KirliSinek
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 12
öncelikle şunu belirtmek istiyorum ben bilim adamı değilim bilimle uğraşmıyorum o yüzden bana şunu ispatla vs. demeyin
diyorsunuz demiyorum sadece söylüyorum 
"alak suresi ayet 2'de geçen allah insanı bir kan pıhtısından yarattı." ve "hicr suresi ayet 26: Andolsun ki biz insanı kuru bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan yarattık." yani bunların arasın da ben bir çelişki olduğunu düşünüyorum bu konu hakkın da bilgisi olan birileri varsa bilgilendirirlerse sevinirim ayrıca konuya dönücek olursak evrimi destekleyen bir bulgu yok gibime geliyor kuranda eğer sen biliyorsan paylaşırsan sevinirim.
elbetteki aksi ispatlanabilinir asla ispatlanmıyacak diye birşey yoktur ama şuan ki veriler evrimin var olduğunu göstermekte. anlamadığım bir diğer nokta madem tüm teoriler yanlış neden insanlar bunlarla uğraşır vakit öldürmek için mi sen şuan nasıl yer çekiminin olmadığını reddebilirsin? elinde kanıtların varsa görmek isterim
ya merak ettim de sana göre bilim nedir?
rüyada bile olmadığımız ne malum? evet haklı olabilirsin belki de biz matrix de yaşıyoruz bizi kontrol eden uzaylılar var hatta hepimiz bilgisayar yazılımları da olabiliriz kim bilebilirki
))
insanların tanrı yok sayma sebebleri farklıdır kimine göre hayatı kötü gittiyi için tanrıyı reddeder kimisi ise bilime bakarak evrimin var olduğunu savunarak reddeder kimisi ise böyle birşeyin saçmalık olduğunu düşünür vs.
bir yanlışını düzelteyim agnostikler ne tanrının varlığını kabul eder ne de yokluğunu kabul eder agnostikler şüphecidir asla kanıtlanamayacanı savunurlar.
kardeşim bir kaç tane soruna şu video cevap vermek isterim çok kısa bir video izlersen sevinirim.
[SDNTV]http://video.l3.fbcdn.net/cfs-l3-snc1/10829/79/123/102666163084261_63792.mp4[/SDNTV]
kardeşim gene video paylaşıcam bu videoda ünlü ateist richard dawkins'in din olmadan ahlaklı olunup olunamayacağını söylüyor.
[SDNTV]http://video.ak.fbcdn.net/cfs-ak-snc4/48328/780/103445223050474_39328.mp4[/SDNTV]
ve bir tane de çok sevdiğim bir makale var içinde bill gates'de bulunuyor sıkılmadan okursan sevinirim
burdan ulaşabilirsin.
-------------------------------
"alak suresi ayet 2'de geçen allah insanı bir kan pıhtısından yarattı." ve "hicr suresi ayet 26: Andolsun ki biz insanı kuru bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan yarattık." yani bunların arasın da ben bir çelişki olduğunu düşünüyorum bu konu hakkın da bilgisi olan birileri varsa bilgilendirirlerse sevinirim ayrıca konuya dönücek olursak evrimi destekleyen bir bulgu yok gibime geliyor kuranda eğer sen biliyorsan paylaşırsan sevinirim.
pek bir bilgim yok ama okuduğum bir makale de urey deneyinde 20 tane aminoasit üretildiği söyleniyordu.
arada şöyle bir fark vardır kimse kalkıp da bilime bir kutsallık katmaz olayan üstü bir güç de eklemez ama tanrı inancın da neden se olayan üstü durumlar ve güç eklenir.
bana göre bu durum insanların yanlız kaldığından kendilerini koruması için oluşturdukları dinlerdir yani ihtiyaç duyulma sebeblerı yanlızlıklarının sonucunda oluşmuştur
örnek olarak vericek olursak yine aynı şekilde 4000 tane din buna örnektir.
) bilim yokluğu açıklayamıyor ama varlığı açıklıyor çok ilginç geldi bilimsel verilerini istiyorum eğer öyle birşey varsa direk müslüman olucam camiiden çıkmıcam kendimi allahın yoluna adıcam burdan söz veriyorum
))

1. Islam dini evrim teori!sine karsi degildir, islamda bi tek insanlari Allah yaratmistir diye birsey yok kardesim, tüm herseyi Allah yaratmistir. Aksini iddaa ediyorsan lütfen ayet ve sure veriniz.
