seçimde benden zırnık bile alamazlar. Ama CHP'liler için aynı şey söz konusu değil. Doğumundan ölümüne kadar elli defa seçime katılsa ellisinde de CHP'ye oy verir. Hatta bazılarından bire bir duyuyorum, lanet ediyorlar ama yine de oyumuz ona diyorlar..

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
Elmacik dedi ki:
Turkuaz, nedense başka yerlerde "türbanı bırakın ileriye gitmemiz lazım" diyorsun ama türban denilen zırva ile ilgili konuları da sen açıyorsun ne iş? Provokasyon kokusu alıyorum. Gerenk yok Mayk!

AKP daha yepyeni bir parti. Tüm halkın yarısı bu partiyi ne zaman tutmuş ne zaman tanımış ne hemen particilik yapıyormuş? Asıl particilik CHP, MHP ve DTP'de. Takım tutar gibi parti tutuyorlar. Adam Baykal'ı beğenmiyor, yanlış olduğunu düşünüyor ama yine de Atatürk'ün partisi diyerek oy veriyor..
süpersinnnn

Blue.Silk

Profesör
Reaksiyon puanı
2
halamı yaaff :*

Nilin sarkısı geldi aklıma

Çocukta yaparım kariyerde....

Türbanda takarım kariyerde yaparıım ...

gecti birden içimden ^^

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Şeyma ile hergün aynı otobüsle okula birlikte gidiyoruz. Nasıl denir? "Kardeş kardeş..." Sonra okulun önünde iniyoruz, tam kapıdan içeri girecekken, şeyma güvenlik kulübesinin arkasındaki dermeçatma kapalı mekanda, türbanını çıkarıyor. Peruk takmıyor Şeyma diğerleri gibi, "Emre peruk takmaktan nefret ediyorum,bana hiç yakışmıyo..." diyor. Şeyma, dinini, akademik eğitimini alırken de yaşamasın mı, Şeyma güzel görünmesin mi turkuazz? Şeyma ileride hayatını kazanabilmek adına bugünden değerlerinden vazgeçmese, Şeyma gemileri yakmak zorunda kalmasa mesela. Justine Timberlake'lerin Avrile Lavinge'lerin arasında görünmek istediği gibi dolaşabilse keza... Bunu Şeyma için yapamaz mıyız, darbe şakşakçıları modern toplum takıntılı kör cahiller bir tanısa, o dünyanın en tatlı insanı(!) Ve o kadar çok Şeyma var ki!?

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Jerusalem gözlerim doldu inan.. Çok güzel yazmışsın teşekkür ediyorum ben kendi adıma...

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Kırmızı başlıklı kız hikayelerindeki resimleri değiştirmedikleri kaldı hocam, ooof sıktı artık bu hikayeler >X<

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Elmacik dedi ki:
Evet, hemde buram buram kokuyor (pes yani |) )

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
elmacik türbana zırvalık demek çok büyük saygısızlık bana göre...

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bana göre türban, sonradan çıkarıldı (ve bence bilerek). Buna karşı olan kesim, bu siyasi simge olarak çıkarıldı diye düşünürken, ortada kavram kargaşası olduğunu düşünenler tam aksini savunuyor. Ben şahsen türban olarak değil başörtüsü olarak bilirim.Türban ile başörütüsü bence aynı şey değil. :)

kenan_386

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bir insan Dinini Rahatça yaşayamayacak mı?
Bulmeh Ne alaka zaten sizin gibiler bu hale düşürdü.Başörtü nedir,Türban nedir.İkiside başı kapatan bir araçtır.

Türban kelimesinin kökeni Farsça dulband kelimesine dayanır. Türkçe'de tülbent olarak kullanılan kelime Fransızca'ya turban olarak geçmiştir.[1] Bu nedenle Türkçe'de halen tülbent veya baş örtüsü anlamlarında da kullanılır.

BAŞÖRTÜ=TÜRBAN=TÜLBENT=Hepsi aynı Şeydir Ama ANLAYANA...

dnzz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Türkiye laik bir ülkedir beyler ne kadar ugrasılırsa ugrasılsın bu ulkeye turban gıremeyecek. ;)

kenan_386

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ya bu kadar olur.Hala Şu Türban ile Laikliği aynı safta tutuyorsunuz ya.
Başka Bir şey diyemiyorum dnzz...

