Ttnet Memnuniyeti

Ttnet memnuniyeti

• evet memmunum

Kullanılan: 68 19.8%
  • hayır memnun degilim

Kullanılan: 275 80.2%

• Kullanılan toplam oy
    343

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Şöyle bir düşünelim adil kullanım kotası olmazsa ne olur? İnternet sisteminin de bir kapasitesi var evet. Herkes kotayı düşünmeden indirse gece gündüz ne olur? Kapasite yetmez ve içimizden bazıları ya da hepimiz istediğimiz hizmeti alamayız. Bu bir gerçek. Hele ki "indirme manyakları" varken bu ciddi şekilde böyle olur. Sonuç; evet kota olmalı çünkü bu indirme manyaklarının önü kesilmeli ama adil kullanım kotası 25-50 -100 gb değil en az 200-250 gb olmalı. Benim görüşüm bu.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
50 milyon tane indirme manyağı yok. Düzgün saçmalayın.

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
50 milyon tane indirme manyağı yok. Düzgün saçmalayın.

Sana göre saçma olabilir çünkü düşünmeden belli bir yargıya varıyorsun. Sürekli hard disk alıp ( gb yetmiyor tblık) önüne geleni indirip depolayan insanlar tanıyorum. Ve inanın indirdiklerini seyredebilecek , okuyabilecek zamanları yok , zaten indirdiklerine zaman da yetmez. Adam bunun adına arşiv diyor.Birgün lazım olur diyor. İşte bu manyaklık. Lazım olan olmayan ne varsa indiriyorlar. Ben buna karşıyım. Yoksa ben de sizler gibi TTnetin hızından , adil kullanım kotasından memnun olmayan bir aboneyim. Dünyada kaliteyi belirleyen en önemli unsur müşteri memnuniyetidir. Biz müşteriler memnun olmadığımız için TTnet de kaliteli değildir.

-MuzaffeR-

Adult games: dating for spicy meetups
Cezalı
Reaksiyon puanı
4
Şöyle bir düşünelim adil kullanım kotası olmazsa ne olur? İnternet sisteminin de bir kapasitesi var evet. Herkes kotayı düşünmeden indirse gece gündüz ne olur? Kapasite yetmez ve içimizden bazıları ya da hepimiz istediğimiz hizmeti alamayız. Bu bir gerçek. Hele ki "indirme manyakları" varken bu ciddi şekilde böyle olur. Sonuç; evet kota olmalı çünkü bu indirme manyaklarının önü kesilmeli ama adil kullanım kotası 25-50 -100 gb değil en az 200-250 gb olmalı. Benim görüşüm bu.

kaç tanığın var sürekli download yapan bana onu söylermisin ? bizim indirdiğimiz aylık 300 gb hiç birşey be. adamlar tblarca download yapıyor. kabul ama kaç kişi ? kaç kişi tanıyorsun böyle ? ben söyleyim ya 1 tane ya da hiç .

Sonuç olarak TTNET sırf paramızla rezil olmamız için bunu yapıyor. ayrıca eğer altyapısı yetersiz geliyorsa altyapısını yenilesin, fibere geçsin. bizden aldığı paralarla köşeyi hoplaya zıplaya geçmesini biliyor.

Arcade

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
BKZ: İnternet Tarifeleri

Adil kullanım kotası nedir? Diğer ülkelerde bu uygulama nasıl yapılır? Neden gereklidir? "İndirme Manyakları" diye yorum yazanlar özellikle izlesinler. (Videoyu şurada paylaşan "KVR1333D3N9" nickli arkadaşa teşekkürler.) Yazmayım diyorum ama o kadar saçma sapan yorumlar geliyor ki görmezden gelemiyorum. Ayrıca defalarca söyledim demek ki anlaşılmamış, "Vatandaş parasını ödediği hizmeti sonuna kadar kullanma hakkına sahiptir. Kaldı ki açıp 24 saat bile indirme yapabilir. (Limitsiz tarifenin de amacı indirmektir!) Eğer bundan dolayı birisi mağdur olacaksa bu indiren şahsın sorunu olmayıp gerekli altyapıyı sağlayamayan firmanın sorunudur. Dünya'nın en pahalı internet hizmetlerinden birini sağlayıp, -e kadar'lı internet satıp 59 TL'yi tahsil etmesini biliyorsan hizmeti de vermesini bileceksin..." Olay bu kadar basit...

Ayrıca bakınız "20 GB kota ile neler yapılabilir? = Kotalı İnternet"

Kolay gelsin...