2. Bilimden, ve Bilim Adamlarindan bahsediyorsun ama bilirmisinki insanin kesfettigi hicbir bilgi kesin olarak kabul edilmez. Cünkü bu bilimsel bir yaklasim olmaz, bilim, süpheciliktir, gercegi aramaktir. Peki niye hertürlü bilgiden süphe edilir bilimde? yanit cok basit, cünkü günümüzde fizikte olsun kimyada olsun, bildigimiz tüm teorilerin yalnis oldugu kanitlanmistir. E sasmamak lazim tüm Fizik teorileri örnegin, yalnislar üzerine kuruludur, cünkü tüm matematik, sadece axiomlar üzerini kuruludur, bilgimiz celiskilidir. Bi sonsuzlugu aciklayamayiz, 0 sayisini aciklayamayiz, cünkü var olmamak ne demek onu dahi acikayamayiz.
Tüm fizik formülleri yalnistir, newton yalnis cikti, einstein in da yalnisligi coktan kanitlandi (tabiki yalnisligi kanitlamak dahi mümkün degil iken), yercekimini bir insan dahi yeryüzünde aciklayamamaktadir. Bizim ACiZ bilgimiz sadece bizim sistemlerimizde gecer. Insan böyle iste büyük resmi göremiyor, görmekten kaciniyor.
Biz Aciz iz bunu kabullenmek lazim. sunun surasinda 5 tane duyumuz var sadece, elektromanyetik dalgalardan sadece belli bir spektrumu görebiliyoruz, ki tüm spektrumu görebilsek neye fayda? baska dalga cesitlerin olmadigi NE malum? Biz insanlik olarak HICBIRSEYDEN emin degiliz, kanitlayamayiz, okadar aciziz ki RÜYADA olmadigimizi dahi kanitlayamayiz.
elbetteki aksi ispatlanabilinir asla ispatlanmıyacak diye birşey yoktur ama şuan ki veriler evrimin var olduğunu göstermekte. anlamadığım bir diğer nokta madem tüm teoriler yanlış neden insanlar bunlarla uğraşır vakit öldürmek için mi sen şuan nasıl yer çekiminin olmadığını reddebilirsin? elinde kanıtların varsa görmek isterim

ya merak ettim de sana göre bilim nedir?
rüyada bile olmadığımız ne malum? evet haklı olabilirsin belki de biz matrix de yaşıyoruz bizi kontrol eden uzaylılar var hatta hepimiz bilgisayar yazılımları da olabiliriz kim bilebilirki

3. Peki benim anlamadigim, insanlar neylerine güvenerek iddia ederler Tanri yoktur, ilah yoktur, ALLAH yoktur diye?? ben Allah a inaniyorum ama kanitlayamiyorum, atheistler de aksini kanitlayamiyor ama. E peki bu anlasildiysa, yani iki grupda, yada ikidende fazla olsun, agnostikleri felan da alalim iceriye.. ,, insanlar neyine güvenerek Allah inanmaz??? Hepimiz günün birinde ölmeyecekmiyiz??? ya sonra?? bunu hic düsünmezlermi?? Bunu bu forumda daha öncedende yazmistim aslinda, insanin hayatta verebilecegi en mantikli karar Allah a inanmak ve onun icin, iyilik icin, güzellik icin yasamaktir. Cünkü BILIMSEL olarak yaklasmak istersek olaya, Allah in var olma ihtimali(suanki aciz bilgimiz ile) yüzde 50 !. E düsünelim, iki ihtimalide gözden gecirelim, farz edelimki Allah var, bu durumda ne olur? Tabiki Allah in istedigi gibi yasamissak, ölümden sonrada huzura erecegiz, insallah cennetlik olacagiz, dogru secimi yapmis olacagiz. Ama Allah i inkar etmissek, Allah in yolundan gitmemissek, bizi SONSUZ bir azap beklemekte...
insanların tanrı yok sayma sebebleri farklıdır kimine göre hayatı kötü gittiyi için tanrıyı reddeder kimisi ise bilime bakarak evrimin var olduğunu savunarak reddeder kimisi ise böyle birşeyin saçmalık olduğunu düşünür vs.
bir yanlışını düzelteyim agnostikler ne tanrının varlığını kabul eder ne de yokluğunu kabul eder agnostikler şüphecidir asla kanıtlanamayacanı savunurlar.
kardeşim bir kaç tane soruna şu video cevap vermek isterim çok kısa bir video izlersen sevinirim.
