TTnet Bana torpil mi yapıyor ?

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Bende de d smart net 2 aydan beri düşürmüyor, bu ay ne olacak bakalım :)
g1VVc.png

Detected

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hız düşecek mi sorunum yok.Çünkü 1 mbit.:laugh:

KemalALKIN

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Bu ay bende sorgulama yapmıcam en son 31 inde öğlen sorguladım. İnşallah düşmez

Evde 5tb den fazla depolama alanım var yetiriyoruz :D :D

ilk 8mbit aldığımda 6-8 ay falan hız düşümü yoktu ortalama 400-500gb veri indiriyordum. Baktım ne HDD kaldı ne flash bellek.
Dedim birinin buna son vermesi lazım.

Neyse ki TTNET imdadıma yetişti hızımı düşürmeye başladı bende o zamandan beri sık download yapmıyorum :D

Ancak inanın bana şuan sunduğu hizmet gayet yeterli "gibi"...

İnsanların yurt dışında yok internet bedava, yok kota yok, yok şu yok, yok bu bedava dediğine bakmayın külliyem yalan.

Yüzölçüm olarak küçük ülkelerde Bulgaristan-Romanya-Lüksemburg-Kore gibi yerlerde fiber optik döşeme maliyeti düşük o sebepten sağlam altyapı yapılıyor.

İstanbul sanırım lüksemburg un 2 katından bile büyük.
İstanbul un en büyük dezavantajı ise düz bir kent değil.
heryeri dağ taş toprak altyapıya uygun değil.

İşte yüz yıllardır boğaz-deniz-manzara-iklim yüzünden büyük şehir olmuş.

İnternet.
Evet internet olayı Türkiye de yeterlidir. Kimse elin japonuna bakıp yorum yapmasın.
O adam japon dünyayı icat etmiş
Ama Bizim de "bor"umuz var, gelecek bizim elimizde...
Olabilir ama internetin borusuda onların elinde :D :D

Avrupa ile kıyasladığımızda.
Biz bir Almanya - İngiltere - Fransa ile kıyaslanacak düzeyde değiliz ancak onlara yakınlaşıyoruz iyice.
256k DSL lerden 16mbit lere çıktık.
Sanırım Almanya da 32mbit DSL de var ancak basit telli bağlantı ile 32mbit ne kadar sunulur? Orası tartışılır.
Onun üzeri kablo net, uydu net, fiber optik net olayına giriyor.
Bunlarda da onlardan geri kalmıyoruz.
İngiltere de 100mbit fiber hatta 50gb kota vardır... kimse bilmez bunu ingilizlere sorun küfür ederler 100mbite 50gb kota mı konulur diye...
Bizim tek sıkıntımız fiber altyapıyı + telli alt yapıyı henüz onlar kadar yayamadık.
İstanbul gibi şehir merkezleri hadi neysede anadoluda 3-5-10km den belki daha uzaktan telli DSL hizmeti veriliyor.
8mbit sinyal 10km de elbette düşecek. Daha sık santral kurulması lazım ama buda hemen olacak şey değil.

Biz 90 yıllık ülkeyiz onların geçmişi kim bilir kaç seneye dayanıyor.
Biz 1920 de sıfırdan başladık, onlar otomobil üretimine başladı.
Kabul etmek lazım biz onlardan çok gerideydik, açığı baya baya kapattık ama hala gerideyiz.
Artık onları yakalarmıyız? Geçermiyiz zaman gösterecek inşallah.

Onlar bize vurdu. Şimdi tonla para var onlar bizden borç alır duruma geldi. Kraliyete o kadar saygı var ki bizde olsa hükümetin borcunu öde osmanlı derdik buda başka bir durum. Zaten ingiltere ip ve vpn ler türkiyeden girince girmiyor bir yere bir bit yeniği var :D. Kanada bile giriyor..

İstesek herşeyi hallederizde işine gelen biri gerek :D. Vergiler uçuyor ithal şeyler zaten pahalı. Yerli üretim şeyler ithal edilme oranından dolayı aşırı pahalı. Yediğiniz içtiğiniz şeyler hep 3. 4. sınıf veya gümrükten dönen mallar. Tabi istanbul gibi yerlerde pek bu tür kötü yerine 2. sınıf falan vardır. Ama gel diğer illere bak gör. Birde ben istanbuldayım izmirdeyim internet felaket bune metropol bura diye bangır bangır bağırmak yerine uu şu ilde daha kötü deseler durumu anlar insanlar. 2013 yılının içinde hatta sonunda fiber alt yapı tamamlanacakmış telekom olarka o zaman ttnet kullanan yapı/şirketlerde fiber verecekler. Ancak adil kullanım kotası çok felaket bir şey. Lüksemburg demişken orası dünyada en zengin ülkelerden ve avrupanın en zengin ülkesi. Düklük sistemi ile yönetiliyor yani bir şey için demokrasi şart değil...
Son olarak deme dedinde demem lazım 100 mbit internet fiber ukrayna 7.38 avro/euro farka bak.

