Toplama bilgisayar

Evrensel12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Toplama bilgisayar almak istiyorum ama bir şey sormak istiyorum bu PCIe ve Chipsetler tam olarak ne oluyor işlemciler yada ekran kartları bunlarla uyumlu falanmı olmalı?
birde bilgisayar toplarken tüm parçaları tek yerden toplamak mı daha iyi farklı farklı yerlerdenmi?

babapuro

Asistan
Reaksiyon puanı
137
yanitek yerden toplamak daha iyi

Evrensel12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
tamam o zaman welcome to vatan kazıkatan :D

Reaksiyon puanı
10,549
Bu bilgileri internette 5 dk araştırma ile bulabilirsin aslında.
Chipset: Anakart üzerinde işlemci,ram gibi bileşenler arasındaki veri aktarımını sağlar.
PCI e : Anakart üzerinde Ekran kartı yuvasıdır.

NOT: Anakart alırken;İşlemci için işlemci soket yapısına bakın örneğin LGA 1151 gibi. Ekran kartı için pcı e 'e bakmalısın (Tam verimde kullanabilmek için). Overclock yapmayı düşünüyorsanız kaldırabilecek bir anakart tercih edin. Bu tarz konularda google amcaya copy+paste yapınca %90 cevap bulunuyor overclock yapacaksan direk arat geç hiç ürünün üretici sayfasına girip teknik bilgileri öğreneceğim, okuyacağım bulacağım diye uğraşma.

Parçaları tek tek farklı sitelerden en uygununu bularak toplarsanız, tek bir siteye almaya göre kar edebilirsiniz.
Ama en zahmetsiz ve kolay kar edilen yöntem hazır sistem almaktır. Bazı sitelerde OEM HAZIR SİSTEM adı altındada geçebilmekte.
Burada firmalar ellerindeki stokları bitirmek için veya tanıtmak için sistemler hazırlıyor tek tek almaya göre çok daha karlı olacaktır.

Son düzenleme:

Evrensel12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Tamam çok teşekkürler.