--- Mesaj Güncellendi ---

Ayrıca internet dediğimiz ortam sürekli değişen bir haldeyken, HD video formatlarından söz eder hale gelmişken, Dünya'da hızlar sürekli artarken, bırakın indirmeyi basit bir sayfa yükenirken bile 4-5 mb kota harcanan bir internet haline dönüşmüşken "Türkiye'deki adil kullanım ve -e kadar'lı internet ne kadar adil?" bunu tartışmak gerekir. HD formatından söz ettiğimiz ve Dünya'da hızların sürekli arttığı (Türkiye'nin aksine, çünkü hız yerine fiyat artıyor...) internet ortamı için 300 GB veya da 1 TB gibi bir indirme, günümüz internetinde çok büyük bir rakam değil... Malesef bunu Türkiye ortamında görmeye alışkın değiliz ve böyle giderse göreceğimizi de zannetmiyorum. (Ancak yüksek fatura tutarı görürüz :D) Ayrıca da bunu belirtmiş olayım.

pideli_kofte

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
8 mbit ile 4 mbit bağlatının aynı ücreti ödemesi kadar saçma bir sistem olamaz. 1 ila 8 mbt arası bağlantınız var demek nasıl bir şey.

Arcade

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Malesef ki "-e kadar'lı" birşey oluyor. ("Bu konuda çeşitli söylentiler var..." muhabbetine benziyor değil mi? :D) Bu pakette sağlayamayıp "Hattınız bu kadar alabiliyor" gibi bir açıklamayla veremedikleri hizmeti gerçekten sınırsız 8 megabit paketlerindekilere sağlayabiliyorlar mı merak ediyorum doğrusu?

waLkE

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
turkcell superonline gelene kadar ttnet bizi soymaya devam edecek arkadaşlar. tekelleşmedir almış başını gidiyor. müdahale eden yok bu duruma. btk zaten ttnet tarafında hakkımızı savunan yok. zaten şu adil kullanım kotası çıldırtıyor desem yanlış olmaz. hiç bir ülkede yok böyle bir saçmalık. yani daha çok kazıklanacağız. nerde rekabet orda bereket diyelim:)

Arcade

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yukarıdaki linkte verdiğim videoları sanırım izlemediniz. Turkcell Superonline da malesef şuan Telekom altyapısı kullanmakta... Şuan için sınırsız istiyorsanız tek çözümünüz Uydunet... O da malesef her yerde bulunamıyor... Ya bir sitede oturmanız lazım ya da binanizda, sokağınızda olması lazım ki evinize çektiresiniz...

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
kaç tanığın var sürekli download yapan bana onu söylermisin ? bizim indirdiğimiz aylık 300 gb hiç birşey be. adamlar tblarca download yapıyor. kabul ama kaç kişi ? kaç kişi tanıyorsun böyle ? ben söyleyim ya 1 tane ya da hiç .

Sonuç olarak TTNET sırf paramızla rezil olmamız için bunu yapıyor. ayrıca eğer altyapısı yetersiz geliyorsa altyapısını yenilesin, fibere geçsin. bizden aldığı paralarla köşeyi hoplaya zıplaya geçmesini biliyor.
Bu siteye takılanların büyük çoğunluğu örnek olarak gösterilebilir haha :) hatta konusu bile var burada. TTnet aylık indirme rekoru mu neydi tam hatırlayamadım adını konunun bir sürü sayfası var herkes indirdiği miktarı hava atmak için (?) yazmış ortalama 400-500 gb larda dolanıyordu ara bulursun yada zaten biri yorum yapınca önüne düşer zaten ;)

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Kardeşim ben de gelişen medya uygulamaları ile dosya boyutlarının arttığının farkındayım. Aksini iddaa etmiyor , ttneti de savunmuyorum ama hiçbir şey "sınırsız" değildir. Bu hizmetlerin her birinin bir kapasitesi vardır. Sen ne kadar verirsen adam o kadar hızla indirir. Sonuç yine sistem kapasitesi dolar, yine dolar. Altyapı yapılırken belli istatistiklere göre geçicide olsa belli süreler için "sabit" sistemler kurulur yani bu adamlar her an için indirme hastaları indirsin diye elinde altyapı kablosu ,dağıtım kutusu bekleyemez. Yorumlarımı eleştirirken, benim de memnun olmayan bir ttnet abonesi olduğumu ancak olaya bazı gerçekleri göz önünde bulundurarak bakmaya çalıştığımı görün.

