THY'den kırmızı ruj yasağı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
THY’den yeni düzenleme... Kızıl kırmızı ve platin sarısı saçtan sonra kırmızı ruja da ‘tedbir’ geliyor. Gerekçe: Yolcu şikâyeti

thy-den-kirmizi-ruj-yasagi-3234007.Jpeg

Türk Hava Yolları (THY), yasaklar listesine kırmızı ruju da ekledi. THY yönetimi, kabin memurlarının (hostes) “kızıl kırmızı ve platin sarısı saç kullanılması” yasağının ardından şimdi de “kırmızı ruj” kullanımına karşı tedbir almaya hazırlanıyor.

“Yolculardan da gelen tepkiler” üzerine bu kararı aldığını belirten THY yönetimi, “Kabin Memuru Üniforma Yönetmeliği”nde bazı değişikliklere gitmeye karar verdi. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; kabin ekiplerinin, kılık-kıyafet ve makyaj kriterlerinin dışına çıkması üzerine hazırlanan yönetmelikte, geçen yıl 12 Temmuz’da da değişikliğe gidilmiş, frapan ve simli makyaj, pastel renklerde makyaj malzemesi kullanımı, kızıl kırmızı ve platin sarısı renkli saçlar yasaklanmıştı.

Son hazırlanan yönetmelikte ise kabin memurlarının kırmızı ruj kullanmasına yasak geliyor. Yönetmelikte, kırmızı ruj yerine abartı olmayan, daha pastel renklerde rujlar kullanılması istenirken saçların da üstten topuz değil arkadan toplanıp topuz yapılacağı ifade edildi. Hosteslere gönderilen Kabin Memuru Üniforma Yönetmeliği’ndeki revizyon değişikliğinin kısa süre sonra duyuru şeklinde yayımlanarak uygulamaya geçeceği belirtildi.

Milliyet

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
THY de bizde bir çok şeye itiraz diyoruz ama değişen bir şey yok?

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
yerinde bir karar. havası 1500 olan hostes değil güleryüzlü hizmet edecek hostes lazım. bazılarından bir şey istemeye korkuyor insan..

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
hostes diyince aklıma hep kaçırılan bir uçakta geçen fıkra geliyor :D

CardinaLe

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Yok artık lebron demek istiyorum. Bu kadar mı nefsimize hakim olamayan bir milletiz ki?

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Bazıları bu kırmızı ruju o kadar abartıyor ki oyuncak bebek gibi duruyor. Yerinde bir karar olmuş. Görüntü kirliliğiydi.

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Yok artık lebron demek istiyorum. Bu kadar mı nefsimize hakim olamayan bir milletiz ki?

Bu konunun nefis ile alakası olduğunu düşünmüyorum.
Gelen yolcu diğer arkadaşların da dediği gibi bu kadar makyajlı görünmelerini istemiyor olabilir. Belki rahatsız olmuşlardır.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
bende kapalı görünsünler istemiyorum rahatsız oluyorum. bol pembe yanak istiyom, bol bol sürme istiyom, ultra mini etek istiyom, nasıl yapacaz şimdi?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

işinize gelince özgürlük, işinize gelmeyince niye abartıya kaçıyolarki düzgün makyaj yapsınlar :)

CardinaLe

Doçent
Reaksiyon puanı
18
bende kapalı görünsünler istemiyorum rahatsız oluyorum. bol pembe yanak istiyom, bol bol sürme istiyom, ultra mini etek istiyom, nasıl yapacaz şimdi?

işinize gelince özgürlük, işinize gelmeyince niye abartıya kaçıyolarki düzgün makyaj yapsınlar :)

Tam da demek istediğim buydu işte :)

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Havalimanında calışan biri olarak söylüyorum eskiden hostes görürken dertik mankenler'e taş cıkarırlar dertik şimdi ise kimse yüzlerine bakmıyor ne kadar cirikin varsa hostes olmuş sürseler ne olur sürmeseler ne olur :)

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Senin istediğin buysa yanlış tarafa gidiyorsun :)
Uçakta aramana yok böylesini :)

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Bu konunun nefis ile alakası olduğunu düşünmüyorum.
Gelen yolcu diğer arkadaşların da dediği gibi bu kadar makyajlı görünmelerini istemiyor olabilir. Belki rahatsız olmuşlardır.