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ALLAh ALLAH ! :) Üniversiteyi geçtik Artık Ülkeye de Baş Örtüsü Girmiyecekmiş :D

dnzz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bugun turban serbest olursa yarında cubbelerın serbest olunması ıstenecek. ;) o yuzden turbanla egıtım gormek ısteyenler turbanın serbest oldugu ulkeye gıdebılırler ;)

dnzz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
PcMaSTeR dedi ki:
ALLAh ALLAH ! :) Üniversiteyi geçtik Artık Ülkeye de Baş Örtüsü Girmiyecekmiş :D

anlayan anladı neyden bahsettıgımı farklı bırsey bul benı asagılamak ıcın ;)

yasir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dnzz dedi ki:
Türkiye laik bir ülkedir beyler ne kadar ugrasılırsa ugrasılsın bu ulkeye turban gıremeyecek. ;)

ne tesadüftür ki bu ülke kurutuluş savaşındada çanakkale savaşlarındada ülkemize yardım edenler arasında başı kapalı ninelerimiz vardı onların sayesinde ülkemiz düşmanları yendi ozamanda bu devlet için savaştılar başı kapalı ninelerimiz vatanı korumak adına ozaman laiklik elden gitmiyorda şimdimi gidiyor sen dert etme bu ülkeye başörtüsü gireli seneler oldu yeterki bunu görmesini bilelim görmek istemedikten sonra işkembeden sallamak çok kolay...

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
dnzz dedi ki:
PcMaSTeR dedi ki:

anlayan anladı neyden bahsettıgımı farklı bırsey bul benı asagılamak ıcın ;)

Estğf. Aşağılamak Gibi bir Niyetim Yoktu. Sadece İçinizde ki Kinin Dışa yansımasını Görüyoruz hep beraber ;) Yazan Yazdırıyor, Anlayan Anlıyor

dnzz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
lafımız basında yazma(denızlı yoresınde tulbente yazma derız )olan nınelerımıze degıl sımsıyah carsaf gıyerek cehalete ıtenlere. haberlere cıktı basında yazmayla gataya gıren bırsuru bayana bırsey denmıyor ama ınatla sıkmabas gırecegız dıyorlar ama daha cok beklerler kapı onlerınde sıkmabas tarzında baglanmıs turbanlarıyla

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
kenan_386 dedi ki:
Bir insan Dinini Rahatça yaşayamayacak mı?
Bulmeh Ne alaka zaten sizin gibiler bu hale düşürdü.Başörtü nedir,Türban nedir.İkiside başı kapatan bir araçtır.

Türban kelimesinin kökeni Farsça dulband kelimesine dayanır. Türkçe'de tülbent olarak kullanılan kelime Fransızca'ya turban olarak geçmiştir.[1] Bu nedenle Türkçe'de halen tülbent veya baş örtüsü anlamlarında da kullanılır.

BAŞÖRTÜ=TÜRBAN=TÜLBENT=Hepsi aynı Şeydir Ama ANLAYANA...
Galiba yanlı(ş) anlaşılma olmuş. Tabiki sonuçta hepsi başı örten bir giysidir.Ama sadece bu kritere göre hepsini eşitlemek eksik olur sanırım. O zaman başı örten herşeyi bunlara dahil etmek lazım. Ayrıca köküne girmeye gerek yok. ;) Ben buradaki farklılılıktan yakındığımı belirtmek istedim. Yani benim daha önceden kullandığım terim(başörtüsü , tülbent, yazma) ve onun yapısı (daha geniş ve bol dururdu) neden değişti? Şahsen boğazın iyice sıkılarak yapılan örtüyü ben eskiden görmezdim? Bu sadece modamı?Bu benim endişemdir, yanlış anlaşılmasın.
Ayrıca, ninelerimizin giydiği örtüye tamam deyipte yine aynı ninelerimizin giydiği kara çarşafa cehalet demenin büyük bir çelişki olduğunu da belirtmek isterim.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
@mavinok.ta; türban denilen şey sonradan uyduruldu İslam'a çamur atmak için. Başını örtmek kadınlar için farzdır. Esasen bu başını örtmek de değildir, zaruri olan azalar dışında heryeri örtmektir. Türban diye bir şey yoktur. Adı da kendi de uydurmadır ve İslam düşmanları tarafından uydurulmuştur; bugün de gördüğünüz gibi yine İslam düşmanları tarafından İslam'a karşı silah olarak kullanılmaktadır. Aynen Amerika'nın Talibanı doğurup sonra da onun bahanesiyle Afganistan'a saldırması gibi (Uranyum için). Saddam'ı doğurup Irak'a saldırması gibi (Petrol için)..

Türban'ı da İslam düşmanları doğurdu (uydurdu) ve şimdi bu bahaneyle İslam'a saldırıyorlar. (İslam'ı yok etmek için)

Ayrıca dedelerinin kanıyla bu ülkeyi alanlara "haydi kalk git başka yerde oku" diyebilecek cüreti gösterenlerin başörtüsünden dolayı göz zevkleri bozuluyorsa kendileri pekala açık saçıkların tonla olduğu diğer memleketlere gidebilirler. Uğurlar ola..