Turandursun.com

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 35_toll
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KirliSinek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
öncelikle şunu belirtmek istiyorum ben bilim adamı değilim bilimle uğraşmıyorum o yüzden bana şunu ispatla vs. demeyin :) diyorsunuz demiyorum sadece söylüyorum :rolleyes:

1. Islam dini evrim teori!sine karsi degildir, islamda bi tek insanlari Allah yaratmistir diye birsey yok kardesim, tüm herseyi Allah yaratmistir. Aksini iddaa ediyorsan lütfen ayet ve sure veriniz.

"alak suresi ayet 2'de geçen allah insanı bir kan pıhtısından yarattı." ve "hicr suresi ayet 26: Andolsun ki biz insanı kuru bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan yarattık." yani bunların arasın da ben bir çelişki olduğunu düşünüyorum bu konu hakkın da bilgisi olan birileri varsa bilgilendirirlerse sevinirim ayrıca konuya dönücek olursak evrimi destekleyen bir bulgu yok gibime geliyor kuranda eğer sen biliyorsan paylaşırsan sevinirim.

2. Bilimden, ve Bilim Adamlarindan bahsediyorsun ama bilirmisinki insanin kesfettigi hicbir bilgi kesin olarak kabul edilmez. Cünkü bu bilimsel bir yaklasim olmaz, bilim, süpheciliktir, gercegi aramaktir. Peki niye hertürlü bilgiden süphe edilir bilimde? yanit cok basit, cünkü günümüzde fizikte olsun kimyada olsun, bildigimiz tüm teorilerin yalnis oldugu kanitlanmistir. E sasmamak lazim tüm Fizik teorileri örnegin, yalnislar üzerine kuruludur, cünkü tüm matematik, sadece axiomlar üzerini kuruludur, bilgimiz celiskilidir. Bi sonsuzlugu aciklayamayiz, 0 sayisini aciklayamayiz, cünkü var olmamak ne demek onu dahi acikayamayiz.
Tüm fizik formülleri yalnistir, newton yalnis cikti, einstein in da yalnisligi coktan kanitlandi (tabiki yalnisligi kanitlamak dahi mümkün degil iken), yercekimini bir insan dahi yeryüzünde aciklayamamaktadir. Bizim ACiZ bilgimiz sadece bizim sistemlerimizde gecer. Insan böyle iste büyük resmi göremiyor, görmekten kaciniyor.
Biz Aciz iz bunu kabullenmek lazim. sunun surasinda 5 tane duyumuz var sadece, elektromanyetik dalgalardan sadece belli bir spektrumu görebiliyoruz, ki tüm spektrumu görebilsek neye fayda? baska dalga cesitlerin olmadigi NE malum? Biz insanlik olarak HICBIRSEYDEN emin degiliz, kanitlayamayiz, okadar aciziz ki RÜYADA olmadigimizi dahi kanitlayamayiz.

elbetteki aksi ispatlanabilinir asla ispatlanmıyacak diye birşey yoktur ama şuan ki veriler evrimin var olduğunu göstermekte. anlamadığım bir diğer nokta madem tüm teoriler yanlış neden insanlar bunlarla uğraşır vakit öldürmek için mi sen şuan nasıl yer çekiminin olmadığını reddebilirsin? elinde kanıtların varsa görmek isterim :)
ya merak ettim de sana göre bilim nedir?
rüyada bile olmadığımız ne malum? evet haklı olabilirsin belki de biz matrix de yaşıyoruz bizi kontrol eden uzaylılar var hatta hepimiz bilgisayar yazılımları da olabiliriz kim bilebilirki :)))

3. Peki benim anlamadigim, insanlar neylerine güvenerek iddia ederler Tanri yoktur, ilah yoktur, ALLAH yoktur diye?? ben Allah a inaniyorum ama kanitlayamiyorum, atheistler de aksini kanitlayamiyor ama. E peki bu anlasildiysa, yani iki grupda, yada ikidende fazla olsun, agnostikleri felan da alalim iceriye.. ,, insanlar neyine güvenerek Allah inanmaz??? Hepimiz günün birinde ölmeyecekmiyiz??? ya sonra?? bunu hic düsünmezlermi?? Bunu bu forumda daha öncedende yazmistim aslinda, insanin hayatta verebilecegi en mantikli karar Allah a inanmak ve onun icin, iyilik icin, güzellik icin yasamaktir. Cünkü BILIMSEL olarak yaklasmak istersek olaya, Allah in var olma ihtimali(suanki aciz bilgimiz ile) yüzde 50 !. E düsünelim, iki ihtimalide gözden gecirelim, farz edelimki Allah var, bu durumda ne olur? Tabiki Allah in istedigi gibi yasamissak, ölümden sonrada huzura erecegiz, insallah cennetlik olacagiz, dogru secimi yapmis olacagiz. Ama Allah i inkar etmissek, Allah in yolundan gitmemissek, bizi SONSUZ bir azap beklemekte...

insanların tanrı yok sayma sebebleri farklıdır kimine göre hayatı kötü gittiyi için tanrıyı reddeder kimisi ise bilime bakarak evrimin var olduğunu savunarak reddeder kimisi ise böyle birşeyin saçmalık olduğunu düşünür vs.
bir yanlışını düzelteyim agnostikler ne tanrının varlığını kabul eder ne de yokluğunu kabul eder agnostikler şüphecidir asla kanıtlanamayacanı savunurlar.
kardeşim bir kaç tane soruna şu video cevap vermek isterim çok kısa bir video izlersen sevinirim.

[SDNTV]http://video.l3.fbcdn.net/cfs-l3-snc1/10829/79/123/102666163084261_63792.mp4[/SDNTV]

Ha tabi, öbür ihtimalide gözden gecirelim, ya Allah yoksa`? O zaman ne olcagini kimse bilmiyor, ama hic prolem degil cünkü: yine ölmeden önce Allah in istedigi gibi yasamissak, tüm insanliga hayirli bir hayat sürdürmüs olacagiz, bilime katkida bulunmus olacagiz, sadece tüm insanlarin hemfikir oldugu positif amaclar icin savasmis olacagiz yani hayati en güzel sekilde degerlendirmis olacagiz. Ama yine Allah in yolundan gitmemissek, degiskenlerle yasamaya mecbur kalmis olacagiz, neyin dogru neyin yalnis oldugunu ölürken dahi bilemeyecegiz. Ateistlerin kavrayamadigi sey, islam dini kötü bir seyi emretmezki Kuran güzelliklerle doludur, hosgörüyü, tatli sözü emreder!

kardeşim gene video paylaşıcam bu videoda ünlü ateist richard dawkins'in din olmadan ahlaklı olunup olunamayacağını söylüyor.

[SDNTV]http://video.ak.fbcdn.net/cfs-ak-snc4/48328/780/103445223050474_39328.mp4[/SDNTV]

ve bir tane de çok sevdiğim bir makale var içinde bill gates'de bulunuyor sıkılmadan okursan sevinirim :) burdan ulaşabilirsin.

-------------------------------

denmiş ki bilim adamlarının çoğu ateist.. ilginç bir yaklaşım.. kim böyle bir anket yapmış peki.. kaç bilim adamıyla görüşülmüş de bu kadar rahat sallanıyor..
buyur kardeşim burdan bakabilirsin 1998 yılında yapılmış bir araştırmadır.

bilim TANRI yok diyen zihniyet BİLİMCİLERi de ateist olarak damgalar elbet de ispatlar nerde..
onları tanrı kesinlikle yok diyenlere sormalı ben "agnostik ateist'im" diyer arkadaşa verdiğim cevap gibi insanların tanrıyı reddediş sebebleri farklıdır.

ben birkaç lise fiziğinde yeralan kanunla ortaya birşeyler koymuşum.. laf yapılacağına yazdıklarıma sözümona tanrısal bir kavramı reddeden bilimle önermede bulunulsa ne güzel olur..
en başta belitmiştim bilim adamı deyilim bilimlede uğraşmıyorum benim düşünceme göre bilimle fizik bir olamaz sadece tahmin ediyorum kesinlikle böyle bir şey var demiyorum.

din evrimi de doğal seçilimi de reddetmez.. lütfen sallanacaksa eğer örneklerleifadelerle sallansın.. akıl ve mantık kabulüne uymayan bir şekilde içi boş ifadelerle olmaz bu iş..
diyer arkadaşa yazdığım yorumun aynısı:
"alak suresi ayet 2'de geçen allah insanı bir kan pıhtısından yarattı." ve "hicr suresi ayet 26: Andolsun ki biz insanı kuru bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan yarattık." yani bunların arasın da ben bir çelişki olduğunu düşünüyorum bu konu hakkın da bilgisi olan birileri varsa bilgilendirirlerse sevinirim ayrıca konuya dönücek olursak evrimi destekleyen bir bulgu yok gibime geliyor kuranda eğer sen biliyorsan paylaşırsan sevinirim.

dediklerim nedense istenildiği gibi yorumlanmış..
istenildiği gibi yorumlanan yerler nereleridir paylaşırsan sevinirim.