-----
ekleme:

Bu siteye takılanların büyük çoğunluğu örnek olarak gösterilebilir haha :) hatta konusu bile var burada. TTnet aylık indirme rekoru mu neydi tam hatırlayamadım adını konunun bir sürü sayfası var herkes indirdiği miktarı hava atmak için (?) yazmış ortalama 400-500 gb larda dolanıyordu ara bulursun yada zaten biri yorum yapınca önüne düşer zaten ;)

Helal bir kişi de olsa anlayan çıkmış. Aynen siz indiriyorsunuz adamlar da bunu bahane edip hizmeti kısıyor. Bu kadar basit. İndirme rekoru kasarken düşünün bunları beyler.

-MuzaffeR-

Cezalı
Reaksiyon puanı
4
400 500 gb indirmek genel olarak rekor değildir. ben telefonu bağlasam rahatlıkla indiririm o veriyi (telefonda 4-8 mpbs pcde 13 14 mpbs hız olmasına rağmen). sorun 400 500 gb değil. sorun tblarca indirme yapanlar ki ben henüz forumlarda böyle 4 5 kişiye rastladım. eğer her bireyin 500 gb download etmesi issye ağırlık verecekse görevini yapamadığının ve aldığı paraların hakkını veremediğinin kanıtıdır.

yani kısacası sizin rekor dediğiniz şeyler genel kullanıcılar(standart öğrenci, ev ) için rekor. tblarca download etsek bile iss buna karışamaz.

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
400 500 gb indirmek genel olarak rekor değildir. ben telefonu bağlasam rahatlıkla indiririm o veriyi (telefonda 4-8 mpbs pcde 13 14 mpbs hız olmasına rağmen). sorun 400 500 gb değil. sorun tblarca indirme yapanlar ki ben henüz forumlarda böyle 4 5 kişiye rastladım. eğer her bireyin 500 gb download etmesi issye ağırlık verecekse görevini yapamadığının ve aldığı paraların hakkını veremediğinin kanıtıdır.

yani kısacası sizin rekor dediğiniz şeyler genel kullanıcılar(standart öğrenci, ev ) için rekor. tblarca download etsek bile iss buna karışamaz.
Tamam haklısın pes :D i concede defeat Bu konudan madem şikayetçisin çözmek için bir şeyler yap(ın) ya da artık şu adil kullanım kotası meselesini kapatın kabak tadı vermeye başladı.

Arcade

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamam haklısın pes :D i concede defeat Bu konudan madem şikayetçisin çözmek için bir şeyler yap(ın) ya da artık şu adil kullanım kotası meselesini kapatın kabak tadı vermeye başladı.

İyi de "girmezsen görmezsin" arkadaş... Giren yetkililerden hiçbirisi müşterilerine cevap yazmıyor da sen neden alınıyorsun?

byharby haklısın, sınırsız kaynak yoktur fakat 300-500 GB veya 1 TB gibi rakamlar günümüz interneti için uçuk rakamlar değil, malesef mevcut altyapıyla Türkiye için uçuk... Biz de diyoruz ki 59 TL'ye Dünya'nın en pahalı internet hizmetlerinden birisini vermesini biliyorsan altyapını da yenilemelisin... (Ki böyle giderse mevcut abone sayısının artması yüzünden eninde sonunda ya satacaklar ya da yenilemek zorunda kalacaklar...) 21. yüzyılda telefon hattından internet ile olmuyor bu işler... Bunu telefonla arayıp söylemek kar etmiyor, biz de buraya girdikleri için gözlerine batsın diye buraya yazıyoruz. Olay bundan ibaret...

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Bizim buraya yazmamız onlar için bulunmaz bir nimet. Dünya şirketleri müşteri geri beslemelerinin ( customer feedback) peşinden koşuyor. Aman müşteriler geri beslemede bulunsunlar diye kapıdan kovsak bacadan giriyorlar ama ttnet için bu anlamsız. :S Ne diyelim...

-MuzaffeR-

Cezalı
Reaksiyon puanı
4
adamlar 24 ay taahhutu takiyor sonra musteri ne yaparsa yapsin

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Şu an itibariyle adil kullanım kotamı (50 gb) doldurmuş bulunuyorum. :( Her an internetim yavaşlayabilir. Korkuyorum. :(

-MuzaffeR-

Cezalı
Reaksiyon puanı
4
şu an itibariyle 67,50 tl civarı gelmesi gereken faturamın 69,50 tl gelmesi canımı sıkıyor. sorun 2 tl değil elbette haksız kazanç...

sistemler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
16 mb bağlantı hızım var 44 Tl dediler 1 yıl tahaahütlü daha hiç 44 tl gelmedi ama şöyle diyeyim ben 128 bağlantıları bildiğim için ister istemez bu hızlar ile yetiniyorum. Çoğu arkadaşın dediğine katılıyorum müşteri temsilcileri inanılmaz derecede bilgisiz ve çok acemiler güzel konuşan iyi laf yapanları almışlar ama şurası bir gerçek ki özelleştikten sonra inanılmaz derecede gelişti.