[SDNTV]http://video.l3.fbcdn.net/cfs-l3-snc1/10829/79/123/102666163084261_63792.mp4[/SDNTV]
Ha tabi, öbür ihtimalide gözden gecirelim, ya Allah yoksa`? O zaman ne olcagini kimse bilmiyor, ama hic prolem degil cünkü: yine ölmeden önce Allah in istedigi gibi yasamissak, tüm insanliga hayirli bir hayat sürdürmüs olacagiz, bilime katkida bulunmus olacagiz, sadece tüm insanlarin hemfikir oldugu positif amaclar icin savasmis olacagiz yani hayati en güzel sekilde degerlendirmis olacagiz. Ama yine Allah in yolundan gitmemissek, degiskenlerle yasamaya mecbur kalmis olacagiz, neyin dogru neyin yalnis oldugunu ölürken dahi bilemeyecegiz. Ateistlerin kavrayamadigi sey, islam dini kötü bir seyi emretmezki Kuran güzelliklerle doludur, hosgörüyü, tatli sözü emreder!
kardeşim gene video paylaşıcam bu videoda ünlü ateist richard dawkins'in din olmadan ahlaklı olunup olunamayacağını söylüyor.
[SDNTV]http://video.ak.fbcdn.net/cfs-ak-snc4/48328/780/103445223050474_39328.mp4[/SDNTV]
ve bir tane de çok sevdiğim bir makale var içinde bill gates'de bulunuyor sıkılmadan okursan sevinirim

-------------------------------
buyur kardeşim burdan bakabilirsin 1998 yılında yapılmış bir araştırmadır.denmiş ki bilim adamlarının çoğu ateist.. ilginç bir yaklaşım.. kim böyle bir anket yapmış peki.. kaç bilim adamıyla görüşülmüş de bu kadar rahat sallanıyor..
onları tanrı kesinlikle yok diyenlere sormalı ben "agnostik ateist'im" diyer arkadaşa verdiğim cevap gibi insanların tanrıyı reddediş sebebleri farklıdır.bilim TANRI yok diyen zihniyet BİLİMCİLERi de ateist olarak damgalar elbet de ispatlar nerde..
en başta belitmiştim bilim adamı deyilim bilimlede uğraşmıyorum benim düşünceme göre bilimle fizik bir olamaz sadece tahmin ediyorum kesinlikle böyle bir şey var demiyorum.ben birkaç lise fiziğinde yeralan kanunla ortaya birşeyler koymuşum.. laf yapılacağına yazdıklarıma sözümona tanrısal bir kavramı reddeden bilimle önermede bulunulsa ne güzel olur..
diyer arkadaşa yazdığım yorumun aynısı:din evrimi de doğal seçilimi de reddetmez.. lütfen sallanacaksa eğer örneklerleifadelerle sallansın.. akıl ve mantık kabulüne uymayan bir şekilde içi boş ifadelerle olmaz bu iş..
istenildiği gibi yorumlanan yerler nereleridir paylaşırsan sevinirim.dediklerim nedense istenildiği gibi yorumlanmış..
yazılmış makale varsa paylaşabilirmisin okumak isterim.1990larda yapılan biosphere I ve biospher II deneyleri hakkında araştırma yapın.. sonuç ne olmuş..
bilim tanrıyı reddeder diye bir cümlem geçmedi benim ama bir şey ile uğraşılacaksa bu duruma tarafsız bakmak gerekirgene diyorum.. bilim tanrıyı reddeder ya da bilime göre tanrı yoktur diyen kişi bilim nedir bilmiyor demektir..
bırak gelişmiş bir canlıyı rasgele veya laboratuvar ortamında üretilebilmiş tek bir aminoasit var mıdır?
pek bir bilgim yok ama okuduğum bir makale de urey deneyinde 20 tane aminoasit üretildiği söyleniyordu.