1990larda yapılan biosphere I ve biospher II deneyleri hakkında araştırma yapın.. sonuç ne olmuş..
yazılmış makale varsa paylaşabilirmisin okumak isterim.

gene diyorum.. bilim tanrıyı reddeder ya da bilime göre tanrı yoktur diyen kişi bilim nedir bilmiyor demektir..
bırak gelişmiş bir canlıyı rasgele veya laboratuvar ortamında üretilebilmiş tek bir aminoasit var mıdır?
bilim tanrıyı reddeder diye bir cümlem geçmedi benim ama bir şey ile uğraşılacaksa bu duruma tarafsız bakmak gerekir
pek bir bilgim yok ama okuduğum bir makale de urey deneyinde 20 tane aminoasit üretildiği söyleniyordu.

gene bir basit bilimsel yaklaşımda bulunayım.. matematikçi arkadaşlar daha iyi bilir yanlışsam lütfen düzelttirsinler..
topoloji isimli bir dal var.. n boyutlu uzayla uğraşılır.. bu n boyutlu uzayda n tane sonsuz vardır.. (n zaten sonsuz.. her bir eksende aslında + ve - ikişer sonsuz vardır.. 2 kere sonsuz gene sonsuz edeceğinden durum değişmiyor).. biraz daha ilerleyince aslında n tane sonsuz değil topu topu BİR tane sonsuz vardır sonucuna varılır..
bu kadar sonsuz bir evren var ise bu koskoca sonsuz evrenin sadece bizim için yaratıldığı düşüncesi de bana göre de saçmadır o zaman bu nokta da bence bilmemiz gereken bir çok şey var ama insan herşeyi bir anda öğrenmiyor malesef bu zamanla ortaya çıkıcak birşeydir.

gene herşeyi ispat eden/edebilen bilimin dili olan matematik aslında bir teori üzerinde inşaa edilmiştir.. günümüz matematiği çeşitli dallara ayrılıyor olsa bile tamamı sayılar kuramı üzerine geliştirilmiştir.. sayılar teoremi de peano aksiyomları üzerine.. tamamen varsayım..
işin garibi günlük hayatta sık sık kullanılan sayılar -örneğin 1 ekmek, 3 kg sazan gibi- aslında ispatlanamazdır.. hiçbir bilimci "aha da bu 1 dir, bu 152356 dir" diyecek birşeye sahip değildir..
öte yandan gene fizikte bu KG dır.. bu METREdir denilemez.. bunlar bile temel bir kabule dayanır..
peki bu açıdan yaklaşıldığında temelde insan beyninin bir uydurması olan BİLİME inan kişi nasıl olurda gene insan beynini uydurması olduğunu iddia ettiği YARATICI kavrama inanmaz..
ki nazarımda bilim gerçektir.. tıpkı Allah gibi..

arada şöyle bir fark vardır kimse kalkıp da bilime bir kutsallık katmaz olayan üstü bir güç de eklemez ama tanrı inancın da neden se olayan üstü durumlar ve güç eklenir.

sınavlı mınavlı bir muhabbet olmuş.. bunlar çocuklar için olan benzetmelerdir.. temeldir.. ama ille bunlar kabul edilmiyorsa -ki arada 4000 din olayıda var.. bu aynı zamanda ona da cevaptır..- her din maddi dünyaya yönelik bir ahlak kuralı şeklindedir.. ama bir de dinlerin mutfağı olan metafizik konulara eğilinen kısımları vardır.. islamda tasavvuf, isevilikte mistisizm, yahudilikte kabbala olarak bilinen kısımlar.. biraz araştırsın bakayım yaratıcı yoktur diyen kişi bunun gibi metafizik kısımlar ile fizik kısımlar ortak paydada buluyor mu buluşmuyor mu..
ki gene 4000 dinin olması bize şu sonucuda veriyor.. TANRISAL BİR KAVRAMA inanma ihtiyacı.. peki bu inanç isteği neden.. bilim gene cevapsız..

bana göre bu durum insanların yanlız kaldığından kendilerini koruması için oluşturdukları dinlerdir yani ihtiyaç duyulma sebeblerı yanlızlıklarının sonucunda oluşmuştur
örnek olarak vericek olursak yine aynı şekilde 4000 tane din buna örnektir.

ayrıca insan olarak hazlarımız-duygularımız-hislerimiz de var.. herşeye kadir bilim bunların sebeblerini açıklayabiliyor mu??
demem o ki bilim gerçekten muazzam.. faydalı bir olgu.. ama herşeye cevap verebilmenin çoook uzağında..
burada haklısın veya haklı değilsin demem çok yanlış çünkü bu konular hakkın da pek bir bilgim yok o yüzden yorum yapmam saçma olur.

üstelik bilimsel olarak gene iddia ediyorum ki YARATICI vardır.. anladığım kadarıyla da ispata yöneldim.. ama YARATICIY reddeden bilimi savunan bir BİLİMSEL VERİ yok.. olsa reddeden arkadaşlar ortaya atardı herhalde..
işte bunu yapmıyacaktın :)) bilim yokluğu açıklayamıyor ama varlığı açıklıyor çok ilginç geldi bilimsel verilerini istiyorum eğer öyle birşey varsa direk müslüman olucam camiiden çıkmıcam kendimi allahın yoluna adıcam burdan söz veriyorum :)))

Reaksiyon puanı
68
[SDNTV3]http://proxy-62.dailymotion.com/video/605/995/14599506%3amp4_h264_aac.mp4?auth=1284240902-1e453da5f6270d3c4ab259eb68c2b5b2[/SDNTV3]
:)

bir de her zaman bu kafama takılmıştır:
Siz ölümle burun buruna geldiğinizde kime sığınıyorsunuz? ya da kurtulunca tesadüfen kurtuldum mu diye düşünüyorsunuz? Çok merak ediyorum. sahipsiz olduğunuzu mu düşünüyorsunuz?
Her şeyin bir sahibi vardır:)
SDN nin de sahibi var:)

KirliSinek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
[SDNTV3]http://proxy-62.dailymotion.com/video/605/995/14599506%3amp4_h264_aac.mp4?auth=1284240902-1e453da5f6270d3c4ab259eb68c2b5b2[/SDNTV3]
:)

bir de her zaman bu kafama takılmıştır:
Siz ölümle burun buruna geldiğinizde kime sığınıyorsunuz? ya da kurtulunca tesadüfen kurtuldum mu diye düşünüyorsunuz? Çok merak ediyorum. sahipsiz olduğunuzu mu düşünüyorsunuz?
Her şeyin bir sahibi vardır:)
SDN nin de sahibi var:)

bu video'yu yanlış hatırlamıyorsam 15 yada 16 yaşımda izlemiştim şimdi tekrar izledim o zaman etki bırakmıştı üstüm de ama şimdi yine sıkılmadan sonuna kadar izledim gene eskisi gibi olmasada etki bıraktı üstüm de çok teşekkür ederim paylaştığın için :flowers:

soruna şöyle cevap vereyim kendi adıma hani insan çok sevdiği birisinden ayrılınca üzülür ya üzüldüğü zaman teselli etmesi gereken bir dosta ihtiyacı olur o an hiç düşünmeden ölüm ile burun buruna gelindiği anda da aynı bir dost gibi birine sıyınmak ister aslında bu bizim teselli aradığımız yerdir bilmiyorum ben de öyle yaparmıyım ama tek bildiğim ne şimdi ne de daha sonra pişman olmayacağım büyük konuşmamak lazım derler ama büyük konuşuyorum.

bana zamanın da yardım etmeyen, benim sahibim olamaz ben böyle mutluyum huzurluyum artık :)

Reaksiyon puanı
68
bana zamanın da yardım etmeyen, benim sahibim olamaz ben böyle mutluyum huzurluyum artık :)
bu sözünden şnu anladım. senin hayatında galiba kötü bir şey olmuş ve Allah a inanmıyorsun? yanılıyor muyum?

Reaksiyon puanı
68
Biraz uzun ama okumanı isterim:)
Eğer hayatında kötü bir şey olmuşsa ve tanrıya (Allah a) inanmıyorsan oku:) belki cevab olur:)

bir üniversite profesörü öğrencilerine su soruyu sorar;
- Var olan her şeyi Tanrı mı yarattı?
Bir öğrenci ayağa kalkar ve cevaplar.
- Evet, her şeyi Tanrı yarattı!
Profesör sorusunu yineler ve öğrenci yine 'Evet efendim' diye cevaplar.
Profesör devam eder.
- Eğer her şeyi yaratan Tanrı ise ve şeytan var olduğuna göre şeytanı da Tanrı yaratmış olur. Çalışmalarımızda uyguladığımız kesinleştirme prensibine göre de Tanrı şeytandır.
Öğrenci böyle bir önerme karşısında şaşırır ve yerine oturur. Profesör öğrencilerine bir kez daha Tanrı'nın içindeki kaderin bir efsane olduğunu kanıtlamaktan ötürü oldukça mutludur. Bu arada başka bir öğrenci ayağa kalkar ve 'Bir soru sorabilir miyim profesör' der. Profesör sorabileceğini söyler.
Öğrenci 'Soğuk var mıdır' diye sorar.
Profesör; 'Nasıl bir soru bu böyle, tabii ki vardır' diye cevaplar. 'Sen hiç soğuktan üşümedin mi?'
Öğrenci 'Aslında, fizik yasalarına göre soğuk yoktur; yaşamda/ gerçekte biz soğuğu sıcaklığın yokluğu olarak düşünürüz. Herkes veya nesneler o enerji oradaysa veya bir şekilde enerji iletiyorsa onu deneyimler. Örneğin, Absolute 0 (273 derece C) sıcaklığın kesin yokluğudur. Soğuk yoktur, o yalnızca sıcaklığın yokluğunda duyumsadıklarımızı tarif etmek için yarattığımız bir kelimedir' der ve devam eder.
- Profesör, karanlık var mıdır?
- Tabii ki vardır.
- Korkarım gene yanılıyorsunuz efendim. Çünkü karanlık da yoktur. Yasamda/ gerçekte karanlık ışığın yokluğudur. Biz ışık üzerinde çalışabiliriz ama karanlığı çalışamayız. Gerçekte, biz Newton'un prizmasını kullanarak beyaz ışığı kırar ve renklerin çeşitli dalga uzunlukları üzerinde çalışabiliriz. Ama karanlığı ölçemeyiz. Bir basit ışık karanlık bir mekânı aydınlatarak karanlığı kırmış olur yani karanlığı geçersiz kılar. Siz belli bir mekânın/uzayın ne kadar karanlık olduğundan nasıl emin olursunuz? Işığın miktarını ölçerek! Bu doğrudur değil mi? Karanlık insanlık tarafından, ışığın olmadığı yer/ mekân için kullanılan bir kelimedir. O zaman size son bir soru daha sormak isterim, efendim. Şeytan var mıdır?
Bu kez profesör pek emin olamamakla birlikte cevaplar..
- Tabii vardır. Açıkladığım gibi, biz onu her gün, her yerde görürüz. O, dünyadaki işlenmiş tüm suçlarda, şiddette yer alır. Bunların tümü şeytanın kendisinden başka bir şey de değildir.
Öğrenci itiraz eder.
- Şeytan yoktur efendim. Yani o kendi başına yoktur. Şeytan basit olarak Tanrı'nın yokluğudur. O aynen karanlık ve soğukta olduğu gibi insanın Tanrı'nın yokluğunu tarif etmek üzere yarattığı bir kelimeden ibarettir. Tanrı şeytanı yaratmadı. Şeytan/ kötülük insanın tanrısal sevgiyi yüreğinde hissetmediği zaman yaptıklarının bir sonucudur. O, aynen sıcaklığın olmadığı yere gelen soğuk, ya da ışığın olmadığı yere gelen karanlık gibidir.
Profesör kürsüdeki yerine çöker.
Genç öğrencinin adı Albert Einstein'dir.