Ttnet artık sunucu barındırma, sunucu kiralama, hosting hizmetleri vs. vs. hepsini veriyor. Bu çok ilginç değil mi ?

Sabır diyorum inşaallah ileride daha da iyi olacağı kanatindeyim. Birisi şöyle söylemiş ttnet dışında da bağlantılar var diye ne kadar bağlantı olursa olsun hepsi ttnet omurgasına bağlı yani pek bişi değişmiyor :)

Beni tek üzen şu 16 Mb download hızım varken neden uploadı bu kadar düşük seviyelere çekiyorlar neden bize işkence ediyorlar anlamış değilim.

Arcade

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sistemler, Müşteri Temsilcileri konusunda haklısınız. Geçenlerde bağlantı hızım ile ilgili bir problem yaşamıştım. Defalarca aramama rağmen çözemediler, 3-4 aramanın sonunda isyan ettim ve kapattıracağım dedim, ondan sonra genel merkezden arayan bir yetkili sorunu ancak giderebilmişti. Sorun ise bulunduğum il bazlıymış. 10 DK sonra IP değiştim, baktım problem çözülmüş. İşin kötü yanı ise oluşan il bazlı geçici bu problem ile ilgili Müşteri Hizmetlerinin hiçbir bilgisinin olmaması...

Ayrıca ne zaman arasam hep aynı bahaneler ile karşılaşıyorum. Meşhur Splitter, Kablo, Modem (Bermuda Şeytan Üçgeni) üçlemi ya da hız testi... Firma yetkilileri buraya giriyor iseler onlara sesleniyorum, lütfen şu Müşteri Temsilcilerinizi artık ya bir eğitim programına tabii tutun ya da işi bilen elemanlardan seçin. Düzgün konuşma ile olmuyor bu işler, sorunumuzu çözen kişiler ile muhatap olmak istiyoruz. Ayrıca ne zaman kopma sorunu yaşasak zırt pırt bağlantı hızımızı aşağıya çekiyorsunuz, bağlantı hızımızı aşağıya çekmeyin, altyapınızı düzeltin, sorunu giderin. Çözüm istiyoruz, hız düşüklüğü değil! Oluşan sorunlarda artık TTNET yetkilisi değil Telekom yetkilisi arar oldum, çünkü daha bir gün gelen TTNET yetkilisinin sorunumu çözdüğünü görmedim. Her zaman telefon işlerine bakan yetkili bu kopma sorunlarında müdahale ederek çözüm sağladı. TTNET yetkilileri anca hattınız bu kadar alıyor deyip "HIZ DÜŞÜRÜYOR"... Umarım müşterilerinizi dikkate almaya başlarsınız...

Son olarak hız konusuna değinirsek, bende zamanında çok 128'ler, 256'lar, 512'ler kullandım. Doğrudur TTNET o günlerden bugünlere çok değişti fakat Dünya'da değişti. Kimse durduğu yerde durmuyor. İleriye bakmak zorundayız, geriye doğru değil...

Kolay gelsin.

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Yeni aboneyim 28 Şubat'tan bu yana bugün her iki fatura da geldi. (Türk Telekom + ttnet ) Hepsi toplam : 23,75 + 120,25 = 144 TL

20 mbite kadar sınırsız :angry:

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
baana bugün fatura geldi 59 tl yine 4 tl bindirmişler terbiyesizler:P:D:D:D:D

T800

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Allah bin belanı versin ttnet inşallah batarsın emi...:cursing::cursing::cursing:

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
ttnet i kullanmayın bu ya maden kötü . ben İsveç'te 3g kullanıyorum gayet memnunum

cosby11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Memnunum diyen 57 kişi Türkiye Cumhuriyeti'nde mi yaşıyor merak ettim ?

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
İnş. altyapın çöker de bizde sende kurtulursun Ttnet !

Norrick

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Anketin tam açılma zamanıydı o 57 kişi şuan memnunum dediğine pişman. Onlardan biride benim..