Tüketici Hakları Hakkında Bilgisi Olan Gelsin

bneEINSTEIN

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
40
Beyler bugün sony diye bir telefon aldık.Bize 0 diye verdiler.Şimdi baktım 112 ve başka bir numara daha aranmış,bide şarj çakma full orjinal demişlerdi.Yarın iade için götüreceğim.Eğer iade etmezlerse onlara dava açabilir miyim?

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Beyler bugün sony diye bir telefon aldık.Bize 0 diye verdiler.Şimdi baktım 112 ve başka bir numara daha aranmış,bide şarj çakma full orjinal demişlerdi.Yarın iade için götüreceğim.Eğer iade etmezlerse onlara dava açabilir miyim?
Haklı olduğunu düşünüyorsan gidip hakem heyeti ile bu konuyu görüş ne yapabiliriz diye sana yardımcı olurlar eğer başvur derlerse e devletten başvurunu yaparsın dava sonuçlanınca seni ararlar.
Ben zamanında asus cihazım için gittim bilgi aldım oradaki kişilerden yönlendirdiler ne yapmam gerektiği konusunda dediklerini yaptım istedikleri belgeleri ekledim baya bir süre bekledikten sonra şirket kendi bana dönüş yaptı ve param iade edildi.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Faturası vs. varsa Tüketici Hakem Heyeti'ne gidin. Zaten sizi yönlendirir oradaki görevliler.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Sony Türkiye'den daha 2018 de çekildi. Burada resmi garantili faturalı telefon satışları yok ki nerden aldın sen.

Büyük ihtimal kaçak ithal çakma telefon satan merdiven altı bir yerden aldın telefonu. Para iadesi yapacaklarını sanmıyorumda o tarz kurumları aynı fiyata başka muhadilini veya aynı telefonun başka kutusunu alabilirsen çok şanslısındır :)

Çünkü sana ne fatura kesmişlerdir nede ödeme yaptığına dağır fiş. Ne ile kanıtlayacan telefonu oradan aldığınıda nasıl şikayet edecen :(