Zaten insanlar kötü anlar yaşadıkları zaman tefekür ederler. Ama şeytan aklına girince işte Tanrı beni sevmediği için böyle olaylar oluyor? tabrı yoktur olsaydı yardım ederdi bana diye cins cins sorular üretirler ve şeytanın yoluna girerler. İşte böyle durumlarda ona (ALLAH A) sığınmak gerekir. Kötü bir anın olursa o an iyi anın yaşanmadığı için kötü an yaşanır:)
nasıl hatalar doğruları görmemizde birer kalvuz ise kötü anlarda doğruyu görmemize yardımcı olurlar:)
(konunun dışına çıkmış olabilirim:mrgreen:)

---------- saat 23:28 eklendi ---------- önceki mesaj saat 23:18 eklenmişti ----------

Eğer her insan kötü bir olay yaşadığında tanrı yok deseydi. Şuan dünya ateistlerle dolardı. Bzimde başımızdan kötü olaylar geçti hemen tanrıyı inkar mı ettik? hayır. Senın başına gelen kötü bir olay vardır.
ama hiç düşündün mü senin başına gelenın iki katının başkasınıın başına gelmiş olması.
Tekrar kaba ve basit bir örnek:)

Allah korusun ben bu dunyada bir sevdiğimi kaybettim ve hemen Haşa Allah ı inkar ettim ama bakıyorum ki başkasının başına daha fazlası gelmiş trafik kazasında ailesinden 4 kişiyi kaybetmiş ama hala imanı var ve Allah a inanıyor:)

Beterin Beteri vardır. Bence başına gelen kötü olayın daha kötüsü olabilirdi. şükür edeceğine Allah ı inkar etmeyi seçmişsin?

KirliSinek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Biraz uzun ama okumanı isterim:)
Eğer hayatında kötü bir şey olmuşsa ve tanrıya (Allah a) inanmıyorsan oku:) belki cevab olur:)

bir üniversite profesörü öğrencilerine su soruyu sorar;
- Var olan her şeyi Tanrı mı yarattı?
Bir öğrenci ayağa kalkar ve cevaplar.
- Evet, her şeyi Tanrı yarattı!
Profesör sorusunu yineler ve öğrenci yine 'Evet efendim' diye cevaplar.
Profesör devam eder.
- Eğer her şeyi yaratan Tanrı ise ve şeytan var olduğuna göre şeytanı da Tanrı yaratmış olur. Çalışmalarımızda uyguladığımız kesinleştirme prensibine göre de Tanrı şeytandır.
Öğrenci böyle bir önerme karşısında şaşırır ve yerine oturur. Profesör öğrencilerine bir kez daha Tanrı'nın içindeki kaderin bir efsane olduğunu kanıtlamaktan ötürü oldukça mutludur. Bu arada başka bir öğrenci ayağa kalkar ve 'Bir soru sorabilir miyim profesör' der. Profesör sorabileceğini söyler.
Öğrenci 'Soğuk var mıdır' diye sorar.
Profesör; 'Nasıl bir soru bu böyle, tabii ki vardır' diye cevaplar. 'Sen hiç soğuktan üşümedin mi?'
Öğrenci 'Aslında, fizik yasalarına göre soğuk yoktur; yaşamda/ gerçekte biz soğuğu sıcaklığın yokluğu olarak düşünürüz. Herkes veya nesneler o enerji oradaysa veya bir şekilde enerji iletiyorsa onu deneyimler. Örneğin, Absolute 0 (273 derece C) sıcaklığın kesin yokluğudur. Soğuk yoktur, o yalnızca sıcaklığın yokluğunda duyumsadıklarımızı tarif etmek için yarattığımız bir kelimedir' der ve devam eder.
- Profesör, karanlık var mıdır?
- Tabii ki vardır.
- Korkarım gene yanılıyorsunuz efendim. Çünkü karanlık da yoktur. Yasamda/ gerçekte karanlık ışığın yokluğudur. Biz ışık üzerinde çalışabiliriz ama karanlığı çalışamayız. Gerçekte, biz Newton'un prizmasını kullanarak beyaz ışığı kırar ve renklerin çeşitli dalga uzunlukları üzerinde çalışabiliriz. Ama karanlığı ölçemeyiz. Bir basit ışık karanlık bir mekânı aydınlatarak karanlığı kırmış olur yani karanlığı geçersiz kılar. Siz belli bir mekânın/uzayın ne kadar karanlık olduğundan nasıl emin olursunuz? Işığın miktarını ölçerek! Bu doğrudur değil mi? Karanlık insanlık tarafından, ışığın olmadığı yer/ mekân için kullanılan bir kelimedir. O zaman size son bir soru daha sormak isterim, efendim. Şeytan var mıdır?
Bu kez profesör pek emin olamamakla birlikte cevaplar..
- Tabii vardır. Açıkladığım gibi, biz onu her gün, her yerde görürüz. O, dünyadaki işlenmiş tüm suçlarda, şiddette yer alır. Bunların tümü şeytanın kendisinden başka bir şey de değildir.
Öğrenci itiraz eder.
- Şeytan yoktur efendim. Yani o kendi başına yoktur. Şeytan basit olarak Tanrı'nın yokluğudur. O aynen karanlık ve soğukta olduğu gibi insanın Tanrı'nın yokluğunu tarif etmek üzere yarattığı bir kelimeden ibarettir. Tanrı şeytanı yaratmadı. Şeytan/ kötülük insanın tanrısal sevgiyi yüreğinde hissetmediği zaman yaptıklarının bir sonucudur. O, aynen sıcaklığın olmadığı yere gelen soğuk, ya da ışığın olmadığı yere gelen karanlık gibidir.
Profesör kürsüdeki yerine çöker.
Genç öğrencinin adı Albert Einstein'dir.

Zaten insanlar kötü anlar yaşadıkları zaman tefekür ederler. Ama şeytan aklına girince işte Tanrı beni sevmediği için böyle olaylar oluyor? tabrı yoktur olsaydı yardım ederdi bana diye cins cins sorular üretirler ve şeytanın yoluna girerler. İşte böyle durumlarda ona (ALLAH A) sığınmak gerekir. Kötü bir anın olursa o an iyi anın yaşanmadığı için kötü an yaşanır:)
nasıl hatalar doğruları görmemizde birer kalvuz ise kötü anlarda doğruyu görmemize yardımcı olurlar:)
(konunun dışına çıkmış olabilirim:mrgreen:)

---------- saat 23:28 eklendi ---------- önceki mesaj saat 23:18 eklenmişti ----------

Eğer her insan kötü bir olay yaşadığında tanrı yok deseydi. Şuan dünya ateistlerle dolardı. Bzimde başımızdan kötü olaylar geçti hemen tanrıyı inkar mı ettik? hayır. Senın başına gelen kötü bir olay vardır.
ama hiç düşündün mü senin başına gelenın iki katının başkasınıın başına gelmiş olması.
Tekrar kaba ve basit bir örnek:)

Allah korusun ben bu dunyada bir sevdiğimi kaybettim ve hemen Haşa Allah ı inkar ettim ama bakıyorum ki başkasının başına daha fazlası gelmiş trafik kazasında ailesinden 4 kişiyi kaybetmiş ama hala imanı var ve Allah a inanıyor:)

Beterin Beteri vardır. Bence başına gelen kötü olayın daha kötüsü olabilirdi. şükür edeceğine Allah ı inkar etmeyi seçmişsin?

konu biraz saptı hakatten nefret edilen siteden nereye kadar geldi :mrgreen: :)

beterin beteri vardır yada yoktur 6 yaşındaki bir çocuk tanrıya nasıl bir kötülük yapmıştıda onu gecelerce ağlatmayı başardı her defasında tanrı varlığına inanarak hemde burası sınav yeri dersen de eğer 6 yaşındaki bir çocuk nasıl bir sınava tabi tutulur nasıl 6 yaşındaki bir çocuğun başına o kadar kötü şeyler gelebilirken beterin beteri olabilir ben bilemeyeceğim artık çünkü bu tür yorumları yaptıkca kinim nefretim daha da artıyor benim yaptığım tek yorumum şudur tanrı sadece bizim yanlızlığımızın bir parçasıdır bu konu hakkında başka yorum yapılmazsa sevinirim. yinede teşekkür ederim.

