Ticaret işine girmek istiyorum :)

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Arkadaşlar içimde bir heves var . Bu aralar mesela aliexpressten ürün alıp satmak istiyorum . Mesela iPhonelar için cam jelatin alıp letgo da biraz daha pahalıdan satmak istiyorum . Şimdiden 4 tane sipariş verdim 2 siyah 2 beyaz .

Başka neler yapabilirim . İnternetten alışveriş tarzı olsun . Önerileriniz neler . Hangi ürünlerden alsam mesela ?? Ya da site önerisi falan filan her türlü öneriye açığım kısacası . Ya da fikrim saçma mı ? Oyunda da sürekli alıp sata sata para kasıyordum :) Biraz gerçek hayata geçirmek istiyorum .

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Notebook satabilirsin. Xiaomi özellikle. Bir sürü heveslisi meraklısı var hepside yabancı sitelere mahkum.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Notebook satabilirsin. Xiaomi özellikle. Bir sürü heveslisi meraklısı var hepside yabancı sitelere mahkum.
Para sıkıntı ya :) Ayrıca o kadar pahalı bir şey satmayı düşünmüyorum mümkünse 50 TL nin altında olursa sevinirim :) Yine de güzel fikir .

---- Mesajlar birleştirildi ----

Yok mu fikri olan ? Forum ölmüş ya :D

Son düzenleme:

Sourena

Doçent
Reaksiyon puanı
188
Aliexpress toplu ucuz bir ürün al toplu alırsan daha da ucuza düşer türkiyede 1 tl farkla sat.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Ticaret işi bu ekonomik koşullar içerisinde zor.
Ancak Türkiyede çok pahalı bir ürünü yurtdışında çok ucuz bir fiyata bulup getirmen lazım.
Bu kısım birçok ürün için mümkün, misal arabalar ve teknoloji ürünleri vs.
Lakin ülkemizin hem gümrükten hem birçok farklı alandan aldığı vergilerden ötürü sonuçta senin satacağın fiyat yine aynı hesaba denk geliyor.
Dolayısıyla bu işin kaymağını yiyebilmek için siyasi alanda uzantılarının veya bağlantılarının olması lazım.
Tek tabanca takılacak isen bence en mantıklısı üretim.
Yazılım üret ya da 3 boyutlu yazıcı al, masa, sandalye, heykel, vs üret ve sat.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Aliexpress toplu ucuz bir ürün al toplu alırsan daha da ucuza düşer türkiyede 1 tl farkla sat.
Aynen öyle düşünüyorum :) 4.5 TL ye cam jelatin alıp 10 a 15 e satarım .

Ticaret işi bu ekonomik koşullar içerisinde zor.
Ancak Türkiyede çok pahalı bir ürünü yurtdışında çok ucuz bir fiyata bulup getirmen lazım.
Bu kısım birçok ürün için mümkün, misal arabalar ve teknoloji ürünleri vs.
Lakin ülkemizin hem gümrükten hem birçok farklı alandan aldığı vergilerden ötürü sonuçta senin satacağın fiyat yine aynı hesaba denk geliyor.
Dolayısıyla bu işin kaymağını yiyebilmek için siyasi alanda uzantılarının veya bağlantılarının olması lazım.
Tek tabanca takılacak isen bence en mantıklısı üretim.
Yazılım üret ya da 3 boyutlu yazıcı al, masa, sandalye, heykel, vs üret ve sat.
Teknolojik ürün olmasada olur . Ben telefon aksesuarı satcam mesela :)

Son düzenleme:

Sourena

Doçent
Reaksiyon puanı
188
Aynen öyle düşünüyorum :) 4.5 TL ye cam jelatin alıp 10 a 15 e satarım .

Teknolojik ürün olmasada olur . Ben telefon aksesuarı satcam mesela :)
1 tl dedim. yoksa niye millet senen alsın gider ordan alır 50 kuruş fark ile de olabilir. ama çok alman lazım..

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
1 tl dedim. yoksa niye millet senen alsın gider ordan alır 50 kuruş fark ile de olabilir. ama çok alman lazım..
Alıcı çıkıyor , deneme yapmak için bir kaç tane attım :) Benim dediğim cam jelatinler telefonun önüyle birebir aynı , yani boşluk kalmıyor . O yüzden 10 15 dedim . Türkiyeye yeni yeni geliyorlar .