THY'den kırmızı ruj yasağı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

karavali

Asistan
Reaksiyon puanı
1
varsın ruj sürmesinler ne değişti hala hostes ve halada oyşş içim şeyoldu :blush::blushing:

fatihcamli

Doçent
Reaksiyon puanı
0
odunların hepsini yakacaksın yenisi çıkacak degişime devam...... usuldan.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Hosteslerin yaptığı görev belli zaten. Ruj sürse ne olur sürmese ne olur. Havada heyecan arıyorsanız başka yerlere gidin.

flood_77

Profesör
Reaksiyon puanı
4
koca devlet ne hale geldi, devlet kurumlarının da böyle işlerle uğraşması normal...

nobody946

Doçent
Reaksiyon puanı
2
ben herşeyin abartısına ve taraflısına karşıyım. makyajda, dekoltede, diğerleride tadında olsun.

ama buna özgürlük şuna yasak derseniz orda itiraz ederim.

özgürlükse herkese özgürlük, kuralsa herkese kural.

madem dille olmayacak c# la anlatalim:

if ( senin ozgurlugun > baskasinin hakki )
{
senin ozgurlugun --
}

kaptan_07

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Ya arkadaşlar adamlar zarar eden bir şirketi dünyanın en hızlı büyüyen hava yolu şirketi yapmış yolcu sayıları 10 kattan fazla artmış Türkiye'nin en prestijli şirketi olmuş. Bu cumhuriyet hala onun saçı bunun ruju diyor. Eğer ruju yasaklayarak bu başarıları elde ettilerse yasaklasınlar abi. bunlarla uğraşmayı bıraksalar da başarıyı görseler keşke.

Mydestny

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türbanı yasaklıyorlar diye çıngar çıkar;
Aynı sen Ruju yasakla
Yasak sana olunca harala gürele, Ama sen yasakçı olunca yapılması şarttı halk istiyor.
Başkasının özgürlüğüne saygı duymadıkça sen nah özgürlük ararsın kendine.
Gözünü sevdiğim vatanım neler barınıyor içinde :)

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Kime ne, kimse kimseye karışamaz ancak başkalarının haklarına karışılırsa doğru olmaz. Yani o ruju süren bir hostesten karşısındaki kişinin nasıl bir zihniyeti var ki engel getirebiliyor.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
rujlar abartı kırmızı olunca tahrik ve rahatsız olupta, başka renk olunca tahrik ve rahatsız olmayan zihiyettende ancak kendilerine özgürlük istemeleri beklenirdi.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

"Türk Hava Yolları’nın (THY) hosteslerin görünüşüyle ilgili düzenlemesinin, sadece kırmızı ruj ve sarı saç ile sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Henüz personele tebliğ edilmeyen yönetmeliğe göre, hosteslerde kaşların doğal görüntüsü bozulmayacak; peruk, postiş, abartılı bulunan takma kirpikler ile simli makyaj malzemesi yasak olacak."

Millet nasıl yapsakda uçak yapıp sağa sola satsak derdinde. bizimkilerin derdine bak kaşlar orjinal olmalıymış, postij yasakmış, ruj yasakmış.
içimden çok şey söylemek geliyor ama neyse susayım artık ben.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
değişime bir yerden başlamak lazım. Hostes diyince ne geliyor aklına? Uzun boylu, alımlı, hoş, güler yüzlü bayanlar. Sen bunları belirli bir kalıba oturtup insanların hosteslere bakış açısını değiştirirsen, sosyokültürel anlamda başka şeylerin önünü açmış olursun. Psikolojik savaş, beyin yıkama diyebilirsin buna. Everything is something happens.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bu kadar gerzekçe yönetilen bir şirket var mı dünyada merak ediyorum.
Müşteri ne isterse o olur, yok evet istemiyoruz yazan arkadaşları da kutluyorum.

Ne iş yapıyorsunuz bi yazsanıza, isteklerimi sıralayacağım burda.. Ulaşım hizmeti satın alıyorsunuz, insanları değil! Kendinize gelin.