Reaksiyon puanı
68
Hiç haberleri izlemiyor musun her defasında biri cinnet geçiriyor ailesinin 3-5 kişiyi öldürüyor yada trafik kazası neredeyse her gün bir haber kanalında görüyoruz ve hepsi bize doğal geliyor yada bir şehit haberi annenın feryatlarını izleyince etkilenmemek imkasız neden anne hemen ateist olmuyor?
Allah yardımcıları oluyor. ama tabii insan bir yakınını kaybedince daha iyi anlıyor. Peki o haberlerden birini izleyince hiç o ailenın durumunu düşünüyor musun. Küçük çocukları ne yapar evi nasıl geçndirir bin bir türlü dert. Ama yaşanması gerekiyordu. didiğim gibi hayat acısıyla tatlısıyla güzeldir insan acıyı tattığı zaman mutlu bir anın değerini daha iyi anlıyor

sana şuan soruna vereceğim cevap: Şimdiki Gazze nın durumuna bak. senin yaşadıklarının kat kat fazlası yaşanıyor orada ama gel gör ki yine en müslüman ülkelerden biri...
dediklerin gibi olsaydı eminim ki orada tek bir müslüman olmazdı ateistlerin şehri olurdu. Peki neden onlarda tanrıyı inkar etmiyor. Demeki onlara ilahi bir güç yardım ediyor ve kalblerinde manevi bir güç var onlar ölümden korkmuyorlar.

İnsanlar uykudadır ölünce uyanırlar (hz Ali)

ölümdenn korkmamak lazım eğer hazırsan ölümü her an beklersin.
Ancak dünyayı sevenler ölümden korkarlar. senin şuan kalbinde zannetiğin huzur değil sadece kendini rahat ve dünyaya adayan birinin huzur diye zannetiği bir duygudur.

KirliSinek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
ölümden korkuyormuyum kormuyormuyum bilmiyorum ama şuan için görünen korktuğum tek nokta dünyadan alabildiğim fazlasıyla zevk almak hayallerimi gerçekleştirmek bunları yaparsam ölsem de umrumda olmaz ama bunları yapamazsam işte o zaman korkarım benim için tek yer var oda dünya ve bir eş.

just-ice

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5

ben bunlarin arasinda bir celiski kesinlikle görmüyorum, allah insani tek bir sekilde yaratacak diye bir kural yok :) , niye böyle düsündün anlayamadim. Dar görüslülük olur bunu böyle görmek, Allah in yaratma methodlarina , zenginliklerine akil bile erdiremeyiz biz. Bir degil bin farkli sekilde yaratir.
Evrimi(yada buna benzer bi teoriyi) destekleyen bi ayet yok demissin kuranda, dogrudur benimde aklima birsey gelmiyo, ama niye olsun ki? aksini iddia eden birsey de yok, kuran her teori icin bilgi icermek zorundami?? kuranda benim monitörümün 19 inc oldup olmadigi ile ilgili birseyde gecmiyor.

elbetteki aksi ispatlanabilinir asla ispatlanmıyacak diye birşey yoktur ama şuan ki veriler evrimin var olduğunu göstermekte.

hangi veriler??? :) hicbir veriyle bana evrenin var oldugunu dahi kanitlayamazsin, saatlerce herseyi sorgulayabilriiz :)

anlamadığım bir diğer nokta madem tüm teoriler yanlış neden insanlar bunlarla uğraşır vakit öldürmek için mi sen şuan nasıl yer çekiminin olmadığını reddebilirsin? elinde kanıtların varsa görmek isterim :)

reddetmiyorum ki! ki reddedebilirimde, ikimizde kanitlayamayiz, rüyadariz derim sana, sen benim bi hayal ürünümsün derim, ve bilerek yer cekimi varmis gibi davrandiriyorum derim herkesi... Tüm teoriler yanlisdir dediysem yalnis anlasilmis olabilriim, ama tekrarliyorum, yalnisligi bile kanitlayamayiz(hatta bu cümlemi bile(hatta bu cümlemi bile(...))). Ki insanlar niye vakit kaybetsin, yalnis bir teoriylede iyi seyler yapabilirsin, bu sadece zaman harcamak degildirki. Nasilki bozuk bir saat günde iki defa dogru zamani gösterirse, bizim teorilerimizde bunun gibi. Bazilari daha faydali bazilari daha faydasiz, amac ise gercege yakinlasabilmek, ama asla gercegi tam olarak elde edemeden...

ya merak ettim de sana göre bilim nedir?
bana göre bilim, gercegi aramaktir, ararkenki yoldur, allah emrettigi icin var olan olgudur.

rüyada bile olmadığımız ne malum? evet haklı olabilirsin belki de biz matrix de yaşıyoruz bizi kontrol eden uzaylılar var hatta hepimiz bilgisayar yazılımları da olabiliriz kim bilebilirki :)))
aynen bende onu söylüyorum, kim bilebilirki, yani allah in varliginida, ama yoklugunuda KANITLAYAMAYIZ. Bu cümlenle ama yine bir önceki cümlen oldukca celisiyor, hem diyorsunki "şuan ki veriler evrimin var olduğunu göstermekte", hemde rüya olabilir, demekki, illede göstermekte degil suanki veriler bunu.

insanların tanrı yok sayma sebebleri farklıdır kimine göre hayatı kötü gittiyi için tanrıyı reddeder kimisi ise bilime bakarak evrimin var olduğunu savunarak reddeder kimisi ise böyle birşeyin saçmalık olduğunu düşünür vs.
bir yanlışını düzelteyim agnostikler ne tanrının varlığını kabul eder ne de yokluğunu kabul eder agnostikler şüphecidir asla kanıtlanamayacanı savunurlar.
Bu saydigin sebepler iyilik, ahlaklilik yolundan sapmak icin sebep degil, senin basina kötü seyler geliyor diye , sen kötü olmak zorundamisin... . Ben agnostikler hakkinda aksini iddia etmedim, aynen, kararsizlardir, dediklerine katiliyorum.

kardeşim bir kaç tane soruna şu video cevap vermek isterim çok kısa bir video izlersen sevinirim.

[SDNTV]http://video.l3.fbcdn.net/cfs-l3-snc1/10829/79/123/102666163084261_63792.mp4[/SDNTV]

kardeşim gene video paylaşıcam bu videoda ünlü ateist richard dawkins'in din olmadan ahlaklı olunup olunamayacağını söylüyor.

[SDNTV]http://video.ak.fbcdn.net/cfs-ak-snc4/48328/780/103445223050474_39328.mp4[/SDNTV]

ve bir tane de çok sevdiğim bir makale var içinde bill gates'de bulunuyor sıkılmadan okursan sevinirim :) burdan ulaşabilirsin.
paylastigin videoyou göremedim , ama yaziyi okudum, sonunu ise üzülerek okudum. Allah bu iki ateisttende yaptiklari yardimlar icin razi olsun, günahlarini affetsin. Ama iste onlarin yükselis hikayesinide bi incelemek lazim, kapitalizmi incelemek lazim. 50-60 milyar dolari olan her insan ayni seyi yapardi. Herneyse, ne desekte adamlar yapiyor yardim göz ardi edilemez..., bu adamlar birde müslüman olsa, Allah a inandiklarini söyleseler tadindan gecilmezdi. Sunu unutmamak lazim ama, bu adam heran yoldan sapabilir, her ateist gibi, her an kötü yola bas vurabilir, cünkü sapmamak icin bir sebebi yok. Bu düsündürücü. Ama tabi bu atesitlerin bilecegi bir is. Islamda dedigim gibi tölerans vardir, kimse zorla müslüman olmaz, zorla allah a inanmaz. Kötülük yapmayan ateist beni, islam alemini rahatsiz etmez, etsede, onlar icin üzüldügümüzden eder.
Bu verdigin yazinin sonunda ise acik bir sekilde müslümanlara laf atiliyor, beni kahreden bu oldu. Ben pakistana yardim yaptim elimden geldigince, o yazar ne biliyorda bana laf atiyor. Saygisizlik baslarsa iste bu yazinin sonunda oldugu gibi, turanbilmemne.com a millet kin besler, cünkü sadece fikir özgürlügü yapilmiyor, seviyesizce asagilaniyor insanlar. Bizim suan seninle yaptigimiz gibi, adam gibi, soru - cevap halinde gittigi yere kadar tartisilsin, öyle degilmi be kardesim...

Not: browserdan kaynaklaniyormus, videolari seyredebildim simdi...
1. video: biz zaten müslümanlar olarak öbür kaynaklarin degistirilmis olmasini savunuruz, bu kuran icin söz konusu degildir, bizim hafizlarimiz var, kuran yüz yillardir ezberlenir, manipule edilmez. Ve adamin dedigi gibi allah in indirdigi kutsal kaynaklar celiski icersinde degildir zamaninda hepsi dogru idi, ama suan ilk halleri malesef elimizde yok... tabi bunu kendin inceleyip görmelisin, kuran i da incil i de okumani tavsiyede ederim, kimsenin dedigine güvenme, hep kaynaga dayali sorgula

2. video: o dam sordugu soruyla dagitmis dawkins i kimse farkinda degil :DDD soru bomba gibi, diyoki mutlak biseye inanmiyosan neyin yalnis ve dogru oldugunu nasil ayirt edebiliyosun.. dawkins cevabi direkt vermekten kacinmis, sözlerini tekrar dinlersen anlayacaksinki dawkins rationalism e tapiyor, yani insan aklina tapiyor, biz akil ederiz diyor, intelligence den bahsediyor... ama dedimya, yemisim bizim aklimizi, daha rüyada olup olmadigimizi kanitlayamiyoruz, akil ile gercegi bulamayizki... kiii, islamda ki herhangi birsey akil ile celismekte degildir, varsa buldugun bir celiski lütfen ayet veya sure veriniz yine :) Tekerlegi yeniden kesfetmeye calimak gibi birsey olur bu... kuran ve peygamber ahlakini incelersen zaten sahane bir yapi buacaksin karsinda, ben hz. muhammed in ahlakindan güzel bir ahlak ile bugüne kadar karsilasmadim. Varsa bu güzel ahlakta begenmedigin seyler söyle tartisalim, ve sonunda tüm sorunlar cözüldügünde belki sende islam ahlakini benimsersin, ve birtek ben müslümanim demen eksik kalir :)

Reaksiyon puanı
68

sorunu yeni gördüm:)
orada bir çelişki yok arkadaşım ikiside doğru. peki nasıl?:
şimdi hz Adem ve Hz havva: hicr suresi ayet 26: Andolsun ki biz insanı kuru bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan yarattık." diyiyor doğrudur hz adem ve hz havva kuru bir çamurdan ve şekillenmiş balçıktan yaratıldı. Çünkü hz havva ve hz adem babamız doğmadılar.

gel gelelim:

"alak suresi ayet 2'de geçen allah insanı bir kan pıhtısından yarattı." bu ayet ise biz insanlar için geçerli çünkü biz doğuyoruz. annemizin karnında kan pıhtısından oluşuyoruz. anlatabiliyor muyum.

sonuç olarak hz Adem ve hz Havva doğmadıkları için onlar kuru çamurdan ve şekilenmiş balçıktan yaratıldı. ama Hz Havva ve Hz Ademden sonra gelenler kan pıhtısından yaratıldı. çünkü hz Hdem ve Havvadan sonra insanlar doğurarak çoğaldı:)

Arkadaşım Eminim ki islamı araştırırsan kafandaki her soruya cevap bulacaksın. İslamı sağdan soldan duyduğun ama çelişki sandığın sorularla tanıyamazsın.

