Transcend pdc3 usb3 genişleme kartı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ffgul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>Arkadaşlar sata 2 bir masaüstü pc ye sahibim ve araştırmalarım sonucu transcend'in pdc3 model, usb3 genişleme kartı olduğunu tespit ettim...
Fakat türkiye de bunu satan bir yere ulaşamadım..
>>Bilgisi olan arkadaşlar var mı acaba?

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
sku_92139_1.jpg

​http://www.dealextreme.com/p/2-port-usb-3-0-pci-e-host-card-92139

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8

>>Türkiye de benim aradığım kart budur...

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>Konuyu açmadan çok uzun bir araştırma yapmıştım.Fakat ben zaten amazonda olduğunu' da biliyordum..O nedenle yinede teşekkür ederim...
>>Tam olarak aradığım şey türkiye de bir sitede yada satılan bir elektronik market olup olmadığını bilen varsa yazabilir mi?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
İstanbul'daysan kadıköyde bulamayacağın donanım yoktur.

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>Asus'un kartını 2 haftadır inceliyorum hem çok ısınma yaptığı söyleniyor hemde benim anakartta PCx4 soket yuvası yok..
>>O nedenle transcend tam bana göre bir genişleme kartı...çünkü soket yuvası PCx1 olarak dizayn edilmiş...
>>Antalyadayım fakat 1 ay önce istanbuldaydım ordayken aklıma gelmedi...gelse gider bulurdum..

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Trancend Türkiye sitesinde ürün gözüküyor.
Fazladan x8 slotun varsa x1/x4/x8 tümü bu slota takılıyor olmalı. (Aynı şey x16 içinde geçerli olabilir. Yada bazı x16 slotlar sadece grafik kartlarına özel olabilir.) Tabi tasarruf bakımından bence de x1 daha mantıklı ancak arada 4 kat hız farkı var. Karta bağlı cihaz çoğaldıkça performans düşecektir. Hatta tek sürücüde dahi gerçek hızı göremeyebilirsin.
Hızlar
USB 3.0 5 Gbps
SATA III 6 Gbps
pcie_slots4002.gif

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>engerex arkadaşımıza teşekkür ederim..Bunları zaten biliyorum..(Tabloyu)
>>Gelelim duruma şuanda yeni bir anakart+ram+işlemci alacak durumda değilim..
>>Bunun dışında elimde ki anakart ecs nin üzerinde 2 adet PCx1, 1 tane PCx16 soketi var..
>>Yani PCx4 ve PCx8 soketim yok o nedenle mecburen Transcend'in bu kartı benim için çok uygun..Normal koşullarda asusun kartı çok ısındığını söylüyor kullanan arkadaşlar..(PCx4 soketi ile)
>>Ayrıca usb3 teorikte us2 nin 10 katı hızda fakat gerçekte 4 kat hız sağlıyor bu da benim için şuan yeterli...
>>Kartı bulabilirsem ve uygun bir fiyatta ise alacağım...(Asusun dışında ki Diğer marka kartlarında hepsi PCx1 kullanıyor...)

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>Bu kartı daha önce transcendin sitesinden bulmuştum...Telefonuda orda görmüştüm artık yarın arayıp soracağım başka çare kalmadı...Bütün cevap yazıp yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ediyorum...
>>Eminim bir çok arkadaş da sata2 li anakartlarda benim gibi bir durumdalar...

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Asusun u3s6 kartı çok performanslıdır,o yüzden ısınır,üzerine pasif blok koyulunca soğur.kısa pci exp kartlar daha büyük slotlara takılabilir.mesela sende harici ekran kartı yoksa oraya asus u3s6 takabilirsin.bir de sata3,usb3 kartı alcaklara tavsiyem.iyi markaların haricinde almayın yoksa tam verim alamazsınız.bir de pci exp 2.0 x1 saniyede max 500mb aktarır.dolayısıyle 2 tane ssd yi falan takarsanız tam verim alamazsınız.aynı durum usb3 kartlar için de geçerli.alırken mümkünse usb3 kontolcüsünü öğrenıp araştırın.mesela nec inkiler çok iyi.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Asusun u3s6 kartı çok performanslıdır,o yüzden ısınır,üzerine pasif blok koyulunca soğur.kısa pci exp kartlar daha büyük slotlara takılabilir.mesela sende harici ekran kartı yoksa oraya asus u3s6 takabilirsin.bir de sata3,usb3 kartı alcaklara tavsiyem.iyi markaların haricinde almayın yoksa tam verim alamazsınız.bir de pci exp 2.0 x1 saniyede max 500mb aktarır.dolayısıyle 2 tane ssd yi falan takarsanız tam verim alamazsınız.aynı durum usb3 kartlar için de geçerli.alırken mümkünse usb3 kontolcüsünü öğrenıp araştırın.mesela nec inkiler çok iyi.

>>PCx16 slotum 1 tane ve oda dolu.nvidia 9500gs ekran kartı takılı..
>>Asusun ki çok ısınması bence iyi değil..Genel de Elektronik te bilinen bir durum vardır, ısınan parçaların ömrü kısa olur...
>>O nedenle Transcend'in kartı tam bana göre, bu üründe çok kalite bana kalırsa...
>>Gerçi Transcend in sattığı her ürün kalitelide..