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Şikayet edenlerin hayal ettikleri hostes tipleri:

hO6GPSw.jpg

eNsda0i.jpg

Tabii ben ortada bir şikayet bile olduğunu düşünmüyorum.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
THY'nin kırmızı ruj yasağını ti'ye aldılar

TÜRK Hava Yolları’nda (THY) kabin memurlarının kullanacakları ruj renklerine standart getirdi.Haberin ardından sosyal medya sallandı.

88794-thy-nin-kirmizi-ruj-yasagini-ti-ye-aldilar-190-130.jpg

Türk Hava Yolları (THY), yasaklar listesine kırmızı ruju da ekledi. “Yolculardan da gelen tepkiler” üzerine bu kararı aldığını belirten THY yönetimi, “Kabin Memuru Üniforma Yönetmeliği”nde bazı değişikliklere gitmeye karar verdi. Hosteslere gönderilen Kabin Memuru Üniforma Yönetmeliği’ndeki revizyon değişikliğinin kısa süre sonra duyuru şeklinde yayımlanarak uygulamaya geçeceği belirtildi.
İşte sosyal medya bakın tepkisi;

ALTINsaray
thy'yle uçarsam kırmızı ruj süreceğim.

Balciceki
Diyanete rekor para ayıran AKPuçaklarda çalışan hosteslerin kırmızıruj sürmesine engel koymuş; anlayamadım ilgiyi??

SpecialBrick
Başımızdakilerin hayal güçlerine hayranım! Kırmızı ruj ne hissettiriyorsa artık, yasaklanıyor..

zeynep_erdim
imaj meselesi dersin ok, ama yolcularin rahatsiz olmasi cok acayip. tahrik olup usenmemis sikayet etmisler yani?

zekikayahan
Peki ya Thy ucağına binen kırmızı rujlu yolcular,güvenlik kontrolünden geçerken 50 ml'den fazla sıvı alınmadığı gibi,o ruj da sildirilmeli.

ktv_bern
kırmızı rujum hiç olmamışdı. bugun kendime kırmız ruj aldım.

AsLIZENN
thy bay bay ..artık seninle kalamam pegasusa atlar giderim beddua etmem üzülme rujumu sürer giderim

Poisonlandia
Gürsel Tekin, THY'nin kırmızı ruj yasağını sert bir dille eleştirirken, yasağı 'sapıklık' olarak değerlendirdi.

sibelgokce
kırmızıruj...tehlikeli,siyah ruj daha tehlikeli .pembe ruj afilli,şeftali sevimli,parlatıcı naif ve güvenli.ruj yok deliller afaki

iskenderbaydar
Kırmızı ruja yasak getiren THY'nin bir sonraki icraatı "Bayan yanı" uygulaması olacak böyle giderse!!

doganDuru
Thy ucaklarının burnu beni tahrik ediyor... Kırmızı logosu ve can yeleklerinin üstümdeki etkisini hiç sormayın.

Melihbayramdede
Hostesin kırmızı rujundan rahatsız olan müşteri profili nasıl bir yaratık acaba?

tolunayTosun
THY şimdi de kırmızı ruju yasaklamış... Bence ruj görünce tahrik olan kafayı yasaklamalı

Kaynak

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
321412_10152755038000694_1620647614_n.png

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
madem kırmızı ruj istiyorsunuz, thy uçaklarına binmeyin. hosteslerinin %60'ı erkek olan onur air'e binin, veya yaşlı başlı insanlar olan pegasusa binin. yok ben ben sırf hosteslerle bakmak için yolculuk yapıyorum diyorsanız mini etekli, kırmızı rujlu hostesleri olan atlasjet'e binin.

PatavatsiZ

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Abi Konu dikkatimi çekti tam okuyacakken şak die o foto açılınca bütün dikkatim yerle bir oldu. Konuyu okuyamadım diyebilirim. o.O

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Nerde hoşunuza giden şeyler varsa o firmayı ya da orayı tercih edin. Yasaklanan yere girmezsiniz olur biter.
Yok kucak dansı yok mini, uçmaya gidiyor ama harbi uçmaya...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
THY’den kırmızı ‘ruj ve oje’ açıklaması

thy2.jpg

Türk Hava Yolları (THY) tarafından, mevcut üniformalarda yer almayan kırmızı ve pembe renkte oje ve rujun görselliği bozduğu açıklaması yapıldı. Uluslararası diğer havayolu şirketlerinde de benzer uygulamaların yaygın olduğunu belirten THY yetkilileri, "Bu uygulamalar yönetim tasarrufu değil, tersine uçuş emniyeti ve müşteri memnuniyeti kapsamında marka algısının güçlendirilmesi ve görsel bütünlüğün sağlanması için, ilgili birimlerin yaptıkları çalışmaların sonucunda alınan kararlardır." denildi.