KirliSinek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
ben bunlarin arasinda bir celiski kesinlikle görmüyorum, allah insani tek bir sekilde yaratacak diye bir kural yok , niye böyle düsündün anlayamadim. Dar görüslülük olur bunu böyle görmek, Allah in yaratma methodlarina , zenginliklerine akil bile erdiremeyiz biz. Bir degil bin farkli sekilde yaratir.
Evrimi(yada buna benzer bi teoriyi) destekleyen bi ayet yok demissin kuranda, dogrudur benimde aklima birsey gelmiyo, ama niye olsun ki? aksini iddia eden birsey de yok, kuran her teori icin bilgi icermek zorundami?? kuranda benim monitörümün 19 inc oldup olmadigi ile ilgili birseyde gecmiyor.
senin monitörün bu insanlık için birşey yapabilir mi? elbette hayır o zaman insanlığın yararlanabileceği bir kaynak olmalı ki herşeyden faydalanalım. nasıl yaratıığını gözden geçiremiyorsa ben birşey demiyorum evrim tek bir hücreli basit canlıdan evrimleşerek farklı dallara ayrılarak günümüz bugününe geldiğimizi söylüyor evrim ama kuranda ise birden bire yaratma söz konusu yani bilinçli bir tasarım söz konusu bana bunların aksine söyleyebileceğin birşey varsa ayet vs. dinlemek isterim.

hangi veriler??? hicbir veriyle bana evrenin var oldugunu dahi kanitlayamazsin, saatlerce herseyi sorgulayabilriiz
evren ile ilgili demedim evrim teorisi ile ilgili kanıtlar var şuan için evrimi destekliyor demiştim.

reddetmiyorum ki! ki reddedebilirimde, ikimizde kanitlayamayiz, rüyadariz derim sana, sen benim bi hayal ürünümsün derim, ve bilerek yer cekimi varmis gibi davrandiriyorum derim herkesi... Tüm teoriler yanlisdir dediysem yalnis anlasilmis olabilriim, ama tekrarliyorum, yalnisligi bile kanitlayamayiz(hatta bu cümlemi bile(hatta bu cümlemi bile(...))). Ki insanlar niye vakit kaybetsin, yalnis bir teoriylede iyi seyler yapabilirsin, bu sadece zaman harcamak degildirki. Nasilki bozuk bir saat günde iki defa dogru zamani gösterirse, bizim teorilerimizde bunun gibi. Bazilari daha faydali bazilari daha faydasiz, amac ise gercege yakinlasabilmek, ama asla gercegi tam olarak elde edemeden...
tamam o zaman kesin karar alalım biz matrix de yaşıyoruz aksine ispatlayan hiç bir şey yok senin değiminle de ben hangi hapı aldım matrixe girmeden önce ya kırmızı mı mavi mi?!.

bana göre bilim, gercegi aramaktir, ararkenki yoldur, allah emrettigi icin var olan olgudur.
tanrının emrettiğini nerden biliyorsun yada doğru din senin inandığın dinin olduğunu nereden biliyorsun.?

aynen bende onu söylüyorum, kim bilebilirki, yani allah in varliginida, ama yoklugunuda KANITLAYAMAYIZ. Bu cümlenle ama yine bir önceki cümlen oldukca celisiyor, hem diyorsunki "şuan ki veriler evrimin var olduğunu göstermekte", hemde rüya olabilir, demekki, illede göstermekte degil suanki veriler bunu.
çelişme demeyelim ona yapılan yoruma karşı öyle demiştim sadece :) ... o zaman fikirleri yıkalım tekrar matrix de yaşıyoruz morpheus nerede :D

Bu saydigin sebepler iyilik, ahlaklilik yolundan sapmak icin sebep degil, senin basina kötü seyler geliyor diye , sen kötü olmak zorundamisin... . Ben agnostikler hakkinda aksini iddia etmedim, aynen, kararsizlardir, dediklerine katiliyorum.
bak ne güzel söyledin ahlaklı olmak için dine ihtiyac yok yada morpheus'a :)

paylastigin videoyou göremedim , ama yaziyi okudum, sonunu ise üzülerek okudum. Allah bu iki ateisttende yaptiklari yardimlar icin razi olsun, günahlarini affetsin. Ama iste onlarin yükselis hikayesinide bi incelemek lazim, kapitalizmi incelemek lazim. 50-60 milyar dolari olan her insan ayni seyi yapardi. Herneyse, ne desekte adamlar yapiyor yardim göz ardi edilemez..., bu adamlar birde müslüman olsa, Allah a inandiklarini söyleseler tadindan gecilmezdi. Sunu unutmamak lazim ama, bu adam heran yoldan sapabilir, her ateist gibi, her an kötü yola bas vurabilir, cünkü sapmamak icin bir sebebi yok. Bu düsündürücü. Ama tabi bu atesitlerin bilecegi bir is. Islamda dedigim gibi tölerans vardir, kimse zorla müslüman olmaz, zorla allah a inanmaz. Kötülük yapmayan ateist beni, islam alemini rahatsiz etmez, etsede, onlar icin üzüldügümüzden eder.
Bu verdigin yazinin sonunda ise acik bir sekilde müslümanlara laf atiliyor, beni kahreden bu oldu. Ben pakistana yardim yaptim elimden geldigince, o yazar ne biliyorda bana laf atiyor. Saygisizlik baslarsa iste bu yazinin sonunda oldugu gibi, turanbilmemne.com a millet kin besler, cünkü sadece fikir özgürlügü yapilmiyor, seviyesizce asagilaniyor insanlar. Bizim suan seninle yaptigimiz gibi, adam gibi, soru - cevap halinde gittigi yere kadar tartisilsin, öyle degilmi be kardesim...
ben kimseye hakaret etmedim verdiğim yazının yazarı bunu gerçekleştiriyor.
insan neyin yanlış neyin doğru olabileceğini kendisi seçemiyorsa zaten onu ne din kurtarır ne de başka birşey benim dinsel bir ahlaka sahip olmama gerek yok ben herkeze karşı saygıyılım ileri de bu değişicek mi elbette hayır neymiş kısaca din olmadan da ahlaklı olabiliyormusuz/m.
dinde zorlama yoktur yani öylemi "bakara suresi 191" bir bak buna unutdaman
Dinde zorlama olmaz şeklinde bir ayet var ama insanlar din seçiminde özgürdürler. anlamını değil , dinsel zorluklarda insanlara kolaylık sağlanır masını taşımaktadır. örnek olarak sıcakların arttığı yaz mevsiminde namaz kılmak çok zorlaştığı için hz. muhammed , Sıcak şiddetlendiği vakitte salat-ı zuhru serinliğe bırakınız.Zira sıcağın şiddeti cehennemin kaynamasındandır. demiştir. ( Sahih-i Buhârî c.II , s. 518 ve c.III , s.484 ) - bu gibi durumlar da , seyahat halinde namaz kılınmadığı takdirde , kaza namazın kolaylığı sağlanmıştır.
dinde zorlama olmaz ayetinin aslı bu şekildedir.

Not: browserdan kaynaklaniyormus, videolari seyredebildim simdi...
1. video: biz zaten müslümanlar olarak öbür kaynaklarin degistirilmis olmasini savunuruz, bu kuran icin söz konusu degildir, bizim hafizlarimiz var, kuran yüz yillardir ezberlenir, manipule edilmez. Ve adamin dedigi gibi allah in indirdigi kutsal kaynaklar celiski icersinde degildir zamaninda hepsi dogru idi, ama suan ilk halleri malesef elimizde yok... tabi bunu kendin inceleyip görmelisin, kuran i da incil i de okumani tavsiyede ederim, kimsenin dedigine güvenme, hep kaynaga dayali sorgula
o dönem de yaşadın mı? hayır ... kuran-ı kerimin günümüz de orjinali var mı? yok. ezbere bilenlerin de kendi kafasına göre yorumlamadıkları yada bazı yerleri değiştirilmedikleri ne malum? cevap belirsiz.

