Toshiba servisi ve batarya sorunu

ByMuammeR

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Konu yanlış Yere Açılmış ise şimdiden özür dilerim...

Toshiba Bilgisayar Var garantisi dahaca bitmedi bir ay var ve bataryası 10 dk zor gidiyor hiç bi işlem yapılmazken... burda servise önce mail attım değiştiririz dediler garantinin bitmesine son 1 ay kala gibi gel dediler gittim adam bu sefer kusura bakma yardımcı olamıyorum garanti kapsamına girmiyor ana merkezden de kesin talimat var batarya değişimleri yapılmayacak diye dedi... böyle bir durum olabilir mi ya benim 5 senelik diğer diz üstü bilgisayar bile hala en az 30 dk sarj tutuyor ya... Servisi beni kandırdığı için sırf gıcıklık olsun diye mahkemeye veresim var düşünmekteyim sizce ne yapmalıyım...yada değiştirtme imkanım varmı bataryayı toshiba'ya da mail attım ne ses var ne bişi böyle nalet birşey de görmedim

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Piller hiç sarj tutmadığı zaman garanti kapsamına girer. Batarya ömrünü tamamen bitirmeye bak.

ByMuammeR

Asistan
Reaksiyon puanı
1
1 ayda da pilin ömrü tamamen bitme ihtimali cok zor :D

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Ben: Merhaba bilgisayarımın batarya süresi 10 15 dakika kadar ne yapabilirim?

Casper Teknik Servis: Getirin test edelim değiştiririz.

Gittim verdim Ankara Bölge Temsilciliği'ndeki teknik servise.Ellerinde batarya olmadığı için İstanbul'a gönderildi.
Aradan 10 gün geçti aradım gelin alın dediler.
Gittim bataryamı aldım.

Daha'da bu forumda kimse Casper'ın Teknik Servis'i iş yapmıyor demesin!

Arkadaşım bence sen git adamlarla bir yüzyüze konuş çünkü servisler batarya konusunda zamana önem veriyorlar 10 15 dakika süren bir şarj tutma süresi çok kötü ve bataryanın değiştirilmesi zorunlu.

ByMuammeR

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Gittim verdim Ankara Bölge Temsilciliği'ndeki teknik servise.Ellerinde batarya olmadığı için İstanbul'a gönderildi.
Gittim bataryamı aldım.

Arkadaşım bence sen git adamlarla bir yüzyüze konuş çünkü servisler batarya konusunda zamana önem veriyorlar 10 15 dakika süren bir şarj tutma süresi çok kötü ve bataryanın değiştirilmesi zorunlu.

yüz yüze gittim konuştum ... aldığım cevap merkezden gelen bilgi üzerine artık batarya değişimi yyapılmamayacak denilmiş

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Benim laptop da aynı marka ve 1 sene geçtikten sonra batarya kendinden geçmeye başladı, biz de bataryalar 6 ay garantili dedikleri için servise vermedik 2 hafta önce adaptör öldüğü için adaptör ve batarya aldık. Şimdiki batarya ve adaptörün markası toshiba değil.

Maqemuya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence ilgili kişileri arayıp görüşün batarya ciddi bir sorun ayrıca laptop kullanırken batarya dolduğunda çıkarılıp uyarı mesajı gelene kadar takılmaması gerekli, aksi taktirde bunlarda pilin ömrünü azaltabiliyor...

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Soru: Notebook adaptörü ve pilinin garanti kapsamı nasıldır?

Cevap:
Toshiba'nızla beraber gelen adaptör ve bataryanın garantis makinenizin garanti süresi kadardır. Adaptörde kablo kesilmeleri, ezilmeler ve diğer kullanıcı hataları ile bataryadaki süre azalmaları garanti kapsamına girmez. Pilin zamanla ömrünün doldurması ile pil dayanma süresi 5-10 dk a kadar inebilir. Pilin hiç şarj tutmadığı durumlar garanti kapsamındadır. Pil kullanımı ile ilgili faydalı bilgilerin bulunduğu makalemizi okumanızı öneririz.

Keskinciglik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bataryaların garanti süreleri en fazla 1 yıldır. Bu hiçbir serviste değişmez. Bazı yerlerde sadece Adaptörlerin 2 yıl garanti verildiğini duydum.

openline

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Gittim bataryamı aldım.

Dell ayağına geliyor :)

openline

Asistan
Reaksiyon puanı
0
DELL bu hizmeti ile kalbime taht kurmuştur. ne zaman biri notebook alacam ne öneriyorsun dese DELL diyorum başka birşey diyemiyorum 2. tercih acer :D

Benimde kimi görsem abi dell diyorum bios update yaparken hata yapıp ankartı yakmama rağmen ertesi gün ücretsiz yeni anakart taktılar lcd paneli değiştirdiler klavyeyi değiştirdiler pc yi baştan yarattılar :)

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
@serkanbb06 işte ön yargısız ve kullanmış olan bi arkadaş

casper şöyle yapıyor 1 kere için kullanıcı hatası veya bu pil gibi olaylarda değiştiriyorlar kvk da öyle yapıyor bi kere ekranı ücretsiz değiştirmişlerdi

benim pc ise disk bozuldu değiştirdiler bi daha bozuldu bu sefer kullanıcı hatası dediler laptopu düşürmeme kırmama rağmen artık ne olduysa bilmiyorum yukarda allah var ben yokken düşürmüş olabilirler fakat şunu sölim 1 kere için değiştirir casper

he bu arada dell servisi gerçekten fena birşey arkadaşta var cd-rw bozulmuştu 2 günde geldiler cd-rw ile değiştirip gittiler yok işte işleme alındı gönderildi kargoda veya 20 gün fln olayı yok bayıldım gerçekten

arkadaş için ise yüz yüze konuş genel merkez i varmı toshiba nın bilmiyorum öyle bir yer varsa bi şekilde git zaten toshibalarda pillerinde var birşeyler 6 ay sonra çöp oluyo pil değişik bi durum

--- Mesaj Güncellendi ---

o değil ben dalmışım direkt konuya konu baya eskiymiş pardon .d