Son dönemde kabin memurlarına yönelik 'kırmızı ruj' uygulamasıyla ilgili THY yetkililerinden açıklama geldi. THY'nin yerel kültüründen aldığı konukseverlik ve sıcaklığı, yenilikçi yaklaşımlarla birleştiren bir havayolu olduğunun belirtildiği açıklamada, son yıllarda uluslararası alanda elde edilen başarının ve müşteri memnuniyetinin arkasında bu yenilikçi anlayışın önemli payı olduğu da vurgulandı.

KIRMIZI VE PEMBE OJE DE GÖRSELİ BOZUYOR

Hizmet sektöründe çalışan personelin sade, bakımlı ve pastel tonlarda makyaj yapması tercih edildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Ortaklığımızın mevcut üniformasında yer almayan kırmızı, koyu pembe vb. renkte oje ve ruj da görsel bütünlüğü bozmaktadır. Kabin ekiplerinin yolcuya servis esnasında en çok göz önünde olan ellerinin ve yüzlerinin görünümü ayrı bir önem taşıdığı gibi doğal bir görüntünün iletişimde daha ılımlı ve ulaşılabilir bir etki yarattığı da tecrübe edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Uygulamanın yönetimin tasarrufunda olmadığı belirten THY yetkilileri, "Uçuş emniyeti ve müşteri memnuniyeti kapsamında marka algısının güçlendirilmesi ve görsel bütünlüğün sağlanması için ilgili birimlerin yaptıkları çalışmaların sonucunda alınan kararlardır. Kamuoyunun bildiği uluslararası diğer havayolu şirketlerinde de benzer uygulamalar yaygındır. Ayrıca kabin memurlarının uçuş emniyetiyle ilgili durumlar da düşünülerek taktığı aksesuar, saat vb takıları da kendi emniyetleri için kurallara bağlanmıştır. Kabin memurlarının saçlarının derli toplu ve bakımlı olması ise hem ikram sunumu esnasında hijyeni sağlamakta hem de yangın gibi acil bir durumda kullanması gereken duman başlığını saçların dışarıda kalmayacak şekilde takılıp, hızlı müdahale edebilmesi içindir." dedi.

Eleştirilerin yapıcı olması kaydıyla kabul edilebileceğinin belirtildiği açıklamada şöyle devam etti: "Ancak yapılan uygulamaya ilişkin bazı siyasilerin tamamen önyargılarla ve galiz ifadelerle yaptıkları değerlendirmeler kabul edilemez. Bazı siyasilerin Türk Hava Yolları faaliyetlerini bir muhalefet alanı olarak görüp şirketin iç işlerine karışmaları açık bir sorumsuzluk örneğidir. Bu konuda kanuni haklarımızı saklı tutuyoruz. Son günlerde gündeme gelen ve içerikten bağımsız olarak "yasak" kavramı ile yansıtılan durumların şirketimizin süreçlerinden habersiz olunmasından kaynaklandığını ümit etmek istiyoruz."

(CİHAN)-Zaman

CardinaLe

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Dakka 1 gol 2 THY'den. Hadi hayırlısı...

ahmtyks

Asistan
Reaksiyon puanı
2
hiç bir uçak firması çalışanlarına örtünmeyi izin verdi diye haber yapan yok kapanmayı yasaklayınca haber açılınca demokrasi bazen yaşadığı ülkenin müslüman olmasını anlayamıyor insan benim bilmediğim başka mezhep var sanırım bu Türkiye'de

şimdi hemen bu yorumu yadırgayanlar çıkacak onlarıda anlıyorum diziler tvler adamların beynini yıkadı onlar napsın