Fantoma
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 27
Arkadaşlar ben bir donanım tavsiyesi daha doğrusu maliyeti almak istiyorum. Sizler bu konuda daha yetkili olduğunuza göre ihtiyarlayan pc'min yerine biraz güncellenmiş ama maliyeti fazla olmayan bir sistem kurmaya çalışıyorum. Nette fiyatlara baktım. Ama bir de sizlere sormayı yararlı buldum.
Fazla oyun meraklısı olmadığıma göre, beni ilgilendiren ana konu hafıza (ram) ile HDD.
Özellikle 500GB HDD ile 2GB Ram.
Bir de DVD yazıcı.
Klavye, fare, ekran, tv kartım zaten var.
Şimdi benim ölçekleyemediğim, daha doğrusu bilemediğim bu ikisini (ram ve hdd) ses kartı ile grafik kartı vb üzerinde olan bir anakarta ekleyip, bir de vasat ne gibi bir işlemci, vasat derken sanırım Intel Core2'den vasatı pek şayanı tavsiye olmaz, almaya kalksam kaça mal olur.
Hazır sistemlere baktığımda işlemcileri büyük ve genelde oyuna yönelik olan ve ayrıca mutlaka Win7 işletim sistemli satıldığını görüyorum.
Ben şimdilik WinXP Pro'mla idare ederim. CD'im var.
Beni biraz bilgilendirirseniz teşekkür ederim.
Bunlar tabii ortalama bir kasa'ya da eklenecek. 2. El bir kasa'da olabilir.
Aynı sistemi 2. El toplatmaya kalksam fiyat olur?
Bir de sadece Intel işlemci kullanmak istiyorum diyerek noktalayayım.
Tekrar teşekkürler.
Konuyu sanırım üstte yanlış açtım. Buraya taşıdım. Özür.
Fazla oyun meraklısı olmadığıma göre, beni ilgilendiren ana konu hafıza (ram) ile HDD.
Özellikle 500GB HDD ile 2GB Ram.
Bir de DVD yazıcı.
Klavye, fare, ekran, tv kartım zaten var.
Şimdi benim ölçekleyemediğim, daha doğrusu bilemediğim bu ikisini (ram ve hdd) ses kartı ile grafik kartı vb üzerinde olan bir anakarta ekleyip, bir de vasat ne gibi bir işlemci, vasat derken sanırım Intel Core2'den vasatı pek şayanı tavsiye olmaz, almaya kalksam kaça mal olur.
Hazır sistemlere baktığımda işlemcileri büyük ve genelde oyuna yönelik olan ve ayrıca mutlaka Win7 işletim sistemli satıldığını görüyorum.
Ben şimdilik WinXP Pro'mla idare ederim. CD'im var.
Beni biraz bilgilendirirseniz teşekkür ederim.
Bunlar tabii ortalama bir kasa'ya da eklenecek. 2. El bir kasa'da olabilir.
Aynı sistemi 2. El toplatmaya kalksam fiyat olur?
Bir de sadece Intel işlemci kullanmak istiyorum diyerek noktalayayım.
Tekrar teşekkürler.
Konuyu sanırım üstte yanlış açtım. Buraya taşıdım. Özür.