2. video: o dam sordugu soruyla dagitmis dawkins i kimse farkinda degil DD soru bomba gibi, diyoki mutlak biseye inanmiyosan neyin yalnis ve dogru oldugunu nasil ayirt edebiliyosun.. dawkins cevabi direkt vermekten kacinmis, sözlerini tekrar dinlersen anlayacaksinki dawkins rationalism e tapiyor, yani insan aklina tapiyor, biz akil ederiz diyor, intelligence den bahsediyor... ama dedimya, yemisim bizim aklimizi, daha rüyada olup olmadigimizi kanitlayamiyoruz, akil ile gercegi bulamayizki... kiii, islamda ki herhangi birsey akil ile celismekte degildir, varsa buldugun bir celiski lütfen ayet veya sure veriniz yine Tekerlegi yeniden kesfetmeye calimak gibi birsey olur bu... kuran ve peygamber ahlakini incelersen zaten sahane bir yapi buacaksin karsinda, ben hz. muhammed in ahlakindan güzel bir ahlak ile bugüne kadar karsilasmadim. Varsa bu güzel ahlakta begenmedigin seyler söyle tartisalim, ve sonunda tüm sorunlar cözüldügünde belki sende islam ahlakini benimsersin, ve birtek ben müslümanim demen eksik kalir
[/QUOTE]

kardeşim adam zaten tanrı varlığına inanmıyor ben aklımla iş yaparım neyin doğru neyin yanlış olduğunu aklımla belirlerim diyor. matrix'de olduğumuz ne malum gene dimi morpheus 3 oldu bu nerdesin ben yanlış hapı içmiş olmalıyım :)
saol kardeşim ben baştan bir baktımda yaptığı bazı şeyleri görünce incelemekten vazgeçtim hz. muhammedin hayatını.

sorunu yeni gördüm:)
orada bir çelişki yok arkadaşım ikiside doğru. peki nasıl?:
şimdi hz Adem ve Hz havva: hicr suresi ayet 26: Andolsun ki biz insanı kuru bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan yarattık." diyiyor doğrudur hz adem ve hz havva kuru bir çamurdan ve şekillenmiş balçıktan yaratıldı. Çünkü hz havva ve hz adem babamız doğmadılar.

gel gelelim:

"alak suresi ayet 2'de geçen allah insanı bir kan pıhtısından yarattı." bu ayet ise biz insanlar için geçerli çünkü biz doğuyoruz. annemizin karnında kan pıhtısından oluşuyoruz. anlatabiliyor muyum.

sonuç olarak hz Adem ve hz Havva doğmadıkları için onlar kuru çamurdan ve şekilenmiş balçıktan yaratıldı. ama Hz Havva ve Hz Ademden sonra gelenler kan pıhtısından yaratıldı. çünkü hz Hdem ve Havvadan sonra insanlar doğurarak çoğaldı:)

Arkadaşım Eminim ki islamı araştırırsan kafandaki her soruya cevap bulacaksın. İslamı sağdan soldan duyduğun ama çelişki sandığın sorularla tanıyamazsın.

biraz olsun anladım şimdi bu soruyu sağdan soldan duymadım sadece kafamda öyle canlanmıştı bir açıklığı kapattın diyebilirim. merak etme araştırıyorum zaten ama yeterli araştırmıyorum bir gün türkçe meali alıp araştırmaya başlıyacağım.

Reaksiyon puanı
68
inşallah Rabb im doğru yolu bulamana yardımcı olur:)

Seni müslüman yapmama az kaldı:D

KirliSinek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
inşallah Rabb im doğru yolu bulamana yardımcı olur:)

Seni müslüman yapmama az kaldı:D

pek böyle şeylerle müslüman olmam ben açıkcası eğer müslüman olucaksam işin aslı kuranı okumakta yatıyor bakalım arapçadan değil de türkçe mealinden başlıcam neler olucak neler biticek hayatım da ama tahminlerim değişmiyeceğinden yana.

Reaksiyon puanı
68
pek böyle şeylerle müslüman olmam ben açıkcası eğer müslüman olucaksam işin aslı kuranı okumakta yatıyor bakalım arapçadan değil de türkçe mealinden başlıcam neler olucak neler biticek hayatım da ama tahminlerim değişmiyeceğinden yana.
müslüman ol hangi yoldan olduğun önemli değil:)
Kur an ın Türkçe mealine bir an önce başla bence:)

just-ice

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
senin monitörün bu insanlık için birşey yapabilir mi? elbette hayır o zaman insanlığın yararlanabileceği bir kaynak olmalı ki herşeyden faydalanalım.
ne alaka simdi? insaklik icin iyi oldugunu düsündügümüz hersey kuranda gecmek zorundami diye düsünüyosun, kuran dan klavuz olarak faydalanabilmek icin??? niye illede kuranda evrim yada yer cekimi, yada benim monitörüm hakkinda birsey gecmesini istiyorsunki?? Allah akil vermis ve kuranda emretmis arastirin diye, ilmi arayin diye, verdigim nimetlerden faydalanin diye.

nasıl yaratıığını gözden geçiremiyorsa ben birşey demiyorum evrim tek bir hücreli basit canlıdan evrimleşerek farklı dallara ayrılarak günümüz bugününe geldiğimizi söylüyor evrim ama kuranda ise birden bire yaratma söz konusu yani bilinçli bir tasarım söz konusu bana bunların aksine söyleyebileceğin birşey varsa ayet vs. dinlemek isterim.
iddia yi ortaya sunan sensin, senin kanit sunman lazim, nerden cikariyorsun birden bire gerceklestigini bu yaradilisin, lütfen ayet ve sure... ki, Allah icin zaman kavrami nedirki... zaman, mekan, ve herneyse, bunlar biz aciz insanlari kisitlayan seyler Allah i degil...

evren ile ilgili demedim evrim teorisi ile ilgili kanıtlar var şuan için evrimi destekliyor demiştim.
beni tam anlamamissin... bak ne diyorum, birak evrimi, evren in var oldugunu dahi bana kanitlayamazsin diyorum, sen hala evrim icin kanit var diyosun.. yook :) cünkü sen ayni anda matrix de yada zorlastirmak gerekmez ise basit bir rüyada yasama ihtimalimiz olabilecegini kabul ediyorsun. Lütfen celiski olmasin. Kanit var diyorsan, 100%, mutlak dogruluktan bahsedersin, ama daha rüyadamisin , gercekdemisin, ondan dahi emin degilsin, nasil bana evrim icin kanit oldugunu iddia edebiliyorsun??

tamam o zaman kesin karar alalım biz matrix de yaşıyoruz aksine ispatlayan hiç bir şey yok senin değiminle de ben hangi hapı aldım matrixe girmeden önce ya kırmızı mı mavi mi?!.

sen daha hapi yutmamissin..., ama hapi yutmadan, gel vazgec bu yoldan :)
tanrının emrettiğini nerden biliyorsun yada doğru din senin inandığın dinin olduğunu nereden biliyorsun.?

bilmek kelimesinde mutlaklik aradagini farz ederek konusmak gerekirse, .. evet dogru dinmi , bilmiyorum, amma arastirdiklarim icerisinde en dogrusu, en mükemmeli, state of art. E müslüman oldugumdan dolayida, tanrinin emrettigini düsünüyorum.

çelişme demeyelim ona yapılan yoruma karşı öyle demiştim sadece :) ... o zaman fikirleri yıkalım tekrar matrix de yaşıyoruz morpheus nerede :D
simdi arkadasim, öyle kafami karistirma benim :) yapilan yoruma karsi dedim de ne demek oluyor, dedinmi? dedin.. anlamadim acikcasi seni.. sen simdi bizim bi rüyada olma ihtimalimizi kabul ediyormusun etmiyormusun?

Alıntı:
just-ice´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bak ne güzel söyledin ahlaklı olmak için dine ihtiyac yok yada morpheus'a
ben öyle birsey demek istemedim, hangi cümlemden cikardin bu sonucu? Ki bu biyana dursun, tabiki dini olmayan bir insanda ahlakli olabilir, ama kendimden alinti yapiyorum:
"Sunu unutmamak lazim ama, bu adam heran yoldan sapabilir, her ateist gibi, her an kötü yola bas vurabilir, cünkü sapmamak icin bir sebebi yok. Bu düsündürücü. Ama tabi bu atesitlerin bilecegi bir is. Islamda dedigim gibi tölerans vardir, kimse zorla müslüman olmaz, zorla allah a inanmaz. Kötülük yapmayan ateist beni, islam alemini rahatsiz etmez, etsede, onlar icin üzüldügümüzden eder."

ben kimseye hakaret etmedim verdiğim yazının yazarı bunu gerçekleştiriyor.
aksini iddia etmedim :) , ayrica, okumami istedigin yazinin bana hakaret ettigini kabul etmene sevindim :)
insan neyin yanlış neyin doğru olabileceğini kendisi seçemiyorsa zaten onu ne din kurtarır ne de başka birşey benim dinsel bir ahlaka sahip olmama gerek yok ben herkeze karşı saygıyılım ileri de bu değişicek mi elbette hayır neymiş kısaca din olmadan da ahlaklı olabiliyormusuz/m.
bunun cevabinida verdim zaten coktan, insan inancsiz dogmaz dedim bende zaten, kuran bir rehberdir insanlar icin. Ileride degisme olayina gelince, kusura bakma ama ben bi ateistin sözüne güvenmem, nedenmi? cünkü niye dogruyu söyleyesinki?

dinde zorlama yoktur yani öylemi "bakara suresi 191" bir bak buna unutdaman
:DD internette buldugun o islama satasmaya yeltenerek secilen ayetleri okudukdan sonra... en azindan bi altdaki, birde üstdeki ayeti oku be kardesim, ondan sonra buraya yaz... bak ne diyor Bakara 190. ayette: "Size savas açanlarla Allah yolunda çarpisin. Fakat haksiz saldirida bulunmayin. Çünkü Allah, haksiz saldirida bulunanlari sevmez. "
Yani anlayacagin, bana savas acana bende acarim, 191. ayetde o anlamda söylemis. Islamda adalet vardir, öyle bana tokat atana kusura bakma ama öbür yanagimi uzatmam.
Tekrarlamak gerekir, kuran bir bütündür, öyle bi ayet i okursan tek, tümü yerine, böyle anlamsiz gelir sana... bu bir cümlenin sadece ortasini okuyum anladigini idiia etmek gibi...

