THY'den kırmızı ruj yasağı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

danceinthedark

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bizim insanımızın zihniyeti bu kadar. Kendine bu kadar hakim olabiliyor.

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Önce başörtüsü tüm kamu kuruluşlarında özgür olsun da varsın hosteslerde rujunu istediği gibi sürsün :)

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bence yerinde bir karar... THY doğru yolda . :)

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Nerde hoşunuza giden şeyler varsa o firmayı ya da orayı tercih edin. Yasaklanan yere girmezsiniz olur biter.
Yok kucak dansı yok mini, uçmaya gidiyor ama harbi uçmaya...

Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı bir kamu iktisadi kuruluşudur. Tüm yaptığı işler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını ilgilendirir. Burada kimse Pegasus'un neden zırt yaptığını, AtlasJet'in neden pırt yaptığı "bu kadar" konuşmuyor, çünkü onları devlet yönetmiyor. Onlar özel işletme, isteyen istediğini yapabilir.
Nasıl ki THY herhangi bir yerden ödül aldığından "vay Türkiye'nin adı şöyle böyle oldu" gibi övünç mesajları yazılıyorsa (ki Pegasus Türk Sivil Havacılık tarihinin en büyük alımını yaptığında alkışlayan yoktu-THY çocuk gibi onu geçeceğim diye sipariş verene kadar) böyle aptal saptal şeyler yaptığında da diğer firmalardan fazla eleştirilecektir.

En azından THY'yi de birilerine peşkeş çekene kadar bu "tüccar" arkadaşlar.

Aerop

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ruj sevmem, komik de bulurum ama bir kadının ruj sürme özgürlüğü için canımı bile veririm...
[MENTION=22441]Zeki[/MENTION] Kayahan COŞKUN

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Bir kurumun içindeki kıyafet yönetmeliği milleti neden bu kadar geriyor ki anlamış değilim o kadar boş gündem yaratıyorlar ki ülkede bütün derdimiz bitti sıra geldi hosteslerin ruj una eteğine bize ne .

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
99
Yok rujdu yok makyajdı boşvermek lazım bunlar.Ben de doğru dürüst kıyafetlerden yanayım ancak THY deki sorun bunlar değil THY den atılan çalışanlardır. Biz ruj muj derken onlar hala işsiz.(Son durumları bilmiyorum)

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Arkadaş hostesler güzel işte... Neyini çekemiyonda gidip şikayet ediyon.

Pembe rujda olsa olur yani :)
Güzel fikir tutulur bu fikir pempe ruj yasağıda yakındır :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Arkadaş hostesler güzel işte... Neyini çekemiyonda gidip şikayet ediyon.

Pembe rujda olsa olur yani :)
Güzel fikir tutulur bu fikir pempe ruj yasağıda yakındır :)

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Ruj yasağı, duj yasağına dönüşmez umarım.

aagkn

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Son yıllarda Çok üstün bir ivmeyle büyüyen, ve her anlamda Türkiye için bir referans haline gelen bir firmanın, kendi içerisinde uyguladığı kararlar ne kadar çok insanı rahatsız etmiş böyle, Firma kendisi için en doğru kararları verdiğini düşünüyor ve bunu uyguluyor, ne yani ne yapacağını kırmızı ruj severlere mi danışsaydı.

nobody946

Doçent
Reaksiyon puanı
2
özgürlüğün anlamını en iy biz biliriz yasakçı zihniyet değil. meraklanma sen.