bu kadar sonsuz bir evren var ise bu koskoca sonsuz evrenin sadece bizim için yaratıldığı düşüncesi de bana göre de saçmadır o zaman bu nokta da bence bilmemiz gereken bir çok şey var ama insan herşeyi bir anda öğrenmiyor malesef bu zamanla ortaya çıkıcak birşeydir.gene bir basit bilimsel yaklaşımda bulunayım.. matematikçi arkadaşlar daha iyi bilir yanlışsam lütfen düzelttirsinler..
topoloji isimli bir dal var.. n boyutlu uzayla uğraşılır.. bu n boyutlu uzayda n tane sonsuz vardır.. (n zaten sonsuz.. her bir eksende aslında + ve - ikişer sonsuz vardır.. 2 kere sonsuz gene sonsuz edeceğinden durum değişmiyor).. biraz daha ilerleyince aslında n tane sonsuz değil topu topu BİR tane sonsuz vardır sonucuna varılır..
gene herşeyi ispat eden/edebilen bilimin dili olan matematik aslında bir teori üzerinde inşaa edilmiştir.. günümüz matematiği çeşitli dallara ayrılıyor olsa bile tamamı sayılar kuramı üzerine geliştirilmiştir.. sayılar teoremi de peano aksiyomları üzerine.. tamamen varsayım..
işin garibi günlük hayatta sık sık kullanılan sayılar -örneğin 1 ekmek, 3 kg sazan gibi- aslında ispatlanamazdır.. hiçbir bilimci "aha da bu 1 dir, bu 152356 dir" diyecek birşeye sahip değildir..
öte yandan gene fizikte bu KG dır.. bu METREdir denilemez.. bunlar bile temel bir kabule dayanır..
peki bu açıdan yaklaşıldığında temelde insan beyninin bir uydurması olan BİLİME inan kişi nasıl olurda gene insan beynini uydurması olduğunu iddia ettiği YARATICI kavrama inanmaz..
ki nazarımda bilim gerçektir.. tıpkı Allah gibi..
arada şöyle bir fark vardır kimse kalkıp da bilime bir kutsallık katmaz olayan üstü bir güç de eklemez ama tanrı inancın da neden se olayan üstü durumlar ve güç eklenir.
sınavlı mınavlı bir muhabbet olmuş.. bunlar çocuklar için olan benzetmelerdir.. temeldir.. ama ille bunlar kabul edilmiyorsa -ki arada 4000 din olayıda var.. bu aynı zamanda ona da cevaptır..- her din maddi dünyaya yönelik bir ahlak kuralı şeklindedir.. ama bir de dinlerin mutfağı olan metafizik konulara eğilinen kısımları vardır.. islamda tasavvuf, isevilikte mistisizm, yahudilikte kabbala olarak bilinen kısımlar.. biraz araştırsın bakayım yaratıcı yoktur diyen kişi bunun gibi metafizik kısımlar ile fizik kısımlar ortak paydada buluyor mu buluşmuyor mu..
ki gene 4000 dinin olması bize şu sonucuda veriyor.. TANRISAL BİR KAVRAMA inanma ihtiyacı.. peki bu inanç isteği neden.. bilim gene cevapsız..
bana göre bu durum insanların yanlız kaldığından kendilerini koruması için oluşturdukları dinlerdir yani ihtiyaç duyulma sebeblerı yanlızlıklarının sonucunda oluşmuştur
örnek olarak vericek olursak yine aynı şekilde 4000 tane din buna örnektir.
burada haklısın veya haklı değilsin demem çok yanlış çünkü bu konular hakkın da pek bir bilgim yok o yüzden yorum yapmam saçma olur.ayrıca insan olarak hazlarımız-duygularımız-hislerimiz de var.. herşeye kadir bilim bunların sebeblerini açıklayabiliyor mu??
demem o ki bilim gerçekten muazzam.. faydalı bir olgu.. ama herşeye cevap verebilmenin çoook uzağında..
işte bunu yapmıyacaktınüstelik bilimsel olarak gene iddia ediyorum ki YARATICI vardır.. anladığım kadarıyla da ispata yöneldim.. ama YARATICIY reddeden bilimi savunan bir BİLİMSEL VERİ yok.. olsa reddeden arkadaşlar ortaya atardı herhalde..