Dinde zorlama olmaz şeklinde bir ayet var ama insanlar din seçiminde özgürdürler. anlamını değil , dinsel zorluklarda insanlara kolaylık sağlanır masını taşımaktadır. örnek olarak sıcakların arttığı yaz mevsiminde namaz kılmak çok zorlaştığı için hz. muhammed , Sıcak şiddetlendiği vakitte salat-ı zuhru serinliğe bırakınız.Zira sıcağın şiddeti cehennemin kaynamasındandır. demiştir. ( Sahih-i Buhârî c.II , s. 518 ve c.III , s.484 ) - bu gibi durumlar da , seyahat halinde namaz kılınmadığı takdirde , kaza namazın kolaylığı sağlanmıştır.
dinde zorlama olmaz ayetinin aslı bu şekildedir.

... kim bilir hangi ayeten bahsediyorsun ama, kuranda tek bir yerde gecmiyorki din seciminde insanlarin özgür olmasi... kehf suresi 29. ayet: "... Artik dileyen iman etsin, dileyen inkâr etsin ...".

o dönem de yaşadın mı? hayır ... kuran-ı kerimin günümüz de orjinali var mı? yok. ezbere bilenlerin de kendi kafasına göre yorumlamadıkları yada bazı yerleri değiştirilmedikleri ne malum? cevap belirsiz.

kuran i yüzyillardir, ayni anda kac kisi ezbere biliyor hafizlar birbirlerini kontrol ediyorlar, ve suan hicbir kuran kaynaginda ayrismazlik yok! olmadida, olmayacakta... suana kadar kuran degismis olsa idi, en azindan gecmiste bir anlasmazlik oldugu bilinirdi, ama böyle bir durum söz konusu degil. Ve tekrarliyorum bu öyle kolayca atlayabilecegin bir detay degildir, hangi kitap kuran gibi ezberlenmistirki bu güne kadar.

kardeşim adam zaten tanrı varlığına inanmıyor ben aklımla iş yaparım neyin doğru neyin yanlış olduğunu aklımla belirlerim diyor. matrix'de olduğumuz ne malum gene dimi morpheus 3 oldu bu nerdesin ben yanlış hapı içmiş olmalıyım :)
saol kardeşim ben baştan bir baktımda yaptığı bazı şeyleri görünce incelemekten vazgeçtim hz. muhammedin hayatını.

problemde orda zaten, yanlis ve dogru absolute degildir diyen bir insan, aklinla yanlis ve dogruyu belirleyemez. Cünkü bu ikisi o zaman tamami ile degisken olur, olabiliri. Ve bu durumda, insan akli bü dünyadaki bütün insanlari hemen sun öldürmek en dogru ssey dahi diyebilir. Ve kusura bakma ama insanlik böyle tipleri tahammül etmek zorundada degil.
Ayrica, kardesim, hz. muhammed in hangi hareketi dokundu sana? Adamin düsmanlari bile saygi duyuyor...

biraz olsun anladım şimdi bu soruyu sağdan soldan duymadım sadece kafamda öyle canlanmıştı bir açıklığı kapattın diyebilirim. merak etme araştırıyorum zaten ama yeterli araştırmıyorum bir gün türkçe meali alıp araştırmaya başlıyacağım.
benim verdigim cevap yeterli gelmemismiydi? :) ona yorum yapmadinda, sasirdim :)

Arkadasim fazla uzatmaya gerek yok sirf senin icin, sende acikcasi bir isik gördügümden tekrardan yazma geregi hissettim bu konuya, aslinda yazdiklarimla kendimi gayet net bir sekilde aciklamistim. Allah a inanmak , inanmamaktan daha karli cikarir seni ölümden sonra, bilimsel olarak aciklamasini zaten coktan belirttim.

Bana sorarsan inansanda inanmasanda harbiden bi Kuran mealini bastan sona oku, farkli siralardada oku, nuzül sirasina göre örnegin, ve tüm merak ettilerini arastir. Eger hala inanmazsan, tartisirken "belki" daha rahat malzeme cikar sana :)

benden simdilik bu kadar, see you in another life bro ;)

scorpion20

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yararlı bilgiler bulunuyor sitede ,tavsiye ediyorum.

Siteye üye olup hakaretler savunmazsanız ve ateşle tehtit savurmazsanız sevinirim. İlk önce siteyi bir inceleyin, okuyun.
Doğru sapkın düşünceler için bire bir.Hz.Muhammedin (s.a.v) in cinsel hayatından bahsedecek kadar sapkın.Ayrıca yalanlarla dolu insanların aklını celme amacını hedef edinmiş bu amaca bire bir uyan bir site.

Mekkeliler, Peygamberden bir mucize göstermesini istediler. Peygamber de onlara ayı ikiye bö1ünmüş olarak gösterdi. Öylesine ki, onlar, Hira Dağı'nı, bu iki parçanın arasında görüyorlardı." (Bkz. Buhari, e's-Sahih, Kitabu'1-Menakib/36; Müslim, e's-Sahih, Kitabu St- fati'l- Münafdun/46-47, hadis no: 2802.)

bu hadisi vermiş ve bu hadisten zatın anladığına bakın yazdığını anlayamayan bir insan olduğu belliymiş.

"Düşünün. İnanmazlar, Muhammed'den, peygamberliğini kanıtlamak için bir mucize istiyor. Tanrı da Muhammed'e güç veriyor. Muhammed mucizesini gösteriyor: Şu gökteki, şu Amerikalıların ayak bastığı, şu bildiğimiz ay, iki parçaya bölünüyor. Parçalanan Ay, yere düşüyor. Yeryüzünün ufacık bir bölgesine sığınıyor. Düştüğünde orada, kimseyi ezmiyor. Ay böylesine ufakmış ki: Hira dağı ondan daha büyük. Çünkü geriden bakınca, Hira Dağı, ayın iki parçası arasında gözükebiliyor!"

Bu vatandaşın bakış açısından haberi olmamış analadığım kadarıyla.zırvalıklarla dolu gereksiz birsite zayıf inançlı insanların akıllarını çelmeyi saçma sapan uydurma laf ebeliklerinden ibaret.Bence konuya kilit gerek adam hit alıp duruyor.

KirliSinek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
ne alaka simdi? insaklik icin iyi oldugunu düsündügümüz hersey kuranda gecmek zorundami diye düsünüyosun, kuran dan klavuz olarak faydalanabilmek icin??? niye illede kuranda evrim yada yer cekimi, yada benim monitörüm hakkinda birsey gecmesini istiyorsunki?? Allah akil vermis ve kuranda emretmis arastirin diye, ilmi arayin diye, verdigim nimetlerden faydalanin diye.

ben kuranda evrim geçicek yada yer çekimi geçicek demedim evrime karşı olmadığını söylesen sensin ispatla dediyim zaman aksine hiç bir ayet yada birşey yok diyorsun ama gel gör ki bilinçli tasarım da bir anda olup bitiyor herşey insalık bir anda oluşuyor bitkiler ağaçlar herşey bir anda oluşuyor bu durum evrime ters.

iddia yi ortaya sunan sensin, senin kanit sunman lazim, nerden cikariyorsun birden bire gerceklestigini bu yaradilisin, lütfen ayet ve sure... ki, Allah icin zaman kavrami nedirki... zaman, mekan, ve herneyse, bunlar biz aciz insanlari kisitlayan seyler Allah i degil...

iddia yı ben sürüyorum evet açıklayım islam da derki balçıkdan yarattık insanlığı bu yaratma nasıl bir yaratmadır? adem ve havva cennetten kovulurken nasıldılar hücremiydiler yoksa insan mıydılar ?

beni tam anlamamissin... bak ne diyorum, birak evrimi, evren in var oldugunu dahi bana kanitlayamazsin diyorum, sen hala evrim icin kanit var diyosun.. yook cünkü sen ayni anda matrix de yada zorlastirmak gerekmez ise basit bir rüyada yasama ihtimalimiz olabilecegini kabul ediyorsun. Lütfen celiski olmasin. Kanit var diyorsan, 100%, mutlak dogruluktan bahsedersin, ama daha rüyadamisin , gercekdemisin, ondan dahi emin degilsin, nasil bana evrim icin kanit oldugunu iddia edebiliyorsun??

insan evrimi: ardipithecus, australopithecus afarensis, australopithecus robustus, homo habilis, homo erectus ve bizim şuan olduğumuz nokta homo sapiens.
dört ayaklıların evrimi: eusthenopteron, panderichthys, tiktaalik, acanthostega, ichthyostega
bir kaç tane evrimi destekleyen kanıt bunlar yok diyorsan ispatla derim.
ben senin yaptığın yoruma göre işi espiriye vurdum belkide matrix de yaşıyoruz diye ben hayal dünyasında değilim yaşıyorum öyleyse varım bu kadar basit.

sen daha hapi yutmamissin..., ama hapi yutmadan, gel vazgec bu yoldan

yutmak istiyorum o hapı nerde o haplar bonibon olmasın ama

bilmek kelimesinde mutlaklik aradagini farz ederek konusmak gerekirse, .. evet dogru dinmi , bilmiyorum, amma arastirdiklarim icerisinde en dogrusu, en mükemmeli, state of art. E müslüman oldugumdan dolayida, tanrinin emrettigini düsünüyorum.

nasıl bunu düşünebiliyorsun ya dediğin gibi bu da bir rüyaysa niye rüya içine hapsolmak istiyorsun ki ? huzur veriyor diyeceksin afyon da bir huzur dur unutma

simdi arkadasim, öyle kafami karistirma benim yapilan yoruma karsi dedim de ne demek oluyor, dedinmi? dedin.. anlamadim acikcasi seni.. sen simdi bizim bi rüyada olma ihtimalimizi kabul ediyormusun etmiyormusun?
gene tekrarlıyorum ben yapıtğın belki rüyadayız kim bilebilir cümlesine karşın espri babında söyledim bunu yani kısaca ben kabul etmiyorum rüyada olduğumuzu veunutmadan bana rüyanın tanımını yaparsan sevinirim.

ben öyle birsey demek istemedim, hangi cümlemden cikardin bu sonucu? Ki bu biyana dursun, tabiki dini olmayan bir insanda ahlakli olabilir, ama kendimden alinti yapiyorum:
"Sunu unutmamak lazim ama, bu adam heran yoldan sapabilir, her ateist gibi, her an kötü yola bas vurabilir, cünkü sapmamak icin bir sebebi yok. Bu düsündürücü. Ama tabi bu atesitlerin bilecegi bir is. Islamda dedigim gibi tölerans vardir, kimse zorla müslüman olmaz, zorla allah a inanmaz. Kötülük yapmayan ateist beni, islam alemini rahatsiz etmez, etsede, onlar icin üzüldügümüzden eder."