madem biliyorsun nedir bu yaygara usta? uçaktakiler rahatsız oluyorsa sürmeyeceksin bir kişi bile rahatsız oluyorsa olmayacak. çok doğru bi uygulama tebrik ediyorum thy'yi.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
madem biliyorsun nedir bu yaygara usta? uçaktakiler rahatsız oluyorsa sürmeyeceksin bir kişi bile rahatsız oluyorsa olmayacak. çok doğru bi uygulama tebrik ediyorum thy'yi.
bende uçağa bindiğimde hosteslerin kaşlarının altında gözleri ve ondan rahatsız oluyorum. o zaman gözlerinide oysunlar hostesler. ben çok rahatsız oluyorum bu durumdan. ayrıca kaptanların kapıyı kapalı tutmalarından hoşlanmıyor ve istemiyorum, rahatsız oluyorum. içerde ne yapıyorlar bilmek istiyorum. bu kurallarıda değiştirsinler. ayrıca senin gibi birinin bu forumda olmasınıdanda rahatsız oluyorum. senide atsınlar bu forumdan.

1 kişinin yada bir kaç kişinin istemesi ile oluyorsa bu isteklerim hemen yerine gelsin. tiz olaraktan.

özgürlük nedir biliyormusun. kısaca özet geçeyim.

o hostes bu ruju sürer. bunu adı özgürlüktür. sen o ruja yada hostese bakmazsın görmezden gelirsin bunun adı özgürlüktür. senin yakının türban takar bunun adı özgürlüktür. ben rahatsız oluyorum türbandan bu uçakta türbanlı kimse görmek istemiyorum bu kadın çıkarsın diyemem türbanını. ancak kafamı çeviririm görmezden gelirim işte bunun adı özgürlüktür.

nobody946

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bende uçağa bindiğimde hosteslerin kaşlarının altında gözleri ve ondan rahatsız oluyorum. o zaman gözlerinide oysunlar hostesler. ben çok rahatsız oluyorum bu durumdan. ayrıca kaptanların kapıyı kapalı tutmalarından hoşlanmıyor ve istemiyorum, rahatsız oluyorum. içerde ne yapıyorlar bilmek istiyorum. bu kurallarıda değiştirsinler. ayrıca senin gibi birinin bu forumda olmasınıdanda rahatsız oluyorum. senide atsınlar bu forumdan.

1 kişinin yada bir kaç kişinin istemesi ile oluyorsa bu isteklerim hemen yerine gelsin. tiz olaraktan.

özgürlük nedir biliyormusun. kısaca özet geçeyim.

o hostes bu ruju sürer. bunu adı özgürlüktür. sen o ruja yada hostese bakmazsın görmezden gelirsin bunun adı özgürlüktür. senin yakının türban takar bunun adı özgürlüktür. ben rahatsız oluyorum türbandan bu uçakta türbanlı kimse görmek istemiyorum bu kadın çıkarsın diyemem türbanını. ancak kafamı çeviririm görmezden gelirim işte bunun adı özgürlüktür.

peki, hepsini değerlendirelim;

hosteslerin kaşının altında göz taşıması bir özgürlük değil zorunluluktur ve sen buna karışamazsın.
kaptanların kapıyı kapalı tutması kaptanın özgürlüğüdür, nitekim o bölge kaptana ayrılan bölge. sen yine buna karışamazsın.
benim bu forumda olmama da benim özgürlüğüm. sen yine buna karışamazsın.

bir yada birkaç kişinin istemesiyle değil, hakkına tecavüz edilmesiyle oluyor...

ben sana özgürlük başkasının hakkına tecavüz etmeden istediğini yapmaktır diyorum. eğer o hostes o uçakta o yolculara hizmet için bulunuyorsa yolcuları rahatsız etmeme zorunluluğu var. bu yolcuların hakkıdır. dolayısıyla o hostes o ruju sürerek o yolcunun bu hakkını çiğnemiş oluyor. senin bakmaman ise "tercih"tir.

ayrıca yapılması gereken ve yapılmaması gereken şeylerin ayrımını yapamıyorsun. türban takmak dini bir zorunluluktur. ruj sürmekle ilgili bir dini kural yada yasalarımızda geçen bir madde var mı?
işte burda farkedersen "türban" zorunluluk, "ruj" tercihtir. ve tercihler özgürlük kapsamına girerken "zorunluluklar" bu kapsamda değerlendirilemez.

