TTNet Türk telekom

demirelemin

Asistan
Katılım
6 Aralık 2009
Mesajlar
305
Reaksiyon puanı
3
Puanları
18
Tam olark ttnet türktelekom ilişkisini! çözmüş değilim ama bir olayı paylaşmak istiyorum
fındıkzade (istanbul) de bir ofisimiz var. Kamu kurumlarına iş yapıyoruz, Sabit ip sistemiyle kurumlara bağlantılarımız var (apn, vpn). Bu bağlantıları resmi yazışmalarla sağlıyoruz. 13 şubatta sokakta bir çalışma yapıldı gün boyu internet ve data hattını kullanamadık. Merkez ofisle ve kurumlarla bağlantı sağlayamadık. Bugün sabah internet çalıştı, data hattı ise ancak 15:30 gibi çalışabildi. Ve bir süpriz sabit! IP değişmiş. Sabit ip diye satış yap hiç sormadan uyarmadan ne iş yapılır bilmeden değiştir. Bütün işlerimiz aksadı. Yeni sabit ip adresini (numarasını) öğrenelim diye tel açtık çağrı merkezi biz söyleyemeyiz telekom ofisine gidin diyor.
Böyle aymazlık olurmu. Hem işlerimi aksat hem ayağına çağır.

*sokakta çalışmayı türk telekom ekibi yapıyor, sabit ip ttnet tarafından sağlıyor bunu öğrenmek için türk telekom ofisine gidiliyor....bu nasıl iş.
 

astegon

Profesör
Katılım
31 Ocak 2011
Mesajlar
2,973
Reaksiyon puanı
1,361
Puanları
293
Öncelikle geçmiş olsun. Sabit IP'nizi aslında kolaylıkla öğrenebilirsiniz...

Bu arada TT ile TTNET arasında hem organik hem de inorganik bağlar vardır. Zamanında TT özelleşme süreci geçirdikten sonra toptan satışlar başladı. TT, rekabet kuruluna başvurarak "Ben de perakende satmak istiyorum ayrı bir şirket ile bu mümkün mü?" dedi. RK'da oturdu inceledi, inceledi, inceledi... (Ne inceliyorsa artık)

Sonra kararını açıkladı; "Tamam yapabilirsiniz."

İşte o tarih ve karar Türkiye'nin Geniş Bant İnternet Servislerinin öldüğü tarih olarak geçti kayıtlara. Bugün TTNET dışında Biri, Smile vs vs var. Ama hepsi TT altyapısını kullanmakta.

MPLS omurga TT kontrolünde. DSLAM'ları TTNET ayarlıyor. Ama o DSLAM'ler'de TT'nin kontrolünde olan sistemlere entegre. Bana göre TTNET = TT :)

DSLAM= ADSL bağlantınızı yönetir, sizin kimliğinizi doğrular vs.
MPLS için de Google'a bakın derim.

Bir de eğer kurumsal hattınız varsa benim bildiğim TT bakar. TTNET bakıyorum diyor ama genelde paslıyor TT'ye
 
Üst