Bende de d smart net 2 aydan beri düşürmüyor, bu ay ne olacak bakalım :)
g1VVc.png

Aman öyle deme bende öyle dedim geçen ay düştüm :D.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bu ay bende sorgulama yapmıcam en son 31 inde öğlen sorguladım. İnşallah düşmez

Onlar bize vurdu. Şimdi tonla para var onlar bizden borç alır duruma geldi. Kraliyete o kadar saygı var ki bizde olsa hükümetin borcunu öde osmanlı derdik buda başka bir durum. Zaten ingiltere ip ve vpn ler türkiyeden girince girmiyor bir yere bir bit yeniği var :D. Kanada bile giriyor..

İstesek herşeyi hallederizde işine gelen biri gerek :D. Vergiler uçuyor ithal şeyler zaten pahalı. Yerli üretim şeyler ithal edilme oranından dolayı aşırı pahalı. Yediğiniz içtiğiniz şeyler hep 3. 4. sınıf veya gümrükten dönen mallar. Tabi istanbul gibi yerlerde pek bu tür kötü yerine 2. sınıf falan vardır. Ama gel diğer illere bak gör. Birde ben istanbuldayım izmirdeyim internet felaket bune metropol bura diye bangır bangır bağırmak yerine uu şu ilde daha kötü deseler durumu anlar insanlar. 2013 yılının içinde hatta sonunda fiber alt yapı tamamlanacakmış telekom olarka o zaman ttnet kullanan yapı/şirketlerde fiber verecekler. Ancak adil kullanım kotası çok felaket bir şey. Lüksemburg demişken orası dünyada en zengin ülkelerden ve avrupanın en zengin ülkesi. Düklük sistemi ile yönetiliyor yani bir şey için demokrasi şart değil...
Son olarak deme dedinde demem lazım 100 mbit internet fiber ukrayna 7.38 avro/euro farka bak.

:D.

Yok Türkiye nin durumu o kadar içler acısı değil gerçekten. Avrupa da özellikle az gelişmiş ülkeler kan ağlıyor.
Bırak az gelişmişleri İtalya - İspanya bıçak kemiği kesmeye başlamış artık.
İtalya ya giden kişilere verilen öğüt şudur yanında 100 euro dan çok para olmasın direk adamı soyarlar. Olaya bakarmısı italya dersin milano roma colezyum dersin hop cüzdan gitti...

Ukrayna da fiber internet 7€ değildir bence ama Ukrayna bir çok az az gelişmiş avrupa ülkesinden farklıdır.
Rusya nın sömürgesidir bir nevi.
Rusya yani sovyetler birliği bir dönem dünyanın en büyük 2. gücüydü, adamlarda herşeyi icad edecek kapasite vardı.
Hali ile fiber altyapı masrafları çok çok daha az.
Ancak dediğim gibi 7€ fiber için çok düşük bir meblağ, o fiyata maliyet/hizmet hesaplandığında pek mümkün gibi durmuyor gerçekten.

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
:) sizi bilmem ama benim her ay min 100gb, 500gb download yaptığım aylar da çok oluyor. Şuana kadar hızım hiç kesilmedi. Hatta 8mb internetim olmasına rağmen hep 12mb hızında bağlanıyorum. Aramızda kalsın ;)

Ben de senin gibiydim uzun zamandırda böyleydi ancak geçen aydan beri AKK benide vurdu :D
senide bulması yakındır

mynet48

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar aramızda klasın bizim ADSL bağlantı hızmız 8 mbit fakat 16 mbit bağlantı sağlıyoruz

KemalALKIN

Asistan
Reaksiyon puanı
7
a.oix.net phorm şirketi ttnete seni bildirip fişletmesin dikkat et 16 mbit olan 8 mbit parası veren arkadaş :)...

TayfunYilmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ben daha 20 gb lık indirdim hizim 300 kb :) Demekki benden alıyor hızı sana veriyor :)

trpr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Modem kapanıp açılmazsa hız düşmüyor diye biliyorum