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Ülke olarak tüm sorunlarımızı çözdük her şey tamamlandı tek eksiğimiz vatandaşın rujuydu.Oda hallolmuş.Şükürler olsun.

yunasyus

Profesör
Reaksiyon puanı
6
THY sonuçta bir firma neyi yasaklayacağına neye izin vereceğine kendi karışır eğer zorunluluk gerektiren bir durum yoksa..

Bu yüzden medyanın abarttığı bir haber sadece bu..

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
nedir bu özgürlük merakınız yahu? o zaman öğretmenler kot pantolon, tişörtle derslere gidebilsin. memur istediği gibi saç sakal uzatabilsin. işçiler yazın 55 derecede uzun kol tulum giymek zorunda kalmasın. özgürlükten gem vuruyorsanız hosteslerin rujundan önce bunlarla ilgilenmelisiniz.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
peki, hepsini değerlendirelim;

hosteslerin kaşının altında göz taşıması bir özgürlük değil zorunluluktur ve sen buna karışamazsın.
kaptanların kapıyı kapalı tutması kaptanın özgürlüğüdür, nitekim o bölge kaptana ayrılan bölge. sen yine buna karışamazsın.
benim bu forumda olmama da benim özgürlüğüm. sen yine buna karışamazsın.

bir yada birkaç kişinin istemesiyle değil, hakkına tecavüz edilmesiyle oluyor...

ben sana özgürlük başkasının hakkına tecavüz etmeden istediğini yapmaktır diyorum. eğer o hostes o uçakta o yolculara hizmet için bulunuyorsa yolcuları rahatsız etmeme zorunluluğu var. bu yolcuların hakkıdır. dolayısıyla o hostes o ruju sürerek o yolcunun bu hakkını çiğnemiş oluyor. senin bakmaman ise "tercih"tir.

ayrıca yapılması gereken ve yapılmaması gereken şeylerin ayrımını yapamıyorsun. türban takmak dini bir zorunluluktur. ruj sürmekle ilgili bir dini kural yada yasalarımızda geçen bir madde var mı?
işte burda farkedersen "türban" zorunluluk, "ruj" tercihtir. ve tercihler özgürlük kapsamına girerken "zorunluluklar" bu kapsamda değerlendirilemez.

ruj hostesin özgürlüğüdür isterse sürer isterse sürmez. bu ne senin ilgilendirir nede beni.
türban inançla alakalıdır inanan takar, inanamayan takmaz, bu ne senin ilgilendirir nede beni.
zorulunluk dediğin şeyler hepsi kural konarak zorunluluk yapılmıştır kapının kapalı olması zorunululuk değil güvenlik kuralıdır ve değiştirilebilir.

kısaca özgürlükse herkese özgürlük, kuralsa herkese kural, talepse herkesin talepleri var.
kişiye göre yada talebe göre değişince adı özgürlük oluyor o işin. dayatma oluyor.

Jomolocco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
ruj hostesin özgürlüğüdür isterse sürer isterse sürmez. bu ne senin ilgilendirir nede beni.
türban inançla alakalıdır inanan takar, inanamayan takmaz, bu ne senin ilgilendirir nede beni.
zorulunluk dediğin şeyler hepsi kural konarak zorunluluk yapılmıştır kapının kapalı olması zorunululuk değil güvenlik kuralıdır ve değiştirilebilir.

kısaca özgürlükse herkese özgürlük, kuralsa herkese kural, talepse herkesin talepleri var.
kişiye göre yada talebe göre değişince adı özgürlük oluyor o işin. dayatma oluyor.

katiliyorum.

nobody946

Doçent
Reaksiyon puanı
2

zaten ban yemiş ancak cevaplamak istiyorum zira büyük bir yanlış anlaşılma var.

ruj bir özgürlüktür doğru, ancak "senin çalıştığın mekanda müşteriler rahatsız ise" sen o özgürlüğünü kullanamazsın. topluma açık bir mekanda istediğini sürsün isterse ayakkabı boyası sürsün karışamazsın, ama uçakta karışabilirsin, çünkü orası artık onu özgürlük mahalli değildir.

türban inançla alakalıdır demişsin. mantık hatasını okuyan gördü zaten. inanan kadının türban takması zorunludur.