Yada kendilerinden güzel oldukları icin genelikle şikayet bayanlardan gelir kocaları bakıyor diye :)

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Senin istediğin buysa yanlış tarafa gidiyorsun :)
Uçakta aramana yok böylesini :)

ben herşeyin abartısına ve taraflısına karşıyım. makyajda, dekoltede, diğerleride tadında olsun.

ama buna özgürlük şuna yasak derseniz orda itiraz ederim.

özgürlükse herkese özgürlük, kuralsa herkese kural.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
devletimiz o kadar büyük bir devlet ki bütün sorunları halletti sıra milletin ne yediğine, ne içtiğine, ne giydiğine karar vermeye geldi.. hostesin dudağına süreceği rujun rengi yada saçının renginden sana ne. sen bunlarla uğraşacağına şirkette düzeltilmesi gereken yüzlerce problem var önce onları düzelt

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Yuhh artık bunları kafasında kuran tasarlayan zihniyete ne demeli..

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Hangi yolcu şikayet etmiş acaba kırmızı ruju çok merak ettim o şahsı :)

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
devletimiz o kadar büyük bir devlet ki bütün sorunları halletti sıra milletin ne yediğine, ne içtiğine, ne giydiğine karar vermeye geldi.. hostesin dudağına süreceği rujun rengi yada saçının renginden sana ne. sen bunlarla uğraşacağına şirkette düzeltilmesi gereken yüzlerce problem var önce onları düzelt

Şirketler, devletler sadece aynı sürede sadece 1 işe mi odaklanıyor sanıyorsun?

m!ndf!elds

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bunu kafasında tasarlayan zihniyetin mantıklı bir açıklaması olamaz. Özgürlüklerin kısıtlandığı bir karara saygı da duyamam. Tamamen saçmalık.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Arkadaş hostesler güzel işte... Neyini çekemiyonda gidip şikayet ediyon.

Pembe rujda olsa olur yani :)

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Şirketler, devletler sadece aynı sürede sadece 1 işe mi odaklanıyor sanıyorsun?
mesele şudur ki insanların kılığı kıyafeti sürdüğü rujun rengi devletin işi değildir. ha başörtüsünü yasaklamışsın ha rujun rengini ne farkı var. ikisi de yasakçı zihniyet ve bu zihniyet bu ülkeyi çağdışı kabile toplumu yapmaktan öteye götürmeyecektir.

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ben herşeyin abartısına ve taraflısına karşıyım. makyajda, dekoltede, diğerleride tadında olsun.

ama buna özgürlük şuna yasak derseniz orda itiraz ederim.

özgürlükse herkese özgürlük, kuralsa herkese kural.

Takıldığımı biliyorsun. :)
Bu aralar bu yasaklamalar çok arttı THY içerisinde. Neye göre arttırıyolar bilinmez.

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Şaka gibi yasak olmuş. Hostes mor yada mavi ruj kullanınca serbest kırmızı yasak mı oluyor şimdi? Yada yasak renkler için renk skalası yapsınlar. Bu işlere kafa yorduklarına göre yapacak başka icraat kalmamış demek ki.

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
korkuyorum renklı donlarıda yasaklıcaklar dıye artık :D :D

Edirneli

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Yakında iç çamaşırada el atarlar:)

Jacoub

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Anlam veremiyorum gerçekten. Bazı arkadaşlarımız da destek vermişler bu yasağa. Yıllar ilerledikçe zihinler geri gidiyor.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
o günaydın daha neleri var.şundan 1 ay önceki haber.ona da el attılar.

fft2mm1824115.jpg

kaynak