TTNET Hipernet aldım

kaanilbey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pazar günü TTNET Hipernet aldım bügün saat 3 gibi geldiler kabloyu çektiler daha sonra modeme bağladım santealin açması gerekyiromuş galiba ne zamana açılır internetim bilgisi olan varmı bide 24 mbps internet hızımın indirmesi kaç mb'dır saniyede ? cevaplarına şimdiden teşekkür ederim

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
hızın indirme yaptığın sitenin gönderim hızına göre değişir. En sağlıklı sonucu herhangi bir işlem yapmıyorken (indirme,gezinti) speedtest sitesi veya telekomun hız testi sitesinden öğrenebilirsin.

kaanilbey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hızın indirme yaptığın sitenin gönderim hızına göre değişir. En sağlıklı sonucu herhangi bir işlem yapmıyorken (indirme,gezinti) speedtest sitesi veya telekomun hız testi sitesinden öğrenebilirsin.

hocam peki internetimi nezaman açarlar bilginiz varmıdır

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
1 mbit = 1024 kbit
1 byte = 8 bit
1024/8 = 128 kbit

bundan yola çıkarak
1024*24/8 = 3072 kbyte sn.

o da eşittir 3072 kb / 1024 = 3 mb./ sn. olması gerekir ki.

Biraz hayal gibi duruyor :) Çünkü bunu görebilmen için santralde bir tek sen bağlı olman gerek gibi bir durum olması gerek. (tabi gönderen sitenin her koşulu yerine getirdiğini varsayarsak.)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hocam 24 mbps 24 mb olmasına rağmen türkiyede bunun sadece 1/10 unu anca kullanabilirsinki burda 2.4 mb yapar nerden biliyorsun diyeceksin bende hipernet kullanıyorum 24 mbps nin sadece 2.4 mb sini kullanıyorum ve bulunduğum bölgede çok internet kullanıcısı yok santralden açma işlemide en uzun 48 saat içinde gerçekleşir normalde aradığında açmaları gerekiyor hemen bu gibi işlemlerin max günü olarak 2 iş günü derler genelde

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Size bu konuda en sağlıklı bilgiyi TTNET verecektir. 444 0 375 bir arayın.

flood_77

Profesör
Reaksiyon puanı
4
valla ben de bugun 8 mbps ten 50 mbps a gectım aynı fıyata modemı de degıstırdım. hız bırkac gune tamamlarmıs kendını ılk olarak 20 mbps ı gordum bakalım kaca kadar cıkacak

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Türk telekom ise; o hızı unutun. 8 mbps kullananlardan olduğum için şu anımı paylaşmak istiyorum:

Birgün internet hızın 500 Kb/s'yi geçmiyordu. Eninde sonunda TTNet'i aramaya karar verdim. Aradım müşteri hizmetlerini; kadın bana diyor ki

- Biz zaten size net 8 mbps veremeyiz, dikkat ettiysenizen fazla 8 mbps verebiliriz.

Yani demek istediği şu; biz ne kadar hızınızı düşürürsek düşürelim razı olmak zorundasınız. 1 Kb/s bile olsa "Normal!" diyebiliyorlar. TTNet böyle bir firma. Kazıklamanın yolunu çok iyi bulmuş. Bir de bunun üzerine AKK ekleyin, tam kazık şirketi.

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
bende hipernet kullanıyorum, torrent indirirken 2,5 mb/s hızla indiriyor. speedtest sonucu 22.36 mbit gözüküyor..