Toshiba'dan 512 GB Katı Depolama

Frostban3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Teknoloji devi Toshiba, yeni 512 GB sığalı katı depolama birimlerini CES'te görücüye çıkaracak. Yeni depolama birimlerinin diğer ayrıntıları burada.

Toshiba'nın, önümüzdeki günlerde yapılacak CES fuarında görücüye çıkaracağı 512 MB SSD'ler hakkında bazı bilgiler, gün ışığına çıktı. 64, 128 ve 256 GB sürümleri de çıkacak olan katı depolama birimlerinin boyları 1,8 inç veya 2,5 inç olacak. Saniyede 240 MB ve 200 MB okuma ve yazma hızlarına sahip olacağı söylenen yeni SSD'lerin, bu hızlara ulaşabilmesinin sebebi olarak içerdiği MLC kontrolcüsü gösteriliyor. Seri üretimine 2009'un 2. çeyreğinde başlanacak olan SSD'ler hakkında henüz başka bilgi yok.

:: 512 GB SSD'nin fiyatı ne kadar olur? Tahminler buraya.

Bilgi için: Toshiba
Yazan: Ruşen Göbel
SDN - http://shiftdelete.net

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4
SSD ler HDD lere oranla çok daha hızlı geliştiler.tahminen 1tb lıklar dahi seri üretime hazırdır.
ssd lerin bu gelişimini çift haneli terabyte'ları tek diskte yakın zamanda göreceğiz gibime geliyor.

Tabi bu durum kapasitesi düşük olan ssd lerin çok hızlı bir şekilde fiyatlarının düşmesi anlamına geliyor.
İki sene içerisinde normal bir kullanıcının alabileceği fiyatları göreceğimize eminim.

En kısa zamanda bu sessiz ve hızlı olan aletlerin hepimiz tarafından kullanılabilmesi dileğiyle...

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
İyi hadi ben yeni bir bilgisayar aldığımda ssd ye param yetecek :D Şöyle bir 5TB yeter bana :)

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4
İyi hadi ben yeni bir bilgisayar aldığımda ssd ye param yetecek :D Şöyle bir 5TB yeter bana :)

5tb iki yıl sonra da dünya yükü para olur:)

uyanıklık yapıp bekleyecem diyorsan daha epey bir 5tb lik versiyonu beklemek zorunda kalırsın:)

sen iyisimi çok lazımsa atadan dededen kalma HDD lerle devam et yola:D

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
SSD'ler devrim olacak ah biraz çabuk ucuzlasa bari..

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
centigrade bu gidişle zaten ben dede olacam yeni bir pc almak için :) Sorun değil bekleriz :)

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
katı depolama nedir yaw
sanki sıvı depolama falan mı çıktı:D

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4
katı depolama nedir yaw
sanki sıvı depolama falan mı çıktı:D

Aslında kavramlar hakikaten karışık Türkçe için.Nasreddin hoca gibi herkese haklısın demek zorunda kalacaz yakında.

çünkü espiri bile olsa mantığın doğru:)

Çünkü biz sabit diske olduğu yerde duran dış yüzeyi için bu ismi takmıştık ama içinde tabiri caizse fırtınalar kopuyor:)

Yani esasen yerinde durmayan bir iç yapısı vardı yani mekanik disk veya metal disk desek daha mantıklıymış.

Şimdi solid state disc kavramı bizi bu şekilde pek çok espiriye maruz bırakacak gibi görünüyor:)

Lafın özü esas sabit disk adını SSD ler hakediyor ve biz Türkler olarak çok önceden bugünleri görüp ,yeni teknolojinin ismini dahi ,daha evvelden vermenin gurur ve mutluluğunu yaşayabiliriz:)

Biz icad edemesekte ismini verdik ya o da bir başarı:D