TTNET Hız Problemi

readleee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
8 MBPS'ye kadar Limitsiz paket kullanıcısıyım. İnterneti aldığım günden beridir en fazla 120 kb/sn ile download yapabiliyorum, internet hızımın artması için Internet Download Manager gibi programlar da kullanıyorum fakat fayda etmiyor, modem arayüzüne bağlandığımda karşıma

Yukarı : 512 Kbps
Aşağı : 1024 Kbps
Gecikme : Fast

şeklinde bir tablo çıkıyor, sizce internet hızımı nasıl arttırabilirim ?

Not: Oturduğum ilçe Bursa'nın bir ilçesi, acaba bölgesel olarak 8Mbps'yi desteklemiyor diyeceğim fakat arkadaşlarımdan biriyle aynı tarifeyi kullanıyoruz kendisi 1 mbps ile download yaptığını söylüyor.)

Not2: Eğer yanlış hatırlamıyorsam 8Mbps'ye ilk geçtiğimde (bundan 1-2) yıl önce en fazla 260 Kb/Sn ile indiriyordum, şimdi bu hız 120'ye kadar düştü.

Not3: Kablolardan bir sorun olduğunu sanmıyorum, telefondan modeme gelen bütün kablolar değiştirildi.

Not4: Apartmana gelen kablolarda sorun olabilir diyeceğim fakat apartmanda görebildiğim bir kablo yok, yer altından geliyor sanırım kablolar

Bir karar veremedim,sizce ne yapmalıyım, modemimden kaynaklanıyor olabilir mi?

swalk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı sorun bende de mevcut fakat kimse ilgilenmiyo..müşteri hizmetlerini ne zaman arasım hep bi bahane bulup işin içinden çıkıyolar..forumda da kaç kez dile getirdim sorunumu kimse ilgilenmedi..en iyisi iptal ettir gitsin...

Vsolozzo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorunun ortada hattını 1 mbps sabitlemişler : "Aşağı : 1024 Kbps" müşteri hizmetleriyle boşuna uğraşma santralin numarasını öğren, telefon aç ve 8 mbps'a almalarını söyle ardından değerlere bak almışlarmı diye "Aşağı : 8096 Kbps" olması gerek sonra sende arkadışın gibi 1MB'le dosya çekmeye başlarsın artık.

cracked_07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
readleee aynı olay benim başıma 4.defa gün geldi. Tamamen ttnetin terbiyesizliği. Adsl hattında hareket yoksa pek kullanmıyorsan fazla yada canları sıkılınca hızı 1mbps e sabitliyorlar. Telefonla aradığında da bahane üretiyorlar. Dün konuştuğum kadın bana dediki yeni biriydi sanırsam santral çıkışınız 8 mbps gözüküyor dedi bende modemin ara yüzünde 1mbps gözüküyor 7si yolda havayamı uçtu diyince kalakaldı.Gelelim çözüme;
1- Müşteri Hizmetlerini ara Daha öncede olayın başına geldiğini modemin arayüzündeki hızın öyle olduğunu söyle. 8 mbps i görmek istiyorum de.
2- Arıza kaydı oluşturalım cart curt derlerse isteme zaman kaybı kendileri ordan tek tıkla düzeltiyorlar. Bağır çağır çirkefleş biraz. Parasını ödüyorum falan. v.s
3- Konuşmalar kaydedildiğinden ters konuşamazlar. Ben 20dk konuştuktan sonra düzelttirebildim. Vazgeçme ara ;) Yardımcı olabildiysem ne mutlu şuanki modem hız değerlerim 8187/799 kb/s