"kapının kapalı olması zorunululuk değil güvenlik kuralıdır ve değiştirilebilir." doğrudur, dinin her hükmünün çok hoş bir sebebi vardır, ancak bu kural ne sonradan konulmuştur ne de değiştirilebilir çünkü dinin hükümleri peygamberimiz (s.a.v.) vefatından beri değiştirilemedi değiştirilemez. ve kadının örtünmesi din emrettiği içindir, güvenlik için değil.

"kısaca özgürlükse herkese özgürlük, kuralsa herkese kural, talepse herkesin talepleri var.
kişiye göre yada talebe göre değişince adı özgürlük oluyor o işin. dayatma oluyor."

sen eğer bir mekanda kurallara tabi olmayı ve birileri iiçin çalışmayı kabul ettiyse "dayatma" lara katlanacaksın. toplumsal bir mekanda kimse kimseye ne yaptığını soramaz. ancak ouçakta görevliysen ve yolcu rahatsızsa o dediğin "özgürlük" olmuyor usta.

Enisor

Doçent
Reaksiyon puanı
0
siz bunu thy'nin aldığı karar mı zannediyorsun?thy de devlet gibi 2013 tarihini belirlemiştir.Şu anda 210 olan filoyu 400 uçağı çekmeyi hedefliyor hükümet desteksiz bu kadar büyüyebilir mi yoksa?ayrıca böyle saçma sapan şeylerle uğraşacaklarına niteliğe niceliğe baksınlar sınavla 500 hostes alacaklar 300 tanesi önceden belli ee??

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
zaten ban yemiş ancak cevaplamak istiyorum zira büyük bir yanlış anlaşılma var.

ruj bir özgürlüktür doğru, ancak "senin çalıştığın mekanda müşteriler rahatsız ise" sen o özgürlüğünü kullanamazsın. topluma açık bir mekanda istediğini sürsün isterse ayakkabı boyası sürsün karışamazsın, ama uçakta karışabilirsin, çünkü orası artık onu özgürlük mahalli değildir.

türban inançla alakalıdır demişsin. mantık hatasını okuyan gördü zaten. inanan kadının türban takması zorunludur.

"kapının kapalı olması zorunululuk değil güvenlik kuralıdır ve değiştirilebilir." doğrudur, dinin her hükmünün çok hoş bir sebebi vardır, ancak bu kural ne sonradan konulmuştur ne de değiştirilebilir çünkü dinin hükümleri peygamberimiz (s.a.v.) vefatından beri değiştirilemedi değiştirilemez. ve kadının örtünmesi din emrettiği içindir, güvenlik için değil.

"kısaca özgürlükse herkese özgürlük, kuralsa herkese kural, talepse herkesin talepleri var.
kişiye göre yada talebe göre değişince adı özgürlük oluyor o işin. dayatma oluyor."

sen eğer bir mekanda kurallara tabi olmayı ve birileri iiçin çalışmayı kabul ettiyse "dayatma" lara katlanacaksın. toplumsal bir mekanda kimse kimseye ne yaptığını soramaz. ancak ouçakta görevliysen ve yolcu rahatsızsa o dediğin "özgürlük" olmuyor usta.

Bana şu şikayet eden yolcuları bir göstersene. Şimdi bende bu (güya) şikayet eden yolcudan şikayetçiyim. Saçma bir şeyi savunacağım diye iyice saçmalıyorsunuz. Yahu "RUJ" bu kardeşim. Kırmızısını sürmezse sarısını, yeşilini, mavisini sürecek. Sırf kırmızı sürdü diye mi bu bayanlar "seksi" oluyor ve birileri bundan rahatsız oluyor (artık nasıl bir kimyaları varsa). Saçını kapatmadıktan sonra sarı, kızıl olsa ne olur, olmazsa ne olur? Mantık yok ama üzerine fikir üreten çok.

