TP-Link Archer C5v , Online Oyun Problemi!

Bu konuyu okuyanlar

tnryrts

Öğrenci
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
21
Reaksiyon puanı
10
Puanları
3
Yaş
42
Herkese Merhabalar,

Biraz uzun ve alakasız bir başlık gibi gelebilir ama değil, lütfen sabredip okursanız çok memnun olurum
20 seneyi aşkındır internet kullanıcısıyım ve online MMORPG oyunları oynamaktayım.
Hikayesini çok sevdiğim Elder Scrolls Online adında bir oyun oynuyordum. 6 Ay kadar önce ara verdim. Ve tekrar oyuna döndüm. Oyunda giriş yapıp karektere bağlandıktan sonra, rastgele 1 saat için 5-6 defa Disconnect oluyorum. Daha önce yani 6 Ay önce hiçbir problem yoktu!

Oynanması mümkün olmamaya başlayınca, oyun teknik ekibe ulaştım ve bana tavsiyelerde bulundular. yapmam gerekli adımlar anlattılar herseyi denedim ama sorunum çözülmedi. Sonrasında bana internet stabilitesini kontrol etmemi istediler ve bazı oyun portlarını açmamı. İşte bu noktada takıldım. Elimdeki modemde bazı ayarların değişmediğini gördüm.

Sorularımdan 1.- Modem Bilgi kısmında internetimin
195.175.39.49 195.175.39.50
DNS (Türk Telekom) üzerinden çıkış yaptığını gördüm. NEDEN? neden ben bir dns üzerinden çıkış yapıyorum? bunun 0 olması gerekmezmi? TTnet ile görüşmemde modeme reset attığımda bu dns alanın sıfırlandığı söylendi ancak, defalarca fabrika ayarlarına dönsemde yapılamadı!! yani neden bu DNS kullanmak zorundayım!

Sorularımdan 2.- ayarlarda bağlantı modu, Sürekli ve altında da MAX eylemsizlik zamanı diye bir sekme var ve burada 15 dk. yazıyor, ve acıklama olarak 0 sürekli aktif kal anlamında kullanılır diyor, ancak bu rakam değiştirmeme izin vermiyor!!!! neden? bu 15 dak. bir internetimin kopması anlamına mı geliyor??

Sorularımdan 3.- İnternet hattımın stabil olup olmadığını teset edebileceğim bir yontem var mı? yani benim kopmama ne sebep oluyor,

Lütfen neden takdın bu oyuna demeyim, pandemide meşgul eden bu oyuna belli ücret veriyorum ve bu kopmaların üstesinden gelemedim!

Bu konuda teknık anlamda yardım edebilecek olan varsa cok mutlu olurum.

Saygılarımla.
 

canerece3

Öğrenci
Katılım
2 Şubat 2009
Mesajlar
22
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Ayni problemi bende yasiyorum. Xboxumda sirf bu yuzden nat turu baglanamiyor hatasi aliyorum ve forza 5 oyununa online giris yapamiyorum. Ayrica bazi online oyunlarda takilma kopma ve ping yukselmesi yaşıyorum.
 
Üst