Tiyatrolarda Mart Ayı Şöleni

Bu konuyu okuyanlar

Darknes$

Rektör
Emektar
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
17,955
Reaksiyon puanı
351
Puanları
83
Tiyatrolarda Mart Ayı Şöleni

Devlet Tiyatroları Mart ayında 12 bölgede 105 değişik oyunla 830 temsil verecek, 7 oyuna ise prömiyer yapacak.

7f5b2b01-43e0-40f9-ac89-fad051cccb33-444x333.jpg


Devlet Tiyatrolarının Mart 2011 programına göre, Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından Şinasi Sahnesi’nde prömiyer yapan "Haydi Karına Koş", 4-12 ve 29, 30,31 Mart tarihlerinde izlenebilecek.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Orhan Asena Sahnesi’nde Valantin Kataev’in yazdığı, Göksel Kortay’ın çevirdiği, M.Orkun Gülşen’in yönettiği "Bugün Git Yarın Gel" 10 Mart prömiyer yapıyor.

İstanbul Devlet Tiyatrosu Cevahir Salon 1’de Pat Hutchins’ın yazdığı, Hale Kuntay’ın çevirdiği, Elif Erdal’ın yönettiği çocuk oyun "Suçlu Avcısı Sam Smith" ve İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Melek Ökte Sahnesi’nde Andersen’den Aylin Çalap’ın uyarladığı, Ebru Kara’nın yönettiği çocuk oyun "Deniz Kızı" oyunları 13 Mart’ta prömiyer yapacak.

Antalya Devlet Tiyatrosu Haşim İşçan Kültür Merkezi DT Sahnesi Küçük Salon’da Tenessee Williams’ın yazdığı, Can Yücel’in çevirdiği, Barış Eren’in yönettiği "Sırça Kümes" 16 Mart Çarşamba günü sahneye konulacak.

Sivas Devlet Tiyatrosu AKM Sahnesi’nde Orhan Kemal’in yazdığı, Günay Ertekin’in uyarladığı, Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği "Murtaza" 17 Mart Perşembe günü, Erzurum Devlet Tiyatrosu’nda Emmanuel Robles’in yazdığı, Kaya Öztaş’ın çevirdiği, Yunus Emre Bozdoğan’ın yönettiği "Özgürlüğün Bedeli" 31 Mart Perşembe günü ilk kez sahneye konulacak.
 

Salt Okunur

Profesör
Katılım
1 Haziran 2009
Mesajlar
2,593
Reaksiyon puanı
42
Puanları
0
Şehir Tiyatroları'nı da es geçmeyin. Bu ay çok güzel oyunlar var. Tehlikeli İlişkiler, Binai ile Temir, İntiharın Genel Provası ve Marat-Sade'yi (En azından oyunculuklar için) tavsiye ederim.

Bir de önümüzdeki hafta sahnelenecek, Romeo ve Juliet oyunu var. Bir türlü gidemedim. Kötü eleştiriler aldı ama oyunculukları görmek için mutlaka gideceğim.

Bir aksilik olmazsa yarın Surname'ye gideceğim. Eğer yeterli motivasyonu bulursam, kısa bir eleştirisini yazarım : )
 

Salt Okunur

Profesör
Katılım
1 Haziran 2009
Mesajlar
2,593
Reaksiyon puanı
42
Puanları
0
''Kocasının ölümünün ardından açtığı sahafında, özel bir nedenle geceyi bekleyen Sühendan Hanım, kocasına ait hiç görmediği notlarla karşılaşır. Bu notlar, kocasının kendisi için düşündüğü ''sözde şenliğe'' dair fikirleri içermektedir. Yazılanları şaşkınlıkla okumaya başlayan Sühendan Hanım; kendisini bir düşün içinde, geçmiş ile bugünün İstanbul'u arasında gerçekleşen bir şenliğin tam ortasında bulur.'' metni ile tanıtılıyor Surname 2010 oyunu.

Yönetmenliğini Yiğit Sertdemir'in (ayrıca oyunun yazarı da kendisi) yaptığı Surname 2010, eğlenceli koreografileri, görkemli kuklaları ve seyirciyi boğmayan mizahıyla kesinlikle gidip görülmesi gerekiyor!

Oyunda kendinizi tam bir şenliğin içerisinde buluyorsunuz. Rengarenk kuklalar (3-4 metre olanları bile var) ve maskeler arasında, fikirler öyle güzel uygulamalarla sahneye konmuş ki, Yiğit Sertdemir ve ekibi, ayakta alkışlanmayı sonuna kadar hak ediyor.

Zira elindeki renkli materyali öyle güzel ve başarıyla sunmuş ki, oyunu izlerken hem şaşırıyor, hem de büyük keyif alıyorsunuz. İşin bir de metin kısmı var. Aralarda günümüz İstanbul'unu ''anlarla'' önümüze getiren yönetmen, bu konuda da çok iyi iş çıkarmış. Gerçekten hemen hemen tüm İstanbulluların aşina olduğu sesler, replikler ve durumlar, sanki cımbızla seçilerek önümüze konmuş. İstanbul, İstanbul'da yaşayana öyle güzel anlatılmış ki, gerçekten (Oyuncular arasında da yer alan Yiğit Sertdemir'in dediği gibi) lafı gediğine koymuş...

Uzun lafın kısası, mask tiyatrolarını sevmeyen ben, bayıldım bu oyuna! Eğer Surname 2010'u görmediyseniz, üzgünüm. Mart ayında başka yok ama önümüzdeki aylarda mutlaka olacaktır. Bu şenliği izlemenizi ısrarla tavsiye ederim!..
 

LaWa

Profesör
Katılım
22 Şubat 2009
Mesajlar
3,119
Reaksiyon puanı
47
Puanları
48
Tiyatro gibisi yok bence,ne olursa olsun oyunun biree bir havasını solumak bambaşkadır.Buranın programına bakayım neler varmış.
 

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Ankara'da Devlet Tiyatrolarında bu sezon bilet bulmak çok zor. Millet kapısında mı bekliyor ne, bugün biletler satışa çıktı, gidip baktım salonda tek yer kalmamış sadece balkon. Gişe görevlisi sabahtan gelip aldılar dedi ama inanamadım. Mecbur yine balkona kaldık ki balkon da hemen hemen bitmiş.:unsure:

Bu arada Musa Uzunlar da "Ölüleri Gömün" adlı oyunla Ankara'da.
 

Salt Okunur

Profesör
Katılım
1 Haziran 2009
Mesajlar
2,593
Reaksiyon puanı
42
Puanları
0
İstanbul'da Şehir Tiyatroları'nda da bazen bilet bulmak zor oluyor. Ben o yüzden, evden çıkmadan gişeyi mutlaka arıyorum. Örneğin geçen ay Romeo & Juliet'de yer bulamamıştım. Özel tiyatrolarda durum daha da fena. Haluk Bilginer'in Oyun Atölyesi'nde, geçen yıl 1 ay sonraya bilet bulmuştum. Aklıma gelmişken, sitesi doğru düzgün çalışmadığı için bu ay var mı bakamadım ama Oyun Atölyesi'nde "Şekspir Müzikali"ni mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. Haluk Bilginer ve ekibinin performansı harika!
 

nightmare777

Doçent
Katılım
29 Haziran 2008
Mesajlar
625
Reaksiyon puanı
5
Puanları
18
Tiyatrolarda bilet fiyatları ne kadar acaba? sinemayla çok yakından ilgilensemde ( haftada 3-4 kez gittğimi bilirimm :) ) tiyatroyu nedense bi alışkanlık haline getiremedim.
 

Son mesajlar

Üst