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Kırmızı Ruj Yasak Değil

THY'de çok tartışılan 'hosteslere kırmızı ruj' yasağı haberlerine THY Genel Müdürü Temel Kotil'den çarpıcı bir açıklama geldi. Kotil, alt seviyedeki yöneticilerin kendilerine sormadan böyle bir karar aldığını, ancak bunun uygulanmayacağını söyledi

THY'de çok tartışılan 'hosteslere kırmızı ruj' yasağı haberlerine THY Genel Müdürü Temel Kotil'den çarpıcı bir açıklama geldi. Kotil, alt seviyedeki yöneticilerin kendilerine sormadan böyle bir karar aldığını, ancak bunun uygulanmayacağını söyledi.

Londra'da gazetecilere açıklama yapan Kotil, "Bizim ruj rengiyle ilgili bir problemimiz yok. Ancak nasıl olmuşsa alt seviyedeki yöneticiler bize sormadan böyle bir karar almış" dedi. Kotil kimin hangi rengi isterse kullanabileceğini söyledi.

Yasağın var olup olmadığıyla ilgili soruları da yanıtlayan Kotil, 'Yasak olmadığını' ve hosteslerin herhangi renkte ruj ve ojeyi kullanabileceğini söyledi.

Kotil, "Bildiğiniz üzere Türkiye'de bazıları bu tür konularda biraz hassas. Biz büyük bir havayolu şirketiyiz ve ne yaptığımızı biliyoruz" dedi.

Kaynak

nobody946

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bana şu şikayet eden yolcuları bir göstersene. Şimdi bende bu (güya) şikayet eden yolcudan şikayetçiyim. Saçma bir şeyi savunacağım diye iyice saçmalıyorsunuz. Yahu "RUJ" bu kardeşim. Kırmızısını sürmezse sarısını, yeşilini, mavisini sürecek. Sırf kırmızı sürdü diye mi bu bayanlar "seksi" oluyor ve birileri bundan rahatsız oluyor (artık nasıl bir kimyaları varsa). Saçını kapatmadıktan sonra sarı, kızıl olsa ne olur, olmazsa ne olur? Mantık yok ama üzerine fikir üreten çok.

Sana o yolcuları gösteremem çünkü bend bilmiyorum, ve sende bilmediğimi çok iyi biliyorsun...
O "RUJ"dan şikayet o adamın veya kadının kendi tercihi, rahatsız olmasına karışamazsın. Şikayetçi olunmuş ki kaldırılmış.
Gayet mantıklı bir konu üzerinde medeni medeni tartışıyoruz...

Ayrıca neden hep erkekler üzerinden düşündüğünüzü anlayamıyorum. Bir bayan şikayetçi olmuş olamaz mı?

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Sana o yolcuları gösteremem çünkü bend bilmiyorum, ve sende bilmediğimi çok iyi biliyorsun...
O "RUJ"dan şikayet o adamın veya kadının kendi tercihi, rahatsız olmasına karışamazsın. Şikayetçi olunmuş ki kaldırılmış.
Gayet mantıklı bir konu üzerinde medeni medeni tartışıyoruz...

Ayrıca neden hep erkekler üzerinden düşündüğünüzü anlayamıyorum. Bir bayan şikayetçi olmuş olamaz mı?

Neyse, ulaştırma bakanı da bunun mantıksız olduğunu söyledikten sonra thy geri adım atıp yasaklamayacaklarını söylemiş ve bir örümcek kafalı zihniyet ürünü olan bu tartışma da bu tip çağ dışı konulara karşı tepkisini gösterme cesareti ve haysiyetine sahip vatandaşlar sayesinde böylece bitmiş oldu.