"her an kötü yola bas vurabilir," cümlesinden bunu çıkardım.

aksini iddia etmedim , ayrica, okumami istedigin yazinin bana hakaret ettigini kabul etmene sevindim

ben kim olursa olsun duruma tarafsız bakmaya çalışırım ama bazenki görüşüm önde gidebilir ama işi hakarete vardırmam hakaret ettiği konusun da haklısın birşey diyemem ama dediğim gibi bu yazıyı ben yazmadım ama diyebilirsin belkide yazı paylaşman bile hakaret etmene bir sebebdir diye o zaman özür dilerim kusura bakma :flowers:

bunun cevabinida verdim zaten coktan, insan inancsiz dogmaz dedim bende zaten, kuran bir rehberdir insanlar icin. Ileride degisme olayina gelince, kusura bakma ama ben bi ateistin sözüne güvenmem, nedenmi? cünkü niye dogruyu söyleyesinki?

bir agnostik ateist'e güvenme peki ama sana söylenen laflar niye doğru olsun peki?

D internette buldugun o islama satasmaya yeltenerek secilen ayetleri okudukdan sonra... en azindan bi altdaki, birde üstdeki ayeti oku be kardesim, ondan sonra buraya yaz... bak ne diyor Bakara 190. ayette: "Size savas açanlarla Allah yolunda çarpisin. Fakat haksiz saldirida bulunmayin. Çünkü Allah, haksiz saldirida bulunanlari sevmez. "
Yani anlayacagin, bana savas acana bende acarim, 191. ayetde o anlamda söylemis. Islamda adalet vardir, öyle bana tokat atana kusura bakma ama öbür yanagimi uzatmam.
Tekrarlamak gerekir, kuran bir bütündür, öyle bi ayet i okursan tek, tümü yerine, böyle anlamsiz gelir sana... bu bir cümlenin sadece ortasini okuyum anladigini idiia etmek gibi...

KUR'AN-I KERİM ve TÜRKÇE MEALİ

sana mı inanayım diyanetin verdiği cevaba mı ?

... kim bilir hangi ayeten bahsediyorsun ama, kuranda tek bir yerde gecmiyorki din seciminde insanlarin özgür olmasi... kehf suresi 29. ayet: "... Artik dileyen iman etsin, dileyen inkâr etsin ...".

Tevbe süresi ayet 5: Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.
nisa suresi ayet 89: Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı.

kuran i yüzyillardir, ayni anda kac kisi ezbere biliyor hafizlar birbirlerini kontrol ediyorlar, ve suan hicbir kuran kaynaginda ayrismazlik yok! olmadida, olmayacakta... suana kadar kuran degismis olsa idi, en azindan gecmiste bir anlasmazlik oldugu bilinirdi, ama böyle bir durum söz konusu degil. Ve tekrarliyorum bu öyle kolayca atlayabilecegin bir detay degildir, hangi kitap kuran gibi ezberlenmistirki bu güne kadar.
ne kadar eminsin bundan ne kadar? elinde delilin yok değişmedi asla hepsi aynı diyerek geçemezsin bu durumdan.

problemde orda zaten, yanlis ve dogru absolute degildir diyen bir insan, aklinla yanlis ve dogruyu belirleyemez. Cünkü bu ikisi o zaman tamami ile degisken olur, olabiliri. Ve bu durumda, insan akli bü dünyadaki bütün insanlari hemen sun öldürmek en dogru ssey dahi diyebilir. Ve kusura bakma ama insanlik böyle tipleri tahammül etmek zorundada degil.
Ayrica, kardesim, hz. muhammed in hangi hareketi dokundu sana? Adamin düsmanlari bile saygi duyuyor...

ister tahammül et ister etme dünyada böyle düşünen insanlar çok

aişe ile 9 yaşında evlenmesi 14 yaşında gerdeğe girmesi bu beni soğutan davranışıydı bunu gördüm vazgeçtim hakaret etmiyorum ya yanlış anlamayın.
KTgTh.jpg

benim verdigim cevap yeterli gelmemismiydi? ona yorum yapmadinda, sasirdim
tam olarak ne yazmışım bulamadım da yazarsan öyle cevap vereyim?

Arkadasim fazla uzatmaya gerek yok sirf senin icin, sende acikcasi bir isik gördügümden tekrardan yazma geregi hissettim bu konuya, aslinda yazdiklarimla kendimi gayet net bir sekilde aciklamistim. Allah a inanmak , inanmamaktan daha karli cikarir seni ölümden sonra, bilimsel olarak aciklamasini zaten coktan belirttim.

ölümden sonra birşey yok benim için toprak olup gitcez geri şimdi ki düşüncem bu.

Bana sorarsan inansanda inanmasanda harbiden bi Kuran mealini bastan sona oku, farkli siralardada oku, nuzül sirasina göre örnegin, ve tüm merak ettilerini arastir. Eger hala inanmazsan, tartisirken "belki" daha rahat malzeme cikar sana

bu konuda sonuna kadar haklısın

benden simdilik bu kadar, see you in another life bro ;)
kim bilir belki de ,)

just-ice bugun sen devam et yarın ben devr alırım:D:D

:laugh::laugh:

noname82

Asistan
Reaksiyon puanı
8
aslında fazla tartışmaya gerek yok..
@kirli sinek yazdıklarım yerindedir.. biospehere deneyini google a sor cevaplar.. 20 aminoasit üretildi.. ama dikkat et anahtar kelime üretildi.. es kaza oluşmadı.. ki eğer bu iddia doğruysa.. benim de okuduğuma göre bu sadece ateist birkaç kafadarın uydurması idi..

gene turandursun konusuna gelirsek;

kendini insan.. atasını bir çeşit maymun.. onun atasını bir çeşit bakteri.. onun da atasını bir TEK HÜCRELİ kabul eden bir zihniyete -ki ne kadar düşünebilirse artık..- edilecek tek kelam yoktur..
bu sebebten kasmaya pek gerek yok..

çok şükür insanım.. atalarım da insan.. ve onların ataları da..

kafamdan geçenleri bir koyuna-ata bile anlatma ihtiyacı duymuyorsam bir tek hücreliye ne diye anlatma gereği duyayım..

ama azbuçuk bir inanır olarak inanmayana, bu inançsızlığına bilimi alet edene uyarıda bulunmam gerek.. ötesi ise beni ilgilendirmez..

İmam-ı Gazali'nin çok meşhur bir hikayesi vardır..
inanmayan biri gazaliye neden inanıdığını.. olmayana inanılmayacağını, ölümden sonra sadece hiçliğin olduğunu anlatır.. gazali derki;
- iyi ya.. eğer gerçekten Allah yoksa.. senin dediğin gibi ölümden sonra bir hiçlik varsa inandığım için bir sorun olmaz.. yok eğer benim dediğim gibiyse.. Allah varsa eğer, sen inanmadığın için kaybedeceksin..

hikaye tam değil.. aklımda kalanı bu kadar..

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
bende sevmedim bu siteyi evrim var diyenlere tek diyeceğim tamam sizin soyunuz maymundan geliyor. Bizimkisi ise Hz. Ademden :D

svksy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bilmediğim bir siteye erişme şansı verdiğiniz için teşekür ederim. Çok faydalanacağım.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
fayda derken? o siteden sadece maymun besleme eğitimi alırsın!

Neval Ercan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anlamadığım bir şey var. Konu Turan Dursun başlığı altında açılmış, GEHENNOM isimli bir çukurun tabiri olan dilimizdeki cehennem teorileri ile devam etmiş. Hayır anlamadığım şey, size o insanın cehennemden gönderilmiş boy- portre fotoğrafları ulaştı da benim mi haberim yok.
Bugün onun cehennem çığırtkanlığını yapan insanlar cenneti ne tür bir biletle garantilediler onu da bilmek isterim. Ne zaman öğreneceğiz herkesin doğrusunun ya da yanlışının kendisini ilgilendirdiğini ve sadece kendimize bakmamız gerektiğini. Hoşgörü, anlayış, empati, insan sevgisi ne kadar faydalı duygular sa tanrısal bir yetkiye bürünerek insanların gittikleri yeri google earth' den bulup etiketlemek de o kadar ironiktir.

Eğer sen bir insansan ve bir insan yaratamıyorsan tıpkı senin mayandan yaratılmış bir insanın ruh biletini de sen kesemezsin. Çünkü senin işin başkalarının doğruları ve yanışlarını hesaplayarak gidecekleri yeri tayin etmek değil, onlar gibi birer insan olarak kendi bildiğin doğruyu yaşamaktır.

v2beta

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İslam hoşgörü dini ama gel gör ki asan kesen ateşe atanlar... neyse herkesin dini kendine arkadaş ;) turan dursun rahmetli eski imamdır. imam hatip mezunudur.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Herkes özgürdür istediğine inanır istediğine inanmaz. Sitede yazanlar beni zerre kadar ilgilendirmiyor ancak onlara savaş açmamı da gerektirmiyor.

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
İslam hoşgörü dini ama gel gör ki asan kesen ateşe atanlar... neyse herkesin dini kendine arkadaş ;) turan dursun rahmetli eski imamdır. imam hatip mezunudur.
Rahmetli mi :)
İmam hatipli olsa ne olur yeryüzünden belam ibn mauralar geçmiş.
Turan Dursunun kitapları benim üniversiteye gittiğimde ilk tanıştığım kitaplardır. beni inancımı araştırmaya teşvik etti.
Kalbini islama kin ve nefretle doldurmuş